Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:56:21
aidana
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: aidana
rose jesi li ti spominjala nedavno da si sacuvala maticne celije ili da imas neku vrstu osiguranja?
sacuvala sam ih ali osiguranje nisam uzela..a kontam da mozda trebam..inace osiguranje nudi merkur
to osiguranje je za maticne celije koje si sacuvala ili je nesto posebno sto mislis uraditi za drugo dijete? Smijem li pitati kod koga si sacuvala? Mi smo dobili neke parice pa smo ih mislili iskoristiti za to, htjela sam i sa prvim djetetom ali nisu finansije dopustale.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:57:48
aidana
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Leena, ja sam prestravljena totalno, bas panicim . Zao mi mm, sinoc sam ga bas nasekirala
Ja sam danas malo pukla Na kontroli je meni receno da mi je posteljica preko cerviksa i da postoji sansa da prokrvarim. Do sad sam ja to kulirala, ali danas me zaboljelo...sve, krsta, stomak, noge i jak pritisak sam osjecala dole. Posto sam bila vani svratim u dm, nakupujem sebi vlaznih maramica, onih za dezinfekciju, male flasice sampona, kreme, kaladont itd... Kazem mm evo ja sam spremna za bolnice
nadam se da si bolje sada.....je li se smirilo?
Ma jeste, malo legla popila magnezij i odmah bolje Nadam se da necu imati redovno ovakve ispade
e tacno tako, bas ispade. Ja sinoc pored mg popih i apaurin pa kud puklo da puklo....hem mi bi svejedno hem se smiri i stomak... .
Sutra idem na hematologiju na kontrolu. Prosle sedmice vadila zeljezo, feritinin i ostale zafrkancije vizavi mog clexana. Nadam se da mi nece dirati dozu. A sljedece sedmice mi endokrinoglog. Elem, rasprodata sam na sve strane
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:58:49
rose
rose jesi li ti spominjala nedavno da si sacuvala maticne celije ili da imas neku vrstu osiguranja?
sacuvala sam ih ali osiguranje nisam uzela..a kontam da mozda trebam..inace osiguranje nudi merkur
to osiguranje je za maticne celije koje si sacuvala ili je nesto posebno sto mislis uraditi za drugo dijete? Smijem li pitati kod koga si sacuvala? Mi smo dobili neke parice pa smo ih mislili iskoristiti za to, htjela sam i sa prvim djetetom ali nisu finansije dopustale.
da osiguranje za maticne koje sam sacuvala..a mi smo kod cryo save...2010 nije ni bilo drugih na ovom podrucju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 23:00:42
aidana
da osiguranje za maticne koje sam sacuvala..a mi smo kod cryo save...2010 nije ni bilo drugih na ovom podrucju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 23:08:02
mala curica
ZeMske .....ja vam odoh u horizontalu... U pola 6 ustajem da mm ispratim na posao.....on je vec od pola 9 komiran spava.Idem mu se usunjati u krevet E da mi je ko pricao da cu pored muza postati nevina,nebi vjerovala kako je tek njemu......
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 23:15:26
mala curica
IZVORNA PORUKA: mala curica
U pola 6 ustajem da mm ispratim na posao.....
sto si ti neka dobra zenica ja svom jos zaprijetim da me ni slucajno ne budi
Ma navikla ga ...... kada ne ustanem ujutro me nazove na tel i kaze ... ..ja sam ustajem k'o vuk samotnjak Pa mi ga nesto bude zao.....poljubimo se i ispratim ga......kao tinejdzer.....ustanem rano za jedan kiss
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 7:48:47
Finepex
Tvoj najveci neprijatelh i problem je sto bas,bas previse citas po netu o svemu i zamaras se. Ginekolog tj.doktor najbolje zna i vidi.On ti radi uz i gleda bebu,on te pregleda ima tvoj karton ispred sebe.On nikada nebi nazao ucinio tebi i bebi.
od ginekologa ocekujem komunikaciju a ne da ja izvlacim rijeci. Ne znam kako je kod drugih.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:11:02
M.A.M.
Jutro zenice,jeste mi se naspavale?Danas najavljuju pretoplo vrijeme,pa se pripremam za generalku na balkonu Finepex izvini sto pitam,nisam upratila jesi li ti pokrivena?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:13:44
*pcelica*
Dobro jutrooooo Sve sam iscitala sta ste juce pisale M.A.M gdje si ti tacno na Dobrinji. Mislim da si blizu mojih roditelja. Oni su na trgu kod Kupa.Leena probaj caj od djumbira za mucnine. Meni je jedino on pomogao. A imala sam mucnine katastrofa. Kad me uhvate ja se razbolim ne mogu da drzim glavu uspravno imam osjecaj da cu da umrem. Onda sam pravila caj i pila svako jutro. Jest da je maljo ljut kad se pije ali sam izdrzala.Danas idem po nalaze kombinovanog screeninga. Juce sam trebala raditi double ali mi rekose da sam zakasnila i da mije njbolje da uradim kombinovani. Elem nahodala sam se juce ali mi nije zao. Jednu brigu imam manje. Oni su me tamo smirili sto razgovorom sto pregledom. Puno sam se bolje osjecala na odlasku Jedino radost mi je pokvarila cijena aline zalim.
< Poruku je uredio *pcelica* -- 5.5.2015 8:14:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:16:20
mala curica
Jutro zenice ,jeste li se naspavale. I kod nas ce biti prelijep dan.Ja doruckovala,odo se sada spramati i da cekam kumu da dodje po mene i idemo u shoping.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:17:26
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dobro jutrooooo Sve sam iscitala sta ste juce pisale M.A.M gdje si ti tacno na Dobrinji. Mislim da si blizu mojih roditelja. Oni su na trgu kod Kupa.Leena probaj caj od djumbira za mucnine. Meni je jedino on pomogao. A imala sam mucnine katastrofa. Kad me uhvate ja se razbolim ne mogu da drzim glavu uspravno imam osjecaj da cu da umrem. Onda sam pravila caj i pila svako jutro. Jest da je maljo ljut kad se pije ali sam izdrzala.Danas idem po nalaze kombinovanog screeninga. Juce sam trebala raditi double ali mi rekose da sam zakasnila i da mije njbolje da uradim kombinovani. Elem nahodala sam se juce ali mi nije zao. Jednu brigu imam manje. Oni su me tamo smirili sto razgovorom sto pregledom. Puno sam se bolje osjecala na odlasku Jedino radost mi je pokvarila cijena aline zalim.
Ja sam kod kruznog toka na petici .a znam jaaako dobro gdje je kup
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:24:19
mala curica
E tu na kruznom toku kod petice je moj drugi dom bio.Tu moja tetka zivi ,a ja imam stan na Alipasinom,ali stalno sam na dobrinji. Svidja mi se dobrinja,cak sam planirala da pogledam neki stan i sebi uzmem(naravno mm i ja).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:28:59
M.A.M.
E tu na kruznom toku kod petice je moj drugi dom bio.Tu moja tetka zivi ,a ja imam stan na Alipasinom,ali stalno sam na dobrinji. Svidja mi se dobrinja,cak sam planirala da pogledam neki stan i sebi uzmem(naravno mm i ja).
Ja sam nekako najrahatnija na Dobrinji i njenom okruzenju,takodje imam par prijateljica na AP pa ga poznajem dosta dobro,curice mozda ti znam tetku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:29:10
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Dobra si,ja sam se jos dalje udala,al skoro svaki vikend sam kod svojih,dzaba Dobrinja je Dobrinja
Ja sam 12 godina u Hrasnicii jos se nisam navikla. Dobrinja je Dobrinja. Imas i setaliste i slasticarne i park. Ovamo to nista nema. Ako hocu da prosetam moram na Ilidzu. Ovdje nemas gdje pustiti dijete od auta ili lutalica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 8:29:21
LieToMe RR
Aman zene...ostavim vas malo vi se rastorokate ne moze covjek sve da pohvata ko kome sta Citala sam vas malo sinoc ali nisam imala snage da tipkam sa mobitela, krenula i bas nisam imala snage.
Kupili smo juce stazu za curicu. Nasli u Plavom oku, bio plavi kao sto smo i imali i sivo-zeleni (koji nije bio kad smo uzimali prije dvije godine) tako da sam jedva docekala da uzmem taj sivo-zeleni jer mi ovaj plavi totalno odudarao od cijelog namjestaja i boja u stanu
Onda smo kuci, ostavili to, pa malo izasli prosetati, vratili se oko 9. Ja naravno opet masinu pustila, jutros rano jos jednu masinu pustila...valja to sve danas peglati uspjela sam jutros da u kadu nakiselim i onaj paravan u kupatilu (nekakav je specifican materijal, pa ja njega s vremena na vrije napunim kadu malo, dodam domestos i odkiselim). Ma mice se, ostalo sad ovo pranje deka, jastuka, prekrivaca...peglanja do besvjesti Popodne ovi dolaze po cilime da ih nose na pranje. Trebamo lijepo prebrisati jos podove, da ih uglancam i usisati i da postavimo curici stazu, vratimo njenu fotelju i igracke na mjesto...
Mene jos uvijek bole svi misici, sva sam ukocena
Finipex ti rece od doktora ocekujes komunikaciju, ako ti se ne svidja doktor lijepo promijenis. Pa valjda ces naci nekog po svom standardu. Samo ako ocekujes da ce ti doktor odgovarati na nebuloze koje si ti googlala umjesto da te vodi kroz trudnocu i stvarno stanje, onda si stvarno u zabludi. To ti ama bas nijedan ginekolog koji imalo drzi do sebe nece dopustiti. Da ti njega po cijeli dan smaras dijagnozama koje si sama sebi postavila i koje si iscitala na googlu tako sto si ukucala neke simptome i kliknula enter a koje u krajnjoj liniji nemaju mozda apsolutno veze sa tvojom trudnocom. Opusti se bona malo, uzivaj u trudnoci. To je tako lijep period cak i kad si na mirovanju i na infuzijama, ovo ti govorim iz iskustva.