ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (27.5.2015 10:43:46)
|
IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: ziel Jeste se raspisale sinoc [sm=smiley1.gif] Ja na poslu, prvo sto sam uradila je to sto sam upalila grijalicu. Vrijeme se skroz pogorsalo. Zene da vas pitam nesto, ja ne vjerujem u svasta i nerviraju me zene kad pocnu s pricom npr.: trudnica ne smije perutati pilice (skidati perje), ne smije nista sakriti od drugih jer gdje se dotakne prvo tu ce kod bebe biti biljeg, ne smije ubiti ni muhu jer je to neka nesreca... itd. To su za mene ciste gluposti. Zivim na selu, gdje su vecinom zene domacice, pa ne znam jel to one izmisljaju ili sta... Kako su prije nase mame, nene, ko je njima to radio?! Moji roditelji se bave uzgojom pilica i bas neki dan doslo vrijeme za ciscenje, 100 pilica, ima masina ali se mora malo i rucno dovrsiti. Isli ja i mm da pomognemo. Bas mi se ne da raspravljati kad mi neka kaze takvu glupost NE SMIJES TI SAD OVO, ONO. Jel ima kod vas takvih slucajeva? I koliko vjerujete u takve stvari? Ziel naoruzaj se strpljenjem, to sto ti sad govore je nista sta ce biti kad se porodis [sm=smiley1.gif] Ko god ti dodje ce imati nesto da zabrani tebi ili bebi [sm=smiley36.gif] Ja sam samo gledala u ljude, sa povremenim aha aha i skontala sam da im je to najgore. Da im kazes da se s necim ne slazes bilo bi da si drska, fol ti pametna a oni stariji nemaju pojma ovako kad samo klimas glavom i radis po svom ne mogu ti nista reci. Mi smo poslije 20ak dana prvi put izasli u setnji, ja bih i prije ali se nisam osjecala dobro. Inace ne znam sto ne bi, pocetak juna, divno vrijeme bilo. Za svjetlo, kao nesto obavezno navece, sam prvi put ovdje cula, meni je to logicno iz nekih prakticnih razloga. Ja sam znala mami reci, sta je sa svim zapadnjacima koji ne znaju za nase gatke pa jos nisu svi pomrli [sm=smiley36.gif] Ah draga, mogu se kontrolisati u vecini slucajeva ali nekad mi dodje BUM pa stani malo... Ali eto svako ima u svom komsiluku ili blizini ili porodici tog nekog ko se u sve mijesa...
|
|
|
|