alman
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: alman vidim pisete o mitu, u zenici je katastrofa, cast izuzecima, ja sam licno protiv toga i ne bih nikad dala prije poroda, a kad sam se porodila mm i mama su pocastili dr. poklonom, a babice i sestre tortom i sokovima, a dok sam lezala prije poroda jedan dr. je pozvao 4 zene u kancelariju i otvoreno im rekao da nazovu muzeve da donesu po 300 km i on ce ih to vece dok je dezurni poroditi, zamislite 1200 km za 12 sati na poslu, nije lose, samo je jedna pristala i nju je porodio ove su ostale cekati, zalosno al istinito, i mama ni u subotu prica kako joj je zena prosle sedmice pricala kad je izsla sa bebo iz bolnice i dovela je na vakcinu, da im je taj isti dr. kod kojeg je isla i privatno, na zadnjoj kontroli rekao da treba na cr. i da ponese 300-400 km, kad je otisla u bolnicu njen muz mu otisao i rekao ja imam samo 200 pa ako hoces radi je, on rekao pa hajd moze i 200 km, da se najezis Covjece.... Zdravstvo u BIH postalo pijaca pa se dr. cjenkaju..... Boze mili, uzas! Meni je ovo strasno. ja ne mogu da vjerujem da neko moze tako da se kocka sa duplim zivotima (zivotom trudnice i bebe koja je u njoj) prestrasno! i tako ja, mlada, neiskusna, svega se naslusala i nagledala u bolnici, nisam znala ni kakav je ovaj dr. sto je mene primio, kad je rekao da ce me raditi taj dan kad je on bio na dezuri, i navece 7 sati on nista meni ne govori, pregledao me i rekao neka cekat cemo jos, joj ja se uspanicila nazovem mm i mamu i kazem im tako, rekoh mozda ni ovaj nece da me porodi jer mu se nista nije dalo, al stvarno nisam bila stekla dojam da hoce kovertu, i oni se spreme i po mecavi, joj kako je samo snijeg padao to vece dodju i odu mu u kancelariju i ponude kovertu, covjek ih samo provalio, vratio i rekao da nece nista, da za tim nema potrebe, on smatra da jos nije vrijeme, poslije dosao meni malo me naruzi, fino zagrlio ko svoje dijete, i veli nek tii sestra da neku injekciju, fino jedi i lezi spavati, ako se ne porodis u naredna dva dana dok njega ne bude, odmah cemo te raditi jutro kad dodjem na posao, i tako bi moja porodjajna prica