RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 8:38:32)

Dobro jutro drage moje.Ja samjedva ustala, mogla sam jos spavati. Mama me probudila, i to zbog gluposti. Sinoc smo bili kod mm rodice. Tako sam se prepala kad smo posli. Uhvatilo nas ono nevrijeme na Ilidzi i pratilo sve do Visokog. Kad smo sisli s autoputa tamo grije sunce, ni kapi kise nije palo

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 8:40:59)

Jutro drage moje [sm=kava.gif]
LTM sretan put i bucni se koji put za nas,da znas da ti zavidim [sm=jezicek.gif]
Nocas me probudio neki cudan bol unutra negdje,ne u stomaku,vec nekako oko stidne kosti al unutra,jao sto objasni valjda me skontate [sm=smiley36.gif],valjda nije nista strasno,trenutno ne boli

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:13:21)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro drage moje [sm=kava.gif]
LTM sretan put i bucni se koji put za nas,da znas da ti zavidim [sm=jezicek.gif]
Nocas me probudio neki cudan bol unutra negdje,ne u stomaku,vec nekako oko stidne kosti al unutra,jao sto objasni valjda me skontate [sm=smiley36.gif],valjda nije nista strasno,trenutno ne boli

Sve nam nesto fali [sm=smiley36.gif] I mene ledja i nekako vrh trticne kosti kada sjednem ponekad se uvrijedim samo na to jedno mjesto, cudno.....

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:19:22)

I mene je trticna kost bolila na pocetku,pa se malo smirilo,zadnjih dana opet je osjetim,a i ne bolilo me kad samo zderem[sm=smiley36.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:40:15)

Dobro jutro ženice, istežete li se vi u snu...ja često uhvatim samu sebe kako se protežem, a koliko znam protezanje se ne preporučuje, al šta ću kad to radim nesvjesno [sm=zmeden.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:41:15)

Kad ste kod jela.kupim jucer pakovanje ruzica i muz pojede 4, a ostalo ja [sm=smiley22.gif]. Bas mi se jedu zaliveni kolaci, a prije baklavu pojedem samo za Bajram. Nisam bila ljubitelj

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:45:55)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Dobro jutro ženice, istežete li se vi u snu...ja često uhvatim samu sebe kako se protežem, a koliko znam protezanje se ne preporučuje, al šta ću kad to radim nesvjesno [sm=zmeden.gif]

I ja se cesto znam protegnuti,pa me onda grc uhvati dodje mi da vristim,pa sad nekako kad hocu da se protegnem strpim se,ne vrijedi onog bola nikako [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:47:09)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Kad ste kod jela.kupim jucer pakovanje ruzica i muz pojede 4, a ostalo ja [sm=smiley22.gif]. Bas mi se jedu zaliveni kolaci, a prije baklavu pojedem samo za Bajram. Nisam bila ljubitelj

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] dobra si,ma hajde pojela si gotovo je sad,nece niko znati [sm=jezicek.gif]
ja sam maloprije pojela kesicu bombona fru fru,a nisam ih jela pa mislim da ima i 10 godina

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:50:34)

I ja se cesto znam protegnuti,pa me onda grc uhvati dodje mi da vristim,pa sad nekako kad hocu da se protegnem strpim se,ne vrijedi onog bola nikako [sm=smiley1.gif]

Ja zasad nemam grčeve, inače uzimam onaj magnezij u vrećicama Magnetrans pa vjerovatno ima nekog efekta...kontam kako sve raste pa se moram malo i istezati u snu da olakšram proces, ipak nije to istezanje radi nekog fizičkog napora kao kad nešto radiš

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:54:54)

U kojoj si nedjelji? Ja sam u 16. a jos mi nema grceva , hvala Bogu... a i ne pijem MG sto mi je dr. propisala, ja kupila i stoji na polici...
Ne znam kad pocinju grcevi?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 9:55:40)

Ja zasad nemam grčeve, inače uzimam onaj magnezij u vrećicama Magnetrans pa vjerovatno ima nekog efekta...kontam kako sve raste pa se moram malo i istezati u snu da olakšram proces, ipak nije to istezanje radi nekog fizičkog napora kao kad nešto radiš

I ja sad pijem magnetrans,i stvarno je puno bolji od bioelectrinog bar meni
Jel zna neko koliko kosta onaj prenatal od nw?

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:00:32)

IZVORNA PORUKA: ziel

U kojoj si nedjelji? Ja sam u 16. a jos mi nema grceva , hvala Bogu... Ne znam kad pocinju ?

ziel ja sam sedmicu manje od tebe...najbolje bi bilo da nikad i ne počnu grčevi, mada me ponekad malo uhvate u stopalima, ali to sam imala i prije trudnoće...

MAM, ja sam prenatal od nw platila 33 KM

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:01:39)

U kojoj si nedjelji? Ja sam u 16. a jos mi nema grceva , hvala Bogu... Ne znam kad pocinju ?

ziel ja sam sedmicu manje od tebe...najbolje bi bilo da nikad i ne počnu grčevi, mada me ponekad malo uhvate u stopalima, ali to sam imala i prije trudnoće...

Hvala [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:03:45)

Jutroooo i od mene,
Nisam se naspavala,mladji piskio cjelu noc plus se dva puta upiskio vjerovatno se prehladio,
Juce se premorih tako da danas jedva micem a imam posla trebali bi sutra poceti sa krecenjem.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:08:38)

Je'l me ko trazio[sm=smiley36.gif] Jeste me zaboravile[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ja kako najavih krecenje, nestade me. Propadoh u zemlju[sm=smiley36.gif]. Da krrenem s kraja, juce smo sve konacno zavrsili, okacila sam zavjese i sad svve mirise lijepo. ALi se iskomplikovalo da Bog dragi sacuva. Satrala sam se. Okrecio ciko prvi dan dnevnu sobu, nesto izgletovao i tako ostavio da se susi da sutra moze zavrsiti. Znaci trebalo je da traje dva dana krecenje, jer nije mi stan od 300 kvadrata da traje sve sedam dana ali kad hoce nesto, djaba je. Sutra mi ustali, kad plafon komplet rokno u dnevnu, sve se srusilo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ne zna se kome je veca muka bila, meni ili njima. I hajmo sve isponove i onda gletuj, slajfaj, kreci, susi i tako da je trajalo dosta duze ali sada je sve cakum pakum.

Vi ste se ispisali vidim pofino[sm=smiley36.gif] ALi sam vrijedna bila pa sve iscitala[sm=smiley36.gif].
LTM, vidim ode na more, grlic je slusao[sm=bravo.gif] nadam se da joj je curica bolje sada, da su zubici izbli[sm=bravo.gif]
Rose, bila si koliko sam upratila i na konrtoli, sve ok[sm=bravo.gif]
Mala curice, ti se opasno pripremas, jos malo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pazi ti s tim gacicama jesi cula[sm=smiley36.gif]
Pcelice, sto ne zovnu na kafu kad si do Visokog bla juce, [sm=smiley36.gif] U nas je isica nesto malo sipila. Nista strasno.

Ostale[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]
i da bila sam i ja na kontroli, mashAllah sve u redu[sm=bravo.gif]. Rastemo, imamo oko 600 gr i tako smo nemirni[sm=bravo.gif]

i da, meni je isto bolji taj MEga... ngo Bioelectrinog. Ovaj drugi kao da ga ne popijem uopste[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:16:24)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Je'l me ko trazio[sm=smiley36.gif] Jeste me zaboravile[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ja kako najavih krecenje, nestade me. Propadoh u zemlju[sm=smiley36.gif]. Da krrenem s kraja, juce smo sve konacno zavrsili, okacila sam zavjese i sad svve mirise lijepo. ALi se iskomplikovalo da Bog dragi sacuva. Satrala sam se. Okrecio ciko prvi dan dnevnu sobu, nesto izgletovao i tako ostavio da se susi da sutra moze zavrsiti. Znaci trebalo je da traje dva dana krecenje, jer nije mi stan od 300 kvadrata da traje sve sedam dana ali kad hoce nesto, djaba je. Sutra mi ustali, kad plafon komplet rokno u dnevnu, sve se srusilo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ne zna se kome je veca muka bila, meni ili njima. I hajmo sve isponove i onda gletuj, slajfaj, kreci, susi i tako da je trajalo dosta duze ali sada je sve cakum pakum.

Vi ste se ispisali vidim pofino[sm=smiley36.gif] ALi sam vrijedna bila pa sve iscitala[sm=smiley36.gif].
LTM, vidim ode na more, grlic je slusao[sm=bravo.gif] nadam se da joj je curica bolje sada, da su zubici izbli[sm=bravo.gif]
Rose, bila si koliko sam upratila i na konrtoli, sve ok[sm=bravo.gif]
Mala curice, ti se opasno pripremas, jos malo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pazi ti s tim gacicama jesi cula[sm=smiley36.gif]
Pcelice, sto ne zovnu na kafu kad si do Visokog bla juce, [sm=smiley36.gif] U nas je isica nesto malo sipila. Nista strasno.

Ostale[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]
i da bila sam i ja na kontroli, mashAllah sve u redu[sm=bravo.gif]. Rastemo, imamo oko 600 gr i tako smo nemirni[sm=bravo.gif]

i da, meni je isto bolji taj MEga... ngo Bioelectrinog. Ovaj drugi kao da ga ne popijem uopste[sm=smiley36.gif]

Blago tebi pa si sve zavrsila,ja cu za vikend poceti
Za kontrolu [sm=bravo.gif],samo nek bebica napreduje
Ni u Ilijasu nije puno padala,al se bilo smracilo,mislila sam da ce zgradu srusiti koliko je grmilo,sad odmaraj draga,zasluzila si

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:17:32)

Evo mene da se opet prijavim na raport [sm=jezicek.gif]

Ninuska,svako jutro ja tako rano ustajem,napravim kafu i ispratim mm na posao.Nikada do sada nije otiaao da ga na vratuma ne cmoknem [sm=jezicek.gif]

C jutro....lagano zavrsavam sto je ostalo......nemam blage veze da je to tu negdje.. ja opustena kao da sam na pocetku trudnoce.
MasAllah za tvoju mrvicu,lijepo napreduje i neka ne slusa mamu,samo neka je namirna [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:22:13)

A gledam sad onaj spisak trudnica s terminima, vidim da je tvoj termin prije nego moj, ti si onda u 17. ili 18. nedjelji trenutno??

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:24:03)

MAM, i ovdje se bilo naoblacilo, mislili smo da ce cuskije poeti, kad ono malo nesto i prode srecom. Vjeruj midasam prsretn sto smo sve zavrsili i sve mi je padala na pamet LTM, kako ona to nesto zacas ili je kod drugog uvijek zacas[sm=smiley36.gif].
Vidim dosta zen hoce saada da kerci, sretno vam bilo[sm=smiley36.gif]

Mala curice, mah ti mozes svaki dad i roditi, sta te briga. Sad fino uzivaj i cekaj bebicu da odje svojim roditeljima[sm=muca.gif][sm=love.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:26:53)

A gledam sad onaj spisak trudnica s terminima, vidim da je tvoj termin prije nego moj, ti si onda u 17. ili 18. nedjelji trenutno??

Da, u pravu si...mozak mi slabo funkcioniše, maloprije me kolegica pita koji je sutra dan, a ja s pika petak [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:32:21)

Hahaha i ja bih voljela da je petak [sm=smiley36.gif] A hajd desava se, svako se zbuni ponekad [sm=smiley2.gif]
Jesil bila na fetalnom i jesil saznala spol? [sm=smiley1.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:36:39)

Bila sam na mjerenju nuhalnog nabora i doktor je rekao da jesve ok i da nema potrebe raditi neke dalje analize iz krvi, tad se još nije vidjelo ništa ali očekujem da bi sad na ovom pregledu mogli nešto vidjeti ako beba bude htjela da nam pokaže [sm=smiley1.gif] osim toga rekao mi je dati uputnicu za 4D tamo bi se trebalo vidjeti sve

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:41:34)

jutro drage moje [sm=nosecka.gif] ja pijem kafu, a ciko mi dosao ocistiti cilime. Samo mi je to bilo ostalo :) ja sljedece sedmice ako Bog da, idem na kontrolu. Vise ne idem privatno, vec na GAK. Meni moj doktor nista ne govori. Ni kolika je beba, bas nista. Sem, sve je uredu i vidimo se za 4 sedmice. Mozda bi trebala otici proivatno da vidim kolika mi je beba. Bas cudno, gore na GAK-u, nit mjere pritisak, nit kilazu. Trudnice kao na traci. Bas zalosno.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:43:59)

IZVORNA PORUKA: araj

jutro drage moje [sm=nosecka.gif] ja pijem kafu, a ciko mi dosao ocistiti cilime. Samo mi je to bilo ostalo :) ja sljedece sedmice ako Bog da, idem na kontrolu. Vise ne idem privatno, vec na GAK. Meni moj doktor nista ne govori. Ni kolika je beba, bas nista. Sem, sve je uredu i vidimo se za 4 sedmice. Mozda bi trebala otici proivatno da vidim kolika mi je beba. Bas cudno, gore na GAK-u, nit mjere pritisak, nit kilazu. Trudnice kao na traci. Bas zalosno.

I ja sam na GAK-u,ni meni moj dr ne mjeri nikad pritisak nit kilazu (ja se ne bunim) [sm=smiley36.gif],al kada mi radi uz,prica mi sve,a i ja zapitkujem,i narucuje nas svake 3 sedmice,jesi ti ono kod Murtezica?

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (2.6.2015 10:45:33)

IZVORNA PORUKA: araj

ja idem i gore uporedo rad bolovanj.. I isto tako, sve ok, evo vidis ovo je beba (ma nemoj[sm=smiley36.gif]) i to je to. nit' pritiska, nit' kilaze, ma nista. Samo sto meni kaz vidimo se za dvijedo tri sedmice. meni se cini da oni na onom uzv i ne vide nista specijalno[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>