RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:00:58)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

Juuutrrroooooooooo
i ja ustala prije 6, neke nebuloze sanjala... i skontam bolje ustati pa biti koristan [sm=smiley36.gif]
opeglam masinu bijelog vesa jos sam se napatila sa carsafom od malene to je horor zivi bio, sva sam u goloj vodi i od pare i od vrucine.
Elem, zavrsila to jos sam milion nekih sitnica po kuci uradila dok se muz spremio za posao. Ispratila njega i pristavim ness i dok sam cekala da mi mlijeko prokuha upratim neke mrlje po visecim pa i to ocistim [sm=smiley36.gif] majke mi nekad nisam normalna ali eto.
Za jedno 40ak minuta cu malenu da nadignem (sad joj malo rintam tempo kako meni pase [sm=smiley36.gif]) da idemo u skitnju dok nije progrijalo pa bar sat vremena da hoda. Trebam i do apoteke otici da uzmem prenatal, sinoc krenula da popijem i skontam da nemam vise [sm=smiley36.gif] zeznulo me to sto sam jos prije krecenja kupila 2 kutije i onda sam se totalno opustila i bila sam nekako ubjedjena da imam jos po tablu vitamina i omege ali ocito nemam [sm=smiley36.gif]

Popodne mi dolazi drugarica na kafu, znam sta cu rucku...ma samo da izguram ovu vrucinu [sm=smiley1.gif]

Draga zeno ti opet u pokretu, cistis, hodas, dzaba upozorenja od doktora da vise mirujes [sm=smiley23.gif]

tacnije on je meni rekao da smanjim napore [sm=smiley36.gif] napora nemam zavrsili smo sve velike radove po kuci a rekao mi je da razumije i kakvo je mirovanje uz malo dijete [sm=smiley36.gif]
ne radim po kuci nista sto treba neke velika fizicka sila...sve su to poslici koje sam i u prvoj trudnoci obavljala dok sam bila na strogom mirovanju (mislim moras iustati ako nista do wc-a, obuci se, malo prohodati...)
meni bitno da se bebica uredno javlja (zbog one pupcane vrpce koja je blizu vrata tj na vratu ko ogrlica) to mi je trenutno gore od ovog mog skracenog grlica.
i danas smo punih 33 sedmice, ulazimo u 34 laganini [sm=bravo.gif] kako vrijeme leti [sm=smiley1.gif]

Eto jos malo pa ces nas napustiti na ovoj temi. Ali eto nas za tobom na drugu brzo.Sve jedna po jedna ako Bog da.[sm=smiley36.gif]

ja kad skontam da sam u prvoj trudnoci u ovo doba imala sve opeglano i slozeno i pripremljeno blago me panika uhvati koliko sam opustena u ovoj trudnoci [sm=smiley36.gif]
za vikend se zadajem sa mm, trebamo izvaditi veliki kofer garderobe od L, sve sortirati, oprati, popeglati... ima poslica od petka ali to cemo mi za dan-dva sve da zavrsimo i mirna Bosna [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:09:14)

LTM mogu ti reci da picimo ko velike,tek sad mi vrijeme leti ko ludo,a sto kazes za paniku,ja u subotu isla do one radnje tradelli u kiseljaku,ma raspametila se od stvarcica,nakupovala svega,tek kad sam dosla kuci skontam da sam kupila samo 2 bodija,i to jedan bez rukava a drugi kratkih rukava,al otarasila sam bar odijelce za iznijeti bebaru,i da ako slucajno neko bude isao onih najmanjih brojeva skoro pa nemaju,imaju al sve su jednobojni bodiji,tako da se moram ovaj vikend zadati po fisu i amku

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:10:35)

I ja sam dobila od sestre jednu vrecu odjece, Boze kako je sve preslatko... ima nekoliko gegica koje mogu odmah u prvom mjesecu obuci bebi. I to necete vjerovati da je prvi mm istresao sve iz vrece i poceo gledati prije mene [sm=smiley36.gif] Bas me iznenadio i kaze : Da vidimo sta je za Rikija a sta nije [sm=smiley36.gif] Inace Riki od milja nastalo jer smo se oko imena dogovorili da bude Riad. [sm=smiley2.gif]
A kad se vratimo s mora, krajem ovog mjeseca idemo ja i mama u kupovinu krevetica i posteljine [sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:28:19)

Jutro drage moje trudnice evo da javim da se nasa clanica MALA CURICA jucer porodila. Imale su tezak porod ali sada su i ona i beba dobro...

15:51
3960 kg
I 54 cm duga mala curica

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:32:28)

Masallah velika curica,sve najljepse nasoj curici [sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif],ma brzo ce to ona zaboraviti najbitnije da su ona i bebara sada dobro,prenesi joj veeeliku pusu od rr drugarica [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:32:51)

ziel ti imas jos fore [sm=smiley36.gif]
mi koje smo preko 32 sedmice sad vrijeme leti ko ludo, dok se okrenes eto ga...a i gabaritima sam sve veca i veca (maksi ce vam reci ona me juce vidjela [sm=smiley36.gif]) tacno ko zenka tuljana [sm=smiley36.gif] jos mi i pupo drugaciji kako se bebica okrenula.
MAM ma samo lagano, stici cemo sve to. mi smo bili neki dan u fisu, nema malih brojeva a nema ni velikih mahom 68 do 86 [sm=smiley13.gif] ja toga imam od L strava, trebace mi ovih manjih brojeva na bretele ili kratki rukav jer ovo sto imam od L mahom su dugi rukav.
ali necu nista da kupujem do petka dok ovo ne iskopam i ne napravim reviziju [sm=smiley36.gif]

ja sam malenoj napravila cuspajz od tikvice (kasnije joj samo jaje ispecem uz to i eto dorucka), djelimicno sam se i obukla...odoh je buditi pa da papa i da se spremimo da kidamo vanka prije nego ucicvari. cujemo se nekad kasnije. imate mahanje od nas tri [sm=zz_wavespin.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:35:11)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Jutro drage moje trudnice evo da javim da se nasa clanica MALA CURICA jucer porodila. Imale su tezak porod ali sada su i ona i beba dobro...

3960 kg
I 54 cm duga mala curica

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] mashala bebice [sm=bravo.gif]
cestitamo ponosnoj mami a i tati naravno [sm=smiley1.gif] Nek im bude ziva i zdrava i sretna !!! maloj curici od srca zelim brz oporavak. divne vijesti za pocetak dana [sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:35:48)

3960 kg
I 54 cm duga mala curica

draga moja iskrene cestitke na rođenju curice,neka ti je ziva i zdrava,tebi brz oporavak da sto prije mozes uzivati u bebici..

ANDY BECC ♡♥David♡♥

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:43:25)

Marinci draga kako si mi? Kako bebac? Evo moj kenkav oce zubi donji a nikako uh ...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 8:48:17)

3960 kg
I 54 cm duga mala curica

Velika beba , mashala... [sm=smiley1.gif] Cestitam da se sto prije mama oporavi a bebi sretno djetinjstvo [sm=smiley27.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 9:29:09)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

Ja sam davno usatala, nisam spavala kako treba citavu noc malac mi kaslje. Kad je on malo prestao kasljati uhvati me grc i ustanem....vidim nema meni spavanja. Doruckovala, poradila po kuci, spremila se i cekam da mi dijete ustane a on nikako. Valjda kako nije spavao kako treba vec 3 dana pa je preumoran. Pokusala sam ga i probuditi ali me ignorise, samo se okrene na drugu stranu [sm=smiley36.gif] Mislila sam s njim proset_ati do Amka na Mojmilu dok nije vrucina ali nema nista od toga.

I upravo sam skontala da sam imala termin jutros u ambulanti....[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Valjda cu dobiti drugi termin ove sedmice. A guzva im je nekakva nenormalna, oni penzioneri me neki dan lijepo izgurase [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam se juce bas naradila, sortirala sve stvari sto sam dobila od zaove, pa od malca...sve lijepo po brojevima i odvojila ono sto ce mi trebati prvo vrijeme, pa prala prozore, pa usisaj, oprala 3 masine vesa....svasta nesto i na kraju sam bila komirana. Nisam imala snage ni da veceram.

Carobno bas mi je zao sto si se zabrinula, nadam se da ce te tvoja doktorica danas umiriti. Plodna voda se obnavlja i ja vjerujem da ce to biti ok. I ja sam cula da je sok od jabuke dobar, pa probaj ne moze odmoci.

MAM svaka cas_t za iftar [sm=bravo.gif] Ja ne mogu ni zamisliti da kuham za toliko ljudi odjednom. Mislim da se to cak ne bi ni moglo izvesti u mojoj kuhinji i sa moje 4 serpe [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Odmaraj, jos si se istraumirala sinoc.

LTM ja stvarno ne znam kako ti shvatas mirovanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali meni je to tvoje daleko od mirovanja. I ja sam skroz opustena u ovoj trudnoci, pisala sam prije. U prvoj su u sedmom mjesecu sve stvari bile kupljene i spremne, samo ih kasnije jos proprala i peglala, sad sve laganini.....

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 9:41:20)

Zene ja sam danas kao Tom, jedva gledam, da mi se gdje zavuci odspavati jednu turu......
[img]http://s3.postimg.org/xzzxsczfz/Tom_Jerry_Sleepy_Eyes.jpg[/img]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 9:47:48)

3960 kg
I 54 cm duga mala curica

masala prava bebara [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 9:49:19)

ziel ti imas jos fore [sm=smiley36.gif]
mi koje smo preko 32 sedmice sad vrijeme leti ko ludo, dok se okrenes eto ga...a i gabaritima sam sve veca i veca (maksi ce vam reci ona me juce vidjela [sm=smiley36.gif]) tacno ko zenka tuljana [sm=smiley36.gif] jos mi i pupo drugaciji kako se bebica okrenula.
MAM ma samo lagano, stici cemo sve to. mi smo bili neki dan u fisu, nema malih brojeva a nema ni velikih mahom 68 do 86 [sm=smiley13.gif] ja toga imam od L strava, trebace mi ovih manjih brojeva na bretele ili kratki rukav jer ovo sto imam od L mahom su dugi rukav.
ali necu nista da kupujem do petka dok ovo ne iskopam i ne napravim reviziju [sm=smiley36.gif]

ja sam malenoj napravila cuspajz od tikvice (kasnije joj samo jaje ispecem uz to i eto dorucka), djelimicno sam se i obukla...odoh je buditi pa da papa i da se spremimo da kidamo vanka prije nego ucicvari. cujemo se nekad kasnije. imate mahanje od nas tri [sm=zz_wavespin.gif]

za te male brojeve moras do viteza potegnut [sm=smiley36.gif] i btw ima nesto u CM-u u titovoj i u importaneu...FIS-ova marka

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 9:54:42)

Jutro:)

Divne vijesti na pocetku dana, maloj curici sve najljepse da joj je ziva i zdrava njena curica :)

Ja razmisljam da odusatanem od lijeganja uopste kad se ne moze spavati od ove vrucine [sm=smiley36.gif] samo se bezveze ispeglam i oznojim.

Ej kakve ste vi sa apetitom? meni se nekako ovih dana nista ne jede, eto jedem reda radi i prisilim se na nesto.
Ne znam jel zbog vrucine ili mi je u ovoj trudnoci kako se kraj blizi tako...do sad sam brate mela ispred sebe.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:06:53)

IZVORNA PORUKA: putujuca

Jutro:)

Divne vijesti na pocetku dana, maloj curici sve najljepse da joj je ziva i zdrava njena curica :)

Ja razmisljam da odusatanem od lijeganja uopste kad se ne moze spavati od ove vrucine [sm=smiley36.gif] samo se bezveze ispeglam i oznojim.

Ej kakve ste vi sa apetitom? meni se nekako ovih dana nista ne jede, eto jedem reda radi i prisilim se na nesto.
Ne znam jel zbog vrucine ili mi je u ovoj trudnoci kako se kraj blizi tako...do sad sam brate mela ispred sebe.

Nisi jedina,i meni je apetit slab skroz,bas se jedva natjeram da jedem rad bebe,a sto se mene tice mogla bih da nista ne jedem citav dan,sad dal je rad vrucine,ne znam [sm=zmeden.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:07:52)

Dobro jutro drage moje

MALA CURICA čestita i sve najbolje vam želim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Uf ja sam se i ovaj vikend preforsirala, al sam se bar naspavala.

Evo u posljednjih par dana, kada se ujutro probudim i protegnem uhvatre me grčevi u obije noge u listovima [sm=zmeden.gif] . Inace pijem Mg.
Ziel super za pokreta ja sam nešto nedavno osjetila ali nisam bas sigurna i dalje očekujem sa nestrpjenjem [sm=smiley1.gif]. Kakav je osjecaj, da li se bas puno razlikuje od pomjeranja crijeva. Ja imam nekada osjecaj da mi se pomakne skroz naprijed i u dnu stomaka i, jer mu bude jako tvrd.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:08:11)

Marinci draga kako si mi? Kako bebac? Evo moj kenkav oce zubi donji a nikako uh ...

hej draga dobro smo ,mom krenule gornje jedinice pa je i on uzas samo kmezi hoce da se nosa ,nece da jede samo stisne usta i nema sanse da otvori..
Javni nam se na onu temu ponekad da znamo kako ste nam,ljubimo Vas ja ,M i A..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:23:21)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Dobro jutro drage moje

MALA CURICA čestita i sve najbolje vam želim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Uf ja sam se i ovaj vikend preforsirala, al sam se bar naspavala.

Evo u posljednjih par dana, kada se ujutro probudim i protegnem uhvatre me grčevi u obije noge u listovima [sm=zmeden.gif] . Inace pijem Mg.
Ziel super za pokreta ja sam nešto nedavno osjetila ali nisam bas sigurna i dalje očekujem sa nestrpjenjem [sm=smiley1.gif]. Kakav je osjecaj, da li se bas puno razlikuje od pomjeranja crijeva. Ja imam nekada osjecaj da mi se pomakne skroz naprijed i u dnu stomaka i, jer mu bude jako tvrd.

Cudan osjecaj, slicno radu crijeva ali opet prepoznas da nije crijevo nego si dobila boksic u stomak [sm=smiley36.gif]
nije ni kod mene jos jako, po dnu stomaka, ispod pupka , nisam tu nikad ionako crijeva osjetila, nego se crijeva osjete visocije...
evo vec pola sata se pomjera, lupka pomalo [sm=sloncek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:35:11)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Hej Ziel i mene tako boli stomak, da ti kažem da nisi jedina :D Vjerovatno je to onda normalna pojava za naš period ,ti ja smo tu negdje ( ja sam 22sedmica )

Za jednu sedmicu mi bjezis [sm=smiley36.gif] gledam sad bas, termin ti prije na 7 dana nego sto je meni... kako osjecas pokrete, jesu li postali jaci? jel ti prva trudnoca?

Ziel I ti meni bjezis za jednu sedmicu, nama je termin 26.11.
I mene je juce malo na dnu stomaka bolilo, kao da cu dobiti, mozda zato sto sam se bas nasetala juce, ali valjda je to normalno, svakako se dole maternica siri.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:35:57)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

JUNI

29.06. Alman [sm=modricrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]
30.06. Mala curica [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]

JULI

20.07. Lala88 [sm=modricrtici.gif]
22.07. Adano [sm=rozacrtici.gif]
22.07. Memsi [sm=rozacrtici.gif]
30.07. Anitaa [sm=rozacrtici.gif]

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif]
24.08. LieToMe [sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif]

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro [sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur*
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:38:26)

Maloj curici cestitam, zelim brz oporavak, najbitnije je da su ona i bebica dobro, brzo ce zaboraviti bol.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:39:06)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Hej Ziel i mene tako boli stomak, da ti kažem da nisi jedina :D Vjerovatno je to onda normalna pojava za naš period ,ti ja smo tu negdje ( ja sam 22sedmica )

Za jednu sedmicu mi bjezis [sm=smiley36.gif] gledam sad bas, termin ti prije na 7 dana nego sto je meni... kako osjecas pokrete, jesu li postali jaci? jel ti prva trudnoca?

I mene je juce malo na dnu stomaka bolilo, kao da cu dobiti, mozda zato sto sam se bas nasetala juce, ali valjda je to normalno, svakako se dole maternica siri.

Ma to smo mi same sabi krive, sve: MA HAJDE BA DOBRO SAM NISAM UMORNA a kad vec zavrsimo sve poslove , kad sjednemo onda nastupaju muke...[sm=smiley13.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:42:14)

Jutro,
da se i ja pridruzim klubu neispavanih trudnica, sto kazes najradije ne bih ni pokusavala nikako, samo se ispatih pokusavajuci normalno zaspati...vruce, zgaravica me uhvatila, sad je li to trebam povezati s maminim dakonijama nemam pojma, ali valjda stala na vagu jucer i iznenadih se, ostala na istom broju kg od prije mjesec dana, kad sam se vagala na zadnjem pregledu, pa se jucer opustila...ne opeglah jucer ni pola od planiranog, cura se vrtila oko mene, pa kontam danas cu na miru...

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (6.7.2015 10:43:28)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ma to smo mi same sabi krive, sve: MA HAJDE BA DOBRO SAM NISAM UMORNA a kad vec zavrsimo sve poslove , kad sjednemo onda nastupaju muke...[sm=smiley13.gif]

Slažem se. Pisala sam i ja o tome, i mene je znao boliti i sada me nekada prožiga stomak po dnu, kao u jajnicima pisala sam o tome. Ali ja imam i te blage kontrakcije[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>