RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 9:38:40)

Ja ne googlam ni hranu ni nalaze [sm=smiley1.gif] jebi ga takva sam. Ni sam ni u prvoj trudnoci a vala u ovoj drugoj jos manje (tacno je kad kazu da si mnogo mnogo opusteniji u drugoj trudnoci). Ako meni moj doktor kaze jedi sto vise voca i povrca, vocnih salata, barenog (leso) povrca, corbica, supica sa iskuhanim mesom meni je to AMIN sto bi se reklo.

Hvala Bogu nismo svi isti, i ne bi valjalo da smo isti.
Meni je mjerilo to sto se ja osjecam odlicno, sto beba odlicno napreduje i sto su mi nalazi dobri... znaci beba uzima ipak nesto dobro iz te hrane [sm=smiley1.gif]

I ne moze me niko ubijediti stvarno da je bolje da kljukam raznorazne vitamine i jedem cips, hrenovke ili neku brzu hranu od kljukuse, zeljanice, blitve i krompira sa pastrmkom...jos kad uleti neki domaci sir ili kajmak uuuhhhhhhhh e sad sam gladna odoh pojest bananu [sm=smiley36.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 9:47:53)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Ja ne googlam ni hranu ni nalaze [sm=smiley1.gif] jebi ga takva sam. Ni sam ni u prvoj trudnoci a vala u ovoj drugoj jos manje (tacno je kad kazu da si mnogo mnogo opusteniji u drugoj trudnoci). Ako meni moj doktor kaze jedi sto vise voca i povrca, vocnih salata, barenog (leso) povrca, corbica, supica sa iskuhanim mesom meni je to AMIN sto bi se reklo.

Meni je mjerilo to sto se ja osjecam odlicno, sto beba odlicno napreduje i sto su mi nalazi dobri... znaci beba uzima ipak nesto dobro iz te hrane [sm=smiley1.gif]

I ne moze me niko ubijediti stvarno da je bolje da kljukam raznorazne vitamine i jedem cips, hrenovke ili neku brzu hranu od kljukuse, zeljanice, blitve i krompira sa pastrmkom...jos kad uleti neki domaci sir ili kajmak uuuhhhhhhhh e sad sam gladna odoh pojest bananu [sm=smiley36.gif]

Vjeruj mi ja znam trpiti glavobolju, ali tabletu kafetin necu da popijem. Imala sam temperaturu, nisam nista pila, prosla je sama. Nekako me strah. Nije sada da sam na svoju ruku, ja pitam, i ako mi jedna osoba kaze nemoj, onda.. za mene je to dovoljno. Legnem spavati i tako. Uh sto sam ranije mogla spavati, sada nekako osjecam da mogu citavu kucu prevrnut na glavu. [sm=jezicek.gif] Najgore je kada ono citas, na pocetku mi je tako bilo, kada nisam bila uclanjena niti na jedan forum. sada sam na ovaj. Nekako nacitas se svega, pa se vise prepadnes nego bilo sta drugo. I na kraju ono sama sebi postavim pitanje, pa cekaj Nahla, ti ne znas da li te zene uopste imaju djecu, ili su to price rekla kazala. Tako da neke teme izbjegavam. Sto se tice carskog reza, sva sam se isprepadala. Bojim se svoje kicme, a bojim se i porodjaja. Kako, sta? Ne znam. I trudnice koje bi o tome i pisale, nekako imam utisak da je kod nas jos uvijek takav mentalitet, da je sramota reci hej imam hendikep. Mozda upravo necija prica o hendikepu drugima javi osjecaj smiraja, da se ne sikiramo. [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Al et. Vidjet cu iduci put kada odem ginekologu.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 9:53:51)

Pijem vitamine po preporuci mog dr,iako su mi svi nalazi uredni hvalaa Bogu,jednostavno u trudnoci organizam zahtjeva svega vise,to ti je tvoj dr trebao reci,a sto vise budes citala te budalastine po internetu samo cete glava vise boliti,sve sto te zanima najbolje pitas svog ginekologa,i meni je prva trudnoca,i vjeruj vecinu stvari sam saznala ovdje na forumu od zenica,imam osjecaj da su mi dale korisnije savjete od budalastina po google pretrazivacu

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 9:54:43)

Tablete ni pod razno ne uzimaj nikakve na svoju ruku,osim kad imas bas previsoku temperaturu smijes samo paracetamol

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:02:36)

Sta da ti kazem.
ja i procitam pa onda skontam sama (nisam duduk i ima dovoljno godina i vec jedno dijete kuci a i prosla sam svega u zivotu da znam sta je dobro za mene a sta ne).
Nedavno sam se ovdje uclanila na forum mada sam u prvoj trudnoci znala navratiti, procitati...

Ja imam dijagnozu jos iz prve trudnoce hiperemesis gravidarum/ili gravidum kako vec ko voli [sm=smiley1.gif] sto znaci da imam prekomjerne mucnine i povracane koje su u prvoj trudnoci isle i do mirovanja, infuzija, gubitka tjelesne tezine u prvih 4-5 mjeseci koje sam eto nekako uspjela vratiti i unatoc svemu uspjela prirodno i bez velike muke na svijet donijeti zivu i zdravu djevojcicu.
U drugoj trudnoci mi je ista dijagnoza sa nesto manjim tim naletima povracanja uz stalne mucnine, isto gubitak kilaze (tek sam se prosli mjesec vratila pocetnoj kilazi a pregurala sam vise od pola trudnoce).

Sto se tice tvoje dijagnoze i nedoumica moj ti je topli savjet da sve to rijesis sa svojim doktorom, ako ti je nesto nejasno nadjes i drugo misljenje. Nije ni svaki carski isti, niti svaka dijagnoza ista, uvijek imas i vise nekih riziko faktora koji uticu na to. Mene su mjesecima ubjedjivale kolegice i drugarice (koje su citale na netu i guglale) da necu moci prirodno da rodim zbog velike dioptrije (imam skoro -6 na oba oka), pitala Divanovica covjek mi rekao ocni pregled, otisla i Nakasu, kaze Nakas lijepo ocnom doktoru. Nije bitna dioptrija koliko zdravlje oka, ocni pritisak...otisla na pregled dr. Paco rekao sto se tice tvojih ociju mozes jos 10toro roditi [sm=smiley36.gif]
Ja se porodila prirodno, dioptrija mi se malo smanjila [sm=smiley1.gif]
I u ovoj trudnoci se pripremam na isti redoslijed, uputnicu, na pregled oka i milina. Samo sto sad znam unaprijed sta i kako i sto sam sigurnija po pitanju nebuloznih prica.

Odoh ja dobrano od teme (a imam i vremena) ja bih se uvijek prvo posavjetovala sa doktorom. Nijedna trudnica (bar ovdje na forumu sto sam citala) vitamine ne pije na svoju ruku ili bilo koje druge lijekove i radje nece popiti nego ce piti. Folna kiselina ti je bitnija 3-4 mjeseca pred zacece nego ona prva tri mjeseca ali eto, cesto zene dugo ne znaju ni da su trudne. Doktor ti preporuci i vitamine (obicno je to pri kraju 3ceg mjeseca) kad vec pocinje intezivni razvoj bebe, kad posteljica preuzima ulogu i od majke crpi sve i ne moze se hranom bas sve nadomjestiti narocito ne folna kiselina, zeljezo, magnezij...za sve to treba nesto dodatno unositi.

IZVORNA PORUKA: Finepex

Vjeruj mi ja znam trpiti glavobolju, ali tabletu kafetin necu da popijem. Imala sam temperaturu, nisam nista pila, prosla je sama. Nekako me strah. Nije sada da sam na svoju ruku, ja pitam, i ako mi jedna osoba kaze nemoj, onda.. za mene je to dovoljno. Legnem spavati i tako. Uh sto sam ranije mogla spavati, sada nekako osjecam da mogu citavu kucu prevrnut na glavu. [sm=jezicek.gif] Najgore je kada ono citas, na pocetku mi je tako bilo, kada nisam bila uclanjena niti na jedan forum. sada sam na ovaj. Nekako nacitas se svega, pa se vise prepadnes nego bilo sta drugo. I na kraju ono sama sebi postavim pitanje, pa cekaj Nahla, ti ne znas da li te zene uopste imaju djecu, ili su to price rekla kazala. Tako da neke teme izbjegavam. Sto se tice carskog reza, sva sam se isprepadala. Bojim se svoje kicme, a bojim se i porodjaja. Kako, sta? Ne znam. I trudnice koje bi o tome i pisale, nekako imam utisak da je kod nas jos uvijek takav mentalitet, da je sramota reci hej imam hendikep. Mozda upravo necija prica o hendikepu drugima javi osjecaj smiraja, da se ne sikiramo. [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Al et. Vidjet cu iduci put kada odem ginekologu.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:09:23)

Jutro
ja danas u sest na kontrolu...malo je reci da sam nervozna[sm=smiley1.gif] ali nadam se najboljem. Juce se nisam stigla javiti. Isla vaditi TSH. Nije los ali mogao bi biti i manji..pijem bas veliku dozu lijeka ali dr kaze da je to ok, pa se smirih.
Vi se bas napisale[sm=smiley36.gif]
Vidim i Leeni i Maloj curici uredni nalazi i kontrole,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nisam ni sumnjala.

Ja sam juce prvi put kupila trudnicke pantole[sm=jezicek.gif], obukla odmah i sva sam sebi bila smijesna[sm=jezicek.gif] Kupih u waikikiju ali treba mi jos, napomenuste me za pijcu na Ciglanama pa cu otici tamo jos koje da uzmem.

Finepex, dobro dosla...ja se trudim jesti vise voca i povrca ali sto alman kaze omakne se[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Znam da i to ima sto kazes pesticida ali opet bolje to nego smo neku hranu koja deblja. Ja sam doduse iskljucila slatko totalno radi inzulnemije i meni je super kako ne pijem i ne jedem nista sto ima secera u sebi. Moj ti je savjet, ne citaj nista po internetu, sto kaze LTM, pitaj doktora, najbolje ce ti on ili ona znati rijesit nedoumice. Ja pijem hrpu vitamina ali ja sam sepcijalan slucaj[sm=jezicek.gif] Nek'' je tebi sretno i mislim da bi trebala spomenuti tu kicmu za svaki slucaj.

ananas[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:10:28)

imas prelijepo ime, jedno od imena koje je na spisku za moju curu [sm=smiley1.gif]

a sto se tice carskog reza, ja sam prvo rodila na carski, i sad cu najvjerovatnije, ja sam poslije bila super, a sad da je bolje prirodno sigurno da jest, al ako ne moze hvala Bogu pa ima i CR
a obavezno reci ginek, za problem sa kicmom, pogotovo sto si operisala, jer kasnije kad beba bude rasla bit ce ti i vece optereccenje na kicmu, pa cas morati mozda i vise mirovati, al sve to ce ti najbolje reci dokktor[sm=smiley1.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:12:56)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Pijem vitamine po preporuci mog dr,iako su mi svi nalazi uredni hvalaa Bogu,jednostavno u trudnoci organizam zahtjeva svega vise,to ti je tvoj dr trebao reci,a sto vise budes citala te budalastine po internetu samo cete glava vise boliti,sve sto te zanima najbolje pitas svog ginekologa,i meni je prva trudnoca,i vjeruj vecinu stvari sam saznala ovdje na forumu od zenica,imam osjecaj da su mi dale korisnije savjete od budalastina po google pretrazivacu

Meni je samo dala onu folnu kiselinu kako se zove, u tabletama. Pregnital, ako je to to [sm=smiley36.gif]. Bila je na pocetku 38-39 temp, kada sam imala osjecaj nemoci, ono kao da nemas snage, kao da te sve boli, i stalno spavas. a sada je ok.

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:16:40)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro
ja danas u sest na kontrolu...malo je reci da sam nervozna[sm=smiley1.gif] ali nadam se najboljem. Juce se nisam stigla javiti. Isla vaditi TSH. Nije los ali mogao bi biti i manji..pijem bas veliku dozu lijeka ali dr kaze da je to ok, pa se smirih.
Vi se bas napisale[sm=smiley36.gif]
Vidim i Leeni i Maloj curici uredni nalazi i kontrole,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nisam ni sumnjala.

Ja sam juce prvi put kupila trudnicke pantole[sm=jezicek.gif], obukla odmah i sva sam sebi bila smijesna[sm=jezicek.gif] Kupih u waikikiju ali treba mi jos, napomenuste me za pijcu na Ciglanama pa cu otici tamo jos koje da uzmem.

Finepex, dobro dosla...ja se trudim jesti vise voca i povrca ali sto alman kaze omakne se[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Znam da i to ima sto kazes pesticida ali opet bolje to nego smo neku hranu koja deblja. Ja sam doduse iskljucila slatko totalno radi inzulnemije i meni je super kako ne pijem i ne jedem nista sto ima secera u sebi. Moj ti je savjet, ne citaj nista po internetu, sto kaze LTM, pitaj doktora, najbolje ce ti on ili ona znati rijesit nedoumice. Ja pijem hrpu vitamina ali ja sam sepcijalan slucaj[sm=jezicek.gif] Nek'''' je tebi sretno i mislim da bi trebala spomenuti tu kicmu za svaki slucaj.

ananas[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Znam, hvala vam svima, ma gora sam ja budala, sto kaze moja mama, ja gledam na kicmu kao da sam zub izvadila, a ne kao operaciju kicme kao kicmu. Nadam se da necu morati lezat. Na hajr. [sm=smiley1.gif] Nekako sam uvijek bila ziva, nisam mogla 5minuta sjediti mirno.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:18:06)

To ti je to draga,samo pij sta ti daju i moj ti je savjet slobodno uzimaj sto vise voca i povrca naravno dobro operi,nemoze ti to nista odmoci,samo beba moze biti zdravija i naravno ako naletis na sto vise domaceg voca i povrca,ja imam tu srecu pa ce ubrzo biti svega domaceg [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:27:50)

ja jedva cekam jagode i kamcatku, to je vrsta borovnice, naravno sa nase plantaze domace, dolaze sad u maju, eno vec cvatu

ja sam jela i proslu trudnocu jagode i sve super mali nema alergiju i on ih voli pravo, a sad da li se smije dok se doji zbog alergije[sm=zmeden.gif]

memsi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:30:11)

Jutric drage dame,
Kako ste se vi naspavale,da li je raspolozenje na nivou.Ja sam bolja,ubila se vitaminima ovih dana tako da prehlada jenjava hvala Bogu.Jutros isla vadila krv,urin,nalazi poslije podne.Nadam se da ce biti ok.Od subote ponovo radna akcija.Vidim pisalo se o garderobi za trudnice.Ja sam dosta stvari kupila u Lc Waikiki,nekako potrefla na snizenje i kupila stvarcica koje se bas mogu iskoristiti.Najvise nosim one trudnicke helanke jer su ekstra prakticne i udobne.

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:31:01)

To ti je to draga,samo pij sta ti daju i moj ti je savjet slobodno uzimaj sto vise voca i povrca naravno dobro operi,nemoze ti to nista odmoci,samo beba moze biti zdravija i naravno ako naletis na sto vise domaceg voca i povrca,ja imam tu srecu pa ce ubrzo biti svega domaceg [sm=smiley1.gif]

Hvala bas ste super. Nekako sve me strah, vec ako je s bebom hvala Bogu sve ok, ako je sve normalno da sada sa ishranom ne ucinim da bude s manom. Sto se tice kicme, strahovala sam, a i sad strahujem da nece naslijediti, al sta ces. I ako naslijedi, ni prvo ni zadnje. Jest da ce meni biti tesko, znam kako su mene izazivali zbog grbe, ali et.. sta je tu je. Nadat se da ce pokupiti gene od muza. Da ce biti 0 krvna grupa i zdrav.

memsi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:32:58)

Bravo za kontrolu MC, bez veze si se nasekirala.Hvala Bogu da je sve ok,jos malkice i eto te sa svojom bebacom u narucju.

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:33:29)

IZVORNA PORUKA: memsi

Jutric drage dame,
Kako ste se vi naspavale,da li je raspolozenje na nivou.Ja sam bolja,ubila se vitaminima ovih dana tako da prehlada jenjava hvala Bogu.Jutros isla vadila krv,urin,nalazi poslije podne.Nadam se da ce biti ok.Od subote ponovo radna akcija.Vidim pisalo se o garderobi za trudnice.Ja sam dosta stvari kupila u Lc Waikiki,nekako potrefla na snizenje i kupila stvarcica koje se bas mogu iskoristiti.Najvise nosim one trudnicke helanke jer su ekstra prakticne i udobne.

Ako Bog da, ne treba puno razmisljati. Kod mene ti je slucaj citav zivot mi je krv bila losa, da sam se nadala da ce mi sada, kada sam u trudnoci radila nalaze biti krv losa, kada ono, prvi put u zivotu krv mi je iznad 16. Ono zeljezo. [sm=smiley36.gif] Prvi put u zivotu da nemam bakterija u urinu. Hvala Bogu. Ne treba puno razmisljat. Sta bude biti ce. Ja imam nekoliko "trenerki" za trudnice, u tome sam vecinom.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:38:56)

uh alman i ja jedva cekam voce...dosta mi vise banana[sm=smiley36.gif] Ja strasno volim borovnice[sm=bravo.gif] i lubenicu, samo cu se nacekati da to dodje

memsi, kupih i ja helake u waikikiju juce, super su a na snizenju. Sapnu mi kasnije prodavacica da ce jos neke stvari ubrzo na snizenje pa da ne kupujem odmah sve. Navijam da nalazi budu super[sm=bravo.gif]

finepex, mislim da se vec moze vidjeti ako ima neka deformacija kicme u bebe[sm=zmeden.gif]. Meni uvijek pokazu kicmu bebe i rebra i upratim da je ona linija ok. Vidi se to na uzv lijepo. Nadat se najboljem u svakom slucaju[sm=bravo.gif] Zao mi je sto ti imas traume zbog izazivanja, nije to lako djetetu podnijeti. Drago mi je da si to rijesila ako ti je stvaralo probleme[sm=bravo.gif]

memsi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:42:09)

Podrav,kao prvo zelim ti dobrodoslicu i lijepo i ugodno druzenje na forumu zajedno sa svima nama kao i trudnocu.Ne znam cemu tolika zabrinutost oko drugog stanja draga,vjerovatno ti je prva trudnoca.Iz iskustva mog kao i mnogih clanica sa ovog foruma koje su vec postale mame zelim te posavjetovati da se ne brines mnogo,nemoj ni da citas svasta po netu.Ovo nase trudnicko stanje je jedan od najljepsih perioda u zivotu,tako da trebas uzivati u svakom danu.Jedi slobodno sve ono sto ti organizam zahtjeva.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:44:00)

Ishranom ne bi trebala uopste nastetiti bebi, cak sta vise pravilnom i dobrom ishranom moze i tebi i bebi biti samo bolje (ne govorim za nezdravu hranu, gazirana pica, brzu hranu, previse secera...to nije dobro ni kad nisi trudan a ne u trudnoci). Mada ja nisam tako iskljuciva, treba nekad pojesti i nesto od brze hrane, popiti nekad nesto gazirano, pojesti slatkog... ne treba sebe muciti i patiti i ukidati slatko ako ti organizam trazi kocku cokolade. Drugo je skroz kad trudnice imaju problema sa pritiskom, secerom u trudnoci ili necim drugim pa zbog toga moraju izbjegavati neki vid hrane ali i tad koliko znam ne ukida se sve u potpunosti (organizmu treba neki vid secera, masnoca, soli... samo ne u nekoj norlanoj ili pretjeranoj kolicini).

Za ovo drugo, sve nedoumice ce ti najbolje rijesiti tvoj ginekolog ili hirurg (ja ni to ne bih iskljucila kao opciju konsultacije ako te bas to toliko sekira). Sto se tice genetike, ni tu nisam bas neki strucnjak, ali sve je to lutrija...genetika je cudna stvar. Od citave genetike (jos je rano za reci na koga vise lici, sta je cije pokupila) moja je pokupila visinu od oboje, tersluk i tvrdoglavost na mamu [sm=smiley36.gif] i plave oci (kazu da ako oboje roditelja imaju plave ili svijetle oci (sive, zelene) sansa da se dijete rodi sa nekom drugom bojom je manja od 1%)
Drzim ti fige da sve bude i vise nego odlicno i da sve prodje onako kako se i nadas i da sto vise uzivas u tom periodu koji je ispred tebe [sm=smiley1.gif]

Hvala bas ste super. Nekako sve me strah, vec ako je s bebom hvala Bogu sve ok, ako je sve normalno da sada sa ishranom ne ucinim da bude s manom. Sto se tice kicme, strahovala sam, a i sad strahujem da nece naslijediti, al sta ces. I ako naslijedi, ni prvo ni zadnje. Jest da ce meni biti tesko, znam kako su mene izazivali zbog grbe, ali et.. sta je tu je. Nadat se da ce pokupiti gene od muza. Da ce biti 0 krvna grupa i zdrav.

memsi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:47:49)

Super draga,jesi li vidjela mozda one pantalone u ljetnim pastelnim bojama,predobre su.Da hoce njih sniziti da kupim sebi jos jedne,vec imam plave.Ekstra su ali mi bas mnogo 40 KM,idemo u ljeto tako da ce se vise nositi haljinice.I ja se nadam da ce nalazi biti ok ali obzirom da sam prehladena bojim se da ce leukociti biti visoki,ali hajd vidjecemo.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:54:11)

Ishranom ne bi trebala uopste nastetiti bebi, cak sta vise pravilnom i dobrom ishranom moze i tebi i bebi biti samo bolje (ne govorim za nezdravu hranu, gazirana pica, brzu hranu, previse secera...to nije dobro ni kad nisi trudan a ne u trudnoci). Mada ja nisam tako iskljuciva, treba nekad pojesti i nesto od brze hrane, popiti nekad nesto gazirano, pojesti slatkog... ne treba sebe muciti i patiti i ukidati slatko ako ti organizam trazi kocku cokolade. Drugo je skroz kad trudnice imaju problema sa pritiskom, secerom u trudnoci ili necim drugim pa zbog toga moraju izbjegavati neki vid hrane ali i tad koliko znam ne ukida se sve u potpunosti (organizmu treba neki vid secera, masnoca, soli... samo ne u nekoj norlanoj ili pretjeranoj kolicini).

LTM, bas tako. Meni su radi visokog inzulina iskljucili secer. Cak mi je moj endokrinolog zabranio i cijedjene sokove radi secera. Dozvoljeno mi je saka voca dnevno. Iako ja bas ne slusam to u vezi voca. S obzirom da pijem lijekove za taj inzulin, meni ti lijekovi nekada i secer obore pa sam prisiljena uzeti kockicu cokolade ili nesto slicno da ne bih pala u hipoglikemiju. Kada sam slusala sta sve ne bih smjela jesti, od proizvoda sa glutenom (svako tijesto), voce, slatko...razmisljam u sebi, majko moja sta mi ostade da jedem[sm=jezicek.gif] Elem, nekako se prilagodis iako ja ne slusam slijepo sve te preporuke. Samo stvarno slatko ne jedem, to sam iskljucila[sm=smiley1.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:54:57)

Super draga,jesi li vidjela mozda one pantalone u ljetnim pastelnim bojama,predobre su.Da hoce njih sniziti da kupim sebi jos jedne,vec imam plave.Ekstra su ali mi bas mnogo 40 KM,idemo u ljeto tako da ce se vise nositi haljinice.I ja se nadam da ce nalazi biti ok ali obzirom da sam prehladena bojim se da ce leukociti biti visoki,ali hajd vidjecemo.

Ako Bog da biti ce sve ok. Ni prva ni zadnja koja je bila prehladjena. Ja sam svoje kupila u secoond handu bile 15KM pa mi snizila na 10 posto sam uzela nekoliko. Prakticne su. Iako trebam i te pogledati od lana, da ne hodan u trenerkama na +30 [sm=jezicek.gif]

Ne zelim da sada neko pomisli kakva sam ja trudnica, ali meni je stvarno puno da za neke trudnicke hlace dam 40-50KM, ili haljinice-tunikice 50-60KM kada mogu proci jeftinije. Operes pa ko nova. Da ne spominjem one trudnicke haljine od 100KM. Jesu one lijepe, to sve stoji, ali.. pretjerano..

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 10:55:48)

Joj vidjela sam..prekrasne su. Boje su divne stvarno. ALi i meni previse da dajem..cekat cemo snizenje.[sm=jezicek.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:05:08)

Joj vidjela sam..prekrasne su. Boje su divne stvarno. ALi i meni previse da dajem..cekat cemo snizenje.[sm=jezicek.gif]

Ja uvijek pogledam ili na piku- internet stranica, ili drugim radnjama imali gdje jeftinije. Pijace ne gledam, jer uvijek sta god sam kupila cim bi oprala smanjilo bi se za 3 broja.

Evo primjera radi, trudnicka haljina na piku 20 KM, jos markirana

http://www.olx.ba/artikal/13914386/trudnicka-haljina-hm/

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:08:57)

Moja prijateljica je u trudnoci dobila gestacijski secer i to joj ludirao pravo, pravio joj probleme... i znam da mi je pricala da joj nisu rekli da 100% izbaci slatko jer to je ono kod secerasa, sto se ne smije raditi, 100% izbaciti slatko jer ti organizam onda ima preveliku potrebu za slatkim i svako ukidanje slatka moze izazvati secernu komu (kao i previse slatkog). Svekar ima problema sa secerom, pije i tablete ali znam da i on povremeno pojede slatko. On gori od djeteta [sm=smiley36.gif] cim je neko okupljanje ili zajednicki rucak cim sjedne za sto pita imal sta slatko poslije [sm=smiley36.gif]

Druga je opet imala problema sa kilama i pritiskom, pila i tablete za pritisak... sve to bude ok na kraju samo covjek se mora prilagoditi datoj situaciji i prilagoditi svoje navike datim okolnostima.
Ja sam uvijek za ono umjereno i raznovrsno. Vala treba sebe pocastiti i sladoledom, i cokoladom, pojest i kolac. Nisam sad za ono sjedi i pojedi po tepsije ali nece bebu i mene ubiti sladoled u kornetu ili komad kolaca ili torte... a boga mi ni vocna salata [sm=smiley1.gif]

LTM, bas tako. Meni su radi visokog inzulina iskljucili secer. Cak mi je moj endokrinolog zabranio i cijedjene sokove radi secera. Dozvoljeno mi je saka voca dnevno. Iako ja bas ne slusam to u vezi voca. S obzirom da pijem lijekove za taj inzulin, meni ti lijekovi nekada i secer obore pa sam prisiljena uzeti kockicu cokolade ili nesto slicno da ne bih pala u hipoglikemiju. Kada sam slusala sta sve ne bih smjela jesti, od proizvoda sa glutenom (svako tijesto), voce, slatko...razmisljam u sebi, majko moja sta mi ostade da jedem[sm=jezicek.gif] Elem, nekako se prilagodis iako ja ne slusam slijepo sve te preporuke. Samo stvarno slatko ne jedem, to sam iskljucila[sm=smiley1.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:09:03)

Ili evo, dok smo mi nase vjencanice placale po hiljadu maraka, neko ce proci sa 120KM plus moze biti da je trudnicka, a moze i da je takav fazon haljine.

http://www.olx.ba/artikal/15880484/vjencanica-haljina-trudnicka/

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>