Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 9:28:41)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Ja bez voca i povrca ne mogu zivjeti i ne znam kako bi radni dan izgurala bez banana, kivija, jabuka a da ne govorim da jedva cekam navalu bobicastog voca. Bitno je da se dobro opere. Koru ogulim (ako su domace jabuke onda obavezno jedem sa korom, tako mi je draze). Sto se tice zelene salate, mladog luka, spinata, blitve, to dobro operem u vise voda onda malo pokiselim daostoji u sodi bikarboni pa opet isperem, zacinim maslinovim uljem i limetom ili limunom. Sto se tice salama, virsli, pasteta to ni inace ne jedem tako da izbjegavam i u trudnoci. Malena je u fazi kad pojede nekad virsle pa se onda i ja ogrebem uz nju (mislim, ne mozes totalno izbaciti sve nezdravo iz jelovnika). Meso nisam dugo jela i jos uvijek ne mogu piletinu ni ocima ali crveno meso je zdravo (naravno ako ces praviti natur sniclu ili krckati neko varivo), plus riba zbog omega masnih kiselina (meni je na jelovniku bila i 3-4 puta sedmicno jer sam samo nju mogla od silnog mesa). Sto se tice ribe ne jedem konzerviranu (ona mi je samo kad pravim salatu sa tjesteninom, maslinama i svim i svacim), trudim se da kupimo uvijek frsku (prijateljicicna sestra ima ribnjak, ne tove ribu i znam da je 100% friska i zdrava). Od grickalica pojedem na poslu neki keksic (oni welness ili plazma uz caj), ponekad red cokolade. trudim se da unesem sto vise voca, cajeva i vode. Od nedavno sam pocela i ness ujutru (valja mi izgurati radni dan). Cedevitu pijem, znam samo da deblja [sm=smiley36.gif] ne procitah i ne upratih da je nezdrava. Od sokova gledam da sebi cijedim (narandza, grejp, limun, limeta...) ali popijem nekad i one kupovne. Donat mi je droga [sm=smiley36.gif] Slicno skroz sam i u prvoj trudnoci. Sad mi jedino nedostaje vise fizicke aktivnosti ali ide krecenje i spremanje idu ljepsi dani i more juuupppiiiiiiiiiii [sm=bravo.gif] Pogledaj na internetu konzervisana riba se ne preporucava zbog sadrzaja zive. :D Stvarno, nekako, barem sam ja takav osjecaj dobila, prvo isprepadaju covjeka, sta smije, sta ne smije, i onda fakticki ispada budala sto neku hranu izbjegava. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|