rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (17.3.2015 10:32:00)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: bejbibi Azra nisam se porodila jos[sm=smiley36.gif] nisam ni otvorena[sm=jezicek.gif].. Ne znam sta bih vam rekla,i hocu i necu... Nekako da se porodim na vrijeme i rijesim se al opet s druge strane me nervoza neka puca :( stvarno vam kazem nisam spremna [sm=zmeden.gif] ne mislim pritome na porod,vec n ato kako ce sve to biti poslije[sm=zmeden.gif] A kad krene.porod u bolnici vas poradja onaj doktor koji je dezurni,bez obzira ko vas je vodio jer nece oni doc da se mijesaju u dezurstvo i posao drugog... Ja sam 2011 radjala u vojnoj i super iskustvo imam...nije me niko od njih vodio jer sam privatno isla a zadesio se dr edin cengic koji je samo nadgledao,a poradjala me babica cini mi se emina se zove,kratke kose,muski osisana,brineta il crnka ne znam sad.... Sve babice fine bile,extra...nisam dala marke PRIJE poroda a pazila me babica emina( mislim da se tako zove) jest kasnije muz pocas_tio.... Ja sam se porodila 2.1.2013 i nisam vodila trudnocu kod Nakasa da sam mu redovno isla nego sam morala otici zbog bolovanja i na pregled jer naravno od privatnika ne vazi puno nalaz (oni kontaju ako platis pregled da ce ti doktor napisati po muzickim zeljama). Elem, kad sam usla u 9ti mjesec rastala se od Divanovica i onda otisla kod Nakasa, posto je trudnoca bila ok (prosao rizican period) nisam cesto ni isla na ctg, jednom me pregledao vaginalno, uzeo briseve i poslao na pregled ociju (jer imam dioptriju) cisto da otkloni svaku sumnju za prirodan porod. Imala tu srecu da to jutro kad je pukao vodenjak on dosao u smjenu tako da su me on i babica Zlatka porodili. Suprug prisustvovao porodu...ma sve proslo stvarno ko u filmovima, porod zavrio za 15 minuta. Stvarno nemam nikakvih losih iskustava, cak sta vise nakon onog mirovanja od 2 sata poslije poroda, sestra Zlatka dosla, podigla me, pomogla mi da se istusiram, obucem, smjestila me u krevet... Suprug tek nekad navece (na moje insistiranje donio tortu i nekih sokica) jer sam stvarno od srca zelila da eto bude slatko za rodjenje nase princeze. Uglavnom imam sve rijeci hvale i na uslove i ljubaznost i taj ljudski pristup i aBd opet cu na ljeto na istu destinaciju [sm=smiley1.gif] i meni je Zlatka bila ...onako grublja vanjstinom, naocale...ako se mogu sjetiti ali je divna bila i od velike pomoci [sm=smiley1.gif] ja sam planirala isto tako neku korpu spakovati poslije poroda ali u silnoj frci nikad ne realizovah...aBd ako bude ovaj put tamo sve, odradim i to [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|