ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (23.5.2015 17:34:40)
|
Zene moje [sm=smiley13.gif] Kod mene u kuci opet napetost, opet nerazumjevanje, opet suze, svadja... Svaki dan, svaki sat... Ne znam dokle ovo ide... Desavalo se nekih stvari u zadnja 3 dana, bas na moj rodjendan jedna situacija koju nikad u zivotu necu zaboraviti... I eto zadnja 3 dana provodim vrijeme u kuci, ne mogu da izadjem vani, da glumim pred narodom nesto sto nisam, da glumim osmijehe neke, ne mogu... Svekrva zvala jutros na kahvu ispred kuce, a svaki put ako je kahva vani zna se da ce tu doci i ove 2 najblize kuce, ja iskreno ne znam sta da pricam s ljudima koji su 60.godiste i stariji. Iskreno to kazem, mogu ponekad popiti kahvu uz neke teme nigdje veze ali ne mogu stalno. A oni to stalno se sastaju. Jutros bila krenula da izadjem cujem glasove ovih komsija i nisam ni sisla. Evo opet svekrva zove i cujem zove opet te 2 kuce. To mi je previse. Stvarno nisam za drustvo, ni za lazne osmijehe. Da su samo svekrva i svekar sisla bih, ovako mi se ne da. I kazem mm: JA NE MOGU STVARNO SICI, NISAM RASPOLOZENA ZA DRUSTVO, DA SU SAMO TVOJI SISLA BIH, NE MOGU SLUSATI NICIJU PRICU I NE MOGU GLUMITI NEKO RASPOLOZENJE KAD MI SEKUNDA FALI ZA PLAC, AKO BUDU PITALI GDJE SAM RECI SLAZEM ODJECU ILI DA LEZIM BOLI ME STOMAK. S njegove strane istog trenutka kontra udarac. Pa Boze dragi zasto ne kaze samo OK. Nego mora udarati ultimatum: NEMOJ NI TI MENE VISR TJERATI DA IDEM TVOJIMA. KAKO TI S MOJIM TAKO I JA S TVOJIM. Kazem mu kao prvo da ga nikad ne tjeram da ide mojima, kad nije za to, odem sama, nista ne kontriram, a kao drugo kod mojih budu samo moji roditelji, ne bude komsiluk. Opet neslaganje s njegove strane i nerazumjevanje. Otvoren nam prozor u dnevnom a oni ispod prozora sjede. Svekrva opet vice HAJTE a on na to: ETO MENE MAMA, NECE Z NIJE RASPOLOZENA. Culi su to, naravno, nisu mogli da ne cuju. Jos mu ja rekla da nesto drugo kaze. Kaze: NECU NIKOG DA LAZEM. Pa dobro necu ni ja vise lagati. Nemam razumjevanja s njegove strane ni trunke... Ne znam cime sam ovo zasluzila... [sm=smiley19.gif] Izvinite opet sto vas smaram, preskocite moj post,, morala sam negdje da se izjadam [sm=smiley6.gif][sm=smiley19.gif] Ja stvarno razmisljam da od ovog trenutka vise rijec ne progovorim. Samo cu sutiti. Raditi svoje poslove u kuci, kao da sama zivim. Iskljucicu se iz svega. Ne mogu vise trpiti konstantne stresove i nerazumjevanje... Svakog dana imam grc u stomaku. Pa kako da ovo dijete bude zdravo kad se rodi.......
|
|
|
|