rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (3.8.2015 10:29:47)
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe mi se dovukli od sveki, malena okupana, sredjena, vecerala eno je sa mm uspavljuju se. ja pustila masinu sarenog cekam da to zavrsi pa da prostrem, u medjuvremenu raspremila stvari sa pijace i jos nekih djidja sto smo kupovali. malena se odusevila lego kockama [sm=smiley1.gif] jao njene srece kad je otvarala poklon. sto se tice mlijeka ziel to nema nikakve veze sa debljinom. sve moje mrsave drugarice nisu dojile duze od 4 mjeseca, ova jedna se nedavno porodila, morala je dohranu uvesti odmah nakon mjesec dana jer je beba pocela da gubi na kilazi. ja sa svojom konstitucijom i onako-onako sikama [sm=smiley36.gif] imala mlijeka za dvoje, doslovno izdajala i prosipala, i dojila godinu dana. apsolutno nema veza ni sa velicinom sika a po najmanje sa kilazom. nisam vam se pohvalila kupila sam danas kratki sorc u intersportu [sm=smiley36.gif] mm me uhvatio zezati kako se vec pripremam za more [sm=smiley36.gif] lala88 pa gdje si ti draga nasa, kako si? nek si ti uzivala i odmorila to je najbitnije Ma i ja mislim da nema veze s debljinom niti s velicinom grudi, pa sam sammo sutila da ne ulazim u raspravu, joj nisam znala da narod voli bas ovoliko da pametuje, sad mi bila jedna mlada kona s cojekom na kafi i pricamo mi o porodu i kad dodje tata po bebu i mamu u bolnicu pa se smijalli , mm samo pravi grimase strah ga haha, pa tema 40esnica, ova poce da govori TO NE VALJA , kad sam ja rekla da cu kod svojih s bebbom ici prva 2 mj.a nakon toga obilaziti i ostatak familije i prijatelja... kao ne valja, treba cekati da prodje 40 dana ma ko da bi mogla.cekati da ne odem s bebom kod svojih roditelja ma nema sanse a sta imas ti hodati okolo...nek oni tebi dodju..a uostalom ne znas kakva ces biti i koliko ce ti trebati za oporavak..ja se sjecam izasla vani nakon mjesec dana da kupim maloj skafander,,,tolikom su me koljena zabolila da sam haman placuci kuci dosla...onih 40 dana nisu gatke...ali je istina da se neke zene oporave prije a neke kasnije...ti ces roditi u novembru ko ja svoju S...nije mi padalo na pamet da je vodam okolo po magli, smogu nisam je ni svojima nosila..meni su dolazili a svekijevcima smo otisli tek nakon 2 mjeseca [sm=jezicek.gif] ne mislim bebu uopste vucati okoli kao sto rekoh prije, necu cekati da.prodje 40dana ici cu svojim roditeljima koji su daleko nekih 15km a nekad cu vjerovatno i da prenocim s bebom kod njih...a ostali ce cekati da beba ocvrsne pa da pocnemo hodati bez brige a i da ti iskreno kazem nisam slabic da se neceg bojim bas suprotno borbena sam i uvijek sam pozitivna bez zeze to govorim iz duse i s Bozjom pomoci sve ce biti dobro i brzo cu da se.oporavim nakon poroda a psiha je cudo ok kako ti kazes...ja ti zelim sve ono sto samoj sebi zelis...ali stvari ce se promjeniti i dobiti neku novu dimenziju koje jos uvijek nisi svjesna...nervirat ce te ono sto te nikad nije nerviralo, bojat ces se stvari koje su ti bile normalne i slicno...meni nije padalo na pamet ici nocivati s bebom bilo gdje...sve sto mi moze zatrebati je kuci..a to isto da vucem okolo je poprilican poduhvat..a ti opet...vidjet ces kako ces...ja nisam kod svojih roditelj prespavala 7 godina [sm=smiley36.gif] a ne vidim ni zasto bih [sm=smiley36.gif] kod svekijevaca jesam..oni su mi 45 minuta vozenj udaljeni..al je S kod njih prespavala prvi put tek sa nekih cca 6 mjeseci [sm=smiley1.gif] i to samo zato sto je bio prvi maj [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|