|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
4.5.2015 15:47:12   
lala88
moja beba je jos uvjek ispod pupka, nekad se podigne iznad i opet vrati, jel to nisko za 29 sedmica?

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 126
4.5.2015 16:05:13   
Finepex
IZVORNA PORUKA: lala88

moja beba je jos uvjek ispod pupka, nekad se podigne iznad i opet vrati, jel to nisko za 29 sedmica?

Najgore je kada imamo divne doktore iz kojih moras rijeci izvlaciti masicama. I jos bolje zene, koja svaka po svojoj prici, i to mora tako biti, za nju je nepojmljivo da to bude drugacije. user posted image Bilo da odes privatno ili negdje u dom zdravlja. ja sam se nacitala svega, od pojaseva do nekih dodatnih tableta. za sad, je meni receno da se ne saginjem, i ne cucim. Nije nikakav pojas niti dodatne tablete. Medjutim, sto vise citam o niskom polozaju.....nije sala. user posted image Iako po nalazima hvala Bogu sve je ok. Nekad osjetim zigove, ali to sve kontam normala, kao tup bol, valjda kako se maternica siri, a mozda je to i beba. Citala sam da su zene imale osjecaj, kada ih beba sutne kao da ih jajnici bole.

Ja sam prvo tromjesece imala strah kada odem u wc da nedobijem spontani, odes u wc i strah te pogledati gacice. Nisam se smjela naprezati. Niti sad smijem. A da izvines on "stekne". user posted image user posted image

Citala sam neki dan na netu, zena u 16 sedmici se pocela otvarati zbog sexa, do 21.sedmice lezala kod kuce, ostalo u bolnici.

< Poruku je uredio Finepex -- 4.5.2015 16:09:29 >

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 127
4.5.2015 16:47:02   
mala curica
Tvoj najveci neprijatelh i problem je sto bas,bas previse citas po netu o svemu i zamaras se.
Ginekolog tj.doktor najbolje zna i vidi.On ti radi uz i gleda bebu,on te pregleda ima tvoj karton ispred sebe.On nikada nebi nazao ucinio tebi i bebi.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 128
4.5.2015 16:49:05   
diska4
Kod mene su blizanci pa mi.je stomak skoro pa uvijek na jednoj strani ispupcen.Nekad su oboje kroz nisko da jedva hodam a nekad tako visoko da tesko disem.Sta reci valjda je normalno da je tako...user posted image

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 129
4.5.2015 16:50:59   
ziel
IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zene,

Evo mene sa kontrole,sve je uredu hvala bogu,ali sada kaze za pol da misli da je djevojcica ali opet nije sigurna. Sada me totalno poremetila u planaovima

user posted image sigurno si se vec pocela pripremati za djecaka... ja sam jucer kupila prvu stvar za bebu, znam da je puno rano ali nisam mogla odoljeti user posted image majcica roze boje, muz navija da bude djevojcica a i ja imam osjecaj da ce biti user posted image

a kod mene danas na meniju pita s kupusom, u zadnje vrijeme samo pite pravim user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 4.5.2015 16:52:29 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 130
4.5.2015 16:53:35   
maksi
Pa jednostavno se naviknes na jedno,onda ti kazu da je drugo,moracu uzimati stvarcice neutralnih boja jer izgleda do poroda necu znati sta jeuser posted image
IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zene,

Evo mene sa kontrole,sve je uredu hvala bogu,ali sada kaze za pol da misli da je djevojcica ali opet nije sigurna. Sada me totalno poremetila u planaovima

user posted image sigurno si se vec pocela pripremati za djecaka... ja sam jucer kupila prvu stvar za bebu, puno rano ali nisam migla odoljeti user posted image majcica roze boje, muz navija da bude djevojcica a i ja imam osjecaj da ce biti user posted image

a kod mene danas na meniju pita s kupusom, u zadnje vrijeme samo pite pravim user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 131
4.5.2015 16:53:38   
alman

IZVORNA PORUKA: diska4

Kod mene su blizanci pa mi.je stomak skoro pa uvijek na jednoj strani ispupcen.Nekad su oboje kroz nisko da jedva hodam a nekad tako visoko da tesko disem.Sta reci valjda je normalno da je tako...user posted image

user posted image cestitam na blizancima, super zelim ti urednu i lahku trudnocu, ako se to meze reci kad su blizanci, da sve bude u najboljem redu do kraja, vidim nova si na forumu pa dobro nam dosla, nadam se da ces nam se pridruziti ovdje na temi iscekivanja bebica, koliko si trudnauser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu diska4)
Neposredna veza do poruke: 132
4.5.2015 16:59:39   
diska4
Trudna sam 32 tjedna.Zasad je trudnoca uredna bez.ikakvih hvala Bogu problema osim oticanja nogu al dobro.Sad se pretrah trazeci po forumima o porodu kako to sve biva sobzirom da mi.je prva trudnoca s 20god.Bebe ocekujem 4.7.Jedva cekamuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 133
4.5.2015 17:06:42   
ziel
Bas tako je i najbolje ali ko moze odoljeti kada vidi nesto slatko za bebu pa bilo da je u roze ili plavoj boji user posted image jest nas drustvo danas ogranicilo s tim bojama za bebe , bas mi je krivo user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 134
4.5.2015 17:10:28   
mala curica
Topla dobrodoslica novoj vlanici.
Ti ce biti mali Racici user posted image
Da sve bude ok Ako Bog da.

Ja cekam mm da dodje s posla pa da veceramo.
Moja beba cijeli dan mirna,a sada pravi haos po maminom pupi.
Alman kada ces to poceti prati i peglati stvarcice.Jesi li spakovala torbu za bolnicu.
Ja nisam jos nista,a torbu cu spakovati pa neka stoji spremna,nikada ne znam kada ce me uhvatiti.user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 135
4.5.2015 18:17:46   
no idea
Drage moje evo i mene da se javim...ja od danas zvanicno u terminu...jos uvijek sam na lezanju strogom...zato se nisam ni javljala...nisam smjela sjesti za racunar a tablet mi se pokvario...kontrakcije me muce vec neko vrijemei to lazne ali bolne valjda zbog serklaza koji skidam tek sljedece sedmice...sa dr se cula telefonom kaze da ne dolazim da se ne truckam u autu da ne bi krenuo porod pa da mi se ne pokida sve unutra...jos koji dan...
Nadam se da ste mi vi sve dobro i sve vam najbolje zelim...javicu se opet kad budem mogla...puse od mene i moje princeze...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 136
4.5.2015 19:53:19   
alman

IZVORNA PORUKA: diska4

Trudna sam 32 tjedna.Zasad je trudnoca uredna bez.ikakvih hvala Bogu problema osim oticanja nogu al dobro.Sad se pretrah trazeci po forumima o porodu kako to sve biva sobzirom da mi.je prva trudnoca s 20god.Bebe ocekujem 4.7.Jedva cekamuser posted image

a super ublizu smo sa terminom, stavit cemo te na spisak, prvi bliznaci na spisku, znas li sta su, meni je bas super kad su user posted image iuser posted image , sto bi se reklo jednim udarcem dvije muhe user posted image ma samo neka su zivi i zdravi

(odgovor članu diska4)
Neposredna veza do poruke: 137
4.5.2015 20:01:05   
alman

IZVORNA PORUKA: mala curica

Topla dobrodoslica novoj vlanici.
Ti ce biti mali Racici user posted image
Da sve bude ok Ako Bog da.

Ja cekam mm da dodje s posla pa da veceramo.
Moja beba cijeli dan mirna,a sada pravi haos po maminom pupi.
Alman kada ces to poceti prati i peglati stvarcice.Jesi li spakovala torbu za bolnicu.
Ja nisam jos nista,a torbu cu spakovati pa neka stoji spremna,nikada ne znam kada ce me uhvatiti.user posted image

ma kakvi nisam jos ni donijela nista od odjece, rekla mi je rodica da ima i jednu kesu stvarcica za djevojcicu, njoj dala njena kolegica koja ne misli vise da radja pa joj ne mora ni vracati, pa tako dok vidim sta sve imam onda cu jos dokupiti, i naredne sedmice je planirano krecenje spavace sobe kod nas, i cim to uradim odmah montiram kreveta i pocinjem sa pranjem i peglanjem djecice,

a ni torbu nisam nista pripremila, trebam vidjeti sta se sad smije unijeti u bolnicu kod nas u Zenici, jer kad sam bila prije 5 god, mogla sam samo papuce, higijenske gacice, uloske i sredstava za higijenu, a sad sam cula da se moze unijeti i svoja spavacica, pa se moram to malo raspitati, pa cu i to pripremiti do ulaska u 9 ako Bog da, bas malo prije govorim rekoh ako ne usporim sa radovima necu ni docekati 9 porodicu se user posted image ne daj mi Boze, jer znam da je gore roditi u 8 nego u 7 mj.

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 138
4.5.2015 20:05:33   
mala curica
Moram priznati da je i mene strah 8 mjeseca.Danas kazem nasoj Andy samo da mi je docekati da udjem u 36 sedmicu pa polahko i kad god bude.
Kada me zigne stomak ili osjetim pritisak dole nije mi prijatno ni malo,ali nadam se uz Boziju pomoc sve ce biti ok.
Nisamo ni mi okrecili sobu,krevetac stoji raskopljen pa cemo ga sklopiti u ovo par dana.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 139
4.5.2015 20:06:36   
alman

IZVORNA PORUKA: no idea

Drage moje evo i mene da se javim...ja od danas zvanicno u terminu...jos uvijek sam na lezanju strogom...zato se nisam ni javljala...nisam smjela sjesti za racunar a tablet mi se pokvario...kontrakcije me muce vec neko vrijemei to lazne ali bolne valjda zbog serklaza koji skidam tek sljedece sedmice...sa dr se cula telefonom kaze da ne dolazim da se ne truckam u autu da ne bi krenuo porod pa da mi se ne pokida sve unutra...jos koji dan...
Nadam se da ste mi vi sve dobro i sve vam najbolje zelim...javicu se opet kad budem mogla...puse od mene i moje princeze...

evo nam jos jedne terminuse user posted image jos malo i dolazi dan D user posted image , super si ti to izgurala strpi se jos malo i javljaj nam se kad stignes, prosli mjesec na je bilo slabo bebica i onog iscekivanja, je li se javila koja, da li se porodila i na kraju da se zaajedno radujemo novoj bebici user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 140
4.5.2015 20:12:59   
alman
Psiholog27...04.05 user posted image
Marien...13.05 user posted image
Scarlet...17.05 user posted image
No idea...25.05 user posted image

Pinkie pie...04.06. user posted image
Bella...08.06. user posted image
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. user posted image
Alman...29.06 user posted image
Mala curica...30.06. user posted image

Sabiinaa...01.07.user posted image
Mybaby...03.07.
Diska4....04.07.
Lala88...20.07. user posted image
Adano...22.07. user posted image
Memsi ...22.07. user posted image
Anitaa...30.07. user posted image

Maksi....06.08.user posted image
Rose...14.08. user posted image
Pandica ...15.08. user posted image
Mastalica...15.08.
Meri1983...17.08. user posted image
Putujuca...18.08. user posted image
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8. user posted image
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. user posted image
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. user posted image
Ninuska ...23.09. user posted image

Aidana ...06.10.
Finepex..13.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

ziel ...19.11.

Leena .....14.12.

< Poruku je uredio alman -- 4.5.2015 20:14:14 >

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 141
4.5.2015 20:15:19   
alman
pa danas se trebala poroditi Psiholog al nam je nema vec dugo, valjda ce nam se javiti sa lijepim vijestima user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 142
4.5.2015 20:20:04   
alman
eh mi smo evo oprali cilime, samo nam je ostao jedan veliki iz dnevnog boravka, nismo stigli, a ako meteorolozi budu kiksali sa prognozom ima da poludim user posted image ja zacrtala da se danas operu i nema druge user posted image , ruzi me mm da sam gora kako sam trudna, ne da naredjujem nego ih tjeram ko robove da rade user posted image

a kako mi sva kuca mirise na pecene paprike, odoh sad da jedem ima da se naumace user posted image bujrum ako koja voli user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 143
4.5.2015 22:04:42   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: alman

eh mi smo evo oprali cilime, samo nam je ostao jedan veliki iz dnevnog boravka, nismo stigli, a ako meteorolozi budu kiksali sa prognozom ima da poludim user posted image ja zacrtala da se danas operu i nema druge user posted image , ruzi me mm da sam gora kako sam trudna, ne da naredjujem nego ih tjeram ko robove da rade user posted image

a kako mi sva kuca mirise na pecene paprike, odoh sad da jedem ima da se naumace user posted image bujrum ako koja voli user posted image

alman, eto mene na te paprike,blizu sam tiuser posted image

dobro doslica novoj claniciuser posted image

mala curice, jos malo pa ti upadas u deveti mjesec, vjerujem da se onda lakse diseuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 144
4.5.2015 22:12:23   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: alman

alman, eto mene na te paprike,blizu sam tiuser posted image

dobro doslica novoj claniciuser posted image

mala curice, jos malo pa ti upadas u deveti mjesec, vjerujem da se onda lakse diseuser posted image

i da i ne..vidjet ces aBd user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 145
4.5.2015 22:14:21   
mala curica
Carobno,lakse ce se disati......onda dolazi trema,uzbudzenje,iscekivanje,strah od nepoznatoga(sta me ceka u bolnici) ali uz sve to blize sam cilju.....uueti bebicu u svoje ruke i zaplakati od srece.

Neposredna veza do poruke: 146
4.5.2015 22:14:55   
diska4
Malo kasnim s odgovorom ali sta mogu umor me svladava ovih dana .Torbu jos nisam spakirala nekako sve se nadam da nece trebati jos.Polako me hvata panika oko svega toga poroda kakav ce biti i sve.Za par dana imam kontrolu pa jedva cekam da vidim.svoje djecacice.user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 147
4.5.2015 22:18:25   
Carobno jutro

ma svaki mjesec nosi nesto novouser posted image pa i taj deveti, onda garant strah kako ce porod proci itd itduser posted image

rose, jesi li ti imala prvi porod ili carski?

(odgovor članu diska4)
Neposredna veza do poruke: 148
4.5.2015 22:19:14   
mala curica
Rose,pa gdje si ti?
Kako se osjecas?
Nikako da se "uhvatimo" na rr u isto vrijeme.

Diska/disa(nisam tacno zapamtila) dobro si ti ......dvojke i jos nista nisi spakovala.
Mene po malo pocinje panika hvatati zbog jednoga user posted image

(odgovor članu diska4)
Neposredna veza do poruke: 149
4.5.2015 22:22:28   
mala curica

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ma svaki mjesec nosi nesto novouser posted image pa i taj deveti, onda garant strah kako ce porod proci itd itduser posted image

rose, jesi li ti imala prvi porod ili carski?

Da svaki mjesec nosi nesto novo.
Kod mene jedino je bilo strah pred svaku kontrolu,bas neopisiv strah i strepnja jeli sve ok.A kada je beba porasla da me svaki dan udara....eee tada sam pocela s osmjehom ici na kontrole.Znam,osjetim je,znam da je ona dobro.A do tada ....uhhhh.Jadan mm,bas sam ga isprepadala.
I na kraju sam obecala njemu a i sebi da cu se opustiti i da necu vise fantazirati(kako on kaze) user posted image

Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

proslava prvog rodjendana
stefania

zanima me kako i sta ste spremile za bebin prvi rodjendan..potrebni su mi savjeti jer uskoro nam je abd rodjendan i htjela bih to nekako lijepo obiljeziti ali ako je moguce bez puno strke...hvala

odgovor (97%)

odgovor (3%)

Broj svih glasova: 69

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *