rose
|
IZVORNA PORUKA: alman IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: alman IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: alman ma koja god ode prije nek bude hairli, da bebice budu zive i zdrave kod mene ako bude cr vjerovatno ce bit na dan termina zakazan, ako ne bude sta prije iznenada, ja kako vise odmaram ne bole me ni prepone al me zna zaboliti iznenada ispod stomaka, drzi minutu dvije i prestane, iduce sedmice idem na kontrolu pa cu vidjeti sta ce mi reci obicno ga zakazu neke 2 sedmice prije termina...ne zele rizikovati da krene ranije ja mislim da je rose u pravu. nije to samo u sarajevu nego svugdje. jer ako imas indikacija za carski obicno bude komisija prije, zakazu malo raniji termin da porod ne bi krenuo prirodno pa da ne bi doslo do komplikacija. sem toga, prati se i plodova voda, zrelost posteljice... nije nekad idealno cekati termin nema veze sto je carski u pitanju. drugo je skroz kad krene porod (za koji nije bilo indikacija da bude carski) pa probaju prirodno i onda usljed nekih komplikacija na porodu (ili ne ide otvaranje ili kontakcije, ili beba krupna pa ne moze) na kraju zavrse hitnim carskim. ja da sam na tvom mjestu ja bih se fino raspitala i pripremila, cisto da znas na cemu si ma hocu sigurnu, u srijedu idem u Zenicu kod dr. koji radi u kantonalnoj bolnici pa da vidim sta ce reci, da se sa njim dog, ako treba cr. da me on opet radi, premda je on jedan od dr. koji je protiv cr, ceka do zadnjeg dana, joj nemate pojma kako me neka trema spuca od jednom, sve mi neki leptirici u stomaku, vjeruj te mi da nisam ni pomisljala da bih moglo ranije da bude ne znam kako izgleda ta komisija, je li to kad se tri dr. izredaju jedan za drugim te pregledaju i kazu ovo ide na cr.,jer meni je tako bilo ono jutro prije sekcije, poslije vizite pregledao me moj dr. dosla jos dvojica isto pregledali, konstatovali da sam samo 4 prsta otvorena, prenijela 9 dana, plodna voda bila bistra, uradili ctg bebe bili uredni otkucaju, nisu bile pokazane kontrakcije, i samo rekli danas si na programu, stavili mi kateter, uradjeno klistiranje i za pola sata bila na stolu to je kod tebe bio hitni carski..i obicno ako je bio prvi i drugi bude carski...mislim da ti cak ni ne treba komisja sem da ti daju datum ma znam to mi je rekao dr. odmah na pocetku, da ce biti cr, kao to je praksa, da ne bih doslo do pucanja reza, al znam slucajeva da je poslije prvog cr, zena poslije rodila dva puta prirodno, bez problema, pa sam se i ja potajno nadala mozda i bude prirodno, al vjeruj mi da mi je to najmanje bitno, nek samo sve prodje uredu, on svaki put pogleda rez i kaze pa nista ti se nije razvukao, nit ja osjecam da uopste imam rez a sad da li je prvi bio hitni, nisu mi rekli, mozda i jeste, samo je rekao poslije da je dobro,sto porod nije krenuo prirodno zbog pupcanika koji je bio omotan dva puta, a krupna beba bila 4.350, a cisto sumnjam da bih i krenuo prirodno, kad se beba nije mogla spustiti u porodjajni kanal naravno da je bio hitni...pa cekali su prirodno i kad si presla 9 dana termin, porodili te, bez obzira sto je voda bila bistra i slicno...ja sam presla 6 dana, niko nije ni pominjao carski a mislim da se tolerise do 15...ali eto kako kazes dobro su ipak te porodili na carski jer bi bilo tesko mozda cak i tragicno da je islo prirodno
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|