RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 11:18:45)

Evo i mene [sm=kava.gif]
Doruckovala, popila caj od koprive, neko od vas rece da u njemu ima zeljeza pa cu svaki dan po jednu solju popiti. Ukljucila ves, sad hocu da stavim krompir corbu s piletinom, pa da pospremim po kuci, usisavanje, brisanje prasine, kupatilo itd.
Uglavnom dobro se osjecamo danas, jutros smo spavali duze, beba se micala 2-3 puta, dok smo se budili,
osjetila sam nekako ispod pupka [sm=smiley27.gif][sm=zz_wub.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 11:50:59)

maksi, mene cesto tako zna zigati jedan jajnik. Vise i ne obracam paznju. Zalila e doktorima, svaki kaze ok je to, siris se, ovo ono. Uglavnom jedan dan ziga pa prodjei tako sve u krug. Upale nemam, nego ili je od pritiska stomaka ili je ood sirenja, nesta jest ali se ja ne havijestim vise[sm=smiley36.gif]

ziel, caj od koprive/zare je super za zeljezo. Ja ga pijem svaki dan po solju i vidjet cu u pondjeljjak idem vaditi na hematologiju te nalaze pa cu bas vidjeti je li ista bolja situacija

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 13:32:58)

Za promjenu - dobar dan
Vruce je za ugodne setnje, evo ja ima satak udoh u stan, jos sebi ne dodoh, a beli sam juznjakinja, nikad nisam imala nista protiv vrucina, hebiga udosmo mi u 9. mjesec, nema vise zezanja, jos mm-a neka kao viroza hvata, eno lezi, kljuka se vitaminima i tabletama, ja se mami juce bez veze pozalih kako sam nekakva.teska, valjda jucer dan takav potrefio, kad mama ni pet ni sest- jutros zapicila iz Mostara, eno vec.zavrsila rucak, vani s curom, svaka cast s 72 eno je preko letna i skocna kao pticica...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 13:45:22)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

maksi, mene cesto tako zna zigati jedan jajnik. Vise i ne obracam paznju. Zalila e doktorima, svaki kaze ok je to, siris se, ovo ono. Uglavnom jedan dan ziga pa prodjei tako sve u krug. Upale nemam, nego ili je od pritiska stomaka ili je ood sirenja, nesta jest ali se ja ne havijestim vise[sm=smiley36.gif]

ziel, caj od koprive/zare je super za zeljezo. Ja ga pijem svaki dan po solju i vidjet cu u pondjeljjak idem vaditi na hematologiju te nalaze pa cu bas vidjeti je li ista bolja situacija

Eto bas da vidimo jel djeluje... Kod mene zeljezo 10, nije ni lose, ali eto da malo obratim paznju da se jos ne bi snizilo... Imam i pekmeza ali ne mogu ga nesto, zadnji ut sam ga jela prije 2 mjeseca. Kad nesto ne mogu, ne mogu sta cu...

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 15:56:21)

IZVORNA PORUKA: anitaa

Za promjenu - dobar dan
Vruce je za ugodne setnje, evo ja ima satak udoh u stan, jos sebi ne dodoh, a beli sam juznjakinja, nikad nisam imala nista protiv vrucina, hebiga udosmo mi u 9. mjesec, nema vise zezanja, jos mm-a neka kao viroza hvata, eno lezi, kljuka se vitaminima i tabletama, ja se mami juce bez veze pozalih kako sam nekakva.teska, valjda jucer dan takav potrefio, kad mama ni pet ni sest- jutros zapicila iz Mostara, eno vec.zavrsila rucak, vani s curom, svaka cast s 72 eno je preko letna i skocna kao pticica...

Svaka joj cast, u tim godinama. Ja imam 40 godina manje pa mi se nista ne da po ovoj vrucini.
Isli smo jutros kod zaove pa smo usput uzeli pite, mrsko mi paliti sporet i kuhati.

Juce sam dobila odjecu za bebu od druge zaove, skoro 5 velikih kesa. Moram se zaroviti, sortirati sve po brojevima pa poslije prati. S ovim stvarima i stvarima od malca cu morati jos jako malo dokupiti. I to sitnice kao sto su kapice, carapice, rukavice....i naravno odjelo za izlazak iz bolnice.

U prosloj trudnoci sam u sedmom mjesecu imala vec skoro sve spremno. Mene bilo stah da dodje ranije a ja nemam nista [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Vec su bili kupljeni i krevetic, posteljina, kolica, higijena, odjeca....Cini mi se da je cak i torba za porodilista bila spremna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sad sve nesto laganini, valjda kako znam da imam vecinu stvari pa sam bas opustena. Jos moramo i renovirati sobicu, kupovati novi namjestaj, kreciti....

Ima li koja info gdje mogu kupiti dodatak za kolica za vece dijete i koliko kosta? Da stane iza ? Nemam pojma kako bi se to moglo zvati.[sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 16:11:15)

Zene jel ovako racunaju i ginekolozi, kao sto pise na netu?

1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 19:12:46)

E sto me nerviraju ove hb kontrakcije, tamam pomislim evo krenulo kad nista, vec mi dosadilo pratiti. Nisu uopste jako, vise ko neki grcevi i to samo po dnu stomaka, ledja nista. Jedva cekam da vidim kad cu.
Ne javlja se mala curica, sigurno se mazi sa svojom dusicom. Kako ste vi ostale, ova vrucina smori imam i valunge ko da sam u menopauzi.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 21:06:24)

Dovukoh se i ja konacno kuci...mi bili kod sveki, pa oko rucka...e onda se nas dvoje isparimo oko pola 5 i zapicimo pjeske sa Ciglana do penija u velesice, pa onda pjeske do binga u interexu...maloprije dosli ja krepana, noge me bole, guza...sve zivo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jos je i neka sparina uzasna.
sad sam samo pustila masinu sarenog da mogu bijelo ujutru pa peglat laganini.
sinoc aplicirala onu vaginaletu, zaboravim staviti dnevni ulozak jao horora, to je zuta boja da zuca ne moze (makrimor vako nekako se zovu [sm=smiley36.gif])
sreca nije po posteljini ostalo. e veceras cu biti spremnija [sm=smiley36.gif]

lala88 polako draga krenuce to lagano samo strpljenja
ziel ja racunam po toj tabeli mada kao ima i da je do 42 sedmice normalno [sm=smiley36.gif]

odoh malo odmoriti, mozda i neki film odgledamo. sutra izlezavanje ujutru [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 21:47:06)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Dovukoh se i ja konacno kuci...mi bili kod sveki, pa oko rucka...e onda se nas dvoje isparimo oko pola 5 i zapicimo pjeske sa Ciglana do penija u velesice, pa onda pjeske do binga u interexu...maloprije dosli ja krepana, noge me bole, guza...sve zivo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jos je i neka sparina uzasna.
sad sam samo pustila masinu sarenog da mogu bijelo ujutru pa peglat laganini.
sinoc aplicirala onu vaginaletu, zaboravim staviti dnevni ulozak jao horora, to je zuta boja da zuca ne moze (makrimor vako nekako se zovu [sm=smiley36.gif])
sreca nije po posteljini ostalo. e veceras cu biti spremnija [sm=smiley36.gif]

lala88 polako draga krenuce to lagano samo strpljenja
ziel ja racunam po toj tabeli mada kao ima i da je do 42 sedmice normalno [sm=smiley36.gif]

odoh malo odmoriti, mozda i neki film odgledamo. sutra izlezavanje ujutru [sm=bravo.gif]

Mozda nisi dovoljno duboko aplicirala [sm=smiley36.gif] Ja sam koristila neke druge, nisu se tako zvale ali sutradan kad ustanem i pocnem se kretati onda izadje onaj visak, nije nikad tako izaslo dok lezim... Ja sam se danas povlacila po kuci, pospremala, pravila jelo neko, prala 2x sudje, sad moram sloziti malo vesa, uglavnom nisam plaho umorna [sm=smiley1.gif] Danas sam najvise puta osjetila bebu kako se mice [sm=bravo.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (4.7.2015 22:20:58)

Ma ne pozurujem ja bebu, kad bi mene pitala ne bi do termina izasla, vec krenu HB kontrakcije i ja pomislim krece i onda nista (malo se i uplasim) Meni nije uopste teska trudnoca, kao sto ima zena kad udju u 9 govore jedva cekma da izadje teska sam sam sebi, vjerovatno sto imam mali stomak i dosta sam aktivna pa mi je super, bas sam jutros sa mm isla na Bosnu u ribolov, ustali u 4h. Apsolutno sve aktivnosti kao da nisam trudna, samo ponekad ti valunzi i kontrakcije zezaju. Bas citam mogu te kontrakcije biti do 40 sedmice, nek mi je sretno [sm=smiley36.gif] Ja se vise bojim da zbog njih nece znati prepoznati prave kontrakcije i da cu mozda zakasniti u radjaonu, mada imam i ovdje radjaonu ako dodje 5 do 12. Svi kazu da se prave kontrakcije pre bolne, ali nemamo svi isti prag tolerancije bola, ja sam imala bolne cikluse pa je mozda moje tjelo naviknuto na bol. Joj pocela sam daviti, izvinite trudnice.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 6:57:06)

Helloooo zene, ja se probudila, ne mogu vise spavati , ukljucila sudje da se pere, nestace nam struje zbog nekih radova danas od 8 do 17:00 uzas, sad sebi skuhala caj od koprive [sm=smiley1.gif] i kuham neke hrenovke, bar za dorucak da imamo nesto frisko, a kasnije nemam pojma sta cemo jesti bez struje [sm=smiley36.gif] moracemo nesto kupiti u pekari...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 8:57:52)

juuutrrrrooo
izgleda samo nas tri aktivne [sm=smiley36.gif]
dvije vaginalete aplicirane, ostaju jos cetiri [sm=smiley36.gif]. ma ziel ne izlazi to dok lezim nego cim ustanem (sto je normalno), one su nekakve cudne boje, oker, ali kad se tek istope i izadju isto da svijetle u mraku [sm=smiley36.gif] bas presmjesno
lala88 ja nisam imala te hb kontrakcije (mozda i jesam ali ne obratih paznju) tako da ti ja nemam bas puno iskustva s tim.
ja se naspavala, ustali oko 8, doruckovali i sad cemo se spremiti i odosmo malo u skitnju (dm, cm, jysk, konzum...) sve nam je to u komsiluku. kad se vratimo trebam pustiti masinu bijelog vesa a onda cemo nekad oko 2-3 kod sveki na rucak i po malenu
uzivajte mi trudnice drage, ove sedmice najavljuju pakao, temperature i do 40 stepeni

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 9:32:28)

Evo i mene na jutarnji raport.
Atija me probudila hoce kolac u osam sati [sm=smiley29.gif]Onda posto od spavanja vise nema nista ustanem malo pokuci raspremim ono sto je od sinoc ostalo. NJoj dala da doruckuje, mm jos spava a ja cejfim uz nesicu.Juce sam bila nikakva. Nista me nije boljelo aloi mi nekakav pritisak u donjemdijelu ledja pa ovamo cijeli stomak. Ko da odraslu osobu imam u stomaku. Ovako mi nije bilo s njima dvjema [sm=smiley36.gif] Danas sam bolja,valjda se nece vracati

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 10:31:36)

IZVORNA PORUKA: lala88

Ma ne pozurujem ja bebu, kad bi mene pitala ne bi do termina izasla, vec krenu HB kontrakcije i ja pomislim krece i onda nista (malo se i uplasim) Meni nije uopste teska trudnoca, kao sto ima zena kad udju u 9 govore jedva cekma da izadje teska sam sam sebi, vjerovatno sto imam mali stomak i dosta sam aktivna pa mi je super, bas sam jutros sa mm isla na Bosnu u ribolov, ustali u 4h. Apsolutno sve aktivnosti kao da nisam trudna, samo ponekad ti valunzi i kontrakcije zezaju. Bas citam mogu te kontrakcije biti do 40 sedmice, nek mi je sretno [sm=smiley36.gif] Ja se vise bojim da zbog njih nece znati prepoznati prave kontrakcije i da cu mozda zakasniti u radjaonu, mada imam i ovdje radjaonu ako dodje 5 do 12. Svi kazu da se prave kontrakcije pre bolne, ali nemamo svi isti prag tolerancije bola, ja sam imala bolne cikluse pa je mozda moje tjelo naviknuto na bol. Joj pocela sam daviti, izvinite trudnice.

kljucna stvar...kod mene ciklusi nikad nisu bili bolni...i kad na vjezbama cuh ovo, onda sam se opustila...reko kad zene neke izdrze tu bol svaki mjesec...onda mogu i ja za porod...jer rekose da su kontrakcije zapravo u nivou bolnijeg ciklusa...mene to odmah smirilo...i fakat je bilo tako [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 10:34:37)

kod mene S sinoc rano zaspala..oko 7...jutros budna u 4,30 [sm=smiley36.gif] trazi dorucak...kompromis je bio bananana..pa je pojela neki rolat slatki...pa neki kolac....i za dorucak samo jednu krisku / sendvic...nasopalo se dijete slatka do 8 [sm=smiley36.gif]...ja joj dadoh samo bananu i vratih se u krevet...mm je bio budan..poceo mi je prigovarati kako stalno spavam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] reko suti pripremam se za nespavanje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 11:21:55)

Jutro,
naspavah se fino, bar u odnosu na neke od proslih noci, pa puna elana krenuh u novi dan, sto mi je i potrebno, jer planiram peglati planinu robice, pa ko prezivi pricace, :-)
Izvadila sinoc, isto iz Okaidija neki dan sto kupih, zelenkaste helanke i bez majicicu, velicina neka 60, a S. posmatra, pa govori : Nista, ti to sve operi, pa onda hlace ubaci u moj dio...Kontam, hajde super ako se budu gombale samo oko robice, sto je valjda uobicajno sestrinski, ja nemam pojma, kako imam brata starijeg 6 godina...
Znala sam pred S. reci da mi je uvijek bilo zao sto nisam imala i seku, a nedavno me provali S. pred bratom, zaboravila je taj i, isto ona zuta stampa, sto izvuce iz konteksta, pa kaze : Mami je zao sto ima tebe, a ne seku. A brat ce na to : A razumijem...

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 11:30:20)

Jucer svratili na BBazar, pa bilo dosta djecice i jedna bebica, bas lijepa, mislim da ima tri mjeseca i kad se probudila sva se djeca skupise oko bebe, i moja S. se bori da dode.sto blize kao da je pitanje zivota i samo se zagleda u nju, kao u kakav eksperiment, s vremena na vrijeme je pomiluje i na kraju govori da zeli takvu seku, ma da sreco, samo pozeli, na dugme..:-)

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 11:34:49)

Sta je reci, nigdje nikoga,trudnice moje, niste valjda vani, ja se nesto uspuhala u stanu, zato moje cure (S.i mama marsiraju sad vani, tu su negdje omo zgrade, nisu predaleko, ali svejedno ne smiruju)

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 11:43:37)

Daaan,

Prikljucila net preko muzevog mob jer je on na pretplati..nisam mogla odoliti, pa reko bar brzinski da se javim [sm=smiley36.gif].
ovdje bas toplo, maloj napuhali bazen, uziva, a rado bih i ja s njom. Glumim uciteljicu l zavodim red..ona osmislila igru [sm=smiley36.gif]
E, zaboravila muzu reci da izvadi vrece sa tavana. Da vidim cime raspolazem [sm=smiley36.gif]. Ovaj moj ce hodati u haljinama i helankama sve su prilike [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 12:02:15)

heeejjj trudnice...ima li vrucine?
napolju pakao, mi se vratili malorije, oko pola 10 izasli, obletili svasta nesto, pa dok smo kuci, pa raspremila sve, pustila masinu. hocu sad mm da nadignem da raskrcimo 3 ladice u komodi u dnevnoj (u ovu jednu stavljamo sta sve stignemo) a to ne mozemo dok je malena tu jer je to njoj sve zanimljivo, i hocu jos da opeglam masinu vesa (ono sto sam sinoc oprala). i onda cemo lagano kod sveki na rucak.
malena uziva na balkonu-terasi, napuhao joj deda bazen, peca ribice (na magnet [sm=smiley36.gif])

ismijah se malenoj od rose i anite, ninuska uzivaj!
ja odoh malo odmoriti i da se bacim na rad [sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 12:30:34)

Dan zene [sm=nosecka.gif]

Kako ste?

Ja spremam muzu mi rodjendan pa ce nam gosti na rucak

LTM vidjeh te jutros u Konzumu,bilo mi glupo da ti pridjem

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 13:20:09)

Dan zene

Ja sa kontrole sa Jezera sada. Evo sam se nasekirala[sm=smiley13.gif] Beba je doboro HB, napreduje, u skladu je sa sedmicama ali kaze manjak plodne vode. [sm=zmeden.gif] Iako nije izgledao pretjerano zabrinut, rece da pratim pa cemo vdijeti za dalje. Doduse rekao je da je beba poprijecno pa da je moguce i zbog toga da mu se cini da je manjak ali da upratimo za svaki slucaj.[sm=smiley13.gif] Ja sam van sebe naravno. Danas sam punih 29. sedmica tek. Znaci nidokle. Elem sta da radim, ne znam ni sama. Jedino sto sam pametno od svega smislila je da krknem apaurin da ne bih zviznula skroz. Otici cu svojoj dr privatno ujutro, u nje je bolji uzv pa da ona to provjeri jos jednom. Kako to sve upratiti ne znam ni sama, kada imam iscjedak od pocetka trudnoce[sm=smiley13.gif]
eto, bas sam nekakva nikakva. Nadam se da ste vi bolje[sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 13:25:32)

Mila nemoj se sekirati,mozda si manje unosila vode pa moze i od toga pa danas pij puno vode jer se plodna voda obnavlja pa ces ujutru znati. Nije strasno.
Puno vode danas tri litre najmanje

Dan zene

Ja sa kontrole sa Jezera sada. Evo sam se nasekirala[sm=smiley13.gif] Beba je doboro HB, napreduje, u skladu je sa sedmicama ali kaze manjak plodne vode. [sm=zmeden.gif] Iako nije izgledao pretjerano zabrinut, rece da pratim pa cemo vdijeti za dalje. Doduse rekao je da je beba poprijecno pa da je moguce i zbog toga da mu se cini da je manjak ali da upratimo za svaki slucaj.[sm=smiley13.gif] Ja sam van sebe naravno. Danas sam punih 29. sedmica tek. Znaci nidokle. Elem sta da radim, ne znam ni sama. Jedino sto sam pametno od svega smislila je da krknem apaurin da ne bih zviznula skroz. Otici cu svojoj dr privatno ujutro, u nje je bolji uzv pa da ona to provjeri jos jednom. Kako to sve upratiti ne znam ni sama, kada imam iscjedak od pocetka trudnoce[sm=smiley13.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 15:15:52)

Sta ima zenice drage,vani gori,ko prezivi pricat ce[sm=smiley36.gif]
Ja u petak imala iftar,mama kuhala,ja pomagala,uglavnom bilo je preko 60 ljudi na iftaru,komirala sam se od umora evo 2 dana,stan mi je u haosu zivom al nista pipnuti ne mogu po ovoj vrucini
Kakve ste mi vi?
Carobno draga ne sekiraj se,samo dosta vode bice to dobro akoBogda[sm=bravo.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (5.7.2015 15:36:01)

IZVORNA PORUKA: maksi

Mila nemoj se sekirati,mozda si manje unosila vode pa moze i od toga pa danas pij puno vode jer se plodna voda obnavlja pa ces ujutru znati. Nije strasno.
Puno vode danas tri litre najmanje

Dan zene

Ma najgore od svega je sto se ja naljevam tecnoscu inace. Imala sam prije mjesec onu bakteriju pa sam se rijesila nje ali nisam pretala da pijem tecnost. Vode dnevno bas dosta popijem plus caja jos uz to. Sigurno popijem oko dva litra vode i jedno litar i po caja u hodu, zato me i zabrinu ovo sve.[sm=smiley13.gif]

MAM, svaka cast na kolicini ljudi na iftaru. Ogroman je to broj ljudi bas

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>