RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:13:20)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: lala88

LTM sretan rodjendan sve najbolje. Kazes da samo o hrani pricamo, a ti nam jos slike postavljas [sm=smiley36.gif]
Ja uranila, nemogodo spavati posle muzevog odlaska na posao i sad se prevrcem, valja traziti kakav film.
Kako ste od jutros sve; Rose, maksi je li bolje,? Ziel kakvo je stanje kod tebe, je li palo pomirenje?

Vjeruj da je super atmosfera, ne ureklo se [sm=smiley36.gif] Cak sam ga jucer malo provocirala al nije nasjeo, samo se smijao, naletila mu neka dobra, stvarno je super, od petka smo samo hodali negdje, a evo i danas idemo na fetalni, docekali smo i ovaj dan [sm=bravo.gif]

sretno na kontroli, da sve bude uu njaboljem redu [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:17:57)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

[sm=bravo.gif] Hvala vam puno od srca, sto mi uljepsavate ovaj dan svojim iskrenim cestitkama i zeljama!!!
aidana sretan rodjendan i tvom malcu!!! nek vam je ziv i zdrav i sretan!!!

Ja sam tako happy danas, ne samo zbog rodjendana nego eto onako sam happy. Kolege s posla su odusevljene zakuskom (jutros mi je mm pomogao da transportujem slatkise i sokove u kancelariju), bas je neka lijepa atmosfera.

Sad me zvali sa recepcije kaze imaju dostavu za mene. Sidjem kad me dole ceka predivna orhideja, pogledam cedulju kad od mog dragog, malene i bebe [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
A iznenadio me pravo s obzirom da sam vec dobila poklon jutros [sm=smiley1.gif]

ziel draga sretno na pregledu i uzivaj sa dragim u posmatranju bebice [sm=bravo.gif] vidis kako malo komunikacije i relaksirajuceg razgovora popravi stvari. zelim ti od srca da ti do kraja zivota bude kao danas.

[sm=bravo.gif] za iznenadjenje, bas su divni, jesi li se rasplakala, mene kako hormoni pucaju ja bih potok suza pustila [sm=smiley1.gif]

sabiinaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:25:32)

Pozdravcic svim [sm=nosecka.gif] nisam se dugo javila , ovako kakva su vasa iskustva ja sam 33+5 sedmica pocela sam se otvarat grlic smeksan uglavnom propisane su mi pregesteron inekcije i pijem dobrostan , imam jak pritisak dole . uh puno sam uplasena

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:30:15)

IZVORNA PORUKA: sabiinaa

Pozdravcic svim [sm=nosecka.gif] nisam se dugo javila , ovako kakva su vasa iskustva ja sam 33+5 sedmica pocela sam se otvarat grlic smeksan uglavnom propisane su mi pregesteron inekcije i pijem dobrostan , imam jak pritisak dole . uh puno sam uplasena

samo sto vise miruj, i to u lezecem polozaju ako mozes sto vise, a ne da sjedis, barem sam ja tako skontala od ovih zenica koje su vec imale s tim roblem pa su mirovale, nemoj se sikirati sve ce to proci[sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:30:57)

IZVORNA PORUKA: alman

[sm=bravo.gif] Hvala vam puno od srca, sto mi uljepsavate ovaj dan svojim iskrenim cestitkama i zeljama!!!
aidana sretan rodjendan i tvom malcu!!! nek vam je ziv i zdrav i sretan!!!

Ja sam tako happy danas, ne samo zbog rodjendana nego eto onako sam happy. Kolege s posla su odusevljene zakuskom (jutros mi je mm pomogao da transportujem slatkise i sokove u kancelariju), bas je neka lijepa atmosfera.

Sad me zvali sa recepcije kaze imaju dostavu za mene. Sidjem kad me dole ceka predivna orhideja, pogledam cedulju kad od mog dragog, malene i bebe [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
A iznenadio me pravo s obzirom da sam vec dobila poklon jutros [sm=smiley1.gif]

ziel draga sretno na pregledu i uzivaj sa dragim u posmatranju bebice [sm=bravo.gif] vidis kako malo komunikacije i relaksirajuceg razgovora popravi stvari. zelim ti od srca da ti do kraja zivota bude kao danas.

[sm=bravo.gif] za iznenadjenje, bas su divni, jesi li se rasplakala, mene kako hormoni pucaju ja bih potok suza pustila [sm=smiley1.gif]

Hvala alman za one divne cestitke [sm=smiley1.gif][sm=smiley27.gif]
orhideja je divna (vec ih imam par kuci) i sve su jednobojne ova je satirana, pirgava, rozo-zuta sa tim divnim zutim, rozim i bijelim pjegicama po sebi [sm=smiley1.gif]

Nisam se rasplakala, bas sam nekako happy, sva sjajim [sm=smiley1.gif] a i bebebica je vesela, udara se cijelo jutro (moze biti da je i od predoziranja muffinima [sm=smiley36.gif])

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:36:26)

samo sto vise miruj, i to u lezecem polozaju ako mozes sto vise, a ne da sjedis, barem sam ja tako skontala od ovih zenica koje su vec imale s tim roblem pa su mirovale, nemoj se sikirati sve ce to proci[sm=smiley1.gif]

evo alman ti je rekla.
ja sam u prvoj trudnoci bila u procesu mirovanja (pila ginipral i apaurine i jos neke bobe za srce...) elem sto vise lezanja i odmaranja, izbjegavaj bilo kakva naprezanja i fizicku aktivnost. ustaj samo za ono sto bas moras (do wc-a i da jedes) a i to mozes u polu-lezecem polozaju
sretno i nemoj se sekirati. ima nas koje smo imale i teze situacije pa se porodile na termin

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 11:46:50)

evo alman ti je rekla.
ja sam u prvoj trudnoci bila u procesu mirovanja (pila ginipral i apaurine i jos neke bobe za srce...) elem sto vise lezanja i odmaranja, izbjegavaj bilo kakva naprezanja i fizicku aktivnost. ustaj samo za ono sto bas moras (do wc-a i da jedes) a i to mozes u polu-lezecem polozaju
sretno i nemoj se sekirati. ima nas koje smo imale i teze situacije pa se porodile na termin

Ja sam imala kontrakcije obje trudnoce (imam i sada, nisu vidjljive na uz, ali osjetim povremeno, i dr. mi je na prosloj kontrli vidjela hematom, za koji kaze da je posljedica tih kontrakcija). Ugl. isto kao LieToMe, pila apaurine, giniprale itd., E sam rodila malo prije termina, ali u 9. mjesecu, a L sam cak i prenijela, tako da nema pravila. Pitala sam dr sta sada rade u slucaju kontrakcija kasnije, jer nema vise gyniprala, ona je rekla strogo mirovanje.. Dojadi i to, ali eto imas jos malo vise od 3 sedmice toga i od 37+1 si ok i da krene. Ne sekiraj se.

Ljubac svima, ja sam opet u frci, ali eto virnem s vremena na vrijeme :)

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 12:05:27)

super forum proradio, e jest me i nervirao preko vikenda
sretna vam nova radna sedmica, sretno i na kontrolama koje idu ove sedmice, trebala bih i ja do kraja sedmice da odem na kontrolu,al mi je sedmica popunjena poslovima i obavezama pa valjda nadjem vremena, al ja sam sigurna da se jos uvijek bebi nije nigdje okrenula, jer kad se podje protezati to su kome zive, stomak ide na sve strane [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 12:07:49)

danas sam usla u 35 sed. [sm=bravo.gif] jos samo 42 dana do termina jedva cekam ako Bog da svoju [sm=duda.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 12:28:08)

IZVORNA PORUKA: Leena

evo alman ti je rekla.

Ja sam imala kontrakcije obje trudnoce (imam i sada, nisu vidjljive na uz, ali osjetim povremeno, i dr. mi je na prosloj kontrli vidjela hematom, za koji kaze da je posljedica tih kontrakcija). Ugl. isto kao LieToMe, pila apaurine, giniprale itd., E sam rodila malo prije termina, ali u 9. mjesecu, a L sam cak i prenijela, tako da nema pravila. Pitala sam dr sta sada rade u slucaju kontrakcija kasnije, jer nema vise gyniprala, ona je rekla strogo mirovanje.. Dojadi i to, ali eto imas jos malo vise od 3 sedmice toga i od 37+1 si ok i da krene. Ne sekiraj se.

nadam se da su te makar mucnine popustile [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 12:44:51)

Mislim da sam se predozirala magnezijumom,imam proljev da izvinete [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 13:06:24)

IZVORNA PORUKA: maksi

Mislim da sam se predozirala magnezijumom,imam proljev da izvinete [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif] hajd sta fali, malo ces se "iscistiti" nije ni to lose [sm=jezicek.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 13:47:53)

Potpuno se slazem pogotovo sto me muci zatvor u ovoj trudnoci [sm=smiley36.gif]

IZVORNA PORUKA: maksi

[sm=smiley36.gif] hajd sta fali, malo ces se "iscistiti" nije ni to lose [sm=jezicek.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 14:23:12)

drage moje, ja izgleda film i malo mi se prispa i hajd necu dugi i sad otvori oci, inace nikad nespavam po danu, definitivno sam u desetom stanju [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 14:30:44)

ja ne mogu da disem [sm=smiley36.gif] em se beba gurka i udara, cini mi se tacno me nogicama potkloca ispod pluca, ko riba na suhom budem...em imam situaciju "muffin overdose" [sm=smiley36.gif] a em mi i vruce (ova neka sparina Boze sacuvaj) samo da mi se dovuci kuci

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 14:43:34)

evo alman ti je rekla.

kako si ti sada?
meni su dali dabroston i apaurin
i povećali mi magnezijum i to mi i danas dr.naglasi ovaj direct,a vidim vi se žalite da vam ne paše[sm=zmeden.gif]

mene naručiše 28.05,dan prije ću leći ako Bog da
imam uradit bris i lab.nalaze,pa gore kod interniste i eto nam curice[sm=love.gif]

LTM sretan rođendan i sve najbolje,ja bih ovo sa druge slike njam,a divan si poklon dobila[sm=smiley1.gif]
aidana sretan rođendan i tvom momku,da ti je uvek sretan i nasmijan[sm=smiley1.gif]koliko je napunio godina?
ziel sretno na kontroli draga
mala c.nemoj se sekirat,nek je đavo nosi,ali nemoj se ni žalit mužu pusti
zna on kakva je ona,ali mu je ona majka...,ti nemoj kontaktirat sa njom uopšte,ali njega nemoj odvajat od nje
uživaj u trudnoći,još malo i uživaćeš u svom zzamotuljku sa svojim mužek,a za druge nek te boli uvo

alman[sm=bravo.gif] brzo ćeš i ti,šta bi hoće li biti carski?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:20:12)

ja ne mogu da disem [sm=smiley36.gif] em se beba gurka i udara, cini mi se tacno me nogicama potkloca ispod pluca, ko riba na suhom budem...em imam situaciju "muffin overdose" [sm=smiley36.gif] a em mi i vruce (ova neka sparina Boze sacuvaj) samo da mi se dovuci kuci

sve je to zbog uske majice [sm=smiley36.gif]...kod mene hlace uske...tacno se razrahatim kad obucem one neke vreceste [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:28:08)

IZVORNA PORUKA: rose

sve je to zbog uske majice [sm=smiley36.gif]...kod mene hlace uske...tacno se razrahatim kad obucem one neke vreceste [sm=smiley36.gif]

nije bona toliko uska, jesu malo sike dosle do izrazaja ali ima puno elastina i pamuka [sm=smiley36.gif] mislim da je nekakav tezak dan, neka je sparina, a kod nas u kancelariji ko u paklu (ni klima ne pomaze)
pantalone su mi ok jesu fine uske ali ne stisce me nista, jos imam i duboke gacice i onaj steznik tj gacice sa pojasom sva sam upakovana [sm=smiley36.gif]

a kuci kad dodjem imam jedne drndave helanke koje su vec zrele za baciti (pamucne pa se one loptice uhvatile po njima) ali one su tako preudobne, meni ih se zao kotarisati. a vala jedva cekam da dodjem kuci, da malo noge ispruzim i odmorim.

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:31:46)

draga LTM sretan ti rodjendan. Da si uvjek tako vedra, nasmijana i raspolozena [sm=bravo.gif] Jucer sam previse jela, da sam se jedva kretala po kuci. Izbjegavam to prejedanje, al kad je muz tu, to je nemoguce izbjeci :)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:35:43)

IZVORNA PORUKA: araj

draga LTM sretan ti rodjendan. Da si uvjek tako vedra, nasmijana i raspolozena [sm=bravo.gif] Jucer sam previse jela, da sam se jedva kretala po kuci. Izbjegavam to prejedanje, al kad je muz tu, to je nemoguce izbjeci :)

hvala i tebi i bella.88 na divnim zeljama i cestitkama [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

ja ne znam ni sta cu za rucak. mm ovu heftu radi drugu, sto znaci da cemo se mimoilaziti konstantno. a mrzi me kuhati za jedno, a ne mogu ni neku brzu hranu...tacno nikako trudnici ugoditi [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:41:37)

LTM hajd kod mene na maslenjak sa suhim mesom i paprikama (inace moj omiljeni maslenjak) I ja sad najvise volim helanke i haljine, inace ne volim kad me nesto stisce a pogotovu kako je pupa narstla

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:47:11)

uuuuuuu zvuci ukusno [sm=bravo.gif]

sad me dragi zvao donijece sveki punjenih paprika (evo mi vec voda ide na usta). moracu se bolje organizovati ovu heftu da ne dumam kad dodjem s posla kuci.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:51:47)

IZVORNA PORUKA: Bella.88

evo alman ti je rekla.

kako si ti sada?
meni su dali dabroston i apaurin
i povećali mi magnezijum i to mi i danas dr.naglasi ovaj direct,a vidim vi se žalite da vam ne paše[sm=zmeden.gif]

mene naručiše 28.05,dan prije ću leći ako Bog da
imam uradit bris i lab.nalaze,pa gore kod interniste i eto nam curice[sm=love.gif]

LTM sretan rođendan i sve najbolje,ja bih ovo sa druge slike njam,a divan si poklon dobila[sm=smiley1.gif]
aidana sretan rođendan i tvom momku,da ti je uvek sretan i nasmijan[sm=smiley1.gif]koliko je napunio godina?
ziel sretno na kontroli draga
mala c.nemoj se sekirat,nek je đavo nosi,ali nemoj se ni žalit mužu pusti
zna on kakva je ona,ali mu je ona majka...,ti nemoj kontaktirat sa njom uopšte,ali njega nemoj odvajat od nje
uživaj u trudnoći,još malo i uživaćeš u svom zzamotuljku sa svojim mužek,a za druge nek te boli uvo

alman[sm=bravo.gif] brzo ćeš i ti,šta bi hoće li biti carski?

znaci ti ces nam ako Bog da u maju roditi, hajd nek samo bude hairli, a kako nam se slabo javljaju ostale [sm=nosecka.gif] sa spiska ja sam sljedeca, joj jos nisam ni svjesna, da je tako blizu, evo dok ovo pisem tacno me presjece stomak, bas mi je prebrzo proslo, sve nekako ubrzano, nisam se na uzivala nimalo, al eto nek se samo zivo i zdravo rodi pa cemo onda uzivati [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:55:02)

a ne znam jos nista za CR,vidjet cu kad odem na sljedecu kontrolu, a ja kako znam nema u Zenici te neke komisije kao u Sarajevu, zato cu i otici privatno kod dr. koji je sad nacelnik ginekoligije u kantonalnoj, pa da vidim sta ce mi reci [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (18.5.2015 15:58:09)

moram vam se pohvaliti kako sam posla sa ciscenjem kuhinje [sm=bravo.gif], pec, mikrovalna, napa i frizider, kao i gornji elementi odradjeni, evo sad sjela da popijemo kafu pa cu vidjeti da ocistim i donje njih nemam puno, al mi je smrt ugao ne znam kako cu se zavuci u njega, a mm ne moze pogotovo, jedino da malca ubacim unutra [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>