rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (18.6.2015 16:00:35)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: *pcelica* IZVORNA PORUKA: ninuska Ni ja ne znam kako izglexa sluzni cep [sm=smiley36.gif]. Vodenjak mi je pukao i to znam. Ovaj put cu biti pametnija..znacu sta je u pitanju a ne ko prosli put kontam izgubila kontrolu nad mokrenjem [sm=smiley36.gif]. Bas sam bila luda alman neka te jos koji dan s nama [sm=smiley36.gif]. Mozda se tijelo priprema [sm=bravo.gif] Ja sam cula daje kao kad dobijes, isto. Prvi put mi probusili vodenjak i plodna voda otisla dok sam lezala na krevetu. Drugi put na porodu beba izlazila s posteljicom, i tek onda skontali da mi nije otisla plodna voda pa miprobijali. Boli li kad oni probijaju? Iskren odgovor, molim [sm=jezicek.gif] ja koliko sam skontala postoje ta neka 3 lista vodenjaka koja pucaju. ako je porod ko iz bukvara onda taj prvi pukne sam, 2 list ti probije ginekolog na pregledu (meni je to nakas uradio kad me pregledao prije poroda tj kad se konstatovalo da sam 9 prstiju otvorena) a treci se ili probije na porodu ili sam pukne prilikom izlaska bebe u svakom slucaju ne osjetis nista i nista ne boli ja taj drugi list nisam ni skontala dok nisam vidjela kao onaj drveni stapic za raznjice [sm=smiley36.gif] i contru u koju je iscurilo te vode i Nakas pokazuje ovima na praksi (da meni su bili i oni stazisti, vazda imam tu ludu srecu) evo pogledajte ovo je porod iz knjige [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja se ne sjecam da je meni iko ista probijao [sm=smiley36.gif] meni vodenjak pukao kuci..ja se spremila i u bolnicu [sm=smiley36.gif]S se rodila nekih 10-11 sati kasnije [sm=smiley36.gif] tebi je to vjerovatno samo iscurilo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] meni vodenjak pukao u 7:40 (ne pitaj kako znam tacno vrijeme ali nemam OKP [sm=smiley36.gif]) dok sam se ja istusirala, sredila, provjerila jos jednom sve spiskove i uskladila sve [sm=smiley36.gif] pa kofer, pa spremili krevet bracni [sm=smiley36.gif] dok sam skontala sta cu obuci i malo se uljudila (jer sam pravo iz kreveta pa dok sam zube oprala, umila se, kosu malo sredila, malo maskare, i sjajilo) pa dok sam skontala sta cu obuci... tu je mm vec panicno zvao sveki i moju mamu sa vapajima:ona bira sta ce obuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] dok smo krenuli u drzavnu pa jos svratili na pumpu ono kod energoinvesta [sm=smiley36.gif] pa dosli u drzavnu, popeli se pjeske gore, skinula se, prikopcali me na ctg, pa anamneza, pa me knakas pregledao... a malenu sam rodila tacno u 10:10 pa ti skontaj jel mene kad imao ko klistirati i jel imao kad vodenjak sam puci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja te peskire nisam nosala [sm=smiley36.gif] mislim imala sam ali sam cekala i kofer 10ak minuta dok je mm rijesio pirologiju ja ga zovem reko dje si ti dje kofer [sm=smiley1.gif]ma ja sam tacno ko u kakvoj komediji bila ta 2 sata [sm=smiley36.gif] ma meni pukao oko 18.00 [sm=smiley36.gif] ja samo skinula sminku jer sam spavala poslije podne pa bila razmazana [sm=smiley36.gif] a mm me probudio da jedem..ja kako ustadoh tako se pisnuh [sm=smiley36.gif] i pokupili ruksak i hajmo...on me sacekao ispred dok me pregledase, nije on nikakvu papirologuiju zavrsavao, svi su papiri bili kod mene...ja ga samo zovnula da mi doda ruksak i dala mu odjecu da nosi kuci..jos je jednom-dva puta dosao to vece da mi donease staru knjziicu s KG i nesto da citam i tako to [sm=smiley36.gif] meni bolovi tek tamo oko 22.00 krenuli kad je dosla smjena u dezuru... ni mene nisu klistirali...valjda im bilo mrsko [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|