RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 10:47:03)

ma ja bebu osjetim od ebara do pubicne kosti [sm=smiley36.gif]

a javim cim pandica javi...pozdravila vas je sve

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 10:49:25)

jutro carobna [sm=smiley1.gif]
i mi jos kuci, laganini se spremamo kod sveki a mrsko mi. najradje bih ostala kuci ali moramo po ovcicu a i malenoj je bazen montiran...plus mrsko mi kuhati [sm=smiley36.gif]

i ja nesto kontam za pandicu, ipak je danas 3-4 dan. mozda joj je pukao samo jedan list vodenjaka ko meni i vjerovatno se nije dovoljno otvorila [sm=zmeden.gif] meni jedino to pada na pamet.
zelim joj svu srecu, da se brzo porodi i da sto bolje prodje!

ove augustovske bebe pravo uranise [sm=smiley36.gif]
jedino rose ceka kafu, njoj se nigdje ne zuri [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 10:53:39)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

i mi jos kuci, laganini se spremamo kod sveki a mrsko mi. najradje bih ostala kuci ali moramo po ovcicu a i malenoj je bazen montiran...plus mrsko mi kuhati [sm=smiley36.gif]

i ja nesto kontam za pandicu, ipak je danas 3-4 dan. mozda joj je pukao samo jedan list vodenjaka ko meni i vjerovatno se nije dovoljno otvorila [sm=zmeden.gif] meni jedino to pada na pamet.

ovi djecaci svi preko reda
rose ce oko 20-og [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 10:55:55)

Moguce da curka voda da nije sve otislo. A sad gledam sve poranise osim rose[sm=smiley36.gif]
rose ce nam i prenijeti[sm=smiley36.gif] ma samo da nama bebe dodju fino pa kada god, ha ja.

Ja jos kontam sta i kako danas. Gdje u hodnju, kome se svaliti na rucak i tako[sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 10:59:11)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ovi djecaci svi preko reda
rose ce oko 20-og [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rekoh ja moramo mi kafu popiti [sm=smiley36.gif]
ja bih voljela tamo oko 18tog [sm=smiley36.gif] mama mi se vratila, javila se maloprije [sm=bravo.gif]
a posto su mi ove ovcice poremetile planove bar da me beba postedi [sm=smiley36.gif]

meni je stomak nisko ali beba je duga tako da je glavica pravo, pravo nisko (imam sliku grlica i glavice [sm=smiley36.gif]) a nogice osjetim pod sikama. mada eto svi kazu da mi se stomak spustio.
meni vala jednako tesko manevrisati kao i prije 10 dana

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 12:34:13)

Dan zenice,

Putujuca cestitam da ste zivi i zdravi,bravo za fin porod[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pandici zelim srecu da se fino porodi i rodi zivu i. Zdravu bebicu.

Vala se ovim djecacima zuri svi se radjaju ranije,a cure uzivaju kod mama u pupama

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 13:14:05)

IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zenice,

Putujuca cestitam da ste zivi i zdravi,bravo za fin porod[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Vala se ovim djecacima zuri svi se radjaju ranije,a cure uzivaju kod mama u pupama

dopuni potpis i ukini ticker [sm=smiley1.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 13:56:21)

sretno pandici, da bude sto laksi porod[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rose kod tebe bas laganini [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a sto se tice maksi i njenog potpisa...nesto sumnjam da je tek porodjenoj zeni sa troje djece do potpisa na rr [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] ali ako nadje vremena i za takve stvari, svaka joj cast [sm=smiley1.gif]

Carobno ja pokusavam smanjiti plakanje koliko je moguce zbog djeteta, kaze mm imace traume [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ne zna sto mu mama svako malo pusti suzu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a ja bih mogla stalno plakati, nekako mi bude lakse poslije

Evo uzela sam laptop od tate pa ima i smjesaka za promjenu[sm=smiley1.gif]

Moji svi opet kraj rijeke a ja u kuci s guza na guz. Pokusacu staviti sliku odjelca za izlazak. To ce mi biti prva slika ako uspijem

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 15:11:10)

Ma probala ali zaboravila kako de me uputi bogati[sm=smiley36.gif]

Dan zenice,

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 15:21:30)

Potrefih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 15:24:13)

ja se nadala mirnoj i finoj nedjelji a ono turbulentno [sm=smiley36.gif]
mi dosli kod sveki kad tu i tetak i tetka od mm, ostavimo malenu njima u bazenu [sm=smiley36.gif] i mi put pod noge, prvo ocejfimo u hladovini basta na ciglanama, pa pijaca, usput kupim jos jedne helanke.
onda malo do binga, do robota...dovukli se u goloj vodi. mala i tetka mokre na balkonu [sm=smiley36.gif] tetku ponijelo, prskale se...tetka do gaca mokra bila [sm=smiley36.gif]
rucali i svi se separirali. mm i malena u sobi pajke. djever u drugoj sobi poravnio a mi ostali kuliramo u dnevnoj [sm=smiley1.gif]

zeznuh se sto ne ponesoh ovcice juce [sm=smiley36.gif] danas em pijaca em ovcice, em 1000 nekih djidja. em smo vlaznih maramica u robotu nakupovali. pampers sensitiv maramice na akciji 2,95 (meni su predobre jer su pravo vlazne) tako da smo uzeli malo zalihe za bebu.

procitah sta ste pisale ali sve zaboravih [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 16:28:27)

Dobar dan.
Pandice sretno i da porod bude sto laksi.
Ja lezim i gledam transformerse [sm=smiley36.gif] Utvrdjujem gradivo. Isla malo kod babe u bolnicu. Skuhala sam se ziva. Kad smo dosli kuci oni rucali i mm ode na utakmicu a ja sad gladna ali mi se nista ne jede [sm=zmeden.gif] Ne znam sta sebi da napravim jer je njima danas bila riba na meniju

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 16:29:30)

Evo i mene zene drage, bili ja i mm na rostilju napatili sve na tvrdoj zemlji a pogotov ja, na kraju me pocello nesto dole da boli i ustanem naslonim se na auto.pa sjedem u auto.pa jedno.5 x sam rekla mm KAD CEMO a on se zasjedio i jedva nekako krenusmo kuci, ostali su ostali...ja se istusirala i ev ispruzila se malo pa cemo.u goste za 45 min.necu dugo ni lezati...

Bila sam.se toliko napuhala, nezz kako vi sa probavom? Ja idem dnevno 2-3 x na veliku nuzdu, al me zna cesto napuhati stomak i bude tvrd... doduse jedem dosta voca mozda je od toga...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 16:29:36)

Sta ima zenice,ne javih se juce,sinoc otisli kod svekijevaca na konak,maloprije dosli,bolje da nismo u stanu je pakao,mene od sinoc ne prestaje stomak boliti u predjelu jajnika,da li je pritisak od bebe ili prehlada pojma nemam al mi je bas lose bilo,prelezala sam citav dan
Vidim pandica nam je u bolnici,da sto prije vidi svoju bebaru[sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 17:32:56)

Ma probala ali zaboravila kako de me uputi bogati[sm=smiley36.gif]

Dan zenice,

idi na svoj profil pa tamo je sve

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 21:54:59)

[sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif]. Gdje ste zene?
Mi stogli oko 8. Umorih se. Bas govorim muzu da mi je postalo zamorno ici. Spakuj se za tamo, pa se gore raspakuj i opet ovdje sve isto. I dva sata voznje. Jos donijela neke zeleni, mesa, mlijeka pa dok sam razvrstala [sm=smiley29.gif].
Upratih da je pandici pukao vodenjak [sm=bravo.gif]. Da sve hairli prodje [sm=bravo.gif]. Rose je jos 2in1. Ostalo nisam nista. Prikljucila tamo muzev net, ali nisam mogla na rr [sm=zmeden.gif]. Ako sta ima novo jos pisite [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 23:41:57)

Vece loptice, spavate? Samo spavajte jer vam predstoje ne prospavane noci [sm=smiley11.gif]
Pandice sretno, sto laksi porod, a zar je smiju toliko drzati bez vodenjaka, ja 17h bila pa poludila od brige sta ce biti sa bebom?
Bebare pozurile vani da se maze sa tatama.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (9.8.2015 23:55:43)

Samo polako, draga..mozda se tvoj bebac nece toliko buditi [sm=smiley1.gif]. Dok uhvati ritam...ljubni ga za rr tete [sm=muca.gif].a, toga se i bojim..ali mislim da ne moze biti gore [sm=zmeden.gif]. Moja se prestala buditi sa 2,5 godine [sm=smiley5.gif]. Valjda me ne ceka ista sudbina [sm=smiley36.gif].

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 5:59:55)

Jutroooo.... ja nikako da spavam,pola noci sam budna,nmg da se namjestim,jedva cekam 7 da idem na posao...jos pijem antibiotik ali grlo dobro
Juce bili kod prijatelja,i tu jos neka trudnica,i ja kazem kako sam ok samo mi malo problem nespavanje i sto nmg da se namjestim,kaze ona meni hladno da pijem nesto za spavanja i smirenje,kao ona cijelu trudnocu pije apaurin....ja ostala frapirana i samo mislim o tome

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 6:01:40)

Podsjetite me kako da izmjenim ovaj potpis skroz sam zaboravila i nmg naci na profilu???

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 7:46:24)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Podsjetite me kako da izmjenim ovaj potpis skroz sam zaboravila i nmg naci na profilu???

Poslala sam ti u privatnoj poruci

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 7:47:53)

Jutro zene. Jeste li se naspavale?
Ispratila sam mm na posao.Skuhala caj od brusnice pa ga polahkopijem. Djeca spavaju a kontala sam da usisam dok nije ugrijalo.
Lala slusa li [sm=duda.gif] osim sto ne spava. Mene vec panika lagano hvata. Ako mi bude bebica ovako aktivna i kad se rodi ja cu o spavanju mastati. U pola dana u pola noci ja njega osjetim kako se udara. Moje dijete nema faze igre i spavanja [sm=smiley36.gif]
Juce sam se toliko sestri ismijala. Kaze ona meni da mi je razlog viska plodove vode jer mi bebac povraca. Kaze toliko sam aktivna i toliko hodam da mi je dijete dobilo morsku bolest od muckanja i jadno povraca [sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 7:53:25)

Ima li Pandice, jel se porodila?

Ja sam jutros jedva ustala, bili smo do kasno u gostima, mislim meni je 23:00 kasno jer sam rodjena spavalica [sm=smiley36.gif] zapocela radni dan i jedva cekam da se zavrsi da odspavam, budim se po nekoliko puta u toku noci, ne znam sta je ovo, okrecem se, sad mi vruce, sad mi hladno... pa onda mm ispruzi noge na moj dio kreveta a mene svaki dodir probudi , on pravi zvijezdu u krevetu a ja gotovo spala na pod, i tako kako smo u braku [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 7:56:40)

lala je li to bebac ima grceve? meni je s prvim djetetom prvi mjeseec bio uzas, ja sam jedva zube stizala oprati[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Poslije je brzo presao samo na jedno budjenje tokom noci da jede, ali se svejedno do 19 mjeseci znao buditi tokom noci. Vecinom zbog dude, ispadne mu pa ne moze naci pa digne uzbunu i tako vise puta. Tek kad sam ga odvikla od dude sa 19 mjeseci je prespavao citavu noc.

mojbebac mozda je ta trudnica na stalnoj terapiji apaurinima pa joj je to normalno. Ja sam u prosloj trudnoci pila apaurin u osmom mjesecu zbog kontrakcija. U ovoj trudnoci sam jednom popila kad me je bas bolio stomak, da mi opusti misice. Zbog uranjenih kontrakcija, bolova ok...ali samo zbog nesanice ga ne bih uzela.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 7:58:34)

i dobro jutro [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
idem ja doruckovati, okupati se pa skontati sta dalje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>