|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
27.5.2015 2:23:21   
alman

IZVORNA PORUKA: Bella.88

IZVORNA PORUKA: alman

ja jos nisam zaspala, al sad ne mogu od gladi user posted image a mrsko mi i ustati da sta pojedem user posted image

Hajmo na 3
1,2,3 skaciuser posted image
Ja odoh da nesto gricnem
Duga ce mi biti noc,nece san na oci

user posted image user posted image ma nista mi se i nejede, od rucka osjecam kiselinu, inace ne volim maldi luk u salati a danas sam a zajedno sa zelenom malo pojela pa me mucilo, a onda jabuke jela, i od njih ogladnila user posted image

mogla bih bananu, mozda to ustaem da pojedem user posted image
jest tesko zabu u vodu user posted image user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2226
27.5.2015 2:23:54   
Bella.88
Dusa dragauser posted image
Bice oni dobri i cuvat svoje bebare
Neko de sta ces jest ja se evo rasmisljam izmedju voca i argeteuser posted image
Kontam jos danas argetu,pa je necu dugo jestuser posted image

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2227
27.5.2015 2:26:23   
alman

Neko de sta ces jest ja se evo rasmisljam izmedju voca i argeteuser posted image

ma argetu ispuni sebi zelju, najedi se, valja bit gladan dva dana poslije cr,user posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2228
27.5.2015 2:43:33   
Bella.88

ma argetu ispuni sebi zelju, najedi se, valja bit gladan dva dana poslije cr,user posted image

Ode argeta,sad cu pokusat zaspat bar sat, dva
Laku noc tebi i bebari

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2229
27.5.2015 2:46:18   
LieToMe RR

user posted image
e tacno vas covjek malo ostavi vi ili o hrani ili o sexu user posted image

kod nas narodno veselje, malena bila dobro, zaspala i onda od 1 partty, opet temperatura, povracanje...evo smo joj cepic stavili pa bice valjda ok...

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2230
27.5.2015 2:47:07   
alman

Ode argeta,sad cu pokusat zaspat bar sat, dva
Laku noc tebi i bebari

ma znala sam ja da ce da "pukne" argeta, ja sam bananu al mi nije ni popodila user posted image

odoh i ja spavati, sretno pa nam se javi kad stignes
laku noc i vama od nas user posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2231
27.5.2015 2:49:58   
alman

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image

kod nas narodno veselje, malena bila dobro, zaspala i onda od 1 partty, opet temperatura, povracanje...evo smo joj cepic stavili pa bice valjda ok...

ej joj bas mi je zao,
djelovat ce cepic brzo, zao mi je i vas sto ne spavate, a valja vam na posao ja bar ne moram uraniti, al sigurno vise necu spavati po dani

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2232
27.5.2015 2:52:42   
LieToMe RR
sretno bella tek sad upratih za cr user posted image
da sve bude kako treba i da nam se uskoro javis sa bebicom u narucju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2233
27.5.2015 2:58:15   
LieToMe RR

user posted image

ej joj bas mi je zao,
djelovat ce cepic brzo, zao mi je i vas sto ne spavate, a valja vam na posao ja bar ne moram uraniti, al sigurno vise necu spavati po dani

ma joj nije meni za mene, nego se ona pati, toliko je pati da ne moze da zaspe user posted image
mi smo na smjenu nesto odspavali mada ja ne vjerujem da cu vise spavati jer meni san kad se razbije mogu samo kad oni zaspu dnevnu da jedem i gledam hanibala

nadamo se i mi da ce cepic djelovati jer antibiotik nije popila citav, dalsy ju je drzao po danu i bila je super.
tacno me ova sedmica pritisla ko i ovo ruzno vrijeme em ovo sa malenom em se psihicki pripremam za petak i pregled grlica...svaki bebin sum pratim, svaki odlazak u wc mi je stres, sve pokusavam da ne mislim jos i o grlicu

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2234
27.5.2015 3:00:29   
Bella.88

da sve bude kako treba i da nam se uskoro javis sa bebicom u narucju user posted image user posted image user posted image

Hvala dragauser posted image
Malenu muce zubici ako sam dobro upratila
Bas mi je zaouser posted image ,drximo palceve da sto prije probiju
Ljubi nam je

Neposredna veza do poruke: 2235
27.5.2015 3:03:58   
LieToMe RR

Hvala dragauser posted image
Malenu muce zubici ako sam dobro upratila
Bas mi je zaouser posted image ,drximo palceve da sto prije probiju
Ljubi nam je

jeste zubici, dvije gornje petice user posted image ova jedna je skoro izbila, ali ova lijeva je bas muci...
hvala puno na divnim rijecima, bice to dobro nego eto, trudnoj mami tesko i gledati i slusati user posted image tacno mi malo fali da se ne raspadnem

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2236
27.5.2015 3:04:29   
alman
tacno kad nesto krene naopako samo jedno za drugim, hajd na se na ovom zavrsi,user posted image
ma bit ce dobro i na kontroli, al covjek je takav ne moze da se ne sikira, makar u podsvjesti
bas bih voljela da bude sve uredu i sa grlicem i sa malenom, da vise izbiju i te petice, pa da rahat odee na more da se malo odmorite i opustite

jedan veliki user posted image vam saljemo

mene nervira sto ovaj mm spava od 9 sati, a ja ne mogu da zaspim,a stid me da ujutro spavam do 10 kad smo kod sveki, da ne budu meni u podne govorili, hajd mlada iz hlada user posted image

dodje mi da ga probudim, al mi se opet neda user posted image

< Poruku je uredio alman -- 27.5.2015 3:06:36 >

Neposredna veza do poruke: 2237
27.5.2015 3:06:42   
Bella.88
Sretno na kontroli,bice to dobro ako Bog da
Vec imas is iskustva,pa je sve lakse
Nedaj seuser posted image
A za xubice sta reci,proci ce mazite se i cuvajte
Samo da temperatura ne raste
Jos petice da probiju,onda ce nam bebicama pocet zubici

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2238
27.5.2015 3:07:40   
alman
izgleda da cemo mi zoru docekati budne user posted image kako smo krenule

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2239
27.5.2015 3:10:18   
LieToMe RR

tacno kad nesto krene naopako samo jedno za drugim, hajd na se na ovom zavrsi,user posted image
ma bit ce dobro i na kontroli, al covjek je takav ne moze da se ne sikira, makar u podsvjesti
bas bih voljela da bude sve uredu i sa grlicem i sa malenom, da vise izbiju i te petice, pa da rahat odee na more da se malo odmorite i opustite

jedan veliki user posted image vam saljemo

mene nervira sto ovaj mm spava od 9 sati, a ja ne mogu da zaspim,a stid me da ujutro spavam do 10 kad smo kod sveki, da ne budu meni u podne govorili, hajd mlada iz hlada user posted image

jesam li napomenula situaciju sa pasosem user posted image
mm je tek oko praznika u fazi krecenja skontao da mu je nekad u februaru istekao pasos, trebao bi biti gotov do petka ali ako nas ne izsabotiraju zubici i grlic onda ce pasos garant user posted image
dabogda da ja na zelenu granu ove hefte

spavaj bona i do podne ako mozes, ko ce trudnoj zeni bilo sta reci. ja da sam na tvom mjestu spavala bih do podne user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2240
27.5.2015 3:15:52   
alman
a spominjala si to za pasos, valjda vas nece to zezati, ja mislim da im nisu jos krenule guzve, barem kod nas se ceka nekih 20 dana, moj brat je nedavno vadio pasos i bio mu gotov za 20 dana

hajmo zene razlaz, na spavanje, sijelo gotovo user posted image sad stvarno odoh pokusat zaspati

Neposredna veza do poruke: 2241
27.5.2015 7:29:48   
*pcelica*
Jutro zene user posted image Kakvo je ono sijelo sinoc ha?
LTM kako je jutros curica? Nadam se da je bolje
Bella sretno da nam se ubrzo javis sa smotuljkom u narucju user posted image Mogu misliti kako ti je bilo tesko djecaka ostaviti. Ja kad tad nisam crkla cini mi senecu nikad. Od starije se nikad nisam odvajala dok nisam krenula da se porodim. Jos me ostave sedam dana na promatranju. Svaki dan sam plakala. Na kraju im bilo zao da me jos drze i da gledaju kako placem provocirali mi porod. Ako Bog da ti ces brzo kuci sa svojom djecicom da uzivas user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2242
27.5.2015 7:37:01   
ziel
Jeste se raspisale sinoc user posted image
Ja na poslu, prvo sto sam uradila je to sto sam upalila grijalicu. Vrijeme se skroz pogorsalo.

Zene da vas pitam nesto, ja ne vjerujem u svasta i nerviraju me zene kad pocnu s pricom npr.: trudnica ne smije perutati pilice (skidati perje), ne smije nista sakriti od drugih jer gdje se dotakne prvo tu ce kod bebe biti biljeg, ne smije ubiti ni muhu jer je to neka nesreca... itd. To su za mene ciste gluposti. Zivim na selu, gdje su vecinom zene domacice, pa ne znam jel to one izmisljaju ili sta... Kako su prije nase mame, nene, ko je njima to radio?! Moji roditelji se bave uzgojom pilica i bas neki dan doslo vrijeme za ciscenje, 100 pilica, ima masina ali se mora malo i rucno dovrsiti. Isli ja i mm da pomognemo. Bas mi se ne da raspravljati kad mi neka kaze takvu glupost NE SMIJES TI SAD OVO, ONO.
Jel ima kod vas takvih slucajeva? I koliko vjerujete u takve stvari?

< Poruku je uredio ziel -- 27.5.2015 7:50:47 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 2243
27.5.2015 8:18:58   
ninuska
Jutro zene
LTM kako je curica jutros? Da nema virus neki pored zubica? Malo me buni povracanjebuser posted image i visoka temperatura. Nama se znala desiti proljevasta stolica ali kod izbijanja prvih zubica i blago povisena temperatura. Kako god, da sto prije prodje. I vi i ona da odmorite i odspavate.
bella sretno, draga. Da sve prodje ok. A, braco ce biti u sigurnim rukama, a eto tebe sa najjepsim poklonom koji moze dobiti user posted image .
ziel ne vjerujem u te price. Svsta nas narod izmislja. Ja se ne bih prepirala, ali bih po svom. Ko ih sisa. Znam da te nervira, ali sta ces..
mala curice kako si ti jutros? Tek upratih da si imala bolove user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2244
27.5.2015 8:21:15   
LieToMe RR
Jutro evo mene na poslu, pijem ness...ne znam sta da vam kazem, zaspala sam negdje debelo iza 4 a ustala u 6:10 user posted image  evo jos uvijek ne znam ni kako hodam ali nedam se. Malena je sad dobro, nema temepraturu, povratila je to jednom poslije cepica, kasnije smo joj jos i senf utrljali na tabane, i onda je sve to pocelo lijepo da djeluje pa je i smlatilo. Na kraju se razbaskarila na nasem krevetu pored mene, tajo nam je zavrsio u dnevnoj (on se danas malo vise naspavao). Ona je par puta onako snena cim vidi da ja zatvorim oci u silnoj zelji da me probudi tako me odalamila dva puta po glavi user posted image  da sam momentalno progledala...onda samo konstatuje da sam budna i trazi humptija user posted image  ili pepu user posted image  tacno mi doslo da se smijem kroz plac.

Draga alman on je pasos predao tacno poslije praznika i rekli mu 20 dana ali je onda istovremeno bilo objavljeno da se dnevno predaje nesto pravo puno zahtjeva da je tolika navala pa valjda je uletio u tu grupu u kojoj ce biti do petka gotovi pasosi. A s obzirom na grlic i na malenu...pasos mi sad dodje nekako najmanja briga. U krajnju situaciju, uvijek i on i ja mozemo pomjeriti godisnji ali ako mi Divke kaze sjedi gdje jesi nema druge.

ziel draga, svi smo se mi naslusali tih nekih prica, ja ti iskreno to ne slusam puno. Ja sam drzala svjetlo vise iz prakticnih razloga upaljeno, malenu isto nismo izvodili vani do prve vakcije (ipak je bio januar), povremeno smo je izvodili na balkon i povecavali minutazu. U prvu pravu setnju smo isli tek pocetkom marta, kad je napunila 2 mjeseca, jer je ipak bilo minusa i bilo hladno. Setali smo je u autu iz kuce u kucu. Ja sam cula da trudnica ne valja da cisti bilo koje meso narocito piletinu, ja je ne mogu ni ocima tako da niti cistim niti jedem. Ribu isto ne volim cistiti, uuhhhhh na samu pomisao jeza me prodje. To mm odradi sve, sapere, sastruze, ja je mogu samo marinirati, dosta od mene user posted image  Ali ja sam pravo gadljiva, ja ne mogu ni kad malena povrati da ocistim.

Ja se raspisah, kofein vec poceo da djeluje. Valjda ce koja od vas uletiti da ne budem sama sa sobom pricala user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2245
27.5.2015 8:23:18   
ninuska
Moja A. jutros nije otisla u vrtic, ostala je sa mnom. Kad sam je jutros probudila knjezala se, bas bila nervozna i onda se pocela zaliti da je stomak boli. Tako da sam je ostavila. Evo je lezi pored mene pokrivena dekicom. A, imala sam neke planove danas. Trebali smo i na rodjendan. Ali, nek ona bude ok, a za ostalo cemo lako.
vrijeme je grozno. Mi smo sinic malo i grijali. Oprala dvije masine vesa, a kad ce se osusiti user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2246
27.5.2015 8:24:58   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro zene
LTM kako je curica jutros? Da nema virus neki pored zubica? Malo me buni povracanjebuser posted image i visoka temperatura. Nama se znala desiti proljevasta stolica ali kod izbijanja prvih zubica i blago povisena temperatura. Kako god, da sto prije prodje. I vi i ona da odmorite i odspavate.
bella sretno, draga. Da sve prodje ok. A, braco ce biti u sigurnim rukama, a eto tebe sa najjepsim poklonom koji moze dobiti user posted image .
ziel ne vjerujem u te price. Svsta nas narod izmislja. Ja se ne bih prepirala, ali bih po svom. Ko ih sisa. Znam da te nervira, ali sta ces..
mala curice kako si ti jutros? Tek upratih da si imala bolove user posted image

Ma nama nije cudno povracanje jer je kod nje bila faza kad joj nesto nedamo ona isforsira povracanje, nadrazi grlo. Nije joj grlo upaljeno, ne kaslje, ne kise, a i povrati samo vodu. Od temperature trazi vise vode (dzaba ne mozes joj zabraniti da nepije) i onda vjerovatno vise popije, padne joj tesko i vrati. Nije to sad nesto puno ali eto dovoljno da je izmori. Nije do sad nijednom povratila ono sto je jela, doslovno samo vodicu pa mi eto lakse. Jutros sam joj razmutila i rehidro mix, pa nek pije i to danas.
Kod nje stolica bude pravo tvrda, doslovno brabonja jer uvijek je imala vise izrazenu tu unutrasnju temepraturu. Stolica joj je ok, sinoc je kakila, sve je ok izuzev te temeprature koja skoci i to sto povrati ponekad. da mi je bar 2-3 dana da antibiotik i sve skupa pocne djelovati, jer bas se vidi da je pati.
Tacno je gledam jutros ona i u snu kao da mrmlja, onojezikom i ustima radi, tacno se vidi da je pate zubici user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2247
27.5.2015 8:32:23   
*pcelica*
Smije li trudnica letjeti avionom. Naravno, ako je uredna trudnoca? Planirali smo malo hodnje kad mm bude na godisnjem, ali onda mi naumpade a smijem li ja u avion ili ce me ostaviti na aetrodromu user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 2248
27.5.2015 8:37:44   
ziel
Da i to sto kazes, da se beba ne smije iznositi iz kuce 40 dana od rodjenja... Pa mora otici doktoru na kontrolu, izvaditi krv, primiti vakcinu itd. Sve su to neke stvari sto nas mahaluse smaraju... Izgubila se negdje ona izvorna vjera, bez ovakvih izmisljotina...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 2249
27.5.2015 8:38:48   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Smije li trudnica letjeti avionom. Naravno, ako je uredna trudnoca? Planirali smo malo hodnje kad mm bude na godisnjem, ali onda mi naumpade a smijem li ja u avion ili ce me ostaviti na aetrodromu user posted image

generalno smije se ako je uredna trudnoca, ali imas i neke aviokompanije koje zabranjuju let trudnicama od 32 nedjelje, neke aviokompanije cak i od 28. ja bih se ipak konsultovala sa ginekologom

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kada?
LELA 77

Kada je vaše dete počelo da piški i kaki u nonu, tutu, nokšir, kako ko već zove napravu u koju se piški i kaki.Ju ba, ne znaju snajke šta je nona.

Pre 12 meseci (27%)

Od 12 do 18 meseci (17%)

Od 18 do 24 meseca (18%)

Kasnije (38%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *