RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 8:47:29)

Jutro zene

U leptiri iznenadjenje vidim, mijenjam ja obaveznu u [sm=rozacrtici.gif]

Pcelice, javi nam se kad zavrsisi da ti kazemo jesmo li ti rekle da je sve u redu[sm=smiley36.gif]

Juce i ja odoh do Jezera,moj dr bio dezurni a ide na godisnji od danas inema ga do 1. 0. pa reko da i to obavimo. Sve ok prodje, Beba se okrenula, nasadila glavicom na mokracni i eto fino njoj[sm=smiley36.gif] a mama zato trci u toalet non stop i bole je kosti, sad mi je jasno[sm=smiley36.gif]

I kad smo vec kod auta, juce bas bi situacija s autom. Inace sam vozac jos od 18. godine. Non stop u autu, ne ispadam nikako. Vozarim i na posao tako da ne znam kako bih bez njega osim javnim prevozom na sta se jezim ali kad bih morala sta cu. I sve sama vozim evo vec cijelu trudnoce jer jednostavno nema ko drugi. MM kako je presao da mijenja ovu porodilju nije mi pri ruci,mama ne vozi i tako. I hajd ja jedva docekala juce da mm vozi do Jezera, reko da se ja malo odmorim a i postaje mi napor sa stomakom[sm=smiley36.gif] i dodjemo do Jezera kad ona utakmica i hajd svijeta hrpa, mm gleda neto okolo, i skrece a da nije ni pogledao a uto ide u susret, direktno na moju stranu, znaci kad me krenula vriska, mal ga ne zadavih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], onaj ciku u susjendom autu sto smo mu oduzeli prednost prvo facu napravi ali kad je vidio koliko sam se pocela derati na mm, nasmija se i odmahnu i kao gestikulacijom mu govori jadan ti sada[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a fakat je bilo gusto i to bas mm-ovom krivicom. Ljuta sam bila do sinoc na njega[sm=jezicek.gif] Kontam meni bolje samoj voziti[sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 8:50:31)

Ziel slažem se sa Rose ili ko vec rece da se ne možesš od teletine udebljati, pa moraš jesti i zbog bebi a li i zbog sebe. Meni je slatko vazda bilo najgore, mada ga sada dosta manje jedem u trudnoći samo kada mi naleti. Juce smo bili u kupivini i nešto mi prahnuše one šarene male bonbonice i uzeh jedne one u kutici ma ja nisam mogla cekati i da dodjem na kasu (ko kakvo dijete) i u par navrata sam ih pojela. Došli na kasu prodavacica kuca i gleda u mene kaže šta je ovo reko ja pojela [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 8:52:17)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

Ltm bas totalna razlika te 2 gospodje koje si srela... Nebo i Zemlja. Neke zene ili se nisu nikad poradjale, nemaju djecu pa ne znaju taj osjecaj ili su zaboravile, sta li.. bas bezveze. zena zenu ako ne razumije po tom pitanju, onda kud ide ovaj svijet...

mene je ta starija gospodja tako negativno iznenadila jer obicno sam najbolje reakcije imala od njih, tipa puste preko reda, osmjehnu se, zagledaju pupu narocito ako sam sa L onda uvijek nas onako u globalu pogledaju i nasmjese se.
ova me bas sokirala da sam ja prvo stala u cudu par sekundi i onda kao pricam L a obracam se njoj. zato me kasnije i mjerkala.
najbolji su mi muskarci. imaju mnogo vise razumjevanja prema zenama generalno pogotovo trudnicama. ovaj ciko iza nas mi je bio toliko simpatican kako se on samo nadvirivao da on njoj objasni: gdje je kulturu to jutro ostavila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
e odoh sad. kidam...zapricale ste me pravo [sm=smiley36.gif]

Neka joj je rekao, svaka mu cast, trebala si mu kupiti cokoladu [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 8:55:20)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif] porodila se 29.07. [sm=bravo.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif]
24.08. LieToMe[sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif]
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

03.12. *JJ* [sm=rozacrtici.gif]
07.12 Elastigirl
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 9:01:48)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Jutro drage moje, ja danas nešto se nisam naspavala još sam malo prespala [sm=smiley36.gif]

Samo da javim da mi Carobno jutro stavi [sm=modricrtici.gif], bila sam na pregledu sve OK hvala Bogu beba napreduje, a dr. kaže da sam dobra i ja da se nisam puno udebljala.

Vidim pricate o prevozu. I ja sam prisiljena da se vozim gradskim prevozom nekih 30 min i šta ću sijedim mada kao što LMT kaže nekada me srklet fata . A Ziel i ja sam ti stalno na točkovima i vozim od 18 godine kao i sada u trudnoci i ne prestavlja mi neki problem za sada hB.

vidim da nije primjeceno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa da reko copy paste ponovo [sm=jezicek.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 9:05:50)

Jutro drage moje, ja danas nešto se nisam naspavala još sam malo prespala [sm=smiley36.gif]

Samo da javim da mi Carobno jutro stavi [sm=modricrtici.gif], bila sam na pregledu sve OK hvala Bogu beba napreduje, a dr. kaže da sam dobra i ja da se nisam puno udebljala.

Vidim pricate o prevozu. I ja sam prisiljena da se vozim gradskim prevozom nekih 30 min i šta ću sijedim mada kao što LMT kaže nekada me srklet fata . A Ziel i ja sam ti stalno na točkovima i vozim od 18 godine kao i sada u trudnoci i ne prestavlja mi neki problem za sada hB.

vidim da nije primjeceno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pa da reko copy paste ponovo [sm=jezicek.gif]

ooooooooo izviniiiiiiii[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] do mene je...evo ispravljam odmah[sm=smiley27.gif]

edit: ispralvjeno[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 9:06:34)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ooooooooo izviniiiiiiii[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] do mene je...evo ispravljam odmah[sm=smiley27.gif]

ma ništa [sm=smiley31.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 9:39:20)

nur [sm=bravo.gif] za [sm=modriCrtici.gif]. Cini mi se da ove godine ima vise deckica [sm=smiley1.gif].
carobno jutro uhh..dobro ste prosli. Ma,,trenutak nepaznje i gotovo. Nista, od sada ti vozi [sm=smiley36.gif]. Ja kad idem sa muzem uvijek on vozi. Meni se ne da. Bas rijetko ja. Meni jos uvijek ne smeta stomak [sm=zmeden.gif]. [sm=bravo.gif] za bebicu sto se okrenula. Mama, mama, strpi se jos malo. Nije nam puno ostalo.

Usisala kucu, pa hocu jos dvije vrece garderobe da pregledam. I onda put pod noge. Mislila svratiti do azela..vidjet cu hocu li biti umorna

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 10:17:48)

Ziel slažem se sa Rose ili ko vec rece da se ne možesš od teletine udebljati, pa moraš jesti i zbog bebi a li i zbog sebe. Meni je slatko vazda bilo najgore, mada ga sada dosta manje jedem u trudnoći samo kada mi naleti. Juce smo bili u kupivini i nešto mi prahnuše one šarene male bonbonice i uzeh jedne one u kutici ma ja nisam mogla cekati i da dodjem na kasu (ko kakvo dijete) i u par navrata sam ih pojela. Došli na kasu prodavacica kuca i gleda u mene kaže šta je ovo reko ja pojela [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

hahaha bas si simpaticna , kao malo dijete, jel JA POJELA [sm=smiley36.gif]
a ja slatko bas i ne jedem toliko, skroz u malim kolicinama tako je oduvijek, a i stvarno sad manje jedem i zbog vrucina i zbog nekakvog osjecaja sitosti, mozda zato sto sad beba se pomjera na gore pa pritisce i zeludac nemam pojma... i opet pored toga se debljam....

Cestitam na tim plavim crticama , koji su nam djecaci mozemo fudbalski klub pokrenuti [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 10:22:57)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene

U leptiri iznenadjenje vidim, mijenjam ja obaveznu u [sm=rozacrtici.gif]

Pcelice, javi nam se kad zavrsisi da ti kazemo jesmo li ti rekle da je sve u redu[sm=smiley36.gif]

Juce i ja odoh do Jezera,moj dr bio dezurni a ide na godisnji od danas inema ga do 1. 0. pa reko da i to obavimo. Sve ok prodje, Beba se okrenula, nasadila glavicom na mokracni i eto fino njoj[sm=smiley36.gif] a mama zato trci u toalet non stop i bole je kosti, sad mi je jasno[sm=smiley36.gif]

I kad smo vec kod auta, juce bas bi situacija s autom. Inace sam vozac jos od 18. godine. Non stop u autu, ne ispadam nikako. Vozarim i na posao tako da ne znam kako bih bez njega osim javnim prevozom na sta se jezim ali kad bih morala sta cu. I sve sama vozim evo vec cijelu trudnoce jer jednostavno nema ko drugi. MM kako je presao da mijenja ovu porodilju nije mi pri ruci,mama ne vozi i tako. I hajd ja jedva docekala juce da mm vozi do Jezera, reko da se ja malo odmorim a i postaje mi napor sa stomakom[sm=smiley36.gif] i dodjemo do Jezera kad ona utakmica i hajd svijeta hrpa, mm gleda neto okolo, i skrece a da nije ni pogledao a uto ide u susret, direktno na moju stranu, znaci kad me krenula vriska, mal ga ne zadavih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], onaj ciku u susjendom autu sto smo mu oduzeli prednost prvo facu napravi ali kad je vidio koliko sam se pocela derati na mm, nasmija se i odmahnu i kao gestikulacijom mu govori jadan ti sada[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a fakat je bilo gusto i to bas mm-ovom krivicom. Ljuta sam bila do sinoc na njega[sm=jezicek.gif] Kontam meni bolje samoj voziti[sm=smiley36.gif]

A ta situacija na putu, trenutak nepaznje, ja stalno govorim mm-u USPORI, NE ZURIMO NIGDJE, ZNAS DA NAS IMA SAD TROJEU AUTU, POLAKO a on se samo hvata za glavu pa se iznervira, ne voli kad mu govorim kako da vozi a nekad Bgm me trzne, lijepo vozi ali me drugi uplase a on namjerno nece da se pomjeri, kaze NEK UDARI NEK UDARI ON JE KRIV, a ja nisam takva , kad vidim sranje na putu usporim , izmaknem se koliko mogu jer necu nikakvog stresa nema veze sto je on kriv, da se stresiram oko popravke auta i policije ne pada mi na pamet...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 11:45:35)

Gdje ste se razbjezale[sm=zmeden.gif].

Odvojila sam garderobu..pa imamo stvarcica [sm=bravo.gif].
Rucak izvadila iz leda: punjene paprike za muza i malu, a meni snicle iz pretisa. Ostalo od neki dan i ja zaledila. Samo kad dodjem dodacu pire. I to onaj iz kese [sm=smiley36.gif].
Odoh sada[sm=kuza.gif]. Moram svratiti do djevera, i ako stignem do okaidia..

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 11:53:18)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

sta ja znam, ja nisam vozila ni u prvoj trudnoci ni sad u drugoj. u prvoj hajd inekako ali u drugoj mi nije palo na pamet da stavim L u autosjedalicu i da sama zapicim negdje pa da malo malo gledam okrecem se, ako suti ne valja ako vristi ne valja [sm=smiley36.gif]
a sem toga stresno je voziti i kad nisi trudan (bar po sarajevu) a kamo li kad si trudan.
moja radna kolegica je ima nezgodu u trudnoci, vile je pronosale. frajer se direktno zabio u njena vrata. jos ona bila vezana, otvorio se i air bag...ma horor. bas se bila prepala zbog bebe.

svak zna sebi najbolje. meni je i onako bilo 5-10 minuta pjeske do posla, nisam morala vozariti nikako. ovo sto mi je trebalo da me neko negdje transportuje dok je mm na poslu odrade svekar, brat ili mama ili sjednem na taxi. ni u prvoj ni sad u ovoj trudnoci nisam se vozala ni tramvajima ni trolejbusima. imam averziju od njihove voznje i neobzirnih ljudi. radje prosetam u jednom pravcu (ako nije plaho daleko) i vratim se taxijem.

sve je to individualno.
a nisam se ni farbala [sm=smiley36.gif] nema veze sto je to sve u tragovima. meni je moja frizerka savjetovala da se ne farbama prva 3-4 mjeseca pa sam tek poslije toga.
vidis moram je zvati ovih dana da vidim kad cu preljev za pramenove da uradim i da se sisam. sisala sam prije 2 mjeseca skoro, zarasla sam pravo

ja inace nisam neki vozac a ni mm ne vozi...sad ce [sm=smiley36.gif] al sam vozila u 6-om mjesecu trudnoce...kad smo isli za 1 maj kod svekijevaca cca 45 km u jednom pravcu...sad mi ne godi ni da me voze..dok odem na kontrolu na jezero sto je 5 minuta voznej taxijem...sve me zivo zaboli...ne godi mi sjediti u autu ama nikako

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 12:02:05)

Sta ima zene,ja jutros na ctg,pa po gradu lunjala,platila racune i sad dosla kuci,fuj koliko sam se oznojila[sm=smiley5.gif]
Rose,pandice i ne upratih ako jos neka vode trudnocu na Jezeru od danas traze male uputnice za svaki ctg,ja bila ponijela veliku i ona mi teta uze na blagajni ,jos se ja s njom zakacila,reko rekli ste da velika vazi za sve,kaze nemoze vise tako jer nemaju evidenciju koliko bude pacijenata dnevno i uze mi i veliku,sad moram kod svoje dr opet po veliku i par malih [sm=hudicek1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 12:10:24)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Sta ima zene,ja jutros na ctg,pa po gradu lunjala,platila racune i sad dosla kuci,fuj koliko sam se oznojila[sm=smiley5.gif]
Rose,pandice i ne upratih ako jos neka vode trudnocu na Jezeru od danas traze male uputnice za svaki ctg,ja bila ponijela veliku i ona mi teta uze na blagajni ,jos se ja s njom zakacila,reko rekli ste da velika vazi za sve,kaze nemoze vise tako jer nemaju evidenciju koliko bude pacijenata dnevno i uze mi i veliku,sad moram kod svoje dr opet po veliku i par malih [sm=hudicek1.gif]

da zto sam ja pominjala sem recimo vikendom tada blagajna ne radi...ih morat c u uzet bar 2 male za iducu sedmicu

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 12:36:47)

evo i mene [sm=smiley1.gif]

malena i ja prvo do Divketa, brisevi odlicni (mislim procitala sam) ali mi drago kad mi on kaze, ipak je on doktor. prvi put vidio L, ljubav na prvi pogled [sm=love.gif] on njoj prica kako je zna dok je jos mrva bila a ona njemu salje puse i govori pa pa [sm=smiley36.gif] bili mi oboje preslatki.
pozdravimo se, jos jednom mi zazelio srecu i nas dvije put pod noge. otisle u soping. prvo do cm-a kupila i sebi i njoj po neseser (ima curica sad i snalica i cesljeva pa da imam jedan mali mobilni za torbe) a i sebi uzmem uvijek nekih sitnica. elem provrtile se po cm-u uzmemo jos nekih djidja za bebu pa u konzum.
u konzumu quatro veliki na snizenju i to dobrom snizenju [sm=smiley36.gif] uzmem odmah dvije kutije (veceras imamo i goste necu nista slatko praviti) i sva ushicena kad sam se cula sa mm kazem kupila dvije kutije sladoleda na akciji je, na to on meni: ko je sretan ni u hali nije gladan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

elem, vratile se krepane, dok sam to sve raspremila, pa izblendala ostatak one aronije i onih bobica, malenoj uzinu napravila, ona sve popapala, ja evo pokiselila njenu torbu (sto je set od kolica) to sad ide bebi, za nju imamo ruksak. ma eto, naradih se u neznanju.

rose pravo da ti kazem ni ja ne volim u zadnje vrijeme da se vozam, bas nesto ne podnosim vozanje, sto kazes tesko mi padne i 5 minuta do mame i sveki. u prvoj trudnoci nije bilo tako. valjda sam sad i krupnija i pupo veci...sta znam

MAM ako dobro skontah bila si na ctg-u [sm=bravo.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 12:40:18)

Pozdrav ženice

[sm=bravo.gif] za uredne kontrole, ovaj avgust pravo haotičan teško uganjat doktore svi se po godišnjim razbježali, ja bi trebala nekad iduće sedmice al još nisam sigurna kod koga ću. [sm=duda.gif] je u zadnje vrijeme pravo aktivna sva se rastopim kad vidim kako mi se mrda stomak :) a ovih dana se pravo zaokružio kao loptica, inače sam od početka trudnoće na +7 kg

A vama cure što morate na ctg dodatno komplikuju tu papirologiju sa uputnicama umjesto da olakšaju trudnicama...jel neko spominjao da i u skerlićevoj primaju na ctg na početku 9. mjeseca da smanje gužve po bolnicama ili mi se čini?

Vidim pričate o vožnji...dobar sam vozač, dugogodišnji, al vozikanje je jedan od razloga što sam uzela bolovanje, samo kontajte vozanje svaki dan najmanje dva i po sata još po ovim vrućinama, pali klimu, gasi klimu, okupaj se u znoju više puta dnevno...a kako sam [sm=nosecka.gif] još veći rizik, evo sad kod kuće mirujem pa se topim, ne ide mi se nigdje.

Ziel nemoj izbjegavati crveno meso u ishrani, naprotiv ako možeš uključi ga više sad su proteini i željezo iz mesa najvažniji za razvoj bebe.

Vidim svi nešto kupuju za svoje buduće bebice u zadnje vrijeme a ja još nisam ništa započela, sve kontam ima vremena, čekam da malo ove vrućine prođu pa ću i ja početi da obilazim radnje, do tad samo dopunjavam spisak.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 12:41:00)

kad smo kod uputnica, meni prosli put uzela malu, veliku nije ni pogledala
sad nemam malu imam samo veliku valjda mi je nece uzeti valja mi opet kod onih hahara onda u moju ambulantu, mrak mi na oci padne cim i pomislim [sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:15:57)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Pozdrav ženice

[sm=bravo.gif] za uredne kontrole, ovaj avgust pravo haotičan teško uganjat doktore svi se po godišnjim razbježali, ja bi trebala nekad iduće sedmice al još nisam sigurna kod koga ću. [sm=duda.gif] je u zadnje vrijeme pravo aktivna sva se rastopim kad vidim kako mi se mrda stomak :) a ovih dana se pravo zaokružio kao loptica, inače sam od početka trudnoće na +7 kg

A vama cure što morate na ctg dodatno komplikuju tu papirologiju sa uputnicama umjesto da olakšaju trudnicama...jel neko spominjao da i u skerlićevoj primaju na ctg na početku 9. mjeseca da smanje gužve po bolnicama ili mi se čini?

Vidim pričate o vožnji...dobar sam vozač, dugogodišnji, al vozikanje je jedan od razloga što sam uzela bolovanje, samo kontajte vozanje svaki dan najmanje dva i po sata još po ovim vrućinama, pali klimu, gasi klimu, okupaj se u znoju više puta dnevno...a kako sam [sm=nosecka.gif] još veći rizik, evo sad kod kuće mirujem pa se topim, ne ide mi se nigdje.

Ziel nemoj izbjegavati crveno meso u ishrani, naprotiv ako možeš uključi ga više sad su proteini i željezo iz mesa najvažniji za razvoj bebe.

Vidim svi nešto kupuju za svoje buduće bebice u zadnje vrijeme a ja još nisam ništa započela, sve kontam ima vremena, čekam da malo ove vrućine prođu pa ću i ja početi da obilazim radnje, do tad samo dopunjavam spisak.

Na koju dijagnozu si otvorila bolovanje? I gdje si otvorila, jel ti trebao nalaz od ginekologa? I koliko budes na bolovanju? Mi smo blizu sa nedjeljama pa me to interesuje da ija koristim kad imam pravo...

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:27:13)

Pozdrav ženice

Na koju dijagnozu si otvorila bolovanje? I gdje si otvorila, jel ti trebao nalaz od ginekologa? I koliko budes na bolovanju? Mi smo blizu sa nedjeljama pa me to interesuje da ija koristim kad imam pravo...

Prvo sam bila kod ginekologa (državni), on mi je napisao preporuku/nalaz za bolovanje mjesec dana, jedino što sam mogla razaznati od teksta što je napisao je da piše strogo mirovanje, ostalo je nešto na latinskom. Na osnovu njegovog nalaza u porodičnoj ambulanti su mi otvorili bolovanje nisu tražili nikakva dodatna pojašnjenja. Nadam se da će mi produžiti na narednom pregledu.

Jel još neko dobio da pije one tot-hema ampule, trebala bi početi piti za jačanje krvne slike. Čime otvarate ampule i kako ih uzimate?

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:33:23)

Vratia se sime. Jutros sam poranila iprvou labaratoriju izvadila krv onda mi dali da popijem glukozu i dva sata sjedila na onoj stolici ukocila sam se. Dupe mi utrnulo. Sta je ono onako gadno majko moja mila. Ko da sam soljju agde popila. Jos uvijek mi je muka i nista nisam pojela niti mogu, samo vodu pijem. Onda sam otisla do vojne i do Aide. Ona mi uradila uz. Ona kaze da je sve u redu i da nsta nije alarmantno. Ali eto da mogu ako hocu ponoviti uz kod Mehmdbasica da budem mirna. Sama mislim mirna sam ja nese sikiriki. I po njenom mi je termin 2 11. [sm=smiley36.gif]Ja sad stvarno vise ne znam kad mi je termin ni kad cu se poroditi. Samo kad vam javim onako iz neba pa u rebra.
Ostao mi je jos ovaj torch nalaz da uradim. A to cu u utorak Pa kad se budem vracala da podignem nalaze brisa i odnesem sve moojoj dr.

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:33:25)

Pozdrav ženice

Prvo sam bila kod ginekologa (državni), on mi je napisao preporuku/nalaz za bolovanje mjesec dana, jedino što sam mogla razaznati od teksta što je napisao je da piše strogo mirovanje, ostalo je nešto na latinskom. Na osnovu njegovog nalaza u porodičnoj ambulanti su mi otvorili bolovanje nisu tražili nikakva dodatna pojašnjenja. Nadam se da će mi produžiti na narednom pregledu.

Jel još neko dobio da pije one tot-hema ampule, trebala bi početi piti za jačanje krvne slike. Čime otvarate ampule i kako ih uzimate?

JA sam koristila Tothemu. Pise da je najbolje ujutro prije jela. Ja sam razmucivala u casi sa pola vode i pila na slamcicu. Mada sam svaki put povratila. Pa sam pokusala poslje rucka, al me protjera. I kao najbolje je pit uz C vitamin da se zeljezo poveze. Ja sam popila 20 ampula, al sam imala te nus pojave. I zeljezo sa 11, skocilo na 14 :( Onda sam presla na sok od cvekle i nakapam limuna i poslje tog soka zeljezo mi 26 :) Mada mi nikad nisam ni imala bog zna sta zeljeza :)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:35:50)

Blue moon a inace jel imas rizicnu trudnocu ili si zamolila dr. da ti da preporuku za bolovanje zbog te situacije na poslu, mislim daljine, putovanja itd. ?

Mene je iznenadila moja dr. kojoj idem od pocetka. Kad sam tek pocela oticati otisla ja kod drzavnog ginekologa da mi napise preporuku za bolovanje i tako je i bilo, bez pitanja stvarno,a onda nakon 10 dana odem kod te moje dr. redovno na kontrolu i kazem joj da sam na bolovanju , da oticem... na to ce ona: NE MORA SE ZA SVAKO OTICANJE UZIMATI BOLOVANJE. Mislim halooo znam da ne treba dizati frku previse ali mi vise smeta kad me napravi budalom i kad ne pridaje nikako znacaja mom problemu, nije ni napisala u trudnickoj da oticem, znate ono EDEMI pa je trebala navesti, a ja oticem stvarno, nista mi od obuce ne moze osim japanki i papuca s kajsevima pa si rasirim na zadnju rupu...

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:36:50)

Pozdrav ženice

Ziel ja sam na bolovanju od 6 sedmice. I sa nalazom od drzavnog ginekologa gdje uvijek napise mirovanje, odem kod svoje doktorice porodicne medicine po doznake i predam u firmi. Na cuvanje trudnoce ti ide 100% plata, naravno bez toplog obroka i karte. I tako svaki mjesec, drzavni ginekolog gdje napise mirovanje i sa tim nalazom kod svoje doktorice po doznake. Vise nema da te salju na komisije :)

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:37:53)

Blue moon a inace jel imas rizicnu trudnocu ili si zamolila dr. da ti da preporuku za bolovanje zbog te situacije na poslu, mislim daljine, putovanja itd. ?

Ja sam 2009 zamolila svog dr da mi otvori bolovanje jer mije bilo psihicki naporno svaki dan slusati seficu. On mi dao preporuku. Zamoli dr na sljedecem pregledu. Malo se raskukas, mozda ti i upali [sm=smiley1.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 13:45:04)

Mene je iznenadila moja dr. kojoj idem od pocetka. Kad sam tek pocela oticati otisla ja kod drzavnog ginekologa da mi napise preporuku za bolovanje i tako je i bilo, bez pitanja stvarno,a onda nakon 10 dana odem kod te moje dr. redovno na kontrolu i kazem joj da sam na bolovanju , da oticem... na to ce ona: NE MORA SE ZA SVAKO OTICANJE UZIMATI BOLOVANJE. Mislim halooo znam da ne treba dizati frku previse ali mi vise smeta kad me napravi budalom i kad ne pridaje nikako znacaja mom problemu, nije ni napisala u trudnickoj da oticem, znate ono EDEMI pa je trebala navesti, a ja oticem stvarno, nista mi od obuce ne moze osim japanki i papuca s kajsevima pa si rasirim na zadnju rupu...

Ta tvoja doktorica nije normalna, ovaj moj je imao dosta više razumijevanja kad sam mu objasnila situaciju i nije pravio nikakav problem. Možeš li otići kod nekog drugog ginekologa?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>