Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:23:31
aidana
IZVORNA PORUKA: ziel
U kojoj nedjelji ste vi osjetile prve pokrete bebe? Ja se bas radujem svim novim promjenama u trudnoci. Dobro podnosim i uopste mi nije tesko. Za sad. A eto za 2 dana punimo 3 mj. trudnoce
S prvom bebom se ne sjecam kad sam prvi put osetila pokrete ali je on bio mirnica. U ovoj trudnoci osjetim od 16 sedmic ali nisam bila sigurna da je to to. Sad sa 18 bas osjetim lupanje i ova bebica je puno zivlja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:23:38
diska4
Joj pa nemam nikakvi problema a moracu ovaj koji dan.spakirat torbu mads sve imam samo treba to spakirat a onda znam da nema nazad.Samo se nadam da me na iducoj kontroli ne ostavi na lezanju u.bolnici zbog otoka na nogama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:25:10
Carobno jutro
ma joj ista sam ti sad i ja osjecam bebu pa ne panicim oko toga ali oko svega ostalog da...mm ce izluditi jadan sa mnom Kako me to juce boljelo sve, japaniku digla da Bog sacuva on se jadan pogubio, da mu je ugoditi meni a da mu je da me smiri a to nikako ne moze elem mislim da je jedva docekao da ode jutros na posao. Evo upravo se moja mrva suta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:32:10
mala curica
Diska Bas si mnogo otekla? Ja sam pocela oticati,vidi se i ja osjetim,najvise noge(stopalo) tu najvise primijetim. Nije sada pretjerano,ali dovoljno kada pritisnem prstom da se vidi voda i otok.
Carobno,vjerujem da ga samo prepadas.Oni su veci panicari od nas zena. A imala sam i ja te zigove i bolove.Bit ce njih jos ipak beba raste,maternuca raste/siri se . Sve je ok dok nema krvarenja,dok bebu osjecas......ne panici mnogo zbog sebe i bebe. Kada se samo sjetim kako sam ja svoga isprepadala do hitne je vozio kao da cu se istog momenta poroditi. Kad smo dosli i dok kaze sve ok,jadan blijed me pogleda i kaze......budalo jedna.....i to.ljuto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:32:30
aidana
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Leena, ja sam prestravljena totalno, bas panicim . Zao mi mm, sinoc sam ga bas nasekirala
Ja sam danas malo pukla Na kontroli je meni receno da mi je posteljica preko cerviksa i da postoji sansa da prokrvarim. Do sad sam ja to kulirala, ali danas me zaboljelo...sve, krsta, stomak, noge i jak pritisak sam osjecala dole. Posto sam bila vani svratim u dm, nakupujem sebi vlaznih maramica, onih za dezinfekciju, male flasice sampona, kreme, kaladont itd... Kazem mm evo ja sam spremna za bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:34:10
mala curica
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Rose,pa gdje si ti? Kako se osjecas? Nikako da se "uhvatimo" na rr u isto vrijeme.
Diska/disa(nisam tacno zapamtila) dobro si ti ......dvojke i jos nista nisi spakovala. Mene po malo pocinje panika hvatati zbog jednoga
ma tu sam ja svaki dan..citam, malo pisem
Malo si me danas zbunila(nemoj se smijati ) Andy me uvijek pita za tebe a ti napisa nisi ti ta Rose .......mozda si se samo salila ali ja ostadoh zbunjena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:35:47
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: aidana
Leena, ja sam prestravljena totalno, bas panicim . Zao mi mm, sinoc sam ga bas nasekirala
Ja sam danas malo pukla Na kontroli je meni receno da mi je posteljica preko cerviksa i da postoji sansa da prokrvarim. Do sad sam ja to kulirala, ali danas me zaboljelo...sve, krsta, stomak, noge i jak pritisak sam osjecala dole. Posto sam bila vani svratim u dm, nakupujem sebi vlaznih maramica, onih za dezinfekciju, male flasice sampona, kreme, kaladont itd... Kazem mm evo ja sam spremna za bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:35:56
aidana
IZVORNA PORUKA: ninuska
Alman uspori malo, je li bas moras sve 3 kuce cistiti
Bella pisi kako ide sa selidbom. Kupujete li namjestaj...ja to bas volim citati.
Ninuska kad je tebi dr rekao da nosis curicu? Cini mi se da nije velika razlika izmedju nas a kod tebe vec dugo stoji da je curica. Ja se nadam da cu na pregledu za 2 sedmice saznati.
Mi smo stigli s puta, okupali se, raspakovali se, ukljucila masinu...malac se komirao a i ja cu uskoro.
Rekla mi u 11/12 sedmici. Isla sam i nakon toga na kontrole, ali nista nije potvrdila. Pa, kontam moguce da je i pogrijesila . Jel'' ti ides na jezero?
zar tako rano? Ja idem privatno... ocekujem neke informacije na pregledu sa 20 sedmica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:36:35
rose
Rose,pa gdje si ti? Kako se osjecas? Nikako da se "uhvatimo" na rr u isto vrijeme.
Diska/disa(nisam tacno zapamtila) dobro si ti ......dvojke i jos nista nisi spakovala. Mene po malo pocinje panika hvatati zbog jednoga
Malo si me danas zbunila(nemoj se smijati ) Andy me uvijek pita za tebe a ti napisa nisi ti ta Rose .......mozda si se samo salila ali ja ostadoh zbunjena
ma bila je rose87 na temi prije mene...porodila se nekad u februaru...i onda se ja prijavila na temu...ja nisam puno sa andy kontaktirala mada znam njenu pricu preko rr
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:38:04
Carobno jutro
ma svaki mjesec nosi nesto novo pa i taj deveti, onda garant strah kako ce porod proci itd itd
rose, jesi li ti imala prvi porod ili carski?
prirodni ...sve ok proslo nemma trauma s poroda
znaci cijela rijec mi nedostaje, ali vidim shvatila si Znaci ide i ovaj prirodno
nadam se za drugu opciju i nisam spremna ni raspolozena al bit ce kako bude
ma ne kazem da je pravilo, ali po iskustvu drugih, vidim da ide drugi lakse makar kod ovih moji..zacas one to nesto drugo rode Meni rekose da ce najvjerovatnije ici carski, ali eto ja se nadam da nece ipak..ali svejedno, sta bude bude..to me nesto ne brine
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:39:45
diska4
Ma meni noge oticu jos od 3 mjeseca a sad sam u 8. Na zadnjoj kontroli me doktor rekao smjestit na lezanje zbog toga mada ja tu ne vidim neki poseban razlog.Nemam secer ni tlak .Bebe su stalno aktivne stvarno u zadnje vrijemd znaju pojako udarit da me doboli al sto mi.je valjda dobro tokom evo citave tdudnoce nisam imala nikakvih bolova niti problema s trudnocom.Sad me nekad zaziga kako sam usla u 8 .Je li to normalno?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:40:51
rose
ma svaki mjesec nosi nesto novo pa i taj deveti, onda garant strah kako ce porod proci itd itd
rose, jesi li ti imala prvi porod ili carski?
prirodni ...sve ok proslo nemma trauma s poroda
znaci cijela rijec mi nedostaje, ali vidim shvatila si Znaci ide i ovaj prirodno
nadam se za drugu opciju i nisam spremna ni raspolozena al bit ce kako bude
ma ne kazem da je pravilo, ali po iskustvu drugih, vidim da ide drugi lakse makar kod ovih moji..zacas one to nesto drugo rode Meni rekose da ce najvjerovatnije ici carski, ali eto ja se nadam da nece ipak..ali svejedno, sta bude bude..to me nesto ne brine
ma da ide...ali ne znam kako ce se do kraja odvijati...ja sad imam i vise godina ..pa kako mi predloe poslusat cu ,,,mada ja vjerujem da ce biti prirodno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:41:06
aidana
nadam se da si bolje sada.....je li se smirilo?
Ma jeste, malo legla popila magnezij i odmah bolje Nadam se da necu imati redovno ovakve ispade
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:42:32
mala curica
Aaaa onda je to ta Rose......znam da su pisale na drugim temama i ako se ne varam da je imala jedno dijete i ocekivala drugo. E sada ja joj uvijek za tebe govorila da si ok i bla bla..... Pa vidim ja njoj nije jasno kako do sada nije se porodila Mislim da sam se sada sjetila koja je clanica u pitanju.Avatar joj je beba u odijelu maloga zeke...nesto roze ima(mislim pozadina) Eeee trudnica prolupala
ma bila je rose87 na temi prije mene...porodila se nekad u februaru...i onda se ja prijavila na temu...ja nisam puno sa andy kontaktirala mada znam njenu pricu preko rr
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:44:50
rose
Aaaa onda je to ta Rose......znam da su pisale na drugim temama i ako se ne varam da je imala jedno dijete i ocekivala drugo. E sada ja joj uvijek za tebe govorila da si ok i bla bla..... Pa vidim ja njoj nije jasno kako do sada nije se porodila Mislim da sam se sada sjetila koja je clanica u pitanju.Avatar joj je beba u odijelu maloga zeke...nesto roze ima(mislim pozadina) Eeee trudnica prolupala
jes jes ta rose
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 4.5.2015 22:50:01
Carobno jutro
nadam se da si bolje sada.....je li se smirilo?
Ma jeste, malo legla popila magnezij i odmah bolje Nadam se da necu imati redovno ovakve ispade
e tacno tako, bas ispade. Ja sinoc pored mg popih i apaurin pa kud puklo da puklo....hem mi bi svejedno hem se smiri i stomak... .
Sutra idem na hematologiju na kontrolu. Prosle sedmice vadila zeljezo, feritinin i ostale zafrkancije vizavi mog clexana. Nadam se da mi nece dirati dozu. A sljedece sedmice mi endokrinoglog. Elem, rasprodata sam na sve strane
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
VAKCINE :-(
jeste li se ikada usudile i pitale sestru,kad odvedete djete/bebu na vakcinu dal je toj vakcini istekao rok...
I dali je vazeca???Mislim na prije ovoga nego,se desilo sa ovom malom bebom :-( slucaj ......
I sta vam je ona na to odgovorila???
nisam nikada pitala (91%)
pitala sam (9%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!