RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:01:31)

IZVORNA PORUKA: ziel

Zene koliko vi kuhate grah? [sm=smiley36.gif]
Ja prvi put kuham, pa ne znam jel dovoljno sat vremena na jakoj vatri?

ja grah u pretisu (meni pretis najbolji drug [sm=smiley36.gif])
ja ga prvo malo obarim ili ga nakiselim preko noci. onda u pretis sa svim zacinima i kad prosisti 15-20 minuta. kasnije volja ti zaprska volja bez zaprske...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:02:32)

DD [sm=nosecka.gif] Vidim sve vrijedne danas. Ili krece ili skitaju. Svaka cast. To znaci da ste dobro i da bebice slusaju [sm=bravo.gif]
LTM lijepo se provedi na okupljanju, a sto se tice kilica hajde nije svaki dan slavlje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Alman zeno svaka cast. Ti ko moja mama. I njoj je prije dok je bila mladja uvece u neka doba naumpadalo da kreci. Pa onda ona sestra i ja cijelu noc budne dok sve zavrsimo.
Mala curice jesi li ziva? Kako ti je noga boli li te?
Malo sam preletila i vidjela da su se marien i no idea porodile. Cestitam od srca sad uzivajte sa svojim bebicam. Nek su vam zivi i zdravi puno godina [sm=bravo.gif]

Jos da vas pitam kad mi je naumpalo. Zna li neko ima li se kod nas kupiti onaj pojas, ali onaj sto ide preko pantola da se ne vidi da su otkopcane [sm=smiley36.gif] Nesto ovako
http://www.tummywear.org/prodimages/belly-band-red-flower.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-pK3qE4ohXrU/TjdVs4rDPJI/AAAAAAAAAHk/Pk59WpayTGk/s400/Maternity-belly-bands.jpg

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:15:09)

Ja grah kuham u serpi,ali planiram da kupim pretis.Moram priznati imam.fobiju od pretis lonca,nezz zasto
bojim da da ce exploditati [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]Nisam ga nikada koristila niti znam kako se rukuje s njim.

Pcelice,moja noga je hvala dragom Bogu malo bolje,boli me jos ali bar mogu malo hodati [sm=smiley1.gif]
Ja nikav pojas nisam.koristila a cula sam ga su neke zene koristile.

danas odmaram cijeli dan.
Jutros isla s mm u kupovinu za kucu i on otisao kod prijatelja u radionicu(ko o cemu muskarci oko auta) i nema ga cijeli dan.
Bas cu da se izlezavam necu ni rucak praviti....bas odmaram,a kisaaaaa ne prstaje padati.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:18:05)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Zene koliko vi kuhate grah? [sm=smiley36.gif]
Ja prvi put kuham, pa ne znam jel dovoljno sat vremena na jakoj vatri?

ja grah u pretisu (meni pretis najbolji drug [sm=smiley36.gif])
ja ga prvo malo obarim ili ga nakiselim preko noci. onda u pretis sa svim zacinima i kad prosisti 15-20 minuta. kasnije volja ti zaprska volja bez zaprske...

Ja nemam pretis, pa kuham u obicnoj serpi... A imaju neke vrste graha sto se duze kuhaju, a neke krace, pa valjda sam potrefila ovaj sto se krace kuha [sm=smiley36.gif] sreca pa je mm nakon dugog mog nagovaranja probusio zid za napu i spojio neku cijev tako pa sad vuce kao luda [sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:18:27)

LTM ti ga to s 5 na 10 objasni [sm=jezicek.gif]

Uradi s grahom kako ti je vec i objasnila.
Isjeckaj luk i mrkvu izdinstaj na lju i dodaj grah.Grahu zacine vegeta,biber,aleva paprila o sta jos ti stavljas.
pusti neka se kuha.
Ja zaprsku ne pravim pustim da grah sam od sebe dobije zelhenu gustinu.

Mesa nigdje nema....stavi i mesa ako volite [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:22:44)

Ja isjeckala 2 cehna bijelog luka, jednu papriku, komad dimljenog govedjeg mesa, mrkvu i pomjesala pastu od paradajza u to i sve to ubacila cim je pocelo da kuha, nisam dinstala [sm=smiley13.gif] Ne znam kakvo ce biti, a nisam jos zacine stavljala, mislila sam na kraju [sm=zmeden.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:24:11)

Ovo je obicno rastezljivo platno koliko sam ja skontala. Nije medicinski. Cisto kad obucem svoje uske pantole da se ne vidi otkopcan slic. [sm=smiley36.gif]Obuces svoje stare traperice i preko ovaj pojas i ne trebaju ti onda trudnicke pantole. Sad da mi je to da nadjem da kupim ili da sasijem samo zbog jednih ljetnih pantola koje volim a nece mi moci

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:34:03)

Kod mene danas opet zeljanik za rucak [sm=smiley36.gif]Doduse od mog spinata. Nije kupovni. (sto se vadim). Dok se porodim moji ili ce postati vegetarijanci ili ce poceti da bleje [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 14:45:28)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Kod mene danas opet zeljanik za rucak [sm=smiley36.gif]Doduse od mog spinata. Nije kupovni. (sto se vadim). Dok se porodim moji ili ce postati vegetarijanci ili ce poceti da bleje [sm=smiley36.gif]

I nama je vjeruj dosadilo meso, zadnjih dana smo ga previse jeli, a i sinoc gosti bili pa opet meso, zato danas nema mesa na meniju osim manji komad u grah sto sam ubacila samo da ga upotpuni [sm=smiley36.gif]
Ja jutros pitam, al mi niko ne odgovori... Jel vas bole ledja?
Ja sam sinoc nakon gostiju jedva hodala, budila se nekoliko puta da promjenim polozaj, u bolovima sam se micala, bilo je grozno, nikad me tako nije boljelo u zivotu...[sm=smiley13.gif] Donji dio ledja pa kroz gluteuse do koljena... Sva sam se ukocila... Sad me malo manje boli... Za svaki slucaj cu bar urin u ponedjeljak odnijeti na analizu...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:04:29)

Da se nisi preforsirala. Mozda ti je od umora, ali opet nije ti na odmet provjeriti urin. Sad nama malo fali da pokupimo kakvu bakteriju ili prehladu. Mene ledja sad za sad ne bole, ali me boli stomak. Cim se umorim ili se iznerviram usplahirim. Bilo kakva emotivna promjena mene boli ispod stomaka ko pred menstruaciju. Onda me zigne kroz rodnicu ko da sam se nasadila na kolac.Danas me s lijeve strane pubicna kost boli, tacno kadse dodirnem uvrijedim se. Vec sam pocela da se raspadam [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:16:08)

Da se nisi preforsirala. Mozda ti je od umora, ali opet nije ti na odmet provjeriti urin. Sad nama malo fali da pokupimo kakvu bakteriju ili prehladu. Mene ledja sad za sad ne bole, ali me boli stomak. Cim se umorim ili se iznerviram usplahirim. Bilo kakva emotivna promjena mene boli ispod stomaka ko pred menstruaciju. Onda me zigne kroz rodnicu ko da sam se nasadila na kolac.Danas me s lijeve strane pubicna kost boli, tacno kadse dodirnem uvrijedim se. Vec sam pocela da se raspadam [sm=smiley36.gif]

I ja sam to primjetila od neki dan, da mi stresovi uticu na stomak, bas kao sto ti to objasnjavas isto tako... A sta cemo, nekad stres ne mozemo izbjeci, kao da mi ne bi htjele da smo mirne, da uzivamo 100% u trudnoci, ali uvijek se nadje nesto da zenu tišti iznutra nazalost... [sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:20:37)

Hej zene...ja ocistih gornje elemente kuhinje...sad cu malo odmoriti pa da predjem na donje redove [sm=smiley36.gif].
Sve cekala da okrecimo, a izvuce mi se vrijeme. Nek je cisto, pa kad budemo krecili samo cu prebrisati vanjski dio ako se ukapa.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:25:29)

Ovo je obicno rastezljivo platno koliko sam ja skontala. Nije medicinski. Cisto kad obucem svoje uske pantole da se ne vidi otkopcan slic. [sm=smiley36.gif]Obuces svoje stare traperice i preko ovaj pojas i ne trebaju ti onda trudnicke pantole. Sad da mi je to da nadjem da kupim ili da sasijem samo zbog jednih ljetnih pantola koje volim a nece mi moci

Joj dobra si [sm=smiley36.gif]. Ovo sam negdje vidjala [sm=zmeden.gif]. Haj pogledaj na pik-u..ko da sam tamo vidjela. A, cini mi se, i u DM-u

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:30:38)

Grah kuham 20-30 minuta u pretisu zavisi od graha. Obicno mi svekrva posalje tako da imam domaci. Jedemo samo onaj bijeli, sareni ne volimo.
proprzim crveni luk, mrkvu, dodam komad mesa (ako je s mesom) i kad porumeni dodajem.grah i vrucu vodu. Od zacina stavljam samo vegetu, sol i biber. I da, isjeckam bijelog luka. Ostale dodatke ne volimo u grahu.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:36:57)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Grah kuham 20-30 minuta u pretisu zavisi od graha. Obicno mi svekrva posalje tako da imam domaci. Jedemo samo onaj bijeli, sareni ne volimo.
proprzim crveni luk, mrkvu, dodam komad mesa (ako je s mesom) i kad porumeni dodajem.grah i vrucu vodu. Od zacina stavljam samo vegetu, sol i biber. I da, isjeckam bijelog luka. Ostale dodatke ne volimo u grahu.

Ja nisam proprzila bijeli luk,mrkvu i meso ali je ipak super ispalo, bas sam sad pojela jedan tanjir [sm=smiley20.gif] Kuhala sat vremena u obicnoj serpi...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:48:01)

MOgla bih i ja svojima ovih dana skuhati grah. Stavit cuim komad mesa da ne zaborave kakvo je ukusa [sm=smiley36.gif] Ja u ovoj trudnoci nikako ne mogu meso. Odmah me muci kiselina i nekakva tezina u stomaku ko da sam kamenje jela. Sad forsiram razno povrce pa i moji moraju da se prilagode hehehe. Od kad ganjam da smo svi na okupupa da kupim tikvu da napravim pitu. Ne volimje ali mi je naumpala. Sad da li cu je jesti ili ne vidjet cemo.Sreca svi ostali je vole

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:50:52)

MOgla bih i ja svojima ovih dana skuhati grah. Stavit cuim komad mesa da ne zaborave kakvo je ukusa [sm=smiley36.gif] Ja u ovoj trudnoci nikako ne mogu meso. Odmah me muci kiselina i nekakva tezina u stomaku ko da sam kamenje jela. Sad forsiram razno povrce pa i moji moraju da se prilagode hehehe. Od kad ganjam da smo svi na okupupa da kupim tikvu da napravim pitu. Ne volimje ali mi je naumpala. Sad da li cu je jesti ili ne vidjet cemo.Sreca svi ostali je vole

Uh draga, kod nas se to zove pita bundevara ili bundevnjača, bas sam je pozeljela jesti a i nije teska za zeludac, bar meni [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 15:53:17)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ja nisam proprzila bijeli luk,mrkvu i meso ali je ipak super ispalo, bas sam sad pojela jedan tanjir [sm=smiley20.gif] Kuhala sat vremena u obicnoj serpi...

Bijeli luk ne proprzim..dodam ga kad i vodu..a mozes i tako..moja svekrva napravi ko ti i fin je grah. Ma samo uzmes jednu grasku i.probas ako je kuhan sklonis sa ringle, ako ne ostavis jos malo da kuha. U serpi je i jednostavnije kad ne znas kakav je grah samo sto duze traje

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 16:09:54)

Uh draga, kod nas se to zove pita bundevara ili bundevnjača, bas sam je pozeljela jesti a i nije teska za zeludac, bar meni [sm=smiley36.gif]

Ja je ne volim, ali mi se par dana jede.Kad vidim one tikve u zelenari tacno me ah na njih. Ali cekam da svi budemo na okupu pa cu onda. Mozda mi bude sladje [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 16:56:01)

Ja je ne volim, ali mi se par dana jede.Kad vidim one tikve u zelenari tacno me ah na njih. Ali cekam da svi budemo na okupu pa cu onda. Mozda mi bude sladje [sm=smiley36.gif]

Koje tikve gledas? One male ili prave velike tikve?
Prije nisam.voljela tikvenicu, a sad je mogu jesti [sm=duda.gif].
jesi vidjela da sam ti napisala za pojas?

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 16:59:20)

Grah kuham oko 30-40 min u pretisu.. Moja mama ga kuha 3-4h na laganoj vatri jer ima fobiju od pretisa.. A koliko kuhate leću? Jede mi se leća, evo hoću da je skuham, a kad stavim u pretis nije mi zgodno da provjeravam jel' skuhano

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 17:15:45)

Aman zene.....sta nam pradite s tom temom o hrani.
Sada mi se jede ta pita od tikve,uvijek sam je voljela.Vec je osjetim kako se topi u ustima [sm=smiley13.gif]
Hmmmmmm.....nezz hocu li igdje naci onu veliku tikvu,a od malih tikvica nisam nimada pravila i nezz moze li uopce.
Sutra nedjelja,nista ne radi u Ponedjeljak praznik nista ne radi,od moje tikve nema nista prije utorka.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 17:34:40)

Zene moje [sm=smiley13.gif] Kod mene u kuci opet napetost, opet nerazumjevanje, opet suze, svadja... Svaki dan, svaki sat... Ne znam dokle ovo ide... Desavalo se nekih stvari u zadnja 3 dana, bas na moj rodjendan jedna situacija koju nikad u zivotu necu zaboraviti... I eto zadnja 3 dana provodim vrijeme u kuci, ne mogu da izadjem vani, da glumim pred narodom nesto sto nisam, da glumim osmijehe neke, ne mogu... Svekrva zvala jutros na kahvu ispred kuce, a svaki put ako je kahva vani zna se da ce tu doci i ove 2 najblize kuce, ja iskreno ne znam sta da pricam s ljudima koji su 60.godiste i stariji. Iskreno to kazem, mogu ponekad popiti kahvu uz neke teme nigdje veze ali ne mogu stalno. A oni to stalno se sastaju. Jutros bila krenula da izadjem cujem glasove ovih komsija i nisam ni sisla.
Evo opet svekrva zove i cujem zove opet te 2 kuce. To mi je previse. Stvarno nisam za drustvo, ni za lazne osmijehe. Da su samo svekrva i svekar sisla bih, ovako mi se ne da. I kazem mm: JA NE MOGU STVARNO SICI, NISAM RASPOLOZENA ZA DRUSTVO, DA SU SAMO TVOJI SISLA BIH, NE MOGU SLUSATI NICIJU PRICU I NE MOGU GLUMITI NEKO RASPOLOZENJE KAD MI SEKUNDA FALI ZA PLAC, AKO BUDU PITALI GDJE SAM RECI SLAZEM ODJECU ILI DA LEZIM BOLI ME STOMAK. S njegove strane istog trenutka kontra udarac. Pa Boze dragi zasto ne kaze samo OK. Nego mora udarati ultimatum: NEMOJ NI TI MENE VISR TJERATI DA IDEM TVOJIMA. KAKO TI S MOJIM TAKO I JA S TVOJIM. Kazem mu kao prvo da ga nikad ne tjeram da ide mojima, kad nije za to, odem sama, nista ne kontriram, a kao drugo kod mojih budu samo moji roditelji, ne bude komsiluk. Opet neslaganje s njegove strane i nerazumjevanje. Otvoren nam prozor u dnevnom a oni ispod prozora sjede.
Svekrva opet vice HAJTE a on na to: ETO MENE MAMA, NECE Z NIJE RASPOLOZENA. Culi su to, naravno, nisu mogli da ne cuju. Jos mu ja rekla da nesto drugo kaze. Kaze: NECU NIKOG DA LAZEM. Pa dobro necu ni ja vise lagati. Nemam razumjevanja s njegove strane ni trunke... Ne znam cime sam ovo zasluzila... [sm=smiley19.gif]
Izvinite opet sto vas smaram, preskocite moj post,, morala sam negdje da se izjadam [sm=smiley6.gif][sm=smiley19.gif]
Ja stvarno razmisljam da od ovog trenutka vise rijec ne progovorim. Samo cu sutiti. Raditi svoje poslove u kuci, kao da sama zivim. Iskljucicu se iz svega.
Ne mogu vise trpiti konstantne stresove i nerazumjevanje... Svakog dana imam grc u stomaku. Pa kako da ovo dijete bude zdravo kad se rodi.......

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 17:45:57)

ziel dragane znam stvarno sta da ti kazem [sm=smiley13.gif]
bas mi je zao sto se tako osjecas i sto kroz to prolazis a trebala bi uzivati.

beba i ja ti saljemo jedan [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 18:40:23)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Ziel mila,jako mi je zao sto stalno imas neki stres........
Nezz sta da ti kazem....razumijem da te sve to iznutra pojede i ne da ti mira.
Nadji snagu i utjehu u mrvici koja ti kuca ispod tvoga srca [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>