|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
7.5.2009 23:23:48   
zeky
A da, zaboravih vam reći za doktore kod nas,...(toliko me strah zbog grčića bio da sam samo gledala štami preslažete)..
Kod nas su dr. kao trgovci,jao kako mi se gade poslije porodjaja, fuj...
Kod mene je slučaj bio da smo počastili 2x doktora koji mi je vodio trudnoću,jer se sam ponudio da bude uz mene i na porodjaju- da ga mogu nazvati u koje god to vrijeme bilo,.. Dali smo mu 200km! Ja glupača bila oduševljena sa njim,jer je tako fino znao da sve upakuje i bude brižan,... On me je i primio na ležanje 3 dana nakon termina(meni već uveliko plodova voda curila)da bi otišao i rekao da će se za mene brinuti doktorica koja je dežurna i da zovem ako krenu bolovi da on dodje u bolnicu... Ujutro sam bila potpuno bez plodove vode i hitno poslana u radjaonu a "ON" je bio nedostupan,... Muž ga uspije naći na odjelu,doktor ga odvede da upzna sa doktoricom koja je tada bila u radjaoni i kaže da je POČASTI DOBRO jer će me ona poradjati a biće kritično,... Toliko o tome,naravno da je morao novac dati i toj doktorici jer je porod bio užasan,... Sorry na smaranjuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 251
7.5.2009 23:28:54   
Nunichi
cccc Boze sacuvaj zeky,ma pocastila bi ja nju prijavom direktoru. user posted image user posted image
Jedno je kada mi odlucimo zahvaliti se na neki nacin,a drugo tako otvoreno reci,ma fuj.

Ja nisam imala tih problema,jer radim u bolnici u kojoj sam se porodila,ali sam ipak pocastila doktoricu i babice dvije...cak i dr. koja je mamina skolska prijateljica i ostala je na porodu cim me vidjela. Ali to je moja dobra volja,pare niko nije dobio,samo po poklon. I zasluzile su poklone jer su bile krasne,a platu ce im dati direktor,a ne ja. user posted image user posted image

Mene sad muce pedijatri,nervira me sto kad god odem druga dr. nas primi...nema dijete svog doktora! user posted image To mi je bas bez veze...svaki put pricam isto i svaki put od silne price nesto zaboravim pitati... user posted image

(odgovor članu zeky)
Neposredna veza do poruke: 252
7.5.2009 23:39:16   
zeky
Mi smo imali neku ludu sreću juče kod pedijatra, bila neka fina doktorica-pregledala bebu, ispričala se sa nama,kaže da je user posted image super i da ne vidi potrebu da dolazimo sledeći mjesec već sa 3mj. samo da mu urin uradimo sa 2 puna mj.
Još nismo kukiće slikali, u ponedeljak idemo pa se molim samo da bude i to ok pa da s opustim malo,... muka mi je kad moram ići kod njih...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 253
7.5.2009 23:41:11   
Nunichi
Ma bice to ok,valja pozitivno misliti kao i u trudnoci. user posted image user posted image
Kod nas je jedan kuk labaviji pa radimo vjezbice...srecom nije za kajsice,nego samo vjezbice i siroko povijanje.

(odgovor članu zeky)
Neposredna veza do poruke: 254
8.5.2009 9:34:11   
babymia
ej cure drage,ja sam u totalnom kontraritmu s vamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vi pisete navece,a ja malu okupam i nahranim u 10 i vec sam u dubokom snu!al zato sam prva ujutrouser posted image user posted image user posted image user posted image
zeky,super da si nasla sirup,nadam se da ce pomoci,nama se stvarno odlicno pokazao!!!!
a za ove doktore sam se totalno iznervirala kad sam procitala...ma grozno....mada ne znam sta mi je cudno i sama sam to ocekivala,ali eto,nekako se potrefilo da su bili svi stvarno super...jesam,isto kao Nunichi,pocastila ih poslije, jer sam bila jako zadovoljna sa njima,a i od srece nisam znala dje udaramuser posted image user posted image user posted image
a i meni su se,draga moja,izredali svi gosti prije 40 dana....ccccc,nemaju ljudi obzira....to mi je nesto najgore, boli njih briga sto je tebi frka,ne znas gdje ces prije,boli te sve zivo,a oni ti zasjednu i jos ocekuju da im ne znam sta izneses i da ih sluzissjecam se dobro da mi je neko bio dok jos nisam mogla sjediti,a pocela sam sjediti 4.dan?!?user posted image
Nunichi,nadam se da ce Zarici kuk biti bolje!!!

pozdrav svim mamama i bebicama!!!!

< Poruku je uredio babymia -- 8.5.2009 9:40:01 >

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 255
8.5.2009 10:29:23   
Anoniman
jutro, evo i mene, slazem se da treba pozitivno razmisljati ali i mene je malo strah kad pomislim na snimanje kukova(kcerka moga brata je imala problema i nosila je i aparatic i kaisice za kukove i to sve dok je bila beba ali hB isplatilo se, poslije toga je sve kako treba), znam koje su to muke, ali eto stavljam siroki povoj pa se nadam da ce sve biti uredu
joj kako me dijete jutros prevesla, dojila je oko 6, i rekoh taman oko 9 ce ponovo, i stvarno poce ona kmecati i ja odmah dijete i siku u usta, ona poguzija prihvati user posted image user posted image user posted image user posted image , tek ja na sat kad ono 7user posted image user posted image user posted image , pa rekoh bas me prevari, i naravno u 9 je redovno opet dojila, ali nema veze

jedino sto nam 'smeta' je bljucanje, to je redovno poslije dojenja, pa stavljamo pelene pod glavicu, kako je kod vas po tom pitanju?

pussssaaaaa

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 256
8.5.2009 11:04:07   
zeky
Juto mamice, evo i mene,..
Saharice, i kod mene je isti slučaj sa bljuckanjem, ja sve kontam da je to višak, ako beba dobro napreduje?!
Moj user posted image je prije par dana i povrati- bas onako mlazom,sve iz sebe,...To me je uplašilo jako bilo ali se nije ponavljalo više pa sam zaključila da je vjerovatno zato što su taj dan bili gosti- nema ko ga nije uzeo u ruke i nosao(valjda se uzburkalo sve u stomaku)..
To najviše mrzim kad dodje neko, odmah ga uzima ako je budan. Par puta mi je doslo da kažem da ga ne uzimaju u ruke al to bi ispalo odma kako ja nedam prići user posted image .
Primjetila sam isto da odredjene ljude nepodnosi, odmah u vrisak kad ga uzmu,...valjda i on osjeti ko je pozitivan a ko neuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
8.5.2009 11:07:50   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: babymia

Hvala babymia...vidjecemo. I ja se nadam,kontrola je za 2 mjeseca.
Puse i vama dvjema... user posted image

(odgovor članu babymia)
Neposredna veza do poruke: 258
8.5.2009 11:09:37   
zeky
Mene malo strah jer mi je kolegica malenog vodila na slikanje prije 2 mj. i kaže samo je vrisnuo kad su mu raširili kukiće i  odmah ih poslali na terapile,... još uvjek iduuser posted image user posted image user posted image a široki povoj rekao doktor da se skine(nema logike)....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 259
8.5.2009 12:43:03   
Anoniman
joj zeky ne strasi meuser posted image , ma bice to aBd ok, a to povracanje nek te ne brine, pricala sm ja sa kolegicom koj ima dijet i kaze to sbe bebe rade, bljuckaju zato sto se prejedu i zeludac se nije 'formirao' mislim kao poslije se on, lupam, zatvori i regulise se to
ma samo nek su dobro, proci ce i ovo 

(odgovor članu zeky)
  Neposredna veza do poruke: 260
8.5.2009 13:43:48   
NANICA
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: babymia

Hvala babymia...vidjecemo. I ja se nadam,kontrola je za 2 mjeseca.
Puse i vama dvjema... user posted image

Djevojcice su obicno sklonije tome. Bitno je da kad radis vjezbice da joj radis koliko ona to dozvoljava. Bit ce to aBda ok.
user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 261
8.5.2009 14:53:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nunichi

Mene sad muce pedijatri,nervira me sto kad god odem druga dr. nas primi...nema dijete svog doktora! user posted image To mi je bas bez veze...svaki put pricam isto i svaki put od silne price nesto zaboravim pitati... user posted image

e to si u pravu, još kad se one sestre počnu praviti pametne-user posted image
Ne volim im ići al eto mora se, dijete jadno skineš u bodić i čekaš onako da ga sestra izvaga,pa da ga pregleda doktor pa hajd onda na vakcinu-katastrofa, poludim načisto.
Možeš mislit vratili me zadnji put sa vakcine kao došla sam dan ranije i ne smiju dati vakcinu a prošle sve te zajeuser posted image i na kraju mi rekoše. Kao možeš doć poslije al nikad prije, i to mi niko nije mogao reći odma na šalteruuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 262
8.5.2009 15:00:36   
Anoniman
A još.... ima to za kukove naručili me tek u junu, kao idi privatno popunjeni smouser posted image , plaćaš zdravstveno još hajd privatno...
Nadam se da kod Zarice nije ništa strašno i da će se brzo stanje popravit. Ja sam svom Alimu stavljala široki povoj, radila vježbice al nismo još radili ultrazvuk, pa sam još u nekom strahu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 263
8.5.2009 17:42:21   
Anoniman
ma ja ne radim vjezbice, ovdje je sad takvo pravilo kao bez vjezvica, mislim svake godine drugacije, mada me malo i strah da ih radim ako moradnem, ma nadam se da ce sve biti ok, i mi smo aBd u junu naruceni, ali i ne treba ranije, tad ce imati 2 mjeseca

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 264
8.5.2009 20:43:21   
babymia
mi smo za kukove naruceni u petak i iskreno malo me strah,ali se nadam da ce biti dobro....stavljamo siroki povoj,a vjezbice ne radimo....tako nam rekla patronazna...mada nam mnogi prijatelji govore sta ce vam to,ne treba,mi nismo stavljali,pa bilo ok....a drugi opet,stavljajte,treba....ma nemam pojma,nadam se samo da ce na slikanju biti sve ok!!! a onda u sljedeci utorak opet na vakcinu....i to kazu da sad sa dva mjeseca idu dvije;jedna u nonu a druga u rucicu....kad se sjetim samo kako je vrisnula prosli put kad joj zabode onu igletinuuser posted image user posted image user posted image fino mi muka....

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 265
8.5.2009 20:49:22   
Anoniman
babymia, sretno u petak, i javi nam kako to izgleda, mi u ponedjeljak idemo aBd na prvu vakcinuuser posted image
ides li u vrazovu na snimanje ili?

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 266
8.5.2009 21:00:33   
babymia
hvala,sretno i vama na vakcini,samo nemoj plakati kao ja kad ih napadnu s onom inekcijom...ja sam ti bila grozna,one sestre me cudno gledaleuser posted image user posted image user posted image user posted image

na snimanje smo naruceni na kosevu i cim zavrsimo javljamo kako izgleda pregled!!!

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 267
8.5.2009 21:16:51   
Anoniman
vazi, ma ko ih sisa, nek gledaju kako hoce, trudicu se da razmisljam o tome kako je to za njeno dobro, ali ako suze krenu sta cu...
ponekad je gledam i kontam kako su ta mala bica prepustena nama na milost i nemilost, a tako su slatkauser posted image , pa samo pomislim na sve bebe svijeta koje pateuser posted image user posted image user posted image , ma ja sam uvijek bila emotivna, ali sad je to dobilo jos jednu dimenziju, mislim tek sad shvatam sve majke, i stvarno treba uzivati u svakom trenu sa nasim user posted image , jer tako brzo porastu

uh...necu vise, krenulo me nesto, jos ce me oprah zovnuti ako ovo procitauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 268
11.5.2009 12:38:10   
Anoniman
jeste to svi pobjegli napolje, lijepo vrijemeuser posted image
jutros smo isli da primi vakcinu, ali nam rece da dodjemo za 7 dana, kao da ponovimo bris oka da utvrdimo da je negativan na bakterije(to smo imali) i da se smanji jos malo zutilo user posted image , rece da necemo zakasniti sa vakcinom, a na pedijatriji nam rekli da zutilo nije problem, da je to produzeno zbog dojenja i da nije smetnja da se primi vakcinauser posted image , eto 'ebo lud zbunjenog, ali hB da je beba ok, bar nam je tako rekla, fino napreduje i eto sacekacemo jos 7 dana

pozdrav generaciji

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 269
12.5.2009 19:12:49   
seljo
sahara pozdrav šta ima kod tebe i bebača kako ti spava noći moja je zamjenila dan za noć i ima mi grčeveuser posted image ali se nadam da če to brzo proći....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 270
12.5.2009 19:50:51   
Anoniman
caos, ma evo ide fino zasaduser posted image , pa vjeruj u pocetku(a kazu citave babine)se mijenjaju ritmovi spavanja, moja sad uglavnom dobro spava nocu, doji svaka 2 sata danju a nocu svaka 2-3, a nekad praspava i 4 sata, nem agrceva koliko mogu primijetiti, a ne znam da li si citala na forumu svi hvale sirup protiv grceva Nurse Harvey's, ali on se daje tk kad beba napuni mjesec, pa ne znam koliko je tvojoj bebi sad

pozdrav

(odgovor članu seljo)
  Neposredna veza do poruke: 271
12.5.2009 20:26:14   
babymia
pozdrav generacijo!!!
evo i nas,malo smo krecili i cistili,pa smo onda hodali po lijepom vremenu,ma stvarno je ovo uzivancija kad je toplo...
stvarno mozes gdje hoces i koliko hoces.....
danas moja Mimi nije oka sklopila cijeli dan,nije ni nesto nervozna,ali ne spava nikako...nemam pojma sta joj je... nadam se samo da ce noc biti standardna,jer nocu je stvarno,hvala Bogu,odlicna...
a juce nam je bilo dva mjesecauser posted image user posted image user posted image user posted image i mm i ja odlucimo da joj ne stavljamo vise siroki povoj jer je srklet fata katastrofa i vrucina joj je od one pelene....ne znam....idemo u petak na slikanje kukova pa cemo vidjeti...nadamo se najboljem....
pusa svim mamama i bebarama!!!!user posted image user posted image user posted image

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 272
14.5.2009 11:30:15   
Anoniman
Da se i ja opet javim, moj andrej je stekao naviku da kaki razmotan tj. ja mu noge drzim a on fino kaaaaaaakiiii..i tako je nama veselo svaki dan oko sedam sati ujutro mi kakimooooo i mama govori sve bjavooooo a on se smije i nesto mi prica ...valjda kako je spavao i sta je sanjao i tako se zna razblebetati u jedan sat ponoci pocne gugukat...vristati..skicati..njemu bas nesto super a ja hocu da svisnemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babymia)
  Neposredna veza do poruke: 273
14.5.2009 11:49:06   
Anoniman
bjavooooo mamauser posted image user posted image , a ja najcesce govorim fuj kako smrdiuser posted image user posted image user posted image , ali jucer nije kakila pa danas zeljno iscekujemo da se to desi user posted image , i da preko dana smanjila spavanje, mislim suti i lezi i ja kad provirim ona me fiksira pogledom i naravno onda vise nije mirna

pozdravuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 274
14.5.2009 20:15:55   
Anoniman
user posted image za saharicu i naravno nunichicuuser posted image

A sad pitanje za "stare "mame ..moj andrej k'o lud mlatara nogama i rukama kada ga se stavi u lezeci polozaj..narocito kada place...malo me brineuser posted image sada su mu dva mjeseca

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *