Finepex -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-April (23.4.2015 11:11:54)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Moja prijateljica je u trudnoci dobila gestacijski secer i to joj ludirao pravo, pravio joj probleme... i znam da mi je pricala da joj nisu rekli da 100% izbaci slatko jer to je ono kod secerasa, sto se ne smije raditi, 100% izbaciti slatko jer ti organizam onda ima preveliku potrebu za slatkim i svako ukidanje slatka moze izazvati secernu komu (kao i previse slatkog). Svekar ima problema sa secerom, pije i tablete ali znam da i on povremeno pojede slatko. On gori od djeteta [sm=smiley36.gif] cim je neko okupljanje ili zajednicki rucak cim sjedne za sto pita imal sta slatko poslije [sm=smiley36.gif] Druga je opet imala problema sa kilama i pritiskom, pila i tablete za pritisak... sve to bude ok na kraju samo covjek se mora prilagoditi datoj situaciji i prilagoditi svoje navike datim okolnostima. Ja sam uvijek za ono umjereno i raznovrsno. Vala treba sebe pocastiti i sladoledom, i cokoladom, pojest i kolac. Nisam sad za ono sjedi i pojedi po tepsije ali nece bebu i mene ubiti sladoled u kornetu ili komad kolaca ili torte... a boga mi ni vocna salata [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: LieToMe Ishranom ne bi trebala uopste nastetiti bebi, cak sta vise pravilnom i dobrom ishranom moze i tebi i bebi biti samo bolje (ne govorim za nezdravu hranu, gazirana pica, brzu hranu, previse secera...to nije dobro ni kad nisi trudan a ne u trudnoci). Mada ja nisam tako iskljuciva, treba nekad pojesti i nesto od brze hrane, popiti nekad nesto gazirano, pojesti slatkog... ne treba sebe muciti i patiti i ukidati slatko ako ti organizam trazi kocku cokolade. Drugo je skroz kad trudnice imaju problema sa pritiskom, secerom u trudnoci ili necim drugim pa zbog toga moraju izbjegavati neki vid hrane ali i tad koliko znam ne ukida se sve u potpunosti (organizmu treba neki vid secera, masnoca, soli... samo ne u nekoj norlanoj ili pretjeranoj kolicini). LTM, bas tako. Meni su radi visokog inzulina iskljucili secer. Cak mi je moj endokrinolog zabranio i cijedjene sokove radi secera. Dozvoljeno mi je saka voca dnevno. Iako ja bas ne slusam to u vezi voca. S obzirom da pijem lijekove za taj inzulin, meni ti lijekovi nekada i secer obore pa sam prisiljena uzeti kockicu cokolade ili nesto slicno da ne bih pala u hipoglikemiju. Kada sam slusala sta sve ne bih smjela jesti, od proizvoda sa glutenom (svako tijesto), voce, slatko...razmisljam u sebi, majko moja sta mi ostade da jedem[sm=jezicek.gif] Elem, nekako se prilagodis iako ja ne slusam slijepo sve te preporuke. Samo stvarno slatko ne jedem, to sam iskljucila[sm=smiley1.gif] Dobro zboris [sm=smiley36.gif]. Meni je pritisak non stop nizak.
|
|
|
|