Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (8.8.2015 18:47:20)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel Od kojeg mjeseca mogu bebe koristiti hranilicu? A lezaljka nije nimalo losa, bas mi se svidja... kakve su cijene lezaljki? Jel ovo ima na baterije da se dijete ljulja? Bas je cool hranilica moze kad bebe pocnu da sjede. mislim znam ih i koje su ranije stavljale, ja nisam. sto se tice lezaljki imas raznih, ova ko moja je samo za ljuljanje, lezanje i sjedenje, podize se u 4 polozaja ili 5. ove ko kod rose ima varijacija u brzinama, muzici... u principu cijena ti zavisi od modela, proizvodjaca, kvalitet... ova nasa je prije 3 god kostala izmedju 130-150 km ali je cam (ima ih i duplo jeftinijih) a onakva ko kod rose camove recimo idu i do 250 km pa cak i 300. sve zavisi od tezine bebe, modela, broja brzina, jel na daljinski ili nije... Kad sam hodala prije nekoliko dana s mamom, bile smo u jednom baby shop-u, ne vidjoh ove lezaljke ali sam vidjela hranilice, govorila mama da kupi zajedno s kreveticem a ja joj govorim da nece trebati na pocetku... pa taman tako oko 5-6 mjeseci kad bude bebi onda hranilicu nabaviti, izgleda mi kao prakticna stvar, dijete ne rasipa okolo i ne dira stvari sa stola s kojeg odrasli jedu... a nezz za lezaljku, jel kakvo olaksanje za mamu, hoce li bebe tu provoditi vrijeme bez plakanja? [sm=smiley1.gif] meni je lezaljka bila super. sklopi se i nosili je gdje god smo isli. spavala u tome u gostima. kad joj je bilo 8 mjeseci nosili i na more. na plazi sjedila u njoj, jela, presvlacili je...bas smo je max iskoristili. a hranilica je meni zakon. ona naucila da uvijek ima svoje mjesto, naucila da ima 3 obroka i 2 uzine...volila i crtice gledati u njoj i igrati se. meni je i jedno i drugo stvarno bilo prakticno i neophodno. Taman htjedoh pitati koliko se iskoristi ova lezaljka. Mm vidio neku tako sto ima muzikicu, sto se i sama ljulja i nesto i trese sta li[sm=jezicek.gif]. Vidis ipak se isplati uzeti. Sve iscitah ali da ziel ne upita sta je lezaljka ja ne bih znala o cemu pricas, haha, hajd ono za presvlacenje sam skontala hahah
|
|
|
|