|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
27.5.2015 10:30:41   
pandica
Jutro cure,

ja se od tih mahalskih priča osipam. Ima toliko nelogicnih stvari da je to za nepovjerovati, a najgore mi je kad krenu da me ubjedjuju u nesto. Ok rekao si svoje misljenje, ali molim te ostavi me na miru da ja odlučim sta cu i kako cu. A hiljadu ljudi, hiljadu priča.

Što se tiče prisustva na porodu nisam ni ja za, a ni muz naravnouser posted image  Tako da od toga nista, što neko reče ima tu svega, a ne bi baš to svašta da vidi i pamti user posted image
A što se tiče koverte, lično znam osobe koje su super prošle a nikeome marke nisu dali. Mi ih i navikavamo na pare, a poslije pričamo da je sve korumpriano... Da ljudi ne daju oni ne bi ni uzimali i pravili razliku izmedju osobe koja da i koja ne da. Kaze daj doktoru, pa daj babici, pa daj kad krenes izaci teti koja oblači dijete. Pa mislim halo, šta ako ne dam ostavit će dijete u meni... 

My Ovulation Chart

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 2276
27.5.2015 10:30:51   
aidana

IZVORNA PORUKA: Bella.88

Ja ujutru do 8trebam u porodiliste da se nacrtam,a prekosutra me rade

Bella sretno user posted image user posted image da sve prodje ok i da nam se uskoro javis sa bebicom

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2277
27.5.2015 10:33:27   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Da i to sto kazes, da se beba ne smije iznositi iz kuce 40 dana od rodjenja... Pa mora otici doktoru na kontrolu, izvaditi krv, primiti vakcinu itd. Sve su to neke stvari sto nas mahaluse smaraju... Izgubila se negdje ona izvorna vjera, bez ovakvih izmisljotina...

moja je iz kuce izasla 3 dan...imala jako zutilo i odnjeli je na opedijatriju..ostala 2 dana...a onda sa tacno mjesec dana na prvu kontrolu...a prva setnja krajem decembra nakon 40 dana user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2278
27.5.2015 10:35:06   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: Bella.88

Ja ujutru do 8trebam u porodiliste da se nacrtam,a prekosutra me rade

Bella sretno user posted image user posted image da sve prodje ok i da nam se uskoro javis sa bebicom

Sretno i od mene draga,da sve prodje ok,i da nam se sto prije javis sa bebicom user posted image user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2279
27.5.2015 10:37:25   
ninuska
Sto je zima napolju...brrr...pravi jesenji dan. nadam se sutra suncu..bar ga prognoze prikazuju user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2280
27.5.2015 10:39:51   
aidana

Jeste se raspisale sinoc user posted image
Ja na poslu, prvo sto sam uradila je to sto sam upalila grijalicu. Vrijeme se skroz pogorsalo.

Zene da vas pitam nesto, ja ne vjerujem u svasta i nerviraju me zene kad pocnu s pricom npr.: trudnica ne smije perutati pilice (skidati perje), ne smije nista sakriti od drugih jer gdje se dotakne prvo tu ce kod bebe biti biljeg, ne smije ubiti ni muhu jer je to neka nesreca... itd. To su za mene ciste gluposti. Zivim na selu, gdje su vecinom zene domacice, pa ne znam jel to one izmisljaju ili sta... Kako su prije nase mame, nene, ko je njima to radio?! Moji roditelji se bave uzgojom pilica i bas neki dan doslo vrijeme za ciscenje, 100 pilica, ima masina ali se mora malo i rucno dovrsiti. Isli ja i mm da pomognemo. Bas mi se ne da raspravljati kad mi neka kaze takvu glupost NE SMIJES TI SAD OVO, ONO.
Jel ima kod vas takvih slucajeva? I koliko vjerujete u takve stvari?

Ziel naoruzaj se strpljenjem, to sto ti sad govore je nista sta ce biti kad se porodis user posted image Ko god ti dodje ce imati nesto da zabrani tebi ili bebi user posted image Ja sam samo gledala u ljude, sa povremenim aha aha i skontala sam da im je to najgore. Da im kazes da se s necim ne slazes bilo bi da si drska, fol ti pametna a oni stariji nemaju pojma ovako kad samo klimas glavom i radis po svom ne mogu ti nista reci. Mi smo poslije 20ak dana prvi put izasli u setnji, ja bih i prije ali se nisam osjecala dobro. Inace ne znam sto ne bi, pocetak juna, divno vrijeme bilo. Za svjetlo, kao nesto obavezno navece, sam prvi put ovdje cula, meni je to logicno iz nekih prakticnih razloga.
Ja sam znala mami reci, sta je sa svim zapadnjacima koji ne znaju za nase gatke pa jos nisu svi pomrli user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2281
27.5.2015 10:42:37   
aidana

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Odem po nalaze imam sta i vidjeti sve ispod granice user posted image glukoza,urea,kreatinin,zeljezo 12 a bilo 28 prije 2 mj,urin malo bakterija,ima da me danas na kontroli dr nalijepi ko nikad user posted image

I meni je zeljezo duplo manje nego prosli put i glukoza je niza ali to nije nista strasno. Meni dr cak nije ni savjetovao da pijem dodatno zeljezo vec folnu user posted image uz prenatal. nesto mi je objasnjavao ali nisam ga bas skontala

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2282
27.5.2015 10:43:46   
ziel

Jeste se raspisale sinoc user posted image
Ja na poslu, prvo sto sam uradila je to sto sam upalila grijalicu. Vrijeme se skroz pogorsalo.

Zene da vas pitam nesto, ja ne vjerujem u svasta i nerviraju me zene kad pocnu s pricom npr.: trudnica ne smije perutati pilice (skidati perje), ne smije nista sakriti od drugih jer gdje se dotakne prvo tu ce kod bebe biti biljeg, ne smije ubiti ni muhu jer je to neka nesreca... itd. To su za mene ciste gluposti. Zivim na selu, gdje su vecinom zene domacice, pa ne znam jel to one izmisljaju ili sta... Kako su prije nase mame, nene, ko je njima to radio?! Moji roditelji se bave uzgojom pilica i bas neki dan doslo vrijeme za ciscenje, 100 pilica, ima masina ali se mora malo i rucno dovrsiti. Isli ja i mm da pomognemo. Bas mi se ne da raspravljati kad mi neka kaze takvu glupost NE SMIJES TI SAD OVO, ONO.
Jel ima kod vas takvih slucajeva? I koliko vjerujete u takve stvari?

Ziel naoruzaj se strpljenjem, to sto ti sad govore je nista sta ce biti kad se porodis user posted image Ko god ti dodje ce imati nesto da zabrani tebi ili bebi user posted image Ja sam samo gledala u ljude, sa povremenim aha aha i skontala sam da im je to najgore. Da im kazes da se s necim ne slazes bilo bi da si drska, fol ti pametna a oni stariji nemaju pojma ovako kad samo klimas glavom i radis po svom ne mogu ti nista reci. Mi smo poslije 20ak dana prvi put izasli u setnji, ja bih i prije ali se nisam osjecala dobro. Inace ne znam sto ne bi, pocetak juna, divno vrijeme bilo. Za svjetlo, kao nesto obavezno navece, sam prvi put ovdje cula, meni je to logicno iz nekih prakticnih razloga.
Ja sam znala mami reci, sta je sa svim zapadnjacima koji ne znaju za nase gatke pa jos nisu svi pomrli user posted image

Ah draga, mogu se kontrolisati u vecini slucajeva ali nekad mi dodje BUM pa stani malo... Ali eto svako ima u svom komsiluku ili blizini ili porodici tog nekog ko se u sve mijesa...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2283
27.5.2015 10:45:06   
M.A.M.

Odem po nalaze imam sta i vidjeti sve ispod granice user posted image glukoza,urea,kreatinin,zeljezo 12 a bilo 28 prije 2 mj,urin malo bakterija,ima da me danas na kontroli dr nalijepi ko nikad user posted image

I meni je zeljezo duplo manje nego prosli put i glukoza je niza ali to nije nista strasno. Meni dr cak nije ni savjetovao da pijem dodatno zeljezo vec folnu user posted image uz prenatal. nesto mi je objasnjavao ali nisam ga bas skontala

Ma ja ga mislila pitati da mjenjam ove vitamine,kazu da je prenatal od nw dobar,a trenutno pijem hipp mama

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2284
27.5.2015 10:45:45   
aidana

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo zenice, kako ste jutros? Bogami sinoc se dobro sjelilo user posted image
Ziel neslusaj kako ja kazem "babije gatke" to su gluposti, Bog je sve odredio kako ce biti i sve te price nemaju nikakvo utemeljenje ni u vjeri ni u nauci.
Bella sretno, da sve uredno prodje.

Ja evo sa kontrole, sve ok, beba je glavicom kod desnog jajnika, tu je vec 2 mjeseca izgleda godi joj taj polozaj. Pitala sam dr kakva je procedura za prisustvo muza na porodu, a on mi je odgovorio " Sta ce ti muz, ja sam ginekolog i nebi prisustvovao na zeninom porod, nego nek muz spremi kovertu da te bolje porode" Rekao mi da u 38 sedmici dodje da se kod njega da zove UKC da vidi koji ce dr biti na mom terminu pa da stupimo u kontak s njim, da ga zovem kad krenem za bolnicu da me primi i porodi, a muz da spremi kovertu i da ne prisustvuje. E sad muz bi je izrazio volju da bude na porodu, sta mi vi preporucujete da slusam dr ili da muz bude na porodu?

user posted image user posted image super za kontrolu

Ja nikome nisam nista placala, Masic je bio svakako kategoricno protiv toga. Jest mm dao sestri koja je iznijela bebu.

Na porodu je bio i mm i on tvrdi da bi to trebao svaki muskarac dozivjeti (naravno ako moze podnijeti) user posted image Ovaj put ne vjerujem da ce biti jer mora neko ostati sa sinom.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2285
27.5.2015 10:46:00   
LieToMe RR
Moram se nadovezati na ove koverte i prisustvo muza na porodu.
Prvo koverta user posted image  (ovo je rekacija) mislim kakva crnakoverta, pa covjek radi svoj posao, ja sam njemu tamo neka u nizu koju porodadja (tacnije najmanje on vise babice i doktorica koja me kasnije usivala). meni je bilo fer i korektno sto je mm otisao nekad popodne  i kupio tortu i sokice i da se zaslate, eto slatko je naravno jer se beba rodila. I to mi nije mito korupcija to mi je eto, kao da su mi kuci dosli a ja ih pocas_tila user posted image

Sto se tice prisustvaporodu jako je neumjesno sto je doktor uopste komentarisao, nas Nakas nije ni pitao sve dok nismo pitali ima li neka procedura, mora li nesto posebno zbog tog prisustva...najnormalnije usao u salu, obukli ga od glave do pete, drzao me za ruku ta 2-3 napona dok je beba izasla, ja se smijala Nakasu i muzu nesto provaljivali. Bebu nam dali cim su je pregledali i sredili, nas troje se mazili. Onda me suprug poljubio i bebu i mene i izveli ga, zaboravio skinuti one pape user posted image  Kaze da se nikad ljepse nije osjecao i da ne bi mjenjao ni zasta taj osjecaj user posted image
ima i sad zelju da prisustvuje ali je sve upitno kad ce mene uhvatiti porod, hoceli biti u noci, hoce li sveki i mama brzo doci da cuvaju malenu ili cemo sve troje skupa zajedno u porodiliste user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2286
27.5.2015 10:52:10   
M.A.M.
Ma budalastine su te koverte al eto sto neko rece mi smo ih navikli na to,moja jaranica se u septembru porodila,citavu trudnocu vodila kod privatnika,i on joj preporucio dr za porod na Jezeru,naravno ona ga potplatila,dosla na porod on na godisnjem user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2287
27.5.2015 10:56:26   
ziel

Ma budalastine su te koverte al eto sto neko rece mi smo ih navikli na to,moja jaranica se u septembru porodila,citavu trudnocu vodila kod privatnika,i on joj preporucio dr za porod na Jezeru,naravno ona ga potplatila,dosla na porod on na godisnjem user posted image

Hahaha sta sve nema u Bosni user posted image Bas me nasmija user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2288
27.5.2015 10:57:43   
LieToMe RR
user posted image user posted image  oj tuge majko draga user posted image
ja vala nisam nikad dala kovertu niti cu, evo i malena je bolesna isli doktorima, ne pada mi na pamet da nekom dajem kovertu jer radi svoj posao. vala ne kupujem ni poklone, totalno sam anti toga.
i operisana sam bila, i porodila se, niti smo davali koverte niti poklone kupovali. kazem, meni je mjera torta i sokovi da se svi pocaste od sestre, babice, doktora user posted image  da im bas bude slatko. sta ja znam, mozda sam naopaka 

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2289
27.5.2015 10:58:11   
aidana
Moja kuma je imala jedno veoma ruzno iskustvo jer je odbijala da bilo koga dodatno placa. Ja sam isto protiv placanja i prema meni su i dr i babica bili divni i profesionalni. Eh sad, ja mogu da razumijem to da bi ona drugi put nekog ipak platila da bi izbjegla sve to sto se desavalo ili da zene placaju u strahu da im se doktor nece posvetiti kao sto bi trebao. Na zalost tu gdje zivimo je ovih primjera bezbroj. Ocajne i uplasene zene razumijem, doktore ne.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2290
27.5.2015 10:59:23   
lala88
hvala drage moje za odgovore, i ja sam protiv koverti, ali na UKC TZ su haus svi od dr do medicinski sestara, znam iskustva i onih sa i onih bez koveri. Nebi je ni ja dala da znam da ce biti ok prema meni. A sto se tice prisustva ja i jesam pitala kakva je procedura da prisustvuje da znam ako treba vaditi sanitarnu knjizicu ili kakve nalaze, ovaj dr je panicar on mi nevodi trudnocu, konsultovacu se sa mojim dr kad dodje sa godisnjeg. A koverta bi isla dr jer bi on maksuzile dosao zbog mene ako nebi bio tu kad dodjem na porod. U svakom slucaju imam jos oko 45 dana da odlucim i za prisustvo i za kovertu. Na sledecoj kontroli bice moj dr pa cu i s njim pricati oko ovoga da vidim i njegovo misljenje. Izvinite ako sam vas uznemirila sa ovom temom, ali samo sam vam prenijela sta je rekao i zanimalo me vase misljenje.

Neposredna veza do poruke: 2291
27.5.2015 11:03:41   
M.A.M.
Ma joj ja kad sam stazirala na ginekologiji,sta sam ocima propratila tih koverti to je cudo,al sto je najtuznije vjerujte zena se porodi dr i ne stigne do sale,samo ga pozovu rad epiziotomije ,babica je kljucna tu,e jedino ako naidje neka komplikacija poput vakuma tu su bili stvarno uvijek,sto rece LTM ja sam za torku,sok ili sta vec,al od mene kovertu nece vidjeti,al da vidite kako je sega,kad sestre nose bebe nakon oblacenja pa samo zvjeraju ko ce sta dati user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2292
27.5.2015 11:13:09   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

lala88 mislim da je slicno kao i sa zovom, one se bobice operu, pokisele sa kriskama limuna, voda i secer...ne znam tacan omjer, moja pokojna baka je to pravila. i sok od zove isto. znam da ide na broj cvjetova (cini mi se 10 cvjetova) 1 kg secera, 1l vode i 1 limuntos. e da mi je naci cvjetove od zove ja bih pravila. jako volim ova dva soka. i od ruze isto. volim sve te domace sokove
rose moze i serbe ili casa voda (a moze i donat) ako je ruzica u pitanju nisam bas izbirljiva.

user posted image user posted image

nego ode mm po uticnice i express plocu za sporet a vrati se s uticnicama i krevetom za S...onda smo sklapali i uklapali...ispomjerali smo se, skinuli jednu stranicu s naseg kreveta i uklopili...sad se meni valja navici ja sam njen krevet koristila za ustajanje s kreveta sad nemam za sta da se pridrzim..al eto uklopili smo i znamo kako ce biti nakon krecenja aBd user posted image i bebeci smo prebacili nasuprot i pogurali ormar i komdu jedino smp zablokirali jdnu uticnicu al treba naci nacin sad da se i to oslobodi...samo su dvije u sobi

i vi spavate u velikom krevetu..supeeer..

da a sinoc joj ostavih onaj najlon na madracu i svu noc mi je shushkala user posted image dok ne nadjem nepromocive plahte za te dimenzije...ima li ih i gdje..madrac dimenzija 160*70?

takodje nismo juce imali onu zastitnu ogradu ocekivala sam da ce pasti s kreveta al ostade na krevetu user posted image a krevet ima samo neku minijaturu od ogradice http://www.olx.ba/artikal/15899044/djeciji-krevet-junior-160x70-ikea-program/

user posted image user posted image  lijep je krevet i svaka cast S kad nju ovo sprijeci da ne padne user posted image kod mene je L ko u kavezu user posted image  ona ograda poprilicno visoka pa svejedno noge joj budu na onoj ogradici a ona se poprijeci user posted image
pogledaju nobilu na web stranici (da sad ne cackam) imaju nepromocive plahte mi smo uzeli u dimenzijama 190X80 (nisu standardne) tako da oni prave u svim mogucim dimenzijama. ako tamo nema onda ne znam

evo imaju oni..s.ad cu istraziti

Neposredna veza do poruke: 2293
27.5.2015 11:13:43   
LieToMe RR
lala88 ovdje u sarajevu koliko znam doktor ne moze doci u smjenu ako nije dezurni. znaci porodi te ko ti se zalomi taj dan. to sto se meni to jutro zalomio nakas koji mi je i vodio trudnocu je bas ono sreca cista sreca (ali inace sam sretnica user posted image ). ja koliko zaista znam kod prirodnog poroda ne moze doktor da bane ti ga ono pozoves i on sad dodje a neki deseti je dezurni.ja zaista nisam cula da je to ikad se desilo. znam da je prijateljica imala na jezeru situaciju poceo joj prood, tj doktor koji je vodio isprovocirao porod i htjeo po svaku cijenu prirodno i onda je jos ostavio u silnom belaju (kad su je po drugi put namazali gelom) i otisao covjek mrtav hladan jer mu je prosla smjena i onda joj dosao neki arap (ako postoji i sad takav) i na kraju na hitnom carskom zavrsila, plodova voda bila zelena. a da, dala je i kovertu, bravo za nju user posted image  i gel je dva puta platila po 100 KM.

ja razumijem da svega ima zaista, ali nikad necu shvatiti da te neko ucjenjuje i trazi kovertu ili da ti direktno kaze nista bez koverte, pripremi ti kovertu. ja mislim da bih ga prvo zatjerala u neku stvar a onda bi digla bolnicu na noge (znajuci sebe). ne opravdavam ni ovo kad ljudi nakon svega donesu kovertu ali to mi je daleko razumnije. eto ja tortu neko kovertu. to kontam user posted image  

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2294
27.5.2015 11:14:13   
rose

lala88 mislim da je slicno kao i sa zovom, one se bobice operu, pokisele sa kriskama limuna, voda i secer...ne znam tacan omjer, moja pokojna baka je to pravila. i sok od zove isto. znam da ide na broj cvjetova (cini mi se 10 cvjetova) 1 kg secera, 1l vode i 1 limuntos. e da mi je naci cvjetove od zove ja bih pravila. jako volim ova dva soka. i od ruze isto. volim sve te domace sokove
rose moze i serbe ili casa voda (a moze i donat) ako je ruzica u pitanju nisam bas izbirljiva.

nego ode mm po uticnice i express plocu za sporet a vrati se s uticnicama i krevetom za S...onda smo sklapali i uklapali...ispomjerali smo se, skinuli jednu stranicu s naseg kreveta i uklopili...sad se meni valja navici ja sam njen krevet koristila za ustajanje s kreveta sad nemam za sta da se pridrzim..al eto uklopili smo i znamo kako ce biti nakon krecenja aBd user posted image i bebeci smo prebacili nasuprot i pogurali ormar i komdu jedino smp zablokirali jdnu uticnicu al treba naci nacin sad da se i to oslobodi...samo su dvije u sobi

da a sinoc joj ostavih onaj najlon na madracu i svu noc mi je shushkala user posted image dok ne nadjem nepromocive plahte za te dimenzije...ima li ih i gdje..madrac dimenzija 160*70?

takodje nismo juce imali onu zastitnu ogradu ocekivala sam da ce pasti s kreveta al ostade na krevetu user posted image a krevet ima samo neku minijaturu od ogradice http://www.olx.ba/artikal/15899044/djeciji-krevet-junior-160_x_70-ikea-program/

Meni ti je vec 2-3 noci tako. isto stavila najlon od nadraca. Ubi user posted image . Imas u jysk-u snizenje od sutra tih nepromocivih plahti. I ja sam planirala uzeti, ali vecu dimenziju.
jel'' ovo ogradica iz Ikea-e? Ja planirala uzeti bijelu user posted image . Ne valja, znaci?

ma niska je bolje u bimaco uzet one mrezaste ko sto je LTM uzela..a hvala za jysk!!

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2295
27.5.2015 11:17:03   
M.A.M.

lala88 ovdje u sarajevu koliko znam doktor ne moze doci u smjenu ako nije dezurni. znaci porodi te ko ti se zalomi taj dan. to sto se meni to jutro zalomio nakas koji mi je i vodio trudnocu je bas ono sreca cista sreca (ali inace sam sretnica user posted image ). ja koliko zaista znam kod prirodnog poroda ne moze doktor da bane ti ga ono pozoves i on sad dodje a neki deseti je dezurni.ja zaista nisam cula da je to ikad se desilo. znam da je prijateljica imala na jezeru situaciju poceo joj prood, tj doktor koji je vodio isprovocirao porod i htjeo po svaku cijenu prirodno i onda je jos ostavio u silnom belaju (kad su je po drugi put namazali gelom) i otisao covjek mrtav hladan jer mu je prosla smjena i onda joj dosao neki arap (ako postoji i sad takav) i na kraju na hitnom carskom zavrsila, plodova voda bila zelena. a da, dala je i kovertu, bravo za nju user posted image  i gel je dva puta platila po 100 KM.

ja razumijem da svega ima zaista, ali nikad necu shvatiti da te neko ucjenjuje i trazi kovertu ili da ti direktno kaze nista bez koverte, pripremi ti kovertu. ja mislim da bih ga prvo zatjerala u neku stvar a onda bi digla bolnicu na noge (znajuci sebe). ne opravdavam ni ovo kad ljudi nakon svega donesu kovertu ali to mi je daleko razumnije. eto ja tortu neko kovertu. to kontam user posted image  

Postoji LTM Dr.Ardat arap

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 2296
27.5.2015 11:19:39   
rose

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo zenice, kako ste jutros? Bogami sinoc se dobro sjelilo user posted image
Ziel neslusaj kako ja kazem "babije gatke" to su gluposti, Bog je sve odredio kako ce biti i sve te price nemaju nikakvo utemeljenje ni u vjeri ni u nauci.
Bella sretno, da sve uredno prodje.

Ja evo sa kontrole, sve ok, beba je glavicom kod desnog jajnika, tu je vec 2 mjeseca izgleda godi joj taj polozaj. Pitala sam dr kakva je procedura za prisustvo muza na porodu, a on mi je odgovorio " Sta ce ti muz, ja sam ginekolog i nebi prisustvovao na zeninom porod, nego nek muz spremi kovertu da te bolje porode" Rekao mi da u 38 sedmici dodje da se kod njega da zove UKC da vidi koji ce dr biti na mom terminu pa da stupimo u kontak s njim, da ga zovem kad krenem za bolnicu da me primi i porodi, a muz da spremi kovertu i da ne prisustvuje. E sad muz bi je izrazio volju da bude na porodu, sta mi vi preporucujete da slusam dr ili da muz bude na porodu?

ne mogu da vjerujem..otvoreno se razi koverta user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 2297
27.5.2015 11:21:07   
ziel
A kakva je u SA procedura nakon poroda onaj dan koji provede porodilja na babinjarama, jel zabranjeno nositi gacice bilo da su obicne ili mrezaste? Na UKC-u TZ ne daju gacice, zene hodaju krvave , pomjeraju se cm po cm da im ne bi ulozak ispao.....Uzas.... user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2298
27.5.2015 11:21:34   
LieToMe RR

takodje nismo juce imali onu zastitnu ogradu ocekivala sam da ce pasti s kreveta al ostade na krevetu user posted image a krevet ima samo neku minijaturu od ogradice http://www.olx.ba/artikal/15899044/djeciji-krevet-junior-160_x_70-ikea-program/

Meni ti je vec 2-3 noci tako. isto stavila najlon od nadraca. Ubi user posted image . Imas u jysk-u snizenje od sutra tih nepromocivih plahti. I ja sam planirala uzeti, ali vecu dimenziju.
jel'' ovo ogradica iz Ikea-e? Ja planirala uzeti bijelu user posted image . Ne valja, znaci?

ma niska je bolje u bimaco uzet one mrezaste ko sto je LTM uzela..a hvala za jysk!!

mi smo uzeli u baby centru. u bimacu se ubjedjivali da nikad nisu ni imali onu hello kitty sto im stoji na stranici (jos i na snizenju user posted image )
u baby centru smo uzeli onu mrezastu veliku ali bi i poskupa, ali sta cemo, treba nam user posted image

mi smo u nobilu uzeli nepromocivu plahtu i za nas i za njen madrac (za onaj baby imamo kupljen na socijalnom ona prodavnica djecije opreme i stvari prema azelu)
super stvar ova nepromociva plahta user posted image  evo smo je testirali jutros kad je malena povracala, odlicna stvarka user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2299
27.5.2015 11:25:27   
LieToMe RR

A kakva je u SA procedura nakon poroda onaj dan koji provede porodilja na babinjarama, jel zabranjeno nositi gacice bilo da su obicne ili mrezaste? Na UKC-u TZ ne daju gacice, zene hodaju krvave , pomjeraju se cm po cm da im ne bi ulozak ispao.....Uzas.... user posted image

ja se porodila u 10:10, dok sam malo na stolu bila, pa me usili. onda mi babica pomogla da ustanem i da dodjem do sobe, namjestila me na krevet i rekla da mirujem 2 sata. ja ta dva sata heklala na telefon, slala poruke, dopisivala se sa muzem... kasniej dosla babica, pomogla mi da ustanem, pomogla mi da se istusiram, obucem. stavila odmah uloske i pomogla mi i mrezaste gacice da obucem i rekla mi da odmorim. kasnije sam jednom isla u wc da se presvucem, sama, i drugi put opet mi ona pomogla tad se opet istusiram.
ovom prilikom jos jednom svaka cast sestri zlatki user posted image  

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

cuvate li snimke od vase bebe

...kad su bile male ako ste ih snimali,i volite li sad to pogledati kad su sada velike bebe......

cuvam i rado gledam (93%)

nismo snimali:-( (7%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *