Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:06:25
LieToMe RR
meni su grudi vec sad nabrekle a nisam ni blizu termina. do duse meni je sa L znao kolustum poteci i u 6-7 mjesecu na momente. jedno jutro se probudila na potkosulji krugovi gdje su sike ja sam sama sebi teska ovih dana pa mogu misliti kako je tebi s obzirom da eto iscekujes i osluskujes po citav dan. drzim fige sutra da sve bude ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:14:52
pandica
Čarobno pozuri na vjezbice super su. Meni zao jucer bilo sto ranije nisam krenula. I sama se tjeram tri sedmice i kazem sebi moram, nema vise zezancije. Porodicu se dok se nakanim Što se proloma tiče i ja popijem pola flaše od 1,5. Ne bih da pretjerujem. Kupila sam i brusnicu, pa cemo da vidimo. A što se tiče tog muško, žensko. Meni je uvijek bilo najbitnije da je dijete zivo, zdravo i normalno... Ne nervira me vise ni pitanja ni komentari. Šta vise smijesno mi je...
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
O dan zene, Ja odoh jutros da dam urin za ovuu kontrolnu urnokulturu i evo tek se uvukoh u kucu. Mene ne treba pustiti da izlazim nikako, hem ne stajem, hem pare potrosm Kupila sam u Alma rasu pidjamu za trudnice, divna mi je
Leeno, kuco stara, kako si , si ziva?
pandica, za nalaz urinokutkrue a i ja se kanim na te vjezbe, ici cu aBd od sljedece sedmice
O tome da li je musko ili zensko vec rekoh sta mislim, znate moj put do trudnoce i uopste da doguram evo do sedmog mjesecas i strah da li cu do kraja izgurati. Najmanje mi je bitno, i menii i mm sta je. Saznasmo rano radi amnio da je curica i nek je ziva i zdrava. A isto bi mi bilo i da je musko. Nemam ni jedno ni drugo pa da znam i oko jednog . Tako d aje meni u poptunosti svejedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:15:45
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
meni su grudi vec sad nabrekle a nisam ni blizu termina. do duse meni je sa L znao kolustum poteci i u 6-7 mjesecu na momente. jedno jutro se probudila na potkosulji krugovi gdje su sike ja sam sama sebi teska ovih dana pa mogu misliti kako je tebi s obzirom da eto iscekujes i osluskujes po citav dan. drzim fige sutra da sve bude ok
hvala draga moja, i kod mene se to pojavljuje vec dugo, al danas je onaj osjecaj peckanja kroz grudi, nadam se da ce bit odmah miljeka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:16:38
LieToMe RR
nur ja pijem puno jogurta (posto curica najvise voli dukatov plavi onaj porodicni njega najcesce uzimamo) mm voli kefit tako da on pije milkos a ja sam na poslu mahom na ovim probioticima lgg bioaktiv ab kultura ima i onaj imlekov cini mi se balans (njega bas uu zadnje vrijeme pijem puno) i mjera mi je jedan od pola litra tokom posla tj uz rucak na poslu. generalno mislim da s jogurtom u ishrani ne mozes pogrijesiti, dobar za probavu...generalno za sve. e sad ovaj tvoj sto si zadnji spomenula iskeno ne primjetih (jesi li probala guglati? sta kaze gugl)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:19:27
alman
nur ja pijem puno jogurta (posto curica najvise voli dukatov plavi onaj porodicni njega najcesce uzimamo) mm voli kefit tako da on pije milkos a ja sam na poslu mahom na ovim probioticima lgg bioaktiv ab kultura ima i onaj imlekov cini mi se balans (njega bas uu zadnje vrijeme pijem puno) i mjera mi je jedan od pola litra tokom posla tj uz rucak na poslu. generalno mislim da s jogurtom u ishrani ne mozes pogrijesiti, dobar za probavu...generalno za sve. e sad ovaj tvoj sto si zadnji spomenula iskeno ne primjetih (jesi li probala guglati? sta kaze gugl)
ma sto bi smo guglale kad imamo hvala Bogu tebe, ti to za cas proguglas i javis nam da se ne zahmetimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:19:46
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
hvala draga moja, i kod mene se to pojavljuje vec dugo, al danas je onaj osjecaj peckanja kroz grudi, nadam se da ce bit odmah miljeka
ma bice aBd i mlijeka i svega samo eto da ti to sve obavis kako treba, da ti porod bude lagan i brz, da ti i bebica idete brzo kuci i da uzivate svi skupa zajedno! a ne sekiraj se za mlijeko. i to se uspostavi. ja sam tek 3-4 dan to uspostavila kako treba, tako da ne brini... sve ce se to posloziti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:21:22
*nur*
E to je taj Balans Imlekov i on mi godi. Ali me to buni što piše da je ta oligofruktoza kao inzulin na netu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:22:48
LieToMe RR
ma sto bi smo guglale kad imamo hvala Bogu tebe, ti to za cas proguglas i javis nam da se ne zahmetimo
vidim ja ja postala ovdje interna zezancija gugl sve zna:
oligofruktoza Oligofruktoza je ugljikohidrat otporan na djelovanje probavnih enzima gornjeg dijela probavnog sustava. Neprobavljiva dospijeva u debelo crijevo, gdje služi kao supstrat (hrana) korisnim, autohtono prisutnim ili unesenim korisnim bakterijama.
Opće informacije Oligofruktoza je predstavnica prebiotika ili hranjivih tvari koje potiču rast korisnih probiotičkih bakterija u crijevima. U skupini prebiotika su osim oligofruktoze inulin i škrob.
Tko smije konzumirati? Bez glutena: Da (ne sadrži gluten) Za vegane: Da (nije životinjskog porijekla) Za vegetarijance: Da (nije životinjskog porijekla) Alergija ili intolerancija na kikiriki: Da Alergija ili intolerancija na mlijeko: Da Alergija ili intolerancija na jaja:Da Alergija ili intolerancija na soju: Da Alergija ili intolerancija na orašaste plodove: Da Alergija ili intolerancija na ribe: Da Alergija ili intolerancija na rakove i školjke:Da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:24:58
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
E to je taj Balans Imlekov i on mi godi. Ali me to buni što piše da je ta oligofruktoza kao inzulin na netu?
nije inzulin nego inulin nisi dobro guglala
Inulin je biljni polimer koji služi kao rezervni ugljeni hidrat i u različitim količinama prisutan je u preko 36000 biljnih vrsta. Značajne količine inulina nalaze se u jerusalimskoj artičoki, cikoriji, maslačku, luku i belom luku.
Inulin ima manju kalorijsku vrednost od ostalih ugljenih hidrata. Razlog tome leži u njegovoj strukturi koju digestivni enzimi nisu u mogućnosti sasvim svariti. Zbog toga, inulin prolazi kroz usta, želudac i tanko crevo bez da je metabolisan i nepromenjen dospeva u debelo crevo gde podleže potpunoj fermentaciji od strane selekcioniranih bakterija. Kao produkt anaerobne fermentacije nastaje bakterijska biomasa; gasovi - CO2, CH4, H2; kratkolančane masne kiseline - octena, propionska i maslačna; kao i mlečna kiselina, a oslobođena energija iznosi svega 1,5 kCal/g
Zbog manje kalorijske vrednosti inulin je u mnogim zemljama našao svoju primenu u obliku zamene za masnoće ili u šećer i u svrhu smanjenja kalorijske vrednosti namirnica poput sladoleda, mlečnih proizvoda, slatkiša i pekarskih proizvoda.
Blagotvorna svojstva inulina
Inulin se pre svega razmatra zbog svog pozitivnog učinka na crevnu mikrofloru. Brojne su studije potvrdile stimulativno delovanje inulina na rast bifidobakterija i to u dozi od 5 grama dnevno. Budući da pojedine vrste bakterija imaju povoljan učinak na zdravlje čoveka, a to su pre svega Bifidobacteria i Lactobacilli, „hranjenje“ tih bakterija inulinom omogućava im da nadvladaju potencijalno štetne bakterije. Blagotvorno delovanje bifidobakterija dobro je dokumentovano brojnim naučnim istraživanjima, a uključuje: inhibiciju rasta patogenih bakterija, stimulacija komponenata imunološkog sistema i pomoć u apsorpciji određenih jona i sinteza B vitamina.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:26:07
alman
joj kako sam samo ljuta na ove iz bh telekoma, , ja njih jucer i evo danas cekam da dodju da mi otklone prob em na fix tel, joj tacno mi dodje da iskljucim , al mm nece, ima skoro 2 mjeseca kako mene zeza tel, krci mi a sa druge strane haus kolika je mikrofonija, i zvala nekoliko puta i nista, prosle sedmice mama ih zvala i reklada se mora hitno popraviti, i rekli doci ce, jucer gospodin zvao u 8 mi naravno spavali, pa tek se zaspi oko pola 4 i zvao na mob mamu i ona mu rekla bit ce kuci, otidji u toku dana, al jok opet jutros zvali direktora u Kaknju i evo opet nije dosao, a taj jos zivi ovdje blizu nas, joj kako sam ljuta, mogla otici malo do sveki sa mm i malcem, a ja sjedim u kuci i cekammm
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:29:30
alman
ma dusa nasa draga, vrijedna moram se malo saliti, da me popusti ova ljutnja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:30:52
anitaa
Uh, naradih se, ma najbolje ovako ujutro malo zabusavati, kasnije malo na gas i taman...izadoh i do prodavnice, srecom bar nemam poriv da trandam po gradu po ovim vrucinama...za curu cak i ostavih malo tijesta da ona kuha, voli to i dosta je precizna, ne mrlja, ipak je mala jos, mada sam te aktivnosti srezala kako zatrudnih, tj. oni se zaigraju dok ja.kuham, na moju inicijativu...kefir megle je nas porodicni izbor...nedavno me bas bolila desna sika, cak su iskocile bile tri male krvzice, valjda zlijezde i sad evo sve ok...sjetila se da S. iz te dugo nije dojila, ma i meni nesto bilo lakse dojiti na lijevu, sad je li do toga ili nije nemam pojma...uglavnom za razliku od prve trudnoce grudi su mi bas nabrekle, S. je dojila skoro 11 mjeseci, vavaljda je samim tim olaksala posao seki.. Alman, ti bas u satima mozes odbrojavati, drzimo palceve da sve prode brzo i lako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:32:05
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
hvala LTM
ma nema na cemu i drugi put ma sa jogurtom i probioticima ne mozes pogrijesiti u trudnoci (jedino eto ako se malo predotziras sa magnezijem onda imas "problem" ) ali s obzirom da se u trudnoci metabolizam usporava (zbog bebe naravno a i milion drugih razloga) jogurt i ovi probiotici su odlicna stvar.
mm meni uzeo neki dan i slatko mlijeko ovaj balans ima vise vrsta pa uzeo od svakog po jedno da probam (a ja navikla na zbregov onaj zeleni veliki meni ono najukusnije mlijeko) i pila jutros taj balans, nije los ali tacno sam se navikla na ukus zbregova
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:34:27
alman
IZVORNA PORUKA: pandica
Joj Alman, ako mi ista mrze ima nego cekati majstore. A da bar jedan hoce iznenaditi pa na vrijeme doci
mi stvarno imamo slabo kakav problem sto se tice moja tv i neta, al ovo sad vise stvarno nema smisla, jos je u subotu zvala neka zena iz Sa da provjeri je li problem otklonjen, stvarno im slaba podrska korisnicima a ja tel koristim bas puno sa mamom znam pricati po sat vremena znam pitu razvijeti i pricati na tel
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:34:28
rose
ja kad sam bila u Mostaru prije dva mjeseca tako mi malko nesto curkalo..i stade ...niej mi se to sa S desavalo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:35:24
LieToMe RR
ma dusa nasa draga, vrijedna moram se malo saliti, da me popusti ova ljutnja
sto se tice majstora i telekoma mi smo se konacno kotarisali telekoma (imali i telefon i internet i kablovsku - jos mm ima i predplatu to je ostalo) jedva smo raskinuli ugovore (da se njih pitalo jos bi bili prikopcani duga prica) nekako smo se razrahatili cini mi se sta da ti kazem, cuvaj zivce a cmicak ce mu iskociti pa nek se igra sa terminusom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:42:56
*nur*
jedino eto ako se malo predotziras sa magnezijem onda imas "problem" ) ali s obzirom da se u trudnoci metabolizam usporava (zbog bebe naravno a i milion drugih razloga) jogurt i ovi probiotici su odlicna stvar.
mm meni uzeo neki dan i slatko mlijeko ovaj balans ima vise vrsta pa uzeo od svakog po jedno da probam (a ja navikla na zbregov onaj zeleni veliki meni ono najukusnije mlijeko) i pila jutros taj balans, nije los ali tacno sam se navikla na ukus zbregova
ne bi imala ja ništa protiv da Mg odradi svoje , jer ionakoimam problem sa izlaskom na WC.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 23.6.2015 15:44:54
alman
ma i mi smo nedavno produzili ugovor na jos 2 god. tako da mislim da bi bilo tesko raskinuti ugovor, a sjecam se da si jednom spominjala da si imala sa njima posla