LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (18.3.2015 9:31:22)
|
Ja sto znam taj slucaj od prije 4 i vise godina ( prije 4 sam se ja raspitivala a zena se jos prije porodila a nema razloga da ne vjerujem zeni jer je znam i licno) rekla da je platila plus nalaze vadila. Isto znam i za pricu da su muzevi koji su planirali da prisustvuju porodu morali raditi briseve svasta nesto...moj suprug nije, samo ga obukli od glave do pete i uletio...do duse kod nas je sve bilo nekako brzo i munjevito [sm=smiley36.gif] Vala mene i ne zanima taj porod u kadi... imam divno iskustvo sa prvim porodom i vec mi je postalo normalno siriti noge (nakon silnih pregleda [sm=smiley36.gif]). A kazu drugi je i brzi i laksi od drugog tako da cu po svoj prilici opet na vrat na nos na porod [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe Jutro svima [sm=smiley1.gif] Sto se tice bazena, ja sam imala neku furku da cu se poradjati u bazenu pa kad su mi rekli da se dobro placa (ne sjecam se sad tacno sume pa sve sto kazem bice lupanje ali znam da je preko 500 Km i plus jos moras vaditi hrpu nalaza (izmedju ostalog i na sidu) jer neko s tobom od babica mora biti u bazenu) ja vala digla ruke, nije mi padalo na pamet davati tolike pare i maltretirati se radi 10ak minuta poroda. Radje cu te pare djetetu uplatiti na stednu nego eto da se pika da se poradjam u bazenu i da sam nesto fensi. Dugo nisam cula da se neko porodio u bazenu (a imaju cini mi se svega jednog ili dva doktora obucenog bas za taj porod) valjda zbog placanja i zbog procedura. Nekad kad sam se raspitivala za taj bazen kuma mi rece da joj sekomsinica poradjala i da se zajebala jer em je dobro to platila em je te nalaze morala vaditi a morala je cini mi se proci i nekoliko sati obuke jer se porod u kadi tj bazenu drasticno razlikuje od onog legnes rasitris noge, malo se napnes i hop [sm=smiley36.gif] Sto se tice ubrzavanja poroda pomaze ljuto, ananas, i kad se udje u 9ti mjesec svako jutro malo putera namazat na krisku. Hurme su isto dobre. IZVORNA PORUKA: Marien Cao zenice, super, ima vas dosta sa pozitivnim iskustvima iz vojne a i jos vas planira, ja bih isto iako mi je prvi porod i nemam ranijih iskustava- u vojnu i kod Nakasa akobogda dok jos zavrsim jedan pregled kod Divanovica i u Domu zdravlja. Cula sam i za babicu Binasu sve najbolje pa iskreno vise bih voljela na nju da naletim na porodu nego na nekog posebnog doktora. A razmisljam i o tom bazenu... Bejbibi, ne pozuruj bebu draga, eto nje kad ona odluci [sm=smiley1.gif], nek je ziva i zdrava i neka je jos samo neka ide prirodno sve. Od kad se jedu te hurmice i maze medjica, jel rano od osmog mjeseca? moja kolegica se poradjala u bazenu...samo je nalaze uradila nista nije placala..s tim da je praksa na vojnoj da se vecina bolova bude u vodi jer kao olaksava porod a sam izgon bebe je na stolu...ja sam 2010 planirala porod u vodi, uradila sve nalaze (nikakva placanja nisu trazili) ali dosla puknutog vodenjaka u dezuru...kuburila s visokim pritiskom i bila sva otecena i kazu ne moze [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|