maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (27.5.2015 16:30:15)
|
Ako Bog da IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: maksi Vidim pisete iskustva,l Moj prvi porod bila u ponedeljak na kontroli i jedan prst otvorena,kaze meni Aida dodji u srijedu ujutru da te porodim jer sam ja dezurna,a jos taj dan su i ona i moja zaova radile i idu na godisnji. Dosao ponedeljak ujutro trebamo krenuti ja necu i udri u plac muz oko mene necu i necu. Plakala ja dva sata,iz bolnice zovu sto nas nema hajde reko idem ali necu nositi stvari. Pregle.daju me dva prsta i krvarim po malo,kaze meni Doktorica ne moras ali eto tebe nocas najdalje. A ja njoj ma ja se isplakala meni je sada sve svejedno. Dok su me pripremili u dvanest dobijem infuziju i lagano,boli mene ali ja sve cekam da boli nepodnosljivo pa da vristim,kad dodje babica eto ga deset prstiju hajmo u salu ma reko koliko ce sada to trajati,kazu brzo ce,tiskam ja jednom ne moze kaze Doktorica daj makaze ja vristim ne me sjeci ona se smije suti bolje da te malo ja nego da puknes,i jos dva truda eto maminog momka. A drugi malo falilo da se porodim kuci,pocela su mene u noci boluckati ledja ali stomak nista,spavala ja cjelu noc,ujutro malo vise bole ledja ali izdrzljivo,svakako sam trebala na kontrolu,ja po stanu otegla spremi ovo spremi ono i krenemo mi. Pregleda me Aida i poce se smijati i pita imas li bolove ma reko nemam samo u ledjima malo,kaze ona zenska glavo ti otvorena sedam na osam prstiju trk na porodiliste sacu ja,kazem ja njoj ma odo ja kuci da se pozdravim sa djetetom i da uzmem stvari,kaze ona pozuri dok se nisi ovdje porodila kakva kuca. Ja na porodjajno mene i dalje ne boli dok su me pripremile u pola tri ukljuce infuziju i probuse mi vodenjak i eto meni moje druge srece u tri i dvadeset. E sada kakav ce biti treci . jos brzi laksi aBd [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|