RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:11:54)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Moja prijateljica je u trudnoci dobila gestacijski secer i to joj ludirao pravo, pravio joj probleme... i znam da mi je pricala da joj nisu rekli da 100% izbaci slatko jer to je ono kod secerasa, sto se ne smije raditi, 100% izbaciti slatko jer ti organizam onda ima preveliku potrebu za slatkim i svako ukidanje slatka moze izazvati secernu komu (kao i previse slatkog). Svekar ima problema sa secerom, pije i tablete ali znam da i on povremeno pojede slatko. On gori od djeteta [sm=smiley36.gif] cim je neko okupljanje ili zajednicki rucak cim sjedne za sto pita imal sta slatko poslije [sm=smiley36.gif]

Druga je opet imala problema sa kilama i pritiskom, pila i tablete za pritisak... sve to bude ok na kraju samo covjek se mora prilagoditi datoj situaciji i prilagoditi svoje navike datim okolnostima.
Ja sam uvijek za ono umjereno i raznovrsno. Vala treba sebe pocastiti i sladoledom, i cokoladom, pojest i kolac. Nisam sad za ono sjedi i pojedi po tepsije ali nece bebu i mene ubiti sladoled u kornetu ili komad kolaca ili torte... a boga mi ni vocna salata [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Ishranom ne bi trebala uopste nastetiti bebi, cak sta vise pravilnom i dobrom ishranom moze i tebi i bebi biti samo bolje (ne govorim za nezdravu hranu, gazirana pica, brzu hranu, previse secera...to nije dobro ni kad nisi trudan a ne u trudnoci). Mada ja nisam tako iskljuciva, treba nekad pojesti i nesto od brze hrane, popiti nekad nesto gazirano, pojesti slatkog... ne treba sebe muciti i patiti i ukidati slatko ako ti organizam trazi kocku cokolade. Drugo je skroz kad trudnice imaju problema sa pritiskom, secerom u trudnoci ili necim drugim pa zbog toga moraju izbjegavati neki vid hrane ali i tad koliko znam ne ukida se sve u potpunosti (organizmu treba neki vid secera, masnoca, soli... samo ne u nekoj norlanoj ili pretjeranoj kolicini).

LTM, bas tako. Meni su radi visokog inzulina iskljucili secer. Cak mi je moj endokrinolog zabranio i cijedjene sokove radi secera. Dozvoljeno mi je saka voca dnevno. Iako ja bas ne slusam to u vezi voca. S obzirom da pijem lijekove za taj inzulin, meni ti lijekovi nekada i secer obore pa sam prisiljena uzeti kockicu cokolade ili nesto slicno da ne bih pala u hipoglikemiju. Kada sam slusala sta sve ne bih smjela jesti, od proizvoda sa glutenom (svako tijesto), voce, slatko...razmisljam u sebi, majko moja sta mi ostade da jedem[sm=jezicek.gif] Elem, nekako se prilagodis iako ja ne slusam slijepo sve te preporuke. Samo stvarno slatko ne jedem, to sam iskljucila[sm=smiley1.gif]

Dobro zboris [sm=smiley36.gif]. Meni je pritisak non stop nizak.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:27:40)

ej zenice, samo da vam mahnem, ne stignem vas citati, imam u gostima jednu slatku i nemirnu princezicu. Nadam se da ste sve dobro i zdravo.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:34:09)

Meni treba jedan forumski savjet [sm=smiley1.gif]
Vi koje krecite ili planirate kreciti. Jel boje - ove intezivne (meni recimo treba narandzasta ali bas ona boja naradze intezivna) jel kupujete one vec umucene ili mutite po kataloskoj boji. Ako ste kupovale gotove da li ste zadovoljne i koje ste uzimale, a ako mutite gdje ste mutile i za koliko su vam smutili [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:38:40)

Meni treba jedan forumski savjet [sm=smiley1.gif]
Vi koje krecite ili planirate kreciti. Jel boje - ove intezivne (meni recimo treba narandzasta ali bas ona boja naradze intezivna) jel kupujete one vec umucene ili mutite po kataloskoj boji. Ako ste kupovale gotove da li ste zadovoljne i koje ste uzimale, a ako mutite gdje ste mutile i za koliko su vam smutili [sm=smiley36.gif]

Ja sam kupovala vec umucenu boju [sm=jezicek.gif] Uzmem katalog boja u radnji i izaberem i onda mi oni umute to. Bile je uvijek ista boja kao na onom kartoncicu. Tii mozes postici vise intenzivniju ili manje, zavisno koliko puta predjes tom bojom. I da, uvijek sam uzimala kanticu viska kako bih imala za eventualne popravke u toku godine kao npr onaj kompot sto prosuh i vjeruj da vrijedi imati rezervnu kanticu[sm=smiley36.gif]. U mene nisu te intenzivne boje doduse, u mene je neka bez

meri1983 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:46:00)

Pozdrav svima!!!

Dan je prekrasan i ako imate vremena i mogućnosti obavezno prošetajte [sm=smiley1.gif]

Jutros sam odnijela posljednji uzorak urina za urinokulturu i molim Boga da to bude uredno..

LieToMe - što se tiče krečenja, ja sam svoje boje naručila prema katalogu i to iz Zenice jer su tamo puuuno povoljnije [sm=smiley36.gif]... A i već sam ih koristila i baš sam prezadovoljna..Boja koja je u katalogu takva bude i na zidu..

Što se tiče trudničke odjeće, prije par dana sam našla super hlače u Tiffaniju, ravan kroj i 39 km [sm=bravo.gif]

[sm=smiley20.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:50:39)

Carobno jutro i Meri1983 jos samo da mi kazete marke boja (jupol, caparol ili neka treca ???) cisto da me usmjerite na nekakav put [sm=smiley36.gif]

mi smo uzimali neke orca boje (narandzastu i ciklama za spavacu) ali zadnji put nismo bili plaho zadovoljni, sad bi bas malo intezivnije da znam da ce biti kako zelim 100% pa svaki savjet i sugestija su dobro dosle [sm=smiley1.gif]

meri1983 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:56:34)

Mi smo naručili iz Integre Zenica i marka je Spektra [sm=smiley1.gif]

Ne znam da li i gdje ima to u Sarajevu[sm=smiley13.gif]

Nadam se da sam ti bar malo pomogla [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:05:17)

Jutro/dan, odveli malu u vrtic,,nesto raduckala po kuci, pa cu sad da slozim zeljanicu.
vidim pisete o hrani, ja jedem sve, povrce, voce. Evo upravo pojedoh zdjelu jagoda. proslu trudnocu sam bukvalno po kg jagoda jela [sm=smiley36.gif]. Samo da mi je slatko smanjiti. Omakne mi se i junk food, al sta se moze [sm=smiley36.gif].
Odoh zvati doktoricu da vidim hocu li sutra na kontrolu

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:11:47)

E vala jest cu i ja kada rode.

Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:23:21)

Hvala vam na pomoci,zaista ne znam kako je tako mogla da izracuna,no da bi bilo gore u stranoj sam zemlji ne razumijem ni jezik ni nisti paje jos gore.veceras opet idem na ultrazvuk da vidim sta se desava imala sam smedji oscjedak i neke bolove u sromaku ako nista onda cu se vratiti za Bosnu da se konsultujem snasim ljekarima haval.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:26:56)

Carobno jutro i Meri1983 jos samo da mi kazete marke boja (jupol, caparol ili neka treca ???) cisto da me usmjerite na nekakav put [sm=smiley36.gif]

mi smo uzimali neke orca boje (narandzastu i ciklama za spavacu) ali zadnji put nismo bili plaho zadovoljni, sad bi bas malo intezivnije da znam da ce biti kako zelim 100% pa svaki savjet i sugestija su dobro dosle [sm=smiley1.gif]

mi smo uzimali jedndom jupol, jednom caparol...i oba puta sam dobila tu boju koju sam htjela[sm=smiley1.gif] Vidjet cu sta cu ove godine uzeti..koja bude[sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:31:29)

Dan zene,

Ja bila na pijaci nateglih se bas cak sam primjetila da me zateze stomak,zato necu vise ovoliko tegliti ali prosto nisam mogla odoliti malo ovoga malo onoga tacno se vidi da je proljece svega na pijaci.

Dobrodoslica novoj trudnici

Carobno bas me obradova sto ce biti snizenje

Sada gledam u vrticima se otrovala djeca malo se zabrinuh,ali juce valjda sto su jeli moji odose jutros nisu sezalili ni da ih boli stomak ni da im je muka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:39:18)

Hvala vam Carobno jutro i Meri1983 [sm=bravo.gif] puno ste pomogle. Mogli bi danas prosetati do Sentade da se raspiutamo, blizu nam je pa taman da izvidim iz prve ruke.

Hvala vam puno jos jednom! [sm=smiley1.gif]

Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 12:44:31)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Hvala vam na pomoci,zaista ne znam kako je tako mogla da izracuna,no da bi bilo gore u stranoj sam zemlji ne razumijem ni jezik ni nisti paje jos gore.veceras opet idem na ultrazvuk da vidim sta se desava imala sam smedji oscjedak i neke bolove u sromaku ako nista onda cu se vratiti za Bosnu da se konsultujem snasim ljekarima haval.

Ako Bog da sve ce biti u redu. [sm=smiley1.gif] nemoj se sikirati, mozda je zbog preforsiranja, te hodaj vamo tamo, stres..

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 14:07:53)

Ola ženice[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif]za uredne kontrole

kupili smo stan[sm=bravo.gif],danas ćemo naručiti ulazna vrata,a sutra ćemo skontat šta ćemo renovirat
mi smo zdravo i dobro,no sam lijena da se češće javim
samo se izležavam u poslednje vrijeme

juče bila dr.dala mi Dabroston 3x1 zbog kontrakcija,kaže da izguramo do 9-tog,pa onda idem Lejli na Jezero da vidimo šta ćemo
cura dobro napreduje,udara ko velika i tako
ostajte mi pozzdravljene,evo mi se dijete probudi i idem kuhat ručak

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 14:56:04)

Ko prvi sazna za snizelje u Lc waikkiu neka javi. Posto ja nigdje ne hodam :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 18:40:05)

IZVORNA PORUKA: Bella.88

kupili smo stan[sm=bravo.gif],danas ćemo naručiti ulazna vrata,a sutra ćemo skontat šta ćemo renovirat

juče bila dr.dala mi Dabroston 3x1 zbog kontrakcija,kaže da izguramo do 9-tog,pa onda idem Lejli na Jezero da vidimo šta ćemo

bella cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 18:42:26)

IZVORNA PORUKA: memsi

Bravo za kontrolu MC, bez veze si se nasekirala.Hvala Bogu da je sve ok,jos malkice i eto te sa svojom bebacom u narucju.

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Hvala mila.......
Jeste ako Bog da jos malo pa eto meni moje srece najvece.
Bezz su me nasekirali i frku pravili zbog urina koji zele da kontrolisu.Oni se vise boje i.panice nego sto sam navikla u Bosni,pa i mene uznemire [sm=smiley36.gif]
Kako tvoja bebica napreduje?Lupka li mamu po m mjehuru [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 20:26:41)

Cestitam na kupljenom stanu,da ga u miru i rahatluku koristite [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 21:07:03)

bellacestitam, nek je hairli :)
Sutra odoh na kontrolu konacno.
danas sam bas pretjerala. Pojela vise od pola rizne cokolade (300g) i sladoled u MD [sm=smiley13.gif]. Bas mi nije trebalo.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 22:47:37)

Bella cestitam vam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nek je sa srecom
uf kako vam zavidim[sm=smiley1.gif] Mi nikako da prodamo jednu nekretninu pa da kupimo sebi stan.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 22:58:53)

Ja sam se danas nahodala a nista uradila nisam. Otisla jutros na dip da uradim tripl, kao treba im ispunjen formular od dr [sm=zmeden.gif] U prvoj trudnoci sam radila privatno i nije trebalo. Elem, pricala i sa svojim dr i skontamo na cu ipak raditi privatno. S Koseva odem na Jezero na imunolosko s malcem kad oni nas preusmjerise na imunologiju na dip-u ....S Jezera u Saraj polje po novu uputnicu... Dakle bezveze samo isla tamo vamo.

Sutra cu valjda zavrsiti s tripl testom.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 23:04:58)

IZVORNA PORUKA: ninuska

bellacestitam, nek je hairli :)
Sutra odoh na kontrolu konacno.
danas sam bas pretjerala. Pojela vise od pola rizne cokolade (300g) i sladoled u MD [sm=smiley13.gif]. Bas mi nije trebalo.

Ja sam dobila iz Austrije neke cokoladne napolitanke, pola kg....nema ih vise [sm=smiley9.gif]

Prosto mi je nevjerovatno koliko sam opustena s hranom u ovoj trudnoci[sm=smiley1.gif]

Ali ne mogu docekati tresnje, maline, lubenicu, nektarine...aaaaa samo kad pomislim [sm=zz_bounce.gif] neki dan sam pojela pola kg jagoda, nisam mogla prestati jesti...dobro pa ih nije bilo vise

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 23:08:30)

I dobrodoslica novoj clanici. Vidim zakuhava na temama o svekrvi/zaovi/zajednici [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 23:23:36)

IZVORNA PORUKA: aidana

Ja sam se danas nahodala a nista uradila nisam. Otisla jutros na dip da uradim tripl, kao treba im ispunjen formular od dr [sm=zmeden.gif] U prvoj trudnoci sam radila privatno i nije trebalo. Elem, pricala i sa svojim dr i skontamo na cu ipak raditi privatno. S Koseva odem na Jezero na imunolosko s malcem kad oni nas preusmjerise na imunologiju na dip-u ....S Jezera u Saraj polje po novu uputnicu... Dakle bezveze samo isla tamo vamo.

Sutra cu valjda zavrsiti s tripl testom.

I bolje privatno da uradis. Cula sam da na dip-u rezultati nisu bas pouzdani. Tako mi je i dr rekla.
i ja jedva cekam lubenicu i tresnje [sm=smiley36.gif]. A, sad pojedoh jagode bez secera [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>