LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (19.5.2015 15:45:38)
|
IZVORNA PORUKA: araj meni je vodio trudnocu dr. Vernes i rekao, kao double nije toliko poutzdan koliko je tripl test. Ja sam double test uradila kod Mehmedbasica i bio je hvala Bogu ok. Kad sam radila tripl test kod dr. Vernesa, on je to poslao u labora.Ilidza i dosao nalaz da je double uredu al da tripl test nije uredu. Kad sam ga pitala o cemu se radi, kaze ma sve je u bozijim rukama. Da je NN ok, nosna kost, butna kost. Al nikakvog objasnjenja sto nije uredu. Kad sam otisla kod dr. Murtezica, objasnio mi je da je promblem sto se nikad ne zna tacno u kojoj si sedmici i danu trudnoce i da hormoni kod zena iz sata u sat se mijenjaju. I zato je pokazao da nesto nije uredu. Tako da sad idem samo na GAK. ja ovdje moram reagovati problem je ako doktor ne zna da utvrdi u kojoj si sedmici trudnoce. u principu kad dodjes na vrijeme da konstatujes trudnocu a to je do neke 8 sedmice sve trudnoce u pocetku su identicne i nema genetike, nego vaze ista pravila za formiranje ploda. i jako je jednostavno utvrditi na dva nacina: danom zadnjeg ciklusa ili uzvom. kod mene bi po danu ciklusa bebe bile mnogo starije ali nisu tako da se kod mene trudnoca vodi po starosti bebe uzvom (zbog duzih ciklusa i odnodjenih ovulacija). u principu ako je ciklus ok onda se ti neki dani pododuraju (mozda ima odstupanja u par dana a ne u sedmicama ko kod mene) i to je znak da trudnocu moras voditi po starosti bebe uzvom a ne plodnim danima se ravnati. pocetak trudnoce kod svake trudnice je u prvih par mjeseci isti, formira se zuto tijelo tj kesica, zametak, pa onda se razvija plod, srce se cuje u tim nekim prvim pregledima, pa formira se posteljica. tek kasnije dolazi do genetike i neka beba bude krupnija i duza (to tek iza 5og mjeseca). tako da to ne moze ni sekunde biti razlog zasto je tripl pouzdaniji od dubla jedino ako doktor prizna da nije dobro utvrdio i vodio trudnocu dolazi do odstupanja iz tabela za dabl i tripl (u formularima).
|
|
|
|