Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:41:17
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Da i to sto kazes, da se beba ne smije iznositi iz kuce 40 dana od rodjenja... Pa mora otici doktoru na kontrolu, izvaditi krv, primiti vakcinu itd. Sve su to neke stvari sto nas mahaluse smaraju... Izgubila se negdje ona izvorna vjera, bez ovakvih izmisljotina...
bebu ne vodis na vakcinu prije 40 dana mi smo tacno tako napunila mjesec dana i prebacili koji dan. Opet se misli na ono iznosenje u set_nju i set_anje i pokazivanje bebe. sta ja znam, nisam staromodna, nije mi mati staromodna, niti iko od nasih porodica ima te staromodne prenose (ponekad neko ) ali ja stalno i njoj i sebi nesto oblacim naopacke, ako nista carapice ili strample, jer i ona i ja (ja nekako vise) imamo neobicno plavu boju ociju i onda se ljudi znaju nesvjesno utackati kad me vide i dosad nisam dozivjela da mi neko pri prvom susretu ne odkomentarise oci... nekako sam se s godinama navikla, prije mi je bilo strasno nezgodno, sad mi cudno ako mi neko ne primjeti oci tako da vjeruj mi ja odavno nosim gacice naopacke
< Poruku je uredio LieToMe -- 27.5.2015 8:44:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:44:13
M.A.M.
Jutro Uh sto vam je bilo veselo nocas ,bas mi vas zao kad se tako patite,stvarno noc je najgora kad sta boli,a koliko tek nespavanje slomi,to je haos zivi LTM nadam se da ce je zubici popustiti brzo,sve vas citam pa kontam da to i mene ceka akoBogda i ko rece juce nema spavanj vise dok smo zive izgleda Ja danas na kontrolu idem u 14,samo molim Boga da je grlic ok,beba jeste jer me rastura Bujrum
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:45:52
*pcelica*
Svakako bih se kosultovala sa dr. ne bih nista na svoju ruku, ali me generalno interesovalo. Mislim da cu biti ispod 28 nedjelja kad budemo isli Joj ziel draga, najbolje ti je svakog poslusaj sta kaze ali ne registruj. Tako sam i ja, Inace ako zivis u sredini u kojoj se mahaluse mijesaju u sve ko margarin, ispast ces drska bezobrazna. Sta god ti neko kaze ti klimnes glavom a svoj posao.Sta su meni sve govorili. Cak i da bebi od dva mjeseca skuham rovito jaje i nahranim je da ne bude gladna Sto setice izlaska u setnju prije cetresnice smladjom nisam nigdje izlazila jer je rodjena 27 decembra. Pa bilo hladno. Stariju sam iznosila u dvoriste. Prvi dan munutu drugi dvije i tako polahko povecavala jer ipak je ona bila devet mjeseci u jednoj sredini i treba im vremena da se naviknu na drugu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:47:57
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ziel
Da i to sto kazes, da se beba ne smije iznositi iz kuce 40 dana od rodjenja... Pa mora otici doktoru na kontrolu, izvaditi krv, primiti vakcinu itd. Sve su to neke stvari sto nas mahaluse smaraju... Izgubila se negdje ona izvorna vjera, bez ovakvih izmisljotina...
bebu ne vodis na vakcinu prije 40 dana mi smo tacno tako napunila mjesec dana i prebacili koji dan. Opet se misli na ono iznosenje u setnju i setanje i pokazivanje bebe. sta ja znam, nisam staromodna, nije mi mati staromodna ali vjeruj mi i ja nosim nesto naopacke i njoj stalno oblacimo ako nista carapice ili strample, jer i ona i ja (ja vise) imamo neobicnu boju ociju i onda se ljudi znaju nesvjesno utackati kad me vide i dosad nisam dozivjela da mi neko pri prvom susteru ne odkomentarise oci...tako da vjer mi ja odavno nosim gacice naopacke
Mi smo izlazili prije 40 dana. Nekako ja ne vjerujem u to. Da sam se bolje osjecala izasla bih i prije. Bas ne vidim prepreku. Ok kad je hladno, veliki minusi i sl.. Doduse, moj muz je zagovornik teorije da se ne izlazi prvih 40 dana . Nadam se da ce nas aBd ove gofine vrijeme posluziti, da cu ja biti.ok i da idemo u setnju. Jedino je nezgodno kad iskljucivo dojis, pa trazi mjesto gdhe ces podojiti i uopste dok se uhodas sa bebicom. svjetlo sam palila iz prakticnih razloga. I danas nam je upaljena lampa (ona djecija, priguseno svjetlo, iz Ikee u obliku cvijeta). Nekako mi lakse ako se probudi da je vidim. Doduse, moja se budila 2,5 godine
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:51:53
LieToMe RR
sretno draga danas drzim fige da sve prodje u najboljem redu. bebica sto kazes dobro (i ova moja trese, lupa udara ) ali i mene ovaj grlic najvise brine, ja sam u petak ujutru na pregledu pa drzim fige i za tebe i za sebe!
ja moram biti iskrena ja sam vise spavala dok je L bila mala, narocito prvu godinu, znalo se i zalomiti u kuci sijelo do nekih doba, partije remija... jedino sad eto ovi zubici. i inace je ok pravo, zaspe i spava po 11-12 sati u komadu. jutros mm i ja se spremamo na posao i kaze on zamisli kad bude drugo pa drugom pocnu zubi rasti a L pocnu ispadati...reko de suti zivota ti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:55:10
M.A.M.
sretno draga danas drzim fige da sve prodje u najboljem redu. bebica sto kazes dobro (i ova moja trese, lupa udara ) ali i mene ovaj grlic najvise brine, ja sam u petak ujutru na pregledu pa drzim fige i za tebe i za sebe!
ja moram biti iskrena ja sam vise spavala dok je L bila mala, narocito prvu godinu, znalo se i zalomiti u kuci sijelo do nekih doba, partije remija... jedino sad eto ovi zubici. i inace je ok pravo, zaspe i spava po 11-12 sati u komadu. jutros mm i ja se spremamo na posao i kaze on zamisli kad bude drugo pa drugom pocnu zubi rasti a L pocnu ispadati...reko de suti zivota ti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:57:47
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Svakako bih se kosultovala sa dr. ne bih nista na svoju ruku, ali me generalno interesovalo. Mislim da cu biti ispod 28 nedjelja kad budemo isli Joj ziel draga, najbolje ti je svakog poslusaj sta kaze ali ne registruj. Tako sam i ja, Inace ako zivis u sredini u kojoj se mahaluse mijesaju u sve ko margarin, ispast ces drska bezobrazna. Sta god ti neko kaze ti klimnes glavom a svoj posao.Sta su meni sve govorili. Cak i da bebi od dva mjeseca skuham rovito jaje i nahranim je da ne bude gladna Sto setice izlaska u setnju prije cetresnice smladjom nisam nigdje izlazila jer je rodjena 27 decembra. Pa bilo hladno. Stariju sam iznosila u dvoriste. Prvi dan munutu drugi dvije i tako polahko povecavala jer ipak je ona bila devet mjeseci u jednoj sredini i treba im vremena da se naviknu na drugu.
I kod mene je isto tako bilo, stopali doslovno vrijeme na balkonu, obucemo je i pomalo svaki dan produzavali. Isto bilo hladno, suncano ali minusi pa nismo zurili u tu prvu setnju. sto kaze ninuska meni jei dojenje predstavljalo problem taj prvi mjesec-dva, kod nje na svaka 3-3i po sata mjenjanjepelene i dojenje. a i ja krvarila balkon mi je bio svetinja iz prakticnih razloga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 8:59:00
ziel
Bas tako sam i neku noc, kad je pocela jedna mlada zena da mi prica sta smijem sta ne smijem, samo sam rekla DOBRO i pocela da pricam o poslu, da i ja njih malo smaram Nismo mi ni jedna glupe ni mutave da ne znamo neke osnovne stvari.. Cuj jaje bebi da dajes... Eto vidis... Svasta u svijetu ima I moja ce beba aBd u novembru da nam dodje, bice zima, ali moram je ponijeti malo kod svojih roditelja i sestre, ne mislim je nositi svugdje, pogotovo po zimi... A za svjetlo, i moja sestra je drzala prvih 2,5 god. upaljenu lampu iz sigurnosnih razloga, da vidi bebuu toku noci, ne znam sta je tu lose
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:08:41
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
lala88 mislim da je slicno kao i sa zovom, one se bobice operu, pokisele sa kriskama limuna, voda i secer...ne znam tacan omjer, moja pokojna baka je to pravila. i sok od zove isto. znam da ide na broj cvjetova (cini mi se 10 cvjetova) 1 kg secera, 1l vode i 1 limuntos. e da mi je naci cvjetove od zove ja bih pravila. jako volim ova dva soka. i od ruze isto. volim sve te domace sokove rose moze i serbe ili casa voda (a moze i donat) ako je ruzica u pitanju nisam bas izbirljiva.
nego ode mm po uticnice i express plocu za sporet a vrati se s uticnicama i krevetom za S...onda smo sklapali i uklapali...ispomjerali smo se, skinuli jednu stranicu s naseg kreveta i uklopili...sad se meni valja navici ja sam njen krevet koristila za ustajanje s kreveta sad nemam za sta da se pridrzim..al eto uklopili smo i znamo kako ce biti nakon krecenja aBd i bebeci smo prebacili nasuprot i pogurali ormar i komdu jedino smp zablokirali jdnu uticnicu al treba naci nacin sad da se i to oslobodi...samo su dvije u sobi
i vi spavate u velikom krevetu..supeeer..
da a sinoc joj ostavih onaj najlon na madracu i svu noc mi je shushkala dok ne nadjem nepromocive plahte za te dimenzije...ima li ih i gdje..madrac dimenzija 160*70?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:14:10
LieToMe RR
lala88 mislim da je slicno kao i sa zovom, one se bobice operu, pokisele sa kriskama limuna, voda i secer...ne znam tacan omjer, moja pokojna baka je to pravila. i sok od zove isto. znam da ide na broj cvjetova (cini mi se 10 cvjetova) 1 kg secera, 1l vode i 1 limuntos. e da mi je naci cvjetove od zove ja bih pravila. jako volim ova dva soka. i od ruze isto. volim sve te domace sokove rose moze i serbe ili casa voda (a moze i donat) ako je ruzica u pitanju nisam bas izbirljiva.
nego ode mm po uticnice i express plocu za sporet a vrati se s uticnicama i krevetom za S...onda smo sklapali i uklapali...ispomjerali smo se, skinuli jednu stranicu s naseg kreveta i uklopili...sad se meni valja navici ja sam njen krevet koristila za ustajanje s kreveta sad nemam za sta da se pridrzim..al eto uklopili smo i znamo kako ce biti nakon krecenja aBd i bebeci smo prebacili nasuprot i pogurali ormar i komdu jedino smp zablokirali jdnu uticnicu al treba naci nacin sad da se i to oslobodi...samo su dvije u sobi
da a sinoc joj ostavih onaj najlon na madracu i svu noc mi je shushkala dok ne nadjem nepromocive plahte za te dimenzije...ima li ih i gdje..madrac dimenzija 160*70?
lijep je krevet i svaka cast S kad nju ovo sprijeci da ne padne kod mene je L ko u kavezu ona ograda poprilicno visoka pa svejedno noge joj budu na onoj ogradici a ona se poprijeci pogledaju nobilu na web stranici (da sad ne cackam) imaju nepromocive plahte mi smo uzeli u dimenzijama 190X80 (nisu standardne) tako da oni prave u svim mogucim dimenzijama. ako tamo nema onda ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:14:59
ninuska
Meni ti je vec 2-3 noci tako. isto stavila najlon od nadraca. Ubi . Imas u jysk-u snizenje od sutra tih nepromocivih plahti. I ja sam planirala uzeti, ali vecu dimenziju. jel'' ovo ogradica iz Ikea-e? Ja planirala uzeti bijelu . Ne valja, znaci?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:30:35
M.A.M.
Odem po nalaze imam sta i vidjeti sve ispod granice glukoza,urea,kreatinin,zeljezo 12 a bilo 28 prije 2 mj,urin malo bakterija,ima da me danas na kontroli dr nalijepi ko nikad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:36:59
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Odem po nalaze imam sta i vidjeti sve ispod granice glukoza,urea,kreatinin,zeljezo 12 a bilo 28 prije 2 mj,urin malo bakterija,ima da me danas na kontroli dr nalijepi ko nikad
prolom voda ja ovdje pricam o prolom vodi isto da zaradjujem na prodaji iste ni te donje granice nisu sad aman zaman, one su za zdravog covjeka ne za trudnice, kod nas je normalno da se tu i tamo nesto poremeti, drugo je stanje. zeljezo i meni opada, prepolovilo se (do duse nisam dugo vadila mozda me sad uskoro posalje da opet radim nalaze) i to sam pricala, zelenjava u kombinaciji sa c vitaminom da se bolje veze zeljezo iz zelenjave bice to dobro vidjeces
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 9:57:38
lala88
zdravo zenice, kako ste jutros? Bogami sinoc se dobro sjelilo Ziel neslusaj kako ja kazem "babije gatke" to su gluposti, Bog je sve odredio kako ce biti i sve te price nemaju nikakvo utemeljenje ni u vjeri ni u nauci. Bella sretno, da sve uredno prodje.
Ja evo sa kontrole, sve ok, beba je glavicom kod desnog jajnika, tu je vec 2 mjeseca izgleda godi joj taj polozaj. Pitala sam dr kakva je procedura za prisustvo muza na porodu, a on mi je odgovorio " Sta ce ti muz, ja sam ginekolog i nebi prisustvovao na zeninom porod, nego nek muz spremi kovertu da te bolje porode" Rekao mi da u 38 sedmici dodje da se kod njega da zove UKC da vidi koji ce dr biti na mom terminu pa da stupimo u kontak s njim, da ga zovem kad krenem za bolnicu da me primi i porodi, a muz da spremi kovertu i da ne prisustvuje. E sad muz bi je izrazio volju da bude na porodu, sta mi vi preporucujete da slusam dr ili da muz bude na porodu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:03:02
ninuska
Meni ti je vec 2-3 noci tako. isto stavila najlon od nadraca. Ubi . Imas u jysk-u snizenje od sutra tih nepromocivih plahti. I ja sam olanirala uzeti, ali vecu dimenziju. jel' ovo ogradica iz Ikea-e? Ja olanirala uzeti bijelu . Ne valja, znaci?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:07:14
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
zdravo zenice, kako ste jutros? Bogami sinoc se dobro sjelilo Ziel neslusaj kako ja kazem "babije gatke" to su gluposti, Bog je sve odredio kako ce biti i sve te price nemaju nikakvo utemeljenje ni u vjeri ni u nauci. Bella sretno, da sve uredno prodje.
Ja evo sa kontrole, sve ok, beba je glavicom kod desnog jajnika, tu je vec 2 mjeseca izgleda godi joj taj polozaj. Pitala sam dr kakva je procedura za prisustvo muza na porodu, a on mi je odgovorio " Sta ce ti muz, ja sam ginekolog i nebi prisustvovao na zeninom porod, nego nek muz spremi kovertu da te bolje porode" Rekao mi da u 38 sedmici dodje da se kod njega da zove UKC da vidi koji ce dr biti na mom terminu pa da stupimo u kontak s njim, da ga zovem kad krenem za bolnicu da me primi i porodi, a muz da spremi kovertu i da ne prisustvuje. E sad muz bi je izrazio volju da bude na porodu, sta mi vi preporucujete da slusam dr ili da muz bude na porodu?
Ja licnone bih voljela da mm bude na mom porodu. Ipak se tu svasta dogadja, to se pamti citavog zivota, ta scena, ta slika... Ja ne bih, iskreno...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:08:22
ninuska
Pogresno citirah
Bravo za kontrolu . A, za podebljano . Dr svakako prima platu za svoj posao. sorry, ali me bas ove stvari izbace iz takta. Mi smo odnijeli tortu da se pocas_te..nikakve koverte nismo davali. a, ako tvoj muz zeli da bude na porodu sto da ne. uradite onako kako zelite I osjecate da trebate. Sta god da odlucite uvijek ce neko biti za i protiv. Bitni ste vas dvoje . I, da, bi li ti zeljela,,jel'' mislis da bi ti bilo tako lakse?
< Poruku je uredio ninuska -- 27.5.2015 10:10:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:16:20
M.A.M.
Kako mene to iz takta izbija te koverte,e dobio bi od mene da ne kazem sta,a tvoj muz ako ima zelju i ti niko ti nema pravo to onemoguciti,to je vasa zelja i imate pravo na to Ja sam svog jednom pitala dal bi izdrzao da gleda porod kaze nemoj molim te
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:20:37
*pcelica*
Kako me nervira kad svasta nesto napisem i odemi post za kontrolu. Sto setice koverte malo mi je neumijesno da doktor tako nesto komentarise.
A stose tice prisustva tm na porodu. To zavisi iskljucivo od tm i tebe.Hoces li se ti bolje osjecati ako je on uz tebe? Hoce li ti biti lakse? JOs ako on zeli da to iskustvo podijeli s tobom onda nemas sta da se dvoumis ili da vam neko govori drugacije.Opet kazem najvaznije je sta VAS dvoje zelite. Nema niko pravo da vam to uskrati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:23:07
*pcelica*
Kako mene to iz takta izbija te koverte,e dobio bi od mene da ne kazem sta,a tvoj muz ako ima zelju i ti niko ti nema pravo to onemoguciti,to je vasa zelja i imate pravo na to Ja sam svog jednom pitala dal bi izdrzao da gleda porod kaze nemoj molim te
Ni mmnece biti sa mnom na porodu. Kaze da tone bi podnio Obecao je da ce sve drugo me slusati i u svemu ucestvovati ali da ga netjeram na porod. Kaze da bi ubio dr jermene boli Ko da se moze poroditi bez boli. Slabic
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:26:04
M.A.M.
Ni mmnece biti sa mnom na porodu. Kaze da tone bi podnio Obecao je da ce sve drugo me slusati i u svemu ucestvovati ali da ga netjeram na porod. Kaze da bi ubio dr jermene boli Ko da se moze poroditi bez boli. Slabic
ma moj kad mora doktoru bolje da mu ruku sjeku,kolko se boji,mene tada smjeh ufati Kako je samo slab,a ima u njemu 120 kg,brdo bi pomjerio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 27.5.2015 10:29:32
ninuska
Nije ni moj bio na prvom, a nece ni na ovom. Ali nema ni zelju, iskreno . a, njihove zelje su najvaznije...tu se slazemo mislim na zelje lala88 i njm...
< Poruku je uredio ninuska -- 27.5.2015 10:33:23 >