alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (27.5.2015 13:03:09)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: alman vidim pisete o mitu, u zenici je katastrofa, cast izuzecima, ja sam licno protiv toga i ne bih nikad dala prije poroda, a kad sam se porodila mm i mama su pocastili dr. poklonom, a babice i sestre tortom i sokovima, a dok sam lezala prije poroda jedan dr. je pozvao 4 zene u kancelariju i otvoreno im rekao da nazovu muzeve da donesu po 300 km i on ce ih to vece dok je dezurni poroditi, zamislite 1200 km za 12 sati na poslu, nije lose, samo je jedna pristala i nju je porodio ove su ostale cekati, zalosno al istinito, i mama ni u subotu prica kako joj je zena prosle sedmice pricala kad je izsla sa bebo iz bolnice i dovela je na vakcinu, da im je taj isti dr. kod kojeg je isla i privatno, na zadnjoj kontroli rekao da treba na cr. i da ponese 300-400 km, kad je otisla u bolnicu njen muz mu otisao i rekao ja imam samo 200 pa ako hoces radi je, on rekao pa hajd moze i 200 km, da se najezis Covjece.... Zdravstvo u BIH postalo pijaca pa se dr. cjenkaju..... [sm=grrr.gif] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Boze mili, uzas! Meni je ovo strasno. ja ne mogu da vjerujem da neko moze tako da se kocka sa duplim zivotima (zivotom trudnice i bebe koja je u njoj) prestrasno! i tako ja, mlada, neiskusna, svega se naslusala i nagledala u bolnici, nisam znala ni kakav je ovaj dr. sto je mene primio, kad je rekao da ce me raditi taj dan kad je on bio na dezuri, i navece 7 sati on nista meni ne govori, pregledao me i rekao neka cekat cemo jos, joj ja se uspanicila nazovem mm i mamu i kazem im tako, rekoh mozda ni ovaj nece da me porodi jer mu se nista nije dalo, al stvarno nisam bila stekla dojam da hoce kovertu, i oni se spreme i po mecavi, joj kako je samo snijeg padao to vece dodju i odu mu u kancelariju i ponude kovertu, covjek ih samo provalio, vratio i rekao da nece nista, da za tim nema potrebe, on smatra da jos nije vrijeme, poslije dosao meni malo me naruzi, fino zagrlio ko svoje dijete, i veli nek tii sestra da neku injekciju, fino jedi i lezi spavati, ako se ne porodis u naredna dva dana dok njega ne bude, odmah cemo te raditi jutro kad dodjem na posao, i tako bi [sm=smiley36.gif] moja porodjajna prica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|