*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (19.6.2015 11:48:53)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: mala curica Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora. Ova nasla stan i eno je pakuje se.Neka joj je sa srecom [sm=bravo.gif] sretan joj put [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nek joj je sretno i od mene [sm=bravo.gif] rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] moze komotno pored da stoji [sm=rozacrtici.gif] ili [sm=modricrtici.gif] ili da napisemo pol nepoznat [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] salim se ali eto Sta je reci [sm=smiley36.gif]. Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni [sm=jezicek.gif]. Ovo je za vid one price od jucer [sm=smiley31.gif][sm=zz_wavespin.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko [sm=smiley11.gif]...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mi aBd planiramo trece (mm je to zivotna zelja da ima troje djece uopste nebitno kod spola, samo da ih je troje [sm=smiley1.gif]) i nama ako drugo bude curica garant ce aBd u trecoj trudnoci piti a jel to ganjate musko [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ninuska bona pa ti nisi upratila da je meni Divke rekao da misli da je curica (ali to misli tako uvjereno da je rekao da je sansa 30% [sm=smiley36.gif]) a na prosloj kontroli kad je beba bila turbo nemirnai jedva izmjerio sto je trebao rekao je "nista me ne pitajte" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ma mene briga generalno, nek je samo sa bebom i sa mnom sve super, i da na porodu aBd bude ko i na prvom...a nek su zive i zdrave meni prosle godine jedna kolegica (koju pravo volim) zena hadzinica, o sebi pri sebi, ima tri cure (vec velike studiraju) i kaze (ja to nisam znala ali mi drago sto mi je rekla) po Kur¨anu je valjda dzenet zagantovan muskarcu (pa valjda i zeni) koji imaju tri zenska djeteta. Ja sam tako ushicena muzu (nakon sto je Divke rekao da je 30% siguran da je curica) rekla da je vec 75% u raju [sm=smiley36.gif] posto ova prva vrijedi 50% [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Znajući u kolikoj mjeri je u današnjem vremenu institucija islamske porodice na meti njenih neprijatelja, a posebno muslimanka, podsjetit ćemo roditelje na Allahovu predivnu nagradu za odgoj ženske djece, a potom navesti nekoliko savjeta u tom pogledu. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: ''Ko bude imao tri kćerke i dadne im utočište i hranu, i bude milostiv prema njima, zasigurno mu je obavezan Džennet.'' Neki mu čovjek reče: ''A dvije kćerke, Allahov Poslaniče?'' Reče: ''I dvije.'' (Bilježi El-Buhari u Edebul-Mufred, a šejh Albani je ocijenio hadis hasenom) Također, onaj kome Allah podari dvije kćerke i bude ih lijepo izdržavao i odgojio, imat će, sa Allahovim dopustom, najljepše društvo na Sudnjem danu: ''Ko bude izdržavao dvije kćerke sve dok ne postignu punoljetstvo, doći će na Sudnji dan a ja i on ćemo biti poput ova dva'' – pa je spojio svoja dva prsta. (Muslim) Zbog spomenutih nagrada za odgoj ženske djece, roditelji bi odgoju ženske djece trebali posvetiti posebnu pažnju, naročito ako znaju kakve negativne posjedice mogu zadesiti pojedinca i društvo u slučaju zanemarivanja njihovog odgoja. U drugoj predaji kaze:U drugoj predaji stoji da će takvu nagradu postići i onaj ko odgoji dvije kćerke, pa i onaj ko odgoji jednu kćerku. Tako da smo mi u ocima mahalaca trebale na popravni a mi izvukle bingo [sm=smiley1.gif] [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|