*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (15.5.2015 9:59:53)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Drage moje trudnice evo ja dosla na posao i konacno ugrabih vremena od posla da napisem koju. Za pocetak dobicemo seku. Its a girl!!! [sm=rozacrtici.gif] Tata je tako sretan [sm=bravo.gif] Sto se tice bebe sve je super, svi protoci ok, posteljica super, vode dovoljno. Srce, mozak, glavica, rukice, nogice, bubrezi ama bas sve ok i sve super. Beba vec sko 1 kg [sm=smiley36.gif] tatin zmaj ravno 973 gr (sto je "najtuznije" on je precizan, meni cak cura bila teza kad se rodila nego sto je predvidio [sm=smiley36.gif]). Bebica vec okrenuta glavicom dole tako da ovo sto gura kiselinu i sve moje organe su definitivno nogice za koje kaze da su vec duge (mashala na mamu). Urin je provjerio na licu mjesta, kaze odlican, pritisak nizak (105/70) moje klasicno, udebljala se 3 kg. Zadovoljan skroz a i ja s njim. E sad dolazimo da malo "ruznijeg" dijela. Nakon cijelog pregleda uvijek mi izmjeri i glic. Meni se grlic pravo skratio [sm=smiley19.gif] Za dvije sedmice idem na cervikometriju opet. Sa 44-45 mm se za mjesec dana skratio na jedva 30 mm. malo je zabrinut ali kaze posto je i prva trudnoca bila takva sad zna sta i kako (jer u prvoj je to bilo dramaticno od kontrole do kontrole grlic se skoro izgubio ali tad sam bila skoro na kraju 7og mjeseca, sad jos nisam ni usla u 7mi). Elem, nije mi dao nikakve tablete, nista. Rekao mi mirovanje, bez naprezanja i ostalih hepekova. Najgore kaze sto kod mene nema tih nikakvih simptoma pa onda ni ja nekad ne mogu da u mozgu prebacim da je to nesto napor jer ja to ne osjecam kao napor. Za sad mi je rekao malo vise mirovanja, reducirati naprezanja i eto da 29 ujutru opet dodjem pa cemo vidjeti. Nije odmah htjeo govoriti za more. rekao je prvo cemo vidjeti 29og kakvo je stanje ako se bude skratio u odnosu na danas definitivno ne preporucuje nikakvo putovanje. Nas dvoje smo vec poravnili da nam je svejedno otisli ne otisli, bice svakako na godisnjem, bitno je da odmorimo, moze se uvijek otici u pionirsku, na vrelo Bosne ili na planinu. E da sto se tice magnezija, ja mu rekla sta sam uradila i kako. kaze on ocito da mi ne odgovara ovaj direkt i da se ja vratim onom svom starom magneziju, kaze zasto mijenjati nesto sto savrseno odgovara. Eto drage moje trudnice, ja vas izvjestih o svemu. Odoh sad da uz kafu iscitam sta ste sve ovo napisale dok me nije bilo [sm=smiley1.gif] Cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] A sto se tice ovog drugog dijela sreca pa si zavrsila radove. Kad sam procitala mirovanje i da nema naprezanja kroz glavu mi prosli svi oni tvoji raporti za vrijeme radova [sm=smiley13.gif] Cuvaj se i pomazi pupu od teta sa rr
|
|
|
|