|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
14.5.2009 23:52:03   
NANICA
Neka te ne brine, nije to nista strasno user posted image user posted image user posted image . Moj Timur (3 mj.) toliko mlati da imam osjecaj da ce svakog trena skociti na noge user posted image user posted image user posted image user posted image  i jos uz to guce kao golub user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 276
15.5.2009 0:22:50   
Anoniman
draga dadda pa motorika mu je za deset budi sretna i treba da mlatara ne bi valjalo da nemlatara. Moj bi već i sjedio uveliko se diže a tek napunio 4 ne smijem ga još stavljat u sjedeći položaj...a kako i nanica kaže ko da hoće skočit na noge.

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 277
15.5.2009 8:29:17   
Anoniman
e hvaaaaaaaaaaaalaa vaaaamuser posted image sad mi je pala stijena sa srcauser posted image fakat sam se bila zabrinula...sta cu kad sam ja jadna novopecenauser posted image mama pa je za mene on jos uvijek treca vrsta...sve gledam i sve mi je cudnouser posted image ...da vi znate samo kakve ja debuloze pedijatricu svaki put pitamuser posted image user posted image user posted image zena umre od smijeha

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 278
15.5.2009 9:54:55   
Sonja
haj drage mooje
evo na brzinu da se i ja prijavim
moj maleni ima 15 dana i slusa svoju mamu.
malo ga grcevi muce ali se snalazimo
pozdrav za sve mame i bebe...
drugi put cemo pricati s vama malo duzeuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 279
15.5.2009 10:14:16   
Anoniman
'jutro, samo da i ja pozdravim generaciju user posted image ,mi imamo problemcic sa okom, zapravo krmeljalo joj oko i mi smo to lijecili i hB prestalo je, medjutim kad smo radili kontrolni bris oka ipak je bakterija jos prisutna, hm, a pedijatrica je cak to uzela kao prepreku za davanje vakcine, i sad ne znam u ponedjeljak opet idmo na vakcinu i bas mi je crnjak ako ne primi user posted image , mislim sve drugo je super i da nismo isli raditi bris niko ne bi ni znao i dobila bi vakcinu, hocu reci koliko mama uopce ne obraca paznju na krmeljanje i ne posmatra to kao neki problem a eto nas sad zezaju s tim glupostima, ne znam sta da mislim o tome, mislim bas mi je zao tretirati nekim hemijama tako rano,je li ko imao iskustva s timuser posted image

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 280
15.5.2009 10:44:17   
gvendolina
pozdrav mamicama i bebicamauser posted image
Evo da se i mi prijavimo na ovu temu.Beboliniju je 15 dana i s nestrpljenjem cekamo da prodje jos koji dan da idemo u setnjuuser posted image Borimo se s dojenjem,malo je rana od epzi. bolje pa je lakse.Moramo i prihranjivati,ali nadamo se da cemo izbaciti flasicu aBd.
I moj medo je postao pravo nemiram,mlati nogicama kad ga presvlacim,jedva mu pelene stavimuser posted image
sahara i nas muci krmeljanje par dana,ja sam mu cistila oci kamilicom i mojim mlijekom.Nisam mislila da je to nesto ozbiljno,kazu normalno je kod malih bebica,ciste im se ociuser posted image
moze li mi neko reci sa koliko se bebice pocnu same okretati?Ja ga dzim da spava na strani,ali ne znam koliko cesto bi ga trebala okretati?Da li da ga okrecem u toku spavanja ili ne?

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 281
15.5.2009 10:50:28   
Anoniman
ej gvendolina, pa svako hranjenje ga drugacije okreni, mislim drugu stranu, a krmeljanje je valjda uobicajeno ali kad odes na bris onda pokaze sta je, i ta bakterija je jako cesta kod djece, ili u oku ili u nosu ili u uhu

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 282
15.5.2009 11:20:57   
ringeraja
@Sahara, mojoj bebici je posle samog porodjaja i mozda otprilike nedelju dana, krmeljalo levo oko. Ne puno, ali ipak jeste. Hvala Bogu nemamo vise taj problemcic.

Ono na sta su mi ovde skrenuli paznu jeste da je vrlo bitan nacin na koji cistis okice kod bebe. Ja sam cisitila nekad kamilicom, a nekad pamucnom krpicom natopljenom obicnom mlakom vodom. Oko se cisti UVEK sa spoljasnjeg ugla prema unutrasnjem i NIKADA se ne vrsi potez u suprotnom pravcu. Znaci, svaki put spolja ka unutra i, logicno, cistim delom krpice.
Prilikom izlaska bebe na porodjaju bebice obicno pokupe i neku bakterijicu. Otuda krmeljanje.

Inace, mi smo hvala Bogu dobro. Primili vakcine, cak i onu koja se daje na 6 meseci, jer smo planirali putovati ako Bog da. Sada samo uzivamo.user posted image

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 283
15.5.2009 11:37:10   
škorpija
Evo i ja da se prijavim na ovu temu, nisam je ni skontala do danas. Bebaću je 23 dana i već pokazuje svoj karakter koji će čini mi se biti gadanuser posted image . Izgleda da je već naučio da bude na rukama, pa ćuti samo kad ga nosamo, ja dojim i dohranjujem, a kad je gladan to su takvi urlici da ne mogu vjerovati da izlaze iz tako male bebe. Mama mi ide kući sutra i pravo me je strah kako ćemo kad ostanemo nas dvoje sami, ja sam još uvijek nespretna s njim, pa ga stalno slučajno ugrebem, udarim, a on jadničak šuti šta ćeuser posted image . Jutros mu je pao daljnski za tv na glavu i samo je malo kmekno, a ja samo što nisam umrla od grižnje savjesti user posted image . Čini mi se da što se trudim biti pažljivija, sve je gore, ali nadam se da ćemo se snaći, ali dosad sam lijepo spavala, mama ga je u toku noći presvlačila, a meni ga samo donese na dojenje. a sad šta će biti nek nam je bog na pomoći

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 284
15.5.2009 11:51:51   
Anoniman
ringeraja, sve sam ja to radila pravilno, i oko je sad lijepo cisto, ali oni u domu zdravlja navalili na lijecenje kremama i slicnim glupostima, mislim zao mi je jer je mala, ali sta sad da im pametujem kako to svaka beba ima i  rijetko ko dolazi ljekaru zbog toga, i ja jedva cekam da primi te vakcine da ne strahujemuser posted image

škorpija, pa divno si se ti snasla, ti pravo uzivala, mi smo sami od prvog dana, i vjeruj mi tako sam se nekako prirodno snasla, neki instinkt i kad se valjda oslonis samo na sebe, pa eto zelim ti puno srece i ne brini sve ce to biti ok, pa i beba je vec malo ojacala
mojoj user posted image   i meni sutra aBd 40 dana, eto i to prodje zacas

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 285
15.5.2009 11:54:55   
gvendolina
jao skorpija ti mene pravo nasmijauser posted image
ma i ja tako nekad nespretno sa njim pa ga slucajno ogrebem,a on me smo gledi onim krupnim okicama,medo maminuser posted image Zato sam sad nokte skratila maksimalno.
Treba malo da se uhodamo i opustimo,bice lakse.Evo mi smo vec 3 dana sami,dok mm ne dodje s posla.Prvo sam se plasila kako cu,ali rekla sam sama sebi mogu ja to.Jest da se zna desiti da mu ne stavim fino pelenu,pa bude sav mokar,pa presvlacenje traje po satuser posted image ali valjda cemo se uhodati
Jedino sto jos ne smijem sama to je kupanje.Kupa mi ga od muzevog brata zena.Ali i to aBd hocu da pocnem,najvise volim da ja brinem o svojoj bebici.malo mi je jos nezgodno zbog epiz,strah me da mi ne ispadne.
kako vi kupate svoje bebice,da li iko korisli onu lezaljkicu sa peskiricem preko sto se stavi u kadicu za kupanje?mislila sam to da uzmem,da li pomaze?

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 286
15.5.2009 12:00:10   
Nunichi
dadada kuco stara pa gdje ste vas dvoje user posted image user posted image user posted image user posted image
I ova moja puslica mlatara ko velika,noge su skoro u ustima,a rukama mlati ko da pliva.user posted image user posted image Juce mi se nasmijala uz neki zvuk tj. glas pa sam se sva sturila user posted image Do sad se nako na suho smijala. user posted image
Onako smo dobro...muce nas grcici,bas su dosadni. Sad su rijetki,ali ko da su jaci,bas vrisne kad pocne prduckat. user posted image
Evo mama se sprema,a cura spava. Odosmo na rr kaficu uz Boziju pomoc user posted image Valjda bude uspjesna setnja...do sad je svaku prespavala.

Puse i pozdravi za mame i bebare 09 user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 287
15.5.2009 12:35:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nunichi

dadada kuco stara pa gdje ste vas dvoje user posted image user posted image user posted image user posted image
I ova moja puslica mlatara ko velika,noge su skoro u ustima,a rukama mlati ko da pliva.user posted image user posted image Juce mi se nasmijala uz neki zvuk tj. glas pa sam se sva sturila user posted image Do sad se nako na suho smijala. user posted image
Onako smo dobro...muce nas grcici,bas su dosadni. Sad su rijetki,ali ko da su jaci,bas vrisne kad pocne prduckat. user posted image
Evo mama se sprema,a cura spava. Odosmo na rr kaficu uz Boziju pomoc user posted image Valjda bude uspjesna setnja...do sad je svaku prespavala.

Puse i pozdravi za mame i bebare 09 user posted image

Ha ja beba spava a mama koka se seceuser posted image ...sala mala...ljubim ja vas dvije i uzivajte..ja vala ne izlazim iz kuce dok ovo sunce malo ne "utihne"
posto ja jos uvijek samo oko zgrade hodamuser posted image user posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 288
15.5.2009 12:41:29   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: dadada

posto ja jos uvijek samo oko zgrade hodamuser posted image user posted image

Zar jos uvijek? user posted image
Hajde sta ces...doci ce i tvojih 5 minuta user posted image
Ljubimo vas nas dvije...pa se cujemo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 289
15.5.2009 12:59:25   
Anoniman
Et samo da vas pozdravim i spremni smo i mi za šetnju i rr kaficu valjda nas neće kiša ufatit

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 290
15.5.2009 13:03:55   
bubuli
i u Zenici se naoblacilo...bice prije da ce opalit nego da nece....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 291
15.5.2009 17:34:23   
babymia
pozdrav generacijo!!!
evo i nas,bili smo na snimanju kukova i hvala Bogu u redu su nam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kaze doktorica da ne koristimo dubak ni hodalicu,a siroki povoj nije ni spomenula...uglavnom,ne stavljamo ga....
a pregled izgleda tako da naguraju sto vise mama,tata i beba u onu sobu za pregled i onda nas na brzinu pregleda ko da smo na pokretnoj traci....treba ponijeti dvije platnene pelene,jer koriste nase-bar na kosevu je tako....pogleda kukove ultrazvukom,onda polegne bebu na ledja i uradi par onih vjezbica za kukove,a onda je polegne na stomak,sastavi joj noge i nesto tako pogleda i to je to....nalazi za 7 do 10 dana....
ali,najvaznije da je ona rekla da je ok,jer malo me je bilo strah,kazu da su djevocice puno sklonije problemima nego djecaci.....

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 292
15.5.2009 17:55:24   
NANICA
IZVORNA PORUKA: škorpija

Jutros mu je pao daljnski za tv na glavu i samo je malo kmekno, a ja samo što nisam umrla od grižnje savjesti user posted image .

user posted image user posted image user posted image  Izvini sto se smijem ali mislim svima nama se to desavalo ili se desava. Meni je pao telefon kcerkici na glavu kad je bila user posted image  tako da sa ovim malenim sada pazim, bar se trudim. Bogu havla pa im nije nista user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 293
15.5.2009 18:00:12   
mnn
evo da se i ja nakratko javim..maleni je napokon zaspao, cjelo jutro pjeva, plače.love ga grčevi izgleda.nemam baš puno mlijeka pa mu dajemo nadohranu, u početku sam imala mlijeka čak sam morala izdojavati jer maleni nije jeo jako puno..a sada kad jede puno nema baš mlijeka za cjeli obrok.

počeo se javljati..joj nije ni 5 minuta spavao a več pjeva...na koga je pitam se user posted image user posted image  imamo danas 14 dana sutra če biti 15.a več bi pričao, biče brbljavac na mamu svoju.

šaljemo vam pozdrave, javim se kad zaspi...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 294
15.5.2009 18:34:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mnn

evo da se i ja nakratko javim..maleni je napokon zaspao, cjelo jutro pjeva, plače.love ga grčevi izgleda.nemam baš puno mlijeka pa mu dajemo nadohranu, u početku sam imala mlijeka čak sam morala izdojavati jer maleni nije jeo jako puno..a sada kad jede puno nema baš mlijeka za cjeli obrok.

počeo se javljati..joj nije ni 5 minuta spavao a več pjeva...na koga je pitam se user posted image user posted image  imamo danas 14 dana sutra če biti 15.a več bi pričao, biče brbljavac na mamu svoju.

šaljemo vam pozdrave, javim se kad zaspi...

mnnnnnnuser posted image neka si nam i ti back

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 295
15.5.2009 19:49:45   
Anoniman
babymia, bas mi je drago da je sve uredu, ma i ja strepim od tog pregleda, ma od svih pregleda a posebno od tog, pa nadam se najboljem, da te pitam jesi ti radila vjezbice bebi za kukove, aj ne radim, patronazna mi nije rekla da radimuser posted image

mnn, znaci aco je zivahna beba, ma neka malo zeza mamu i tatu user posted image

poz svima i kissi kissi

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 296
15.5.2009 23:44:38   
škorpija
Draga Gvendolina
ja kupam bebu u kadi u kojoj na dno stavim platnenu pelenu da bebać ne klizi, a kontam kupiti onaj plastični hepek što se stavi u kadu, ali čini mi se da je on još mali za to. Ma kupanje je najmanji problem, meni je najveći problem obući Ajdinu bodi dugih rukava jer stalno neki prstić se zakači i sva se preznojim dok ga obučem. Osim toga često bude mokar jer mu valjda pišu ne okrenem na pravu stranu pa sve zapiša izvan pelene.

Nanica pa i kad malo bolje prokontam jest smješno to sa daljinskim, ja sam poslije toga umislila da mu je udarac u glavu opstavio posljedice i da je bebać postao malo "spor"user posted image , ali mama je ubijedila da umišljam

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 297
15.5.2009 23:48:08   
NANICA
Draga, svi se mi prepadnemo. I ja sam bila van sebe kad mi je na Armu pao telefon. Ali sad pazim koliko mogu user posted image . Sto se tice pise ja Timuru ostavim pisu na dole (tako mi doktorica rekla)

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 298
18.5.2009 18:41:08   
škorpija
Joj mama mi je otišla kući nakon 25 dana i sad sam ostala sama s bebaćem i tek sad vidim šta je belajuser posted image
Hajd što noću ne spavam, kontam danju ću kad beba zaspe i ja malo odspavati, ali hoćeš vraga. Ne znam ko širi te dezinformacije da bebe spavaju 18 sati dnevno, aha malo morgen, ovaj moj jutros od pola 4 nije odspavao više od dva sata i to u komadima po 10 minuta. Taman ga uspavam i fino se ušuškam u krevet kad on kmeee, ko da ga kolju. Sit, presvučen, dobro ima malo grčića , ali nije strašno i neće da spava i bog. Joj ja sam velika spavalica i ne znam kako ćemo ovo izdurati. Nego odoh zvati mamu da pitam kad će nam opet doćiuser posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 299
18.5.2009 18:52:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Joj mama mi je otišla kući nakon 25 dana i sad sam ostala sama s bebaćem i tek sad vidim šta je belajuser posted image
Hajd što noću ne spavam, kontam danju ću kad beba zaspe i ja malo odspavati, ali hoćeš vraga. Ne znam ko širi te dezinformacije da bebe spavaju 18 sati dnevno, aha malo morgen, ovaj moj jutros od pola 4 nije odspavao više od dva sata i to u komadima po 10 minuta. Taman ga uspavam i fino se ušuškam u krevet kad on kmeee, ko da ga kolju. Sit, presvučen, dobro ima malo grčića , ali nije strašno i neće da spava i bog. Joj ja sam velika spavalica i ne znam kako ćemo ovo izdurati. Nego odoh zvati mamu da pitam kad će nam opet doćiuser posted image

heheheh..nekada je lijepo zivjeti s mamom user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *