RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 11:14:40)

I ja sam bila teska na hrani. Uzas...cak i u pubertetu. Kuhano meso n8kako nisam mogla. Jedino da je iz rerne. Rizu, tjesteninu, buraniju nista to nisam jela. E, sad jedino ne mogu filovane paprike sa mesom, sarmu pojedem jedino sa kiselim kupusom i to uzmem mali komadic mesa a natrpam kupusa sa pavlakom.
Moja hB jede voce i povrce. Voli i slatkise. Rijetko trazi kocku cokolade, ali ako je na stolu ili vidi nas da jedemo tad trazi.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 11:20:51)

Jao sta mi se desilo [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]. Bila u radnoj sobi koja je u potkrovlju i radim kad dodje mala. Smrdi joj nesto..pocela ja da snjuham kad stvarno smrdi..ko da se neko ukakio [sm=smiley36.gif]. Pogledam malu i vidim nije ona. Kad u cosku govance. Hiljadu upitnika iznad glave..otkud tu [sm=zmeden.gif]. A, ona kako je usla u sobu nagazila je i onda se tek rasirio smrad [sm=smiley11.gif]. I skontam da je sigurno macka. Nema sta drugo, ima drvo pored kuce tj naslanja se bas na taj dio kuce gdje je krovni prozor koji sam ostavila otvoren da se zraci. Sigurno je tuda usla..e, svasta...nikad mi se ovo nije desilo. Samo mi fali da se navadi da ne mogu prozora otvoriti [sm=smiley13.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 11:41:31)

LTM, ma ja sam misljenja da se treba navika stvarati. Ne znam. Mislim da treba dijete odmalaena navikavati ali kad to kazem odmah me mame napadnu[sm=smiley36.gif] Suti nemas djece, vidjet ces, ti skidas zvijezdu sa neba a diejte nece[sm=smiley36.gif] Pa se ja povucem. Ne smijem nesto previse ni pametovati jer obicno sto sam rekla u zivoti niked e to meni nece desiti, obicno mi se to vrati pa sutim onda. Kontam, vidjet ces kad se meni na mom djetetu vrati[sm=smiley36.gif] Elem pokusavat cemo navikavati od malene pa eto vidjet cemo.

Imam prijatlejicu koja radi u obdanistu i sad ona tako prica kako roditeljei generalno slabo vode racuna o djeci, ja se stvarno zaprepastim kako ustvari ne vode racuna[sm=hudicek1.gif] Jedan mali djecak jede samo hurmazice[sm=zmeden.gif] kaze nece nista drugo[sm=smiley36.gif] I sad mama njegova nosa hurmazice gdje god krenu, znaci nista slano, samo to[sm=smiley36.gif] Naravno u obdanistu pocelo jesti sve samo je trebalo malo paznje i truda. Meni shega bilo gdje nadje hurmazice od svega[sm=smiley36.gif]

ninushka, ja danas jedem sve[sm=smiley36.gif] cak i previse, jedino nisam neki ljubitelj mesa ali cu jesti i to ali da cu pozeljeti da sama sebi napravim, necu. A buranija i u mene domaca, steta majke mi da propada, Pravim ja sa mesom ali biram samu da jedem[sm=smiley36.gif] Meso ide mm-u a ja buraniju sa povlakom i ubijem se[sm=smiley36.gif]

Ja odspavah turu[sm=smiley36.gif] evo me ko cep mokra, odoh se istusirati

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 11:49:47)

Ima i do djeteta, a i do roditelja. Moja je tesko prihvatila dohranu. To je bilo u pocetku. Prijateljica svog malog nasopa,,a ova moja pojede jedva kasiku, dvije. A, mlijeko je mogla stalno. Moje, ad, tetrapak, kravlje..
I, da..ne govori nista [sm=smiley36.gif]. Cemu sam se cudila i sto sam mrzila , to me je i snaslo [sm=smiley36.gif].

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 11:54:10)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ima i do djeteta, a i do roditelja. Moja je tesko prihvatila dohranu. To je bilo u pocetku. Prijateljica svog malog nasopa,,a ova moja pojede jedva kasiku, dvije. A, mlijeko je mogla stalno. Moje, ad, tetrapak, kravlje..
I, da..ne govori nista [sm=smiley36.gif]. Cemu sam se cudila i sto sam mrzila , to me je i snaslo [sm=smiley36.gif].

Zato i sutim[sm=smiley36.gif]sve mi se do sada vratilo, sta god sam rekla, ne bih ja to tako, nego bih 'vako..ahaaaaaaa malo sutra... sve se vrati, tako da sutim i nadam se najboljem[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:00:12)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: LieToMe

carobno jutro [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
necete vi meni zamjeriti nadam se [sm=smiley36.gif]

ja sam evo pustila masinu, malena je doruckovala, jela je i sirnice onda joj i jaje palo na pamet [sm=smiley36.gif] pa joj ispekla i jaje i jogi naravno uz sve to [sm=bravo.gif] sad cu da nam izblendam borovnicu, maline i aroniju pa da moze do za uzinu a sebi cu sejk napraviti. od mm tetka nam juce poslala tri velike kutije, domaca aronija, sve domace neprskano
ma meni lice uvijek ko suza bilo. a sjetih se da juce u onoj guzvi i frci nisam ocistila lice micelarnom a znojila sam se pravo. pa sam maloprije i lice ocistila, namazala valjda ce se srediti i smiriti.

leptiri sretno danas na pregledu, obavezno nam javi kako prodje!

pitanje za vas domacice [sm=smiley36.gif] imam dvije saksijske ruze ali izgleda da su ih neke baje napale (biljne usi vasi sta vec kako se zovu) cime da prscem, cime da tretiram. ruze su mi divne bojim se da ce ih ove nemani potamaniti [sm=smiley19.gif] HELP!!!

Dobar ce ti taj sejk biti, vidis imam borovnice i malina, mogla bih trknuti po jos nesto pa da i ja sebi izmiksam[sm=bravo.gif] Mala ti jede fino bas. Mi svi imamo traumu od djecijeg jela odnosno nejela. Ova nasammala od zaove, ma nista. To je borba bila da ista pojede. O zdravoj ishrani nekoj nije bilo govora, bilo je bilo sta da pojede, super. Joj kad se sjetim. Zaova je znala plakat po vazdan, mala usta otvorit nece, nema sanse. Supa je odhranila, samo je to htjela. Sad je drugacije, narasla nam je ali svi smo istraumirani definitivno od njenog nejela, pa meni drago cuti tako kad neko dijete fino hapi[sm=bravo.gif]

a sto se tice ruza, ja ti ne znam nista o tome[sm=smiley36.gif] Samo cu ti reci da je meni drvo zivota umrlo pa eto vidi sad moje znanje o tome[sm=smiley36.gif]

ma moja jede mashala ne ureklo se [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] za uzinu pojede jednu bananu (pasiranu), jabuku ili krusku joj izrendam, dodam i nektarinu, e sad uz to uvijek ide nesto sezonsko (sljive, jagode, juce je bio komad dinje, danas ce biti ove borovnice, aronija i maline) u to krknem dvije kafene kasike meda domaceg i plazme malo da pokupi tekucinu, ne voli rijetko, ona voli na kasiku [sm=smiley36.gif]
jednom ja sa kolegicama pricam o vocu i pita me kolegica jede li mi malena voce reko jede i ja sad nabrojim, kaze jel ona to sedmicno pojede jok reko na dnevnoj bazi [sm=smiley36.gif] e tu je na mene [sm=smiley1.gif]
a da ti ne kazem da sam se prvu godinu posvetila kuhanju, upoznavanju sa zdravom hranom. dijete kad vidi cokoladu zaobilazi u sirokom luku [sm=smiley36.gif] mislim, nismo joj mi branili ali ona radje pojede vocke i puding ili suhe palacinke nego cokoladu i bilo sta slatko. njen domet grisini i petit keks [sm=smiley1.gif]
ali zato o d voca, povrca, mesa sve zivo jede... ribu, puretinu, piletinu, teletinu pravi mali mesozder... i nepika dijete dan bez supe nikako (i tu je na mene). a sve ce pojesti ako je jogurt tu, doslovno sve [sm=smiley36.gif]

nadjoh na nekom biljnom forumu da se moze i rastvorom detrdzenta za sudje i vode poprskati pa sam ih uvalila u kadu i naprskala. ako mm stigne kupice u biljnoj apoteci neko djubrivo ili nesto za ove stetocine [sm=smiley19.gif] a bas su lijepo cvjetale, bile divne, ja ih prihranjivala i odjednom. maloprije procitam da hoce ove da napadaju kad prihranjujes.

Nisi svjesna koliko je to divno kada dijete jede sve, pogotovo voce. Sad ne znam da li ima do navike ili ne ali znam koliko je probelma bilo da ova nasa mala bilo sta pojede. Ali eto hvala Bogu opet je zdrava, nije bolesljiva. Ali kad procitam sta tvoja sve pojede, pa to je krasno fakat[sm=bravo.gif]
Meni mama prica da sam ja isto ters bila kada sam bila mala. Nisam htjela nista osim banana i cevapa[sm=smiley36.gif] sa lukom. Kaze ona, jau zemlju propadam, dijete se najelo cevapa sa kilo luka, smrdi kilometar[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Kaze da nije branila jer je to jedino povrce bilo jedno vrijeme sto sam jela. SAmo de nadam da ova moja nece biti ista kao ja. Kasnije sam se projela ali eto bilo je belaja kada sam bila mala. MM jede sve i uvijek je jeo. Nadam se da ce biti na njega[sm=smiley36.gif]

moja prgla s hranom i tu je na mene e sad jedino ne znam kako u vrticu jede ali kazu da jede

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:00:22)

Jao sta mi se desilo [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]. Bila u radnoj sobi koja je u potkrovlju i radim kad dodje mala. Smrdi joj nesto..pocela ja da snjuham kad stvarno smrdi..ko da se neko ukakio [sm=smiley36.gif]. Pogledam malu i vidim nije ona. Kad u cosku govance. Hiljadu upitnika iznad glave..otkud tu [sm=zmeden.gif]. A, ona kako je usla u sobu nagazila je i onda se tek rasirio smrad [sm=smiley11.gif]. I skontam da je sigurno macka. Nema sta drugo, ima drvo pored kuce tj naslanja se bas na taj dio kuce gdje je krovni prozor koji sam ostavila otvoren da se zraci. Sigurno je tuda usla..e, svasta...nikad mi se ovo nije desilo. Samo mi fali da se navadi da ne mogu prozora otvoriti [sm=smiley13.gif]

Uh draga to bas zna smrditi, ja ne znam kako bi to ocistila da ne povratim , bas mi u poslu svasta dodje i krvavo i rana svakakvih i smrdljivih ali opet mi se ne gadi od covjeka nista ali od zivotinja..... [sm=smiley11.gif]

Ja zavrsila posao, sto je bilo bilo je, dr. otisao u drugu ambulantu sad sama ostala da radim izvjestaje i da surfam [sm=smiley36.gif] Bio mm maloprije, dr. ga pregledao, kaze jaca upala, otoskop nije mogao uci u uho koliko je nateceno pa mu je dao antibiotike i kapi. Kaze jutros zaspao tek nekad u 5 od bolova u uhu, ja se komirala nista nisam cula...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:13:29)

oooo vidi vas sto ste raspisale
rose zar ti nis u skitnji [sm=smiley36.gif]

moja se nasopala: banana, nektarina, mix aronija, kupina i malina (izblendano joj dodala u ovo) 3 kafene kasike meda (posto je ovaj bobicasti mix dosta kiseo) i plazme da fino bude kasasto. eno sam mm slikala i poslala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
moja da kucnem u drvo jede bas mashala [sm=bravo.gif] neki dan dorucak, uzina ovako bogata, rucak i dosao mm jeli mi cevape ona spuca 5 komada dok si rekao keks [sm=smiley36.gif] mada sto kaze moja drugarica ona nema mira, dijete ima dva moda: skakanje i spavanje [sm=smiley36.gif]
nema kod nje da sjedne da je mirna, da malo odmori znaci samo on i off [sm=smiley36.gif]

mene maloprije sef zvao, umrla sam od sege, nikog na poslu svi na godisnjem on sam, treba da se loguje na mail server ne moze sifre na nadje kaze pomagaj ti to znas sve napamet [sm=smiley36.gif] reko valjda nisam zaboravila [sm=smiley36.gif] kad ono nisam. zove kasnije da javi da je sve zavrsio i da se zahvali i izvinuo se 100 puta ma reko hajde bolan mogu ja i doci ako zatreba 5 min mi do posla [sm=smiley36.gif]
stvarno je super s muskima raditi. juce bas sa kumom pricam i ona ima dvojicu kolega, prije je sa zenama radila. kaze nebo i zemlja, sve lakse s njima [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:17:16)

IZVORNA PORUKA: ziel

Uh draga to bas zna smrditi, ja ne znam kako bi to ocistila da ne povratim , bas mi u poslu svasta dodje i krvavo i rana svakakvih i smrdljivih ali opet mi se ne gadi od covjeka nista ali od zivotinja..... [sm=smiley11.gif]

Ja zavrsila posao, sto je bilo bilo je, dr. otisao u drugu ambulantu sad sama ostala da radim izvjestaje i da surfam [sm=smiley36.gif] Bio mm maloprije, dr. ga pregledao, kaze jaca upala, otoskop nije mogao uci u uho koliko je nateceno pa mu je dao antibiotike i kapi. Kaze jutros zaspao tek nekad u 5 od bolova u uhu, ja se komirala nista nisam cula...

mi smo imali sve moguce kucne ljubimce sem macki. moja mama ima strah od macaka tako da to nikad nije uslo u kucu. a malena luda za macama. kad ih vidi odlijepi [sm=smiley36.gif]
ziel ma bolje sto je dr pogledao nego da na svoju ruku cacka pa belaj onda. moj drug je tako te kapaj ulje, te cuvarkuca, kasnije dobio zapaljenje uha, to je grozno bilo. dobro ziv ostao.
samo lijepo antibiotike i ubuduce cepove u usi i eto ga. bice to sve ok

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:18:42)

Uh ja radim sa zenama..ali su mi fine zene[sm=smiley36.gif] Osim jedne koja je valjda sad u menopauzi sta li. Ali ne damo joj mi ostale da se previs eopusti. Ona nas malo izbaci iz kolosijeka ali se mi brzo vratimo. Imali smo jednog muskog, ona nam je bio najbolji, najljepsi, najpametniji muskarac u sektoru (a samo jedan[sm=smiley36.gif]) i stariji je ciko ali i on nas napustio tako da smo ostale mi zene. Joj kad sjedemo kafu da pijemo, prvo se pobijemo oko posla pa onda o frizuri ili sta je koja kupila bez problema[sm=smiley36.gif] Ali hvala Bogu dobro se slazemo[sm=smiley36.gif] Imamo svakavih vrsta, udatih, neudatih, razvedenih itd[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:24:06)

U od mace moze smrditi dobro.
MI smo imali Mimu[sm=smiley36.gif] nije onog sa OBN-a nego macka Mimu, sijamac bio. Kako je to pametno stvorenje bilo. Imao je svoj wc, kutiju sa pjeskom i nikad se nije popiskio niti pokako mimo toga. Valjda i njemu smrdilo to njegovo[sm=smiley36.gif] Godinama nam je bio jedino musko u kuci s obzirom da smo zivjele mama, ja i mamina mama sa nama[sm=smiley36.gif] Kupile ga nas dvije u fisu u Vitezu. I na krjau se razbolio, dobio secer i umro[sm=smiley13.gif] Hej to je tuga teska bila. Samo sto nam se nazalost nije dolazilo. Poslije toga rekla sam, nikad vise zivotainja, to se toliko zavoli da nije normalno. Inace svi mi veterinari sa mamine strane pa smo vazda imali neku zivotin ju, doduse privremeno, jer bi obicno deda dovedi bolesnu neku da je lijeci i kad je izlijeci vrati je vlasnicima[sm=smiley36.gif] Tako da sam ja odrasla u sred grada sa svim vrastama, od krava, ovci, jarica, o macama i cukama da ne govorim. Doduse svaka maca je bila falicna[sm=smiley36.gif] Ili joj sapa fali ili uho i tako[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i cuke isto[sm=smiley36.gif]
ALi moj MIMO je bio kralj, ko da nije macka bio[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:30:32)

moja se nasopala: banana, nektarina, mix aronija, kupina i malina (izblendano joj dodala u ovo) 3 kafene kasike meda (posto je ovaj bobicas_ti mix dosta kiseo) i plazme da fino bude kasasto. eno sam mm slikala i poslala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
moja da kucnem u drvo jede bas mashala [sm=bravo.gif] neki dan dorucak, uzina ovako bogata, rucak i dosao mm jeli mi cevape ona spuca 5 komada dok si rekao keks [sm=smiley36.gif] mada sto kaze moja drugarica ona nema mira, dijete ima dva moda: skakanje i spavanje [sm=smiley36.gif]
nema kod nje da sjedne da je mirna, da malo odmori znaci samo on i off [sm=smiley36.gif]

mene maloprije sef zvao, umrla sam od sege, nikog na poslu svi na godisnjem on sam, treba da se loguje na mail server ne moze sifre na nadje kaze pomagaj ti to znas sve napamet [sm=smiley36.gif] reko valjda nisam zaboravila [sm=smiley36.gif] kad ono nisam. zove kasnije da javi da je sve zavrsio i da se zahvali i izvinuo se 100 puta ma reko hajde bolan mogu ja i doci ako zatreba 5 min mi do posla [sm=smiley36.gif]
stvarno je super s muskima raditi. juce bas sa kumom pricam i ona ima dvojicu kolega, prije je sa zenama radila. kaze nebo i zemlja, sve lakse s njima [sm=smiley36.gif]

A sigurno da jeste bolje s muskarcima. moja mama radi s jos 4 zene, tj. njih 5 u jednoj sluzbi, ma pojedose se zive, ko'''''''' zmijsko leglo. Moja mama im neka sefica tu a one je ne postuju, bas mi je zao, svakodnevno pod nekim stresom u nezdravoj radnoj okolini....

A neces vjerovati da me svekrva natjera da i ja mm-u iscjedim 2 komadica cuvarkuce prije 2 dana u to uho, kao ona to zna po nekim starim obicajima kao pomaze, nije pomoglo.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:36:57)

moja se nasopala: banana, nektarina, mix aronija, kupina i malina (izblendano joj dodala u ovo) 3 kafene kasike meda (posto je ovaj bobicasti mix dosta kiseo) i plazme da fino bude kasasto. eno sam mm slikala i poslala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

brzo sam se umorila...posustajem

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:38:08)

joj carobno jutro bas me slatko nasmija i za kolegice i za kucne ljubimce
brat i ja smo imali doslovno svu kolekciju od ribica, kornjaca, ptica, cuku...samo zavoli se sve to

prije 8-9 godina, imala ja pticu tigricu Kiwi se zvao (strasno volim kivi a i on zelen [sm=smiley36.gif]) i imala nimfu Koko (bio velik ko kokoska [sm=smiley36.gif]) Kiwija imala jos dok se sa muzem nisam ni zabavljala a Koku mi on kupio dok smo se zabavljali. i sad kad smo preselili kod svekrve, Kiwija ostavim mami a Koku ponesem jer je i djever imao vec nimfu pa kontam gdje cu svekrvi 3 ptice nametnuti [sm=smiley36.gif]
elem, ja na poslu, zvoni mi telefon, mama zove...javim se, cudan joj glas, kad poce zena jecati plakati...ja se sjebala kontam tati mi nesto bilo (posto je on imao srcani i mozdani tezak davno, bio i u komi, jedva ziv ostao...) ona place ne moze do rijeci da dodje, kontam jebo te ode mi tata...kad Kiwi krepao [sm=smiley36.gif]. nisam imala srca da kazem jebo te papagaj kontam tata mi umro ali gdjecu...saslusam je, tjesim je... u to ona kako cu ja bez Kiwija reko hajd kupicu ti novog. Na to ona presta plakati NEMOJ, bjezi nece vise meni zivotinja u kucu [sm=smiley36.gif]
i stvarno nije vise od Kiwija nikakva zivotinja presla prag.

Ja samo cekam da ova moja poraste i da pocne tako udomljavati...malo mi obaveza i ciscenja [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:38:42)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif] porodila se 29.07. [sm=bravo.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif]
24.08. LieToMe[sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif]
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur*
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

03.12. *JJ* [sm=rozacrtici.gif]
07.12 Elastigirl
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=modricrtici.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:43:43)

brat i ja smo imali doslovno svu kolekciju od ribica, kornjaca, ptica, cuku...samo zavoli se sve to

prije 8-9 godina, imala ja pticu tigricu Kiwi se zvao (strasno volim kivi a i on zelen [sm=smiley36.gif]) i imala nimfu Koko (bio velik ko kokoska [sm=smiley36.gif]) Kiwija imala jos dok se sa muzem nisam ni zabavljala a Koku mi on kupio dok smo se zabavljali. i sad kad smo preselili kod svekrve, Kiwija ostavim mami a Koku ponesem jer je i djever imao vec nimfu pa kontam gdje cu svekrvi 3 ptice nametnuti [sm=smiley36.gif]
elem, ja na poslu, zvoni mi telefon, mama zove...javim se, cudan joj glas, kad poce zena jecati plakati...ja se sjebala kontam tati mi nesto bilo (posto je on imao srcani i mozdani tezak davno, bio i u komi, jedva ziv ostao...) ona place ne moze do rijeci da dodje, kontam jebo te ode mi tata...kad Kiwi krepao [sm=smiley36.gif]. nisam imala srca da kazem jebo te papagaj kontam tata mi umro ali gdjecu...saslusam je, tjesim je... u to ona kako cu ja bez Kiwija reko hajd kupicu ti novog. Na to ona presta plakati NEMOJ, bjezi nece vise meni zivotinja u kucu [sm=smiley36.gif]

Ja samo cekam da ova moja poraste i da pocne tako udomljavati...malo mi obaveza i ciscenja [sm=smiley36.gif]

izvini ali meni shega kako ti opisa iako je krepao Kiwi. Nek' je tata dobar. Mama se jadna nasekirala za Kiwijem.
Ja sam stvarno luda za zivotinjama ali bas. Hranim sve cuke oko zgrade, doduse, navece jer bi me komsiluk odstrijelio zajedno sa njima da zna[sm=smiley36.gif] Meni zao, ne mogu brate gledati da su gladni nikako.

rose, i ne posustajala, kad ti se termin opasno priblizio[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:46:32)

izvini ali meni shega kako ti opisa iako je krepao Kiwi. Nek' je tata dobar. Mama se jadna nasekirala za Kiwijem.
Ja sam stvarno luda za zivotinjama ali bas. Hranim sve cuke oko zgrade, doduse, navece jer bi me komsiluk odstrijelio zajedno sa njima da zna[sm=smiley36.gif] Meni zao, ne mogu brate gledati da su gladni nikako.

mislim bilo jemeni zao Kiwija, ali te godine neki pehovi krenuli sve jedan za drugim... a i pravo da ti kazem kako sam se odselila Kiwi me nije bas nesto begenisao [sm=smiley36.gif] a i ja se odvikla od njega.
ona kako je to nazvala pocela plakati bez ijedne rijeci...ja stvarno pomislila (gluho i daleko bilo) tati mi nesto bilo [sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:49:21)

izvini ali meni shega kako ti opisa iako je krepao Kiwi. Nek'' je tata dobar. Mama se jadna nasekirala za Kiwijem.

Carobno pazi da te ne napadnu, ne zna se za njih nikad, nisu ni vakcinisani, mene je toga najvise strah... nije me strah ni maca ni cuka kad su mali znam da hoce da se igraju ali brate ovi stariji, kad me pogledaju sledi se krv u meni [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:51:52)

ja sam sad oplakala od sege. poslala mi drugarica na mail spisak sta mi od papira treba za proodiljsku naknadu. gluho i daleko bilo isto da ce mi davati 1000 KMova svaki mjesec a ne odbijati od plate [sm=smiley36.gif]. uveli nakih 1000 nebuloza, sad navodno treba i ugovor o radu i cirkusa...
elem poslala ja mm na mail reko da zna sta ga ceka.
kad on meni odgovara trebam li i nalaze krvi i urina priloziti i tvoje dvije slike iz profila i anfas da se vidi da si bila trudna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

btw, zvala sam laboratoriju gotovi brisevi, mm ce podici popodne. valjda je sve ok

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:55:52)

izvini ali meni shega kako ti opisa iako je krepao Kiwi. Nek'''' je tata dobar. Mama se jadna nasekirala za Kiwijem.

Carobno pazi da te ne napadnu, ne zna se za njih nikad, nisu ni vakcinisani, mene je toga najvise strah... nije me strah ni maca ni cuka kad su mali znam da hoce da se igraju ali brate ovi stariji, kad me pogledaju sledi se krv u meni [sm=jezicek.gif]

Ma ovo su moje domace, naucile su vise da ih hranim. Neki dan im dosla nova clanica u copor i podje lajat na mene. Kako ona na mene, tako ja na nju. Zena neka prolazi, kaze ja lude zene, stomak do zuba i jos se svadja sa cukama[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mene stvarno nije strah ni sekunde, ni velikih ni malih. Ujedali su me, napadali ma nema sta nisu ali zivotinje su to. Sta ces. Jedino cega me je strah je onih fakat zafrkanih cuka, onih staforda i velikih pit bulova. To mi je skroz neuracunljivo a ovi domaci, jok. To vazda mozes obuzdati, on krene na tebe, ti na njega dreknes, da vidis kako se povlace[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Odrasla sam ja s tim, znam njihovu psihu na pamet[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:58:15)

ja sam sad oplakala od sege. poslala mi drugarica na mail spisak sta mi od papira treba za proodiljsku naknadu. gluho i daleko bilo isto da ce mi davati 1000 KMova svaki mjesec a ne odbijati od plate [sm=smiley36.gif]. uveli nakih 1000 nebuloza, sad navodno treba i ugovor o radu i cirkusa...
elem poslala ja mm na mail reko da zna sta ga ceka.
kad on meni odgovara trebam li i nalaze krvi i urina priloziti i tvoje dvije slike iz profila i anfas da se vidi da si bila trudna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

btw, zvala sam laboratoriju gotovi brisevi, mm ce podici popodne. valjda je sve ok

vvidis moram protabiriti oko te naknade sta i kako. NIsam se uopste pozabavila sa time[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 12:59:57)

Ja sam ocito danas dezurna, ne uvlacim jezika ili ne ostavljam tastaturu nikako[sm=smiley36.gif] NIgdje nisam hodala, bas mi neobicno[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 13:01:23)

Neustrasiva si znaci [sm=smiley36.gif] svaka ti cas_t po tom pitanju, ja nisam toliko hrabra [sm=smiley1.gif]
Odoh ja zene za poslom pa kuci, pa pisemo kasnije , ja ne znam kako cu se odvuci kuci sad po ovoj vrelini vani, a voznja do kuce 30 min. malo sam pokrila auto jutros kad sam stigla na posao nekim carsafom ne bi li bar malo odbijalo vrucinu...

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 13:02:52)

Neustrasiva si znaci [sm=smiley36.gif] svaka ti cast po tom pitanju, ja nisam toliko hrabra [sm=smiley1.gif]
Odoh ja zene za poslom pa kuci, pa pisemo kasnije , ja ne znam kako cu se odvuci kuci sad po ovoj vrelini vani, a voznja do kuce 30 min. malo sam pokrila auto nekim carsafom ne bi li bar malo odbijalo vrucinu...

otvori prvo auto da se dobro prozraci, nemoj u vrelo auto sjedati

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (6.8.2015 13:10:10)

a i ja izmedju poslica sjednem malo... laptop instalirala i milina, ne mogu se sa mob zezati i nabadati.

mene kiselina ubi ima 4-5 dana. sinoc mi muka bila, jedva sam ja bez povracanja prosla. od jutros me ubi. a izgleda i ovu aroniju i ovaj mix kako popih samo gore napravih [sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>