M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 12:39:49)
|
IZVORNA PORUKA: blue moon IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: blue moon IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: blue moon Bila sam na mjerenju nuhalnog nabora i doktor je rekao da jesve ok i da nema potrebe raditi neke dalje analize iz krvi, tad se još nije vidjelo ništa ali očekujem da bi sad na ovom pregledu mogli nešto vidjeti ako beba bude htjela da nam pokaže [sm=smiley1.gif] osim toga rekao mi je dati uputnicu za 4D tamo bi se trebalo vidjeti sve A na 4D ides izmedju 18. i 21. nedjelje, ako ne grijesim? Ja necu ici, jer su sve mjere na fetalnom bile u granicama normale, a pored toga u TK za sve moras ici kod privatnika i placati preko 150KM, jer u drzavnim ustanovama nema nista, samo obicni UZ... Da, zato mi je i najavio da ću ići na 4d poslije ovog sad pregleda biće taman vrijeme, prije sam i ja mislila da je 4d samo kod privatnika, al fino reče da će mi dati uputnicu za gak...jel još neko radio 4d na gak-u? Jesam ja,radila na 4D screening u 23 sedmici,uzmes uputnicu od svog dr opste prakse Aha, samo što ću ja uputnicu dobiti od svog ginekologa, gdje se to tačno radi na gak-u, veze nemam gdje se šta nalazi, samo jednom sam ušla u tu zgradu na pregled i to ono u prizemlju lijevo od recepcije Mozes i tako,bitno samo da imas uputnicu,onda nazoves gore da se narucis,ceka se oko 7 dana na 4D, Kaad dodjes ispred klinike ne ides na glavni ulaz vec pored imas one stepenice,niz stepenice odmah imas ulaz i tu ti je i kartoteka,predas knjizicu i cekac dr koj je taj dan dezurni na 4d da ti uradi
|
|
|
|