Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (5.4.2015 16:08:38)
|
Ninuska, jedva sam cekala da se prebacim u bolnicu ali sad vidim da mi je bolje ne ici do zadnjeg tj. do 36 sedmice, sa uputnicom iz DZ za color doppler koji mi je doktorica preporucila sto hitnije me nisu htjeli primiti u dezuri, u petak sam cekala 4h da bi mi Dr. koji je bio odgovorni i dezurni rekao da je on balavac i da on ne moze raditi taj CD vec da treba neko od starijih kolega kojim se moram naruciti, nije htio pisati nista mimo nalaza doktorice iz DZ jer ona ima vise iskustva iako se po UZV nije slagao sa njenim nalazom i cak mi je preporucio da idem na GAK. Iako me doktorica poslala hitno na taj pregled, rekli su mi da me Stojkanovic nece primiti jer nisam narucena te su mi, na moje insistiranje, rekli da dodjem tek za sedmicu i cekam Nakasa. Oprema je bar u ovom dole kabinetu stara i UZV nikakav, za CTG trudnice sjede po 3h a sve mi se cini, iako sam mislila da cu jednostavno kao i sve porodilje na preglede i na porodjaj pa ko se potrefi, da za sve treba veza. U bolnici u kojoj se planiram poroditi tako nista nisam rijesila i poslijepodne sam otisla sinu od mog privatnog doktora na GAK koji mi je uradio CD i dijelom rijesio moje brige/utjesio me i bio ono sto doktor treba biti: kulturan, ljubazan, autoritet i bar strucan za aparat. Vise ne znam da li da rizikujem da neko ko sam sebe naziva balavcem bude na porodu, da me pregledaju ili ne (ako im takav cejf bude) sa prastarom opremom itd. Jos cu otici kod Dr. Nakasa da vidim kakav ce utisak biti a prije nego sto konacno odlucim. Jos bih dodala da sam morala ici po drugu uputnicu za GAK u DZ i doktorici koja je u suprotnoj smjeni od moje i onda je ona pocela tracati moju doktoricu ali kao da smo na ulici, ocekujes valjda od tih doktora da budu pismeni, obrazovani, kulturni ljudi a taj dan sta dozivjeh i cega se naslusah- strasno.
|
|
|
|