RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 14:54:22)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

esi li ih namazala? Ako nisi. Isprzis gljive posebnoa filei pomijesas i filujes palacinke. Zamotas poredas u tepsiju ili u vatrostalnu narendas dosta sira i zapeces u rerni par minuta dok se sir rastopi
Eto rucka [sm=smiley1.gif]

nisam ostale su onako prazne, nikad ih ne mazem jer malena ne voli kad se namazu a i sebi ostavim uvijek fore za varijacije na temu. ma inace ja pravim te slane. naklepam ovako ko sinoc i onda imam rucak. ali danas nema ko to da jede [sm=smiley13.gif] mm do 9 na poslu, malena jede samo prazne palacinke, a ja sam jela vec dva puta [sm=smiley36.gif] jutros me muz vodio na dorucak poslije dipa i jos i taj sladoled i onda voce, pa rucak... pa dobra sam majke mi samo jedem danas [sm=smiley36.gif]

ja inace te zapecene pravim tako da izdinstam prvo filete (na kockice izrezem) pa onda gljive, dodam malo besamela cisto da nije suho, onda nafilujem, poslozim a uzmem 1-2 jajeta, umutim, u to dodam malo vrhnja i naribanog sira ili stavim mocarele preko palacinaka i zalijem pa zapecem [sm=smiley1.gif] e uz to mi najbolje ide salata (krastavice, paradajz i crveni luk) tacno sad ogladnih

maksi ma bice aBd i cura i ime na L [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 14:59:44)

zene hajte na lazanje, evo gotove, samo da ih ispecem, Evo upravo pojeden i zadnji komad halve.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:24:40)

DOk se ja provrtih po kuci i do radnje, vi se napisaste[sm=smiley36.gif]

Maski, super za kontrolu. Nek su oni tebi zivi i zdravi.[sm=bravo.gif] Divna imeena imaju bas bas[sm=smiley27.gif]

Kako skontah, pcelice, je li se tvoja jedna zove Ajla[sm=zmeden.gif] To je moj izbor do sada[sm=smiley36.gif] Meni se bas svidja a mm nije nesto odusevljen ali okrenut cu ja to. Doduse nemam ni neke ideje. Svidja mi se jos Dzanaa.[sm=smiley1.gif]

A LTM, od moje prijateljice mali je Leeon, ima godinu dana. Med medeni. Leoncek nas[sm=smiley1.gif] Lene ne znam ali Leona da[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:38:16)

ma ja multitasking, posla preko glave ali stalno ovdje provirim, tek toliko da sam u toku [sm=smiley36.gif]

ma sva su imena posebna i lijepa...[sm=bravo.gif]

moracu i ja aktivirati onaj svoj spisak i malo proguglati... nisam odavno...
ja se eto uzdam u tu Lauru [sm=smiley1.gif] priraslo mi ime [sm=smiley27.gif]

nego ja sam sad u fazi kad plesem nogama ispod stola (valjda od viska secera)
stavila si na repeat https://www.youtube.com/watch?v=XiWj0PSA8Nc i uzivam

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:46:30)

Vi se raspisale, a ja u skitnji..vjezbe za trudnice, malo cudno poslije 4. godine, pa i pobjegoh ranije, cure s posla me cekale da klopamo, ne dam im da udu u liniju i gotovo :-) nidam se ni odmorila valja mi pakovati stvari, sutra ujutro kod muzevih, od sestre mali u nedjelju slavi 1. rodendan, bice festa, tako da to ne propustmo, mm-u na poslu se ovih dana lomi, pa on govori sestri javicemo, a ona njemu e necete, jer smo se nas dvije vec dogovorile (tj.ja sam ok, samo se nije znao datum)...ma hajde, samo da nije dosadno, jedino mi zao Zagreb otpada, u ponedjeljak se moramo vratiti...

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:54:46)

O imenu i ne razmisljam, kad je vidim znacu, mada sad osjecam da bi vise islo neko njeznije, pisala sam Lena, Ela, mama predlozi Antea, ma nisam ovaj put toliko unesena u to, samo da sve ok prode, strecnu me kad cuh za mostarsko rodiliste, jer sam tamo kontala i ovaj put, oko 15.7. po planu i programu, ali vidim da toga bas i nema puno u prsksi..ma hajde, picemo je u Drzavnoj i rijeseno...S. ima u vrticu dvije Laure u grupi.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:58:08)

Uhh svasta sam propustila vidim...
Imena spominjete [sm=smiley1.gif] Mm i ja cim smo se uzeli dogovorili se ako budemo imali djecaka da se zove RIAD, a za zensko ime smo se raspravljali duze vrijeme, moja svekrva jednom na kahvi kaze kao ako bude zensko da se zove AZRA, a ne mozete ni zamisliti razlog... Bivsa cura od mog svekra se zvala Azra , bila prelijepa ovo ono, eee moje svekrve jest cudna zena [sm=smiley36.gif] Htjela da mi se dijete zove kao bivsa od njenog muza, ja sam odmha na to reagovala i rekla nema sanse nije ruzno, ali precesto, a ustvari nisam htjela da mi dijete bude obiljezeno kad pitaju po kome smo ime dali , da kazem od svekrove bivse cure [sm=jezicek.gif] Nidje veze [sm=smiley36.gif]
I ja sam duzi period nagovarala na ime LARISA, na sto je mm jedva pristao, a kad saznadosmo spol, bas mi je bilo lakse [sm=smiley36.gif] Jer smo za musko ime odmah nasli kompromis... Pa ja njemu kazem: Nece Bog da se mi svadjamo oko imena, zato nam dao djecaka. [sm=smiley36.gif]

Ja upravo rucala, przila pilece filete i batkove [sm=smiley20.gif]
Zatvorila sam bolovanje, u ponedjeljak posao.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 15:58:27)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ma ja multitasking, posla preko glave ali stalno ovdje provirim, tek toliko da sam u toku [sm=smiley36.gif]

ma sva su imena posebna i lijepa...[sm=bravo.gif]

moracu i ja aktivirati onaj svoj spisak i malo proguglati... nisam odavno...
ja se eto uzdam u tu Lauru [sm=smiley1.gif] priraslo mi ime [sm=smiley27.gif]

nego ja sam sad u fazi kad plesem nogama ispod stola (valjda od viska secera)
stavila si na repeat https://www.youtube.com/watch?v=XiWj0PSA8Nc i uzivam

ja volim ovu, pogotovo kad vrisne[sm=smiley36.gif]
https://www.youtube.com/watch?v=uUzIr3db25M

joj anita, podsjeti me moram i ja na te vjezbe...[sm=smiley36.gif] ja da se nakanim nekad[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:00:03)

IZVORNA PORUKA: ziel

Uhh svasta sam propustila vidim... Imena spominjete [sm=smiley1.gif] Mm i ja cim smo se uzeli dogovorili se ako budemo imali djecaka da se zove RIAD, a za zensko ime smo se raspravljali duze vrijeme, moja svekrva jednom na kahvi kaze kao ako bude zensko da se zove AZRA, a ne mozete ni zamisliti razlog... Bivsa cura od mog svekra se zvala Azra , bila prelijepa ovo ono, eee moje svekrve jest cudna zena [sm=smiley36.gif] Htjela da mi se dijete zove kao bivsa od njenog muza, ja sam odmha na to reagovala i rekla nema sanse jer mi je to ime precesto, nije ruzno, ali precesto, a ustvari nisam htjela da mi dijete bude obizeljeno kad pitaju po kome smo ime dali , da kazem od svekrove bivse cure [sm=jezicek.gif] Nidje veze [sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:02:18)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Uhh svasta sam propustila vidim... Imena spominjete [sm=smiley1.gif] Mm i ja cim smo se uzeli dogovorili se ako budemo imali djecaka da se zove RIAD, a za zensko ime smo se raspravljali duze vrijeme, moja svekrva jednom na kahvi kaze kao ako bude zensko da se zove AZRA, a ne mozete ni zamisliti razlog... Bivsa cura od mog svekra se zvala Azra , bila prelijepa ovo ono, eee moje svekrve jest cudna zena [sm=smiley36.gif] Htjela da mi se dijete zove kao bivsa od njenog muza, ja sam odmha na to reagovala i rekla nema sanse jer mi je to ime precesto, nije ruzno, ali precesto, a ustvari nisam htjela da mi dijete bude obizeljeno kad pitaju po kome smo ime dali , da kazem od svekrove bivse cure [sm=jezicek.gif] Nidje veze [sm=smiley36.gif]

a Riad je divno ime, imam jendog malo Riada i bas je fino dijete[sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:05:29)

a Riad je divno ime, imam jendog malo Riada i bas je fino dijete[sm=smiley1.gif]

A jel places od smijeha ili ti je neko drag pod imenom AZRA? [sm=smiley1.gif] U mene u kuci se samo spominje Riki, odmah smo mu dali i nadimak [sm=smiley27.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:09:36)

A jel places od smijeha ili ti je neko drag pod imenom AZRA? [sm=smiley1.gif] U mene u kuci se samo spominje Riki, odmah smo mu dali i nadimak [sm=smiley27.gif]

ma smjesno mi to po svekrovoj bivsoj [sm=smiley1.gif] a ime je cesto sto ti kazes. Oko mene ih ima dosta bas.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:11:32)

Uh teska tema [sm=smiley1.gif],kod mene je od pocetka bio rat oko muskog imena,mm rekao Hamza i nijedno drugo,a meni se ni na papiru ne svidja to ime,ima lijepo znacenje al nikako mi ne pase,eh onda smo rekli ako bude curica Azra,mamina zelja [sm=smiley36.gif],eh onda zaova dala prijedlog kad smo saznali da je [sm=rozacrtici.gif]Asja,meni se pravo svidja,pa je zasad to to,vidjet cemo akoBogda kako ce biti do kraja

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:13:56)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Uh teska tema [sm=smiley1.gif],kod mene je od pocetka bio rat oko muskog imena,mm rekao Hamza i nijedno drugo,a meni se ni na papiru ne svidja to ime,ima lijepo znacenje al nikako mi ne pase,eh onda smo rekli ako bude curica Azra,mamina zelja [sm=smiley36.gif],eh onda zaova dala prijedlog kad smo saznali da je [sm=rozacrtici.gif]Asja,meni se pravo svidja,pa je zasad to to,vidjet cemo akoBogda kako ce biti do kraja

Asja je divnoooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] moja najboljja prijateljica je Asja a i od zaove mala je Asja[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:15:23)

Ja ne znam nijednu,a bas mi je lijepo ime ,al nisam googlala znacenje

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:16:58)

Ja koliko znam, Asja znaci doktoorica i arapskog je porijekla[sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:20:59)

Ja koliko znam, Asja znaci doktoorica i arapskog je porijekla[sm=smiley1.gif]

Hvala draga

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:23:06)

Asja je lijepo ime pravo
Ismijah se ovo za Azru i svekrvu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Na zalost to i kod nas jel neko ime se predlozi odmah se gugla znacenje, jos ako znas nekog pa uporedjujes... ma da ti se zamanta [sm=smiley36.gif]

carobno jutro meni ti je ova melem cijelu heftu na repeatu, jednostavno isplivala od nekud. A Kaliopi volim pravo, zena je divna, em ima glas, em je lijepa...ma cijeli paket [sm=bravo.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:27:41)

IZVORNA PORUKA: anitaa

O imenu i ne razmisljam, kad je vidim znacu, mada sad osjecam da bi vise islo neko njeznije, pisala sam Lena, Ela, mama predlozi Antea, ma nisam ovaj put toliko unesena u to, samo da sve ok prode, strecnu me kad cuh za mostarsko rodiliste, jer sam tamo kontala i ovaj put, oko 15.7. po planu i programu, ali vidim da toga bas i nema puno u prsksi..ma hajde, picemo je u Drzavnoj i rijeseno...S. ima u vrticu dvije Laure u grupi.

joj vjeruj mi ja sam se tebe sinoc sjetila kad sam cula ovo za bebe [sm=smiley13.gif] bas me rastuzilo i sjetih se da si ti spominjala da si se dole porodila... i cijeli dan eto pod tim nekim dojmom sam...zato sam i udarila po ovim veselicama i zivljim stvarima... tuga brate [sm=smiley19.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:36:52)

Nadjoh na 2 stranice znacenje
---1. Riad / Rijad je muško ime arapskog porijekla. Ime označava onoga koji vježba, onaj koji trenira. [sm=smiley36.gif]

---2. Riad na arapskom znači "pustinjski vrtovi".

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:55:42)

ma smjesno mi to po svekrovoj bivsoj [sm=smiley1.gif] a ime je cesto sto ti kazes. Oko mene ih ima dosta bas.

Ma bilo je cesto prije...ne znam koje si ti godiste ali u mojoj generaciji ih je bilo..sad ne znam nijednu curicu da se zove Azra..a, lijepo je ime

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:57:04)

Bas se ismijah...legenda ti je svekrva [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 16:59:56)

Ja bila malo u gradu i maloprije dodjoh. Setala od bistrika do skenderije. Usput obisla neke radnje..sacekala muza na skenderiji i pravac kuca..bas je lijep dan
ltm jesi ti vidjela da sam ti spominjala Okaidi za pidzame? Imaju sad i neko snizenje pa otidji. A i u konzumu je snizenje na pidzane 25 %..pa da znas [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 17:23:01)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ja bila malo u gradu i maloprije dodjoh. Setala od bistrika do skenderije. Usput obisla neke radnje..sacekala muza na skenderiji i pravac kuca..bas je lijep dan
ltm jesi ti vidjela da sam ti spominjala Okaidi za pidzame? Imaju sad i neko snizenje pa otidji. A i u konzumu je snizenje na pidzane 25 %..pa da znas [sm=smiley1.gif]

ne znam kad cu dobaciti do okaidija, rose mi rece da je vidjela u waikikiju danas, pa cu i tamo morat. danas uspjela uletiti jedino u kljuc, to je takav horor bio od konverzacije sa "ljubaznom" tetom srednjih godina da sam samo cekala mm da se ukljuci [sm=smiley36.gif]
odoh jest palacinke i igrat se sa malenom

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 17:23:11)

Carobnojutro dobro si vidjela. Starija se zove Ajla [sm=smiley1.gif]
Jeste me nasle s Kaliopi [sm=bravo.gif] Ona mi je jedna od omiljenih pjevacica, a kad cujem njenu Bato rezemvene.
E da vas pitam. Vec dva dana mi se pitanje mota po glavi ali zaboravim. Neko je pisao o oblogama od kantariona. Za sta se one koriste? Mogu li za pojacani sekret? Vec par dana sam primijetila pojacan sekret a posto cu na kontrolu tek 3 7 kontam da pokusam ublaziti s oblogama.
Jos sam se maloprije i prepala. Lezim na boku i kuhne. Kako me je bol presjekao ispod stomaka. Nisam mogla da udahnem koliko boli. BAs sam se bila prepala. Onda sam se smirila i osluskivala bebicu i kamen sa srca mi je pao kad sam je osjetila

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>