|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
1.6.2009 11:25:49   
škorpija
Imam jedan problem i da ne otvaram temu džaba( možda i nije problemuser posted image ) ovdje ću vas pitati.
Kupamo bebu svaku večer i prilično to dobro podnosi, nije oduševljen ali barem ne plače (bebać ima 40 dana), ali poslije kupanja svaku noć imamo traume, jer kad ga sušimo i oblačimo on se toliko dere kao da ga koljemo. Razumijem da mu je hladno, ali uvijek ga dobro umotamo i zagrijemo prostoriju, ali ipak se toliko dere da ostane bez daha i sav se zacrveni. Imate li vi takav problem , kako se vaše bebe ponašaju za vrijeme kupanja, a naročito poslije?

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu cibra)
Neposredna veza do poruke: 326
1.6.2009 11:30:01   
selma2008
provjeri da li mu se spava ili da mozda nije gladan jer bebe obicno uzivaju u kupanju

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 327
1.6.2009 11:30:18   
Skvo RR
Kada je tako mala bila Uma je plakala uvijekkkk na oblacenju...Obicno je MM pjevao, drzao u ruci  neku igracku koja svijetli, dok sam ja oblacila....znam sve....ta ce faza proci.....

Tek sad vidjeh...cime ga susis? Valjda nije fenom....user posted image user posted image user posted image

Ako je peskirom umotaj ga odmah poslije kupanja i malo pronosaj....pa tek onda oblacenje!

< Poruku je uredio skvo -- 1.6.2009 11:35:20 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 328
1.6.2009 11:36:41   
Anoniman
moja je plakala dok nismo skontali da joj je hladno, a ti kazes da ga utoplis, ma pokusaj da ne bude previse gladan

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 329
1.6.2009 11:44:52   
Anoniman
Škorpijo draga moj i danas dan plače sad će mu 5 mjesec jednostavno ne voli oblačenje, uživa u kupanju i da je golo...Smrkne se kad mu zatvaram pelenuuser posted image i odguruje je ručicom. Pa kažu da djeca ne znaju-hmuser posted image Poslije kupanja ga moram onako umotanog u peškir pronosat, pa obučem pelenu, pa opet nosam, pa bodi-ma procedura.
A kad ga nahranim prije kupanja čitavo vrijeme bljucka, pa onda ne znam ni što ga okupam.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 330
1.6.2009 11:53:54   
Anoniman
Breskva, ovo za bljuckanje si upravu, moja ne voli kad joj oblacim bilo sta preko glave, a nije glavata majke miuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , i taman se namucimo i obucemo, i onda lijepo bljuc pa ispocetka,ahhahahahaha

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 331
1.6.2009 12:45:34   
HannaS
Joj zenice i ja bi s vama u ove rasprave,ali ja bukvalno nemam vremena za RR od svog drekavcauser posted image I kad spava,ja trcim po kuci da vratim sve na mjesto,jer s njim se sva zabacamuser posted image Navikavamo se jedno na drugo,tesko je al sve se moze za ovo malo cudouser posted image user posted image

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 332
1.6.2009 12:46:50   
škorpija
skvob sušimo ga ručnikom, a ne fenom, kose nema za feniranjeuser posted image
a to oblačenje preko glave mi je uvijek trauma, imamo toliko slatke odjeće koje sam mu obukla jednom ili nijednom jer se teško navlači preko glave pa ne mogu da se ja traumiramuser posted image .
a prije kupanja ga nesmijem previše nahraniti jer onda zaspe i propade kupanje, a ako je skroz gladan, ne smijem ga ni pokušati kupatiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 333
1.6.2009 12:49:54   
neki
Skorpija,i ja sam imala isti "problem"sa Saidom...Ma urlice dijete,dok ga presvlacimuser posted image Ali se to nakon par dana samo od sebe regulisalo,sad ga ne mogu presvuci koliko igra rukama i nogama,sve mu ganjam noge da mu navucem carapeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A jos se prevrce na pupu,pa dok pelenu stavim,sva se preznojimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Proci ce i to,pusaaaaaauser posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 334
1.6.2009 12:51:20   
Anoniman
HannaS,  je li to dijete na tebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ma mora malo zezati, skorpijo, kako ti je mama user posted image , tesko sama ha, salim se ja i samoj mi je tako, ljubim ja drekavce sve 

(odgovor članu HannaS)
  Neposredna veza do poruke: 335
1.6.2009 12:51:58   
škorpija
e hanas čeka te još gore, user posted image user posted image user posted image ,ja se svaki dan iznenadim jer stalno traži sve više i više pažnje. ali kao što kažeš sve se izdrži za našeuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 336
1.6.2009 12:54:18   
škorpija
sahara odoh ja u subotu svojoj mamici da se naspavamuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 337
1.6.2009 12:54:54   
HannaS
Joj sahara,cini mi se da jest na meneuser posted image user posted image Sav je nekakav zivahanuser posted image Mala ljutica!Cekam da malo poraste pa da na drugi nacin sredimo ovo njegovu zivahnostuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio HannaS -- 1.6.2009 12:55:42 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 338
1.6.2009 12:58:59   
Anoniman
HannaS, prijavicu te policiji da krsis prava dijeteta,cccccc
skorpijo, idi vala, pa neka ga jos vise razmaze, valja ti se vratiti opet, jesam te utjesila, ahhhhaa, nego znaci bice momaka za moju curicu, masalah, moram ja to vidjeti

(odgovor članu HannaS)
  Neposredna veza do poruke: 339
1.6.2009 13:17:36   
noaa
Ja sam imala isti problem sa kupanjem,sad je prvo nahranim pa je skinem i ona se malo proigra onda kupanje(ne smije voda doci do ociju jer je onda katastrofa) moram joj stalno pricati.neki danme mm snimao i nisam mogla vjerovati kakve glposti izlaze iz meneuser posted image user posted image  al pali pa nema veze..pusa mamama i bebarama

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 340
1.6.2009 14:53:28   
Sonja
haj drage moje
ja bi rados vama pricala stalno al moj maleni mi nedauser posted image
stvarno nemam nizasta vremena...nekad ni u wc da odem  a o jelu da ne pricamuser posted image
muku mucim sa dojenjem al se trudim i dalje samo ne znam do kada cu moci...
mom piletu je danas 1 mjesec i sutra treba na vakcinu..
kako su vase bebe reagovale na vakcinu?

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 341
1.6.2009 15:08:00   
noaa
Sonja moja beba sasvim dobro podnijela vakcinu,moj ti je savjet kad dodjes kuci stavi hladnu oblogicu na ubod i sve ce biti ok.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 342
1.6.2009 15:16:57   
Sonja
eh bas ti hvala
bas se nesto plasim kako ce podnijeti vakcinu

a sto se tice kupanja Adin voli da se kupai nikad ne  place ali zato poslije....katastrofa...
pa smo skontali da ga ne kupamo navece vec preko dana i sad je ok. poslije kupanja sika ili flaska i sve superuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 343
1.6.2009 15:40:38   
Anoniman
Sonjice draga tako je ispočetka, ja sam se ibretila kako žene stignu pored beba pisat po forumu, ja sam jedva stizala da se naspavam...al dođe to sve na svoje, beba sad više spava ima dovoljno snage začas se najede i drži ga po fino-a prije ja imam osjećaj da ga nisam skidala sa sike, a uvijek bio gladan, a on zaspi i nenajede se.
Sad ja ne silazim s rr po čitav danuser posted image

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 344
1.6.2009 15:46:20   
škorpija
Sonja i moj Ajdin je super podnio vakcinu, naravno zacenio se od plača dok ju je dobijao, ali više zato što smo mu držali nepokretno nogu nego što ga je boljela boca. Sestra mi je rekla da su to vakcine od kojih djeca ne dobijaju temperaturu, i tačno nije je imao, samo je taj dan malo više spavao. Stavila sam jednom oblogu od prokuhane vode sone temperature, ali ni to nije trebalo

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 345
1.6.2009 17:25:32   
Enana
Duse drage, kako samo vladaju nama, a kao mi sve drzimo pod kontrolom user posted image . Kako nam neke obicne stvari postanu velike, tipa otici u wc, doruckovati prije 15h, otici u prodavnicu, a da ne kazem naspavati se, prosetati, izaci sa prijateljicama. Hehehehe, ali sve je to nista u poredjenju sa njenim osmjehom.  
Mojoj princezi je 2 mjeseca i 3 dana. Svaki dan je sve mudrija i svaki dan otkrije nesto novo user posted image
Poslije prve vakcine nije imala temperaturu, ali je bila kenjkava i neraspolozena. Eh sad, je li to bilo nevezano za vakcinu ili, ne znam. Mi sad moramo na slijedecu vakcinu, odnosno vakcine. Trebaju se navodno primiti dvije. Jednu imaju, a druge kao nemaju i nece ih biti do septembra. Zna li neko ima li ih ili ne?

Pozdrav svim mladim mamama

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 346
1.6.2009 19:11:51   
škorpija
Hej stvarno, ja danima imama zatvor zato što odgađam odlazak u WC dok beba zaspe, a kad zaspe onda ja više ne mogu ićiuser posted image , a pavi obrok pojedme u 18 sati kad MM dođe s posla i preuzme bebaća dok ja jedem. Na RR mogu biti stalno jer ga držim na siki ili cupkamo oboje na lopti za pilatesuser posted image

(odgovor članu Enana)
Neposredna veza do poruke: 347
2.6.2009 14:37:25   
mnn
drage moje evo i mene...maleni spava, nekako smo ušli u ritam jedenja i spavanja...ponekad bude nemiran ali eto našla ja rješenje u bočicama protiv grčeva od dr brownsa, spasila me susjeda..ona mi je dala jednu bočicu i malenom je super pa sam kupila ostale tri.koštaju isto kao i obične a spas su za grčeve.mame koje ne dojite to su vam super bočice.

škorpija i moj maleni je plakao kad sam ga kupala i urlao je a sad se več smirio pomalo.ali ne voli autosjedalicu, moramo mu kupiti neku drugu jer ga ta jako živcira.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 348
2.6.2009 14:40:19   
marinčii
pozz za mnn evo nebi da vam upadam u temu ali vidim da spominješ bočice od dr.brownsa rodica će mi ih kupiti u hrvatskoj pošto ih u nas nema..drago mi je das u dobre ja sam mislila da je i to neki novi marketinški trik..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 349
3.6.2009 13:18:35   
HannaS
Evo mi se cupkamo i tipkamo user posted image Dino malo skilji na svoje okiceuser posted image a ja nenaspavana i sad bas kontam kako otic u wc user posted image user posted image user posted image a da on bude miran dok se ja vratim.Nadam se da cemo se vremenom uhodat ja i moj Dindili jer smo po citav dan sami.Tek kad mm dodje kuci malo se opustim.
Ej zene jel vi dajete bebama kapi D3 i koliko kapi dnevno?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Caj
amaniamanic

Koje cajeve trudnice smiju pit...A koje ne ? Svako malo cujem ili vidim ovo smije ovo ne...

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *