LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (7.8.2015 7:53:22)
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe sta ja znam, ja nisam vozila ni u prvoj trudnoci ni sad u drugoj. u prvoj hajd inekako ali u drugoj mi nije palo na pamet da stavim L u autosjedalicu i da sama zapicim negdje pa da malo malo gledam okrecem se, ako suti ne valja ako vristi ne valja [sm=smiley36.gif] a sem toga stresno je voziti i kad nisi trudan (bar po sarajevu) a kamo li kad si trudan. moja radna kolegica je ima nezgodu u trudnoci, vile je pronosale. frajer se direktno zabio u njena vrata. jos ona bila vezana, otvorio se i air bag...ma horor. bas se bila prepala zbog bebe. svak zna sebi najbolje. meni je i onako bilo 5-10 minuta pjeske do posla, nisam morala vozariti nikako. ovo sto mi je trebalo da me neko negdje transportuje dok je mm na poslu odrade svekar, brat ili mama ili sjednem na taxi. ni u prvoj ni sad u ovoj trudnoci nisam se vozala ni tramvajima ni trolejbusima. imam averziju od njihove voznje i neobzirnih ljudi. radje prosetam u jednom pravcu (ako nije plaho daleko) i vratim se taxijem. sve je to individualno. a nisam se ni farbala [sm=smiley36.gif] nema veze sto je to sve u tragovima. meni je moja frizerka savjetovala da se ne farbama prva 3-4 mjeseca pa sam tek poslije toga. vidis moram je zvati ovih dana da vidim kad cu preljev za pramenove da uradim i da se sisam. sisala sam prije 2 mjeseca skoro, zarasla sam pravo Pa to kod tebe je razumljivo, posao ti je blizu, ko bi palio auto bezveze, meni 30 min. u jednom smjeru s autom, a zamisli jos javnim prijevozom 60 min. a inace kao dijete sam oduvijek zeljela da sto prije odrastem da i ja vozim auto, to mi je bilo nesto vrh kad vidim da neko vozi auto i od 18. god. vozim aktivno, ne izlazim iz auta, jos kad sam cura bila, ma zivjela u autu [sm=smiley36.gif] i mislim da sam dobar vozac. ali eto sto kazes ne moras ti biti kriv da zadobijes neke povrede, kao npr. ta tvoja prijateljica sto je stradala tudjom greskom. a kad Bog da, desice se udes i kad sam suvozac, nista to nije garancija... da je meni Bogdo blizu posao, i ja bih voljela malo pjesice, medjutim tako je kako je. a kako to izgleda preljev za pramenove? znam za obicne pramenove sam radila prije 2 mj. ma ja vec rekoh nisam ja pravilo ni za sta [sm=smiley36.gif] meni posao blizu, sve mi blizu sve na ruku. ja do bolnice dodjem za 15-ak minuta pjehe laganini. konektujem se na slusalice, laganini muzika i hop. tako da ja minimalno koristim auto. jedino nam vikendom treba kad idemo negdje. a ako mi zatreba u toku dana da moram na ctg kao proslu heftu posto je mm na poslu neko je morao cuvati L, sveki radila drugu i sve se lijepo poklopilo. svekar dovezao sveki da pricuva L, mene odvezao u bolnicu, kasnije mene pokupio i vratio kuci a sveki odvezao njihovoj kuci. tako da organizacija je pola posla [sm=smiley36.gif] sto se tice toga da mozes uvijek imati saobracajnu nezgodu (nedaj Boze) to si u pravu. samo eto sto ljudi kad imaju jos i pupu nekako vise misle o tome. generalno tad bi mi bilo svejedno jesam li ja nekog udarila ili neko mene...ako je steta ucinjena. meni ti moja frizerka radi preljev tako sto umuti recimo dvije farbe (jednu koja mi je bazna ovu neku smedju sto je iste boje ko moja prirodna i jednu malo svjetliju sa nekim blazim hidrogenom i koliko znam stavi malo sampona u to sve. onda mi to nanese na cijelu glavu i drzimo neko vrijeme i onda samo isperemo. pramenovi se osvjeze, ne potamne, ako ima sijedih (imam 3-4 koliko ih je ona locirala) njih ta boja zamaskira a kosa bude fenomenalna. to se radi po potrebi kad vidis da se boja isprala ili da pramenovi vise nisu ko prije. ja sam zadnji put isla na dosta svjetliju varijantu pramenova (haman pa plavi) i sad kad se dobro isperu bude mi nekako bljak.
|
|
|
|