Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (6.4.2015 16:11:13)
|
IZVORNA PORUKA: lala88 kod mene se vrjeme pogorsalo, samo je oblacno, ali jutros je bilo vedro i suncano. Meni se inace kosa dize kad pocnu kile rasti, znam da se nisam puno udebljala, ali strah me vage, nastojim jesti zdravo ali to je nekad nemoguce, evo bas sam jutros pojela argetu. alo to je tek druga od pocetka trudnoce. Inace jedem pono mlijecni proizvoda, vajkrem, zdenka i mlijeko moraju biti u frizideru, nesmije faliti. JA bas pokusavam da se ne udebljam puno, nekd mi se oko 20h nesto jede ja napravim supu da nebi jela nesto od cega bi se udebljala. A vitamine pijem redovno, vazno je da beba dobiva gramazu, moj dr predlaze da se 1kg dobiva mjesecno, preko toga predlaze dijete. živa bila ko ti je taj doktor? koliko ja znam,a dobro znam iako nisam doktor u trudnoći se preporučuje da dobijena kilaža bude između 12-16kg,zavisno od početničke TT drugačija priča je kad je neko debeo ili mršav Na početku trudnoće većina žena povraća ili ima mučnine,dosta njih i izgubi kilu,dvije na početku,a počne dobijat na težini negde oko 4mj.trudnoće preporučeno je nakon da se dobija 2kg mjesečno i to čini mi se nakon 5ili6 mj. ako te strah da se ne udebljaš zameni vajkrem za mladi sir,vajkrem je jednako kaloričan kao i argeta a mlijeko ako piješ punomasno zameni sa 0,9 ili 1,5 jer čaša mlijeka sa o,9mm od 2dc ima jednak broj kalcijuma kao i punomasno mlijeko trebamo pazit šta i kako jedemo i nastojat da se što zdravije hranimo i bez trudnoće,ali sve u granicama normale ne sekiraj se ti plaho oko kilaže,sleti to brzo nakon poroda veruj
|
|
|
|