RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 17:04:15)

Hei drage moje osjecam hladnocu,glava me boli imam bebicu koju dojim neznam sta da radim!? mala curice dosla si kako je mama?? Bejbi poslala sam ti pp!

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 17:50:12)

Hellooo zenice evo i mene, jos sam na nogama[sm=smiley36.gif]...danas citav dan vani hodala, isla u posjetu prijateljici i evo sad dosla kuci... Pijem kafu..

Vidim MALA C nam se vratila [sm=bravo.gif] draga ja ti bas htjela danas pp pisat da vidim sta je stobom,bas se bile zabrinule zenicw,pitale za tebe... Drago mi je da si dobro i da ti je kolko tolko bilo fino u bih [sm=smiley1.gif]

SELZY draga ja.nikakvih naznaka[sm=smiley36.gif]izgleda ti ces prije mene haha...ja bekad samo imam jak pritisak dole i.zigne me a uhvati me i grc na lijevoj preponi bas gadno a nekad me i desna strana stomaka boli, ne znam sta je to.. Valjda nogicama gurka.. A bogme aktivna mi mala[sm=smiley36.gif]

SAAMY sad cu vidjet pp....

Ostale sta ima,kako ste mi???

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 17:53:30)

Saamy jel zahtjev za prijateljstvo!?????

Vidim imam nekw zahtjeve al nece da prihvati[sm=zmeden.gif]mozda sto sam s moba, pokusat cu.opet kasnije il na lptp..

Jel se i vama desava da ne mozete prihvatiti neciji zahtjev[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 18:21:25)

Hej zenice moje juce ste cini mi se spominjale sminku[sm=smiley36.gif]naravno ne pomisljam na sminkanje prije poroda al recimo po izlasku iz bolbice da..ja sam vec u toaket torbicu stavila maskaru,kreon i korektor[sm=smiley36.gif]sta mislite o tome??? Il da izvadim?? Prislu trudnocu fakat nisam nista od toga ponijela al evo sad nesto mi se sminka [sm=smiley36.gif] valjda cu bit raspolozena za to al nek stoji.. Slazete li se???

I imam jedno pitanje za iskusne mamice oko vodenjaka[sm=smiley36.gif] posto mebi u prvoj trudnoci nije oukao zanima me sada u roku od kolko se treba u bolnicu ici ako pukne????

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 18:38:27)

kad pukne, krenes odmah [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 19:24:05)

IZVORNA PORUKA: rose

Ma kontam ako.se gdje zadesim,u gradu il sl pa kolko imam vremena..da se ne.porodim usput[sm=smiley36.gif]al valjda be ide to tako brzo[sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 19:34:17)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ma kontam ako.se gdje zadesim,u gradu il sl pa kolko imam vremena..da se ne.porodim usput[sm=smiley36.gif]al valjda be ide to tako brzo[sm=jezicek.gif]

neces se poroditi...rizik je da propadne pupcanica pa se pritisne i beba bez kisika bude....zato treba odmah sjest u auto i u bolnicu...a tamo horizontala

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 20:19:41)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

neces se poroditi...rizik je da propadne pupcanica pa se pritisne i beba bez kisika bude....zato treba odmah sjest u auto i u bolnicu...a tamo horizontala

Valjda se stigne na vrijeme [sm=smiley36.gif]....nemam nikakvih naznaka zasad al ne zna

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 22:12:02)

a ne mogu vjerovati da nam se vratila mala curica, e stvarno si na bila uvalila u brigu, sto se nisi javljala [sm=smiley1.gif] moja terminusa draga nemoj nas vise napustati ovako dugo il ces dobiti minus velik ko kuca [sm=smiley36.gif]

evo i ja tek dosla kuci bila po obicaju kod svojih [sm=smiley1.gif]

bejbibi ja sam i prosli put ponijela nesiser sa sminkom, pa kad sam izlazila iz bolnice fino se nasminkala, rekoh da budem lijepa na slikama [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 23:06:47)

Terminuso moja [sm=smiley31.gif]
Lupka li bebica,jeli pupo narastao,jesi li se ti mnogo udebljala....... i jos tona pitanja [sm=smiley36.gif]
Necu vise nigdje ici,ovjde gdje gid da sam imam net tako da cu biti tu.
Zaglavila u Bosni [sm=smiley13.gif]
Moras mi pupu slikati da vidim jeli veci od moga [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (14.3.2015 23:16:22)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Terminuso moja [sm=smiley31.gif]
Lupka li bebica,jeli pupo narastao,jesi li se ti mnogo udebljala....... i jos tona pitanja [sm=smiley36.gif]
Necu vise nigdje ici,ovjde gdje gid da sam imam net tako da cu biti tu.
Zaglavila u Bosni [sm=smiley13.gif]
Moras mi pupu slikati da vidim jeli veci od moga [sm=smiley36.gif]

ma raste Boga mi fino, sve sto sam dobila al mislim da nisam vise od 5kg mi je u stomaku i na kukovima, odnosno na straznjici [sm=smiley36.gif] ja sam zadovolja sad za sad, beba hvala Bogu aktivna pogotovo navece kad legnem pa se nikad smiriti lupkam ja nju prstima po stomaku a bebi jos jace uzvrati [sm=smiley1.gif]
trebala bih iduce sedmice na kontrolu pa da vidimo i sta je, nesto sam i ja nestrpljiva kad vidim sve znate sta nosite [sm=smiley36.gif]

a slikat cu se pa cu staviti slikicu

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 0:10:12)

Evo i mene malo [sm=smiley36.gif]

Alman, blago tebi, ja sam dobila do sada čini mi se 15 kg, jučer se vagala, imam 92 [sm=smiley29.gif]
Čini mi se da u prosjeku dobijam 1 - 1,5 kg sedmično [sm=hudicek1.gif]
Slatko (inače bih mogla živjeti na slatkišima i odreći se slanog) skoro nikako ne jedem u ovoj trudnoći, ali zato bih slano mogla stalno. Pokušavam se kontrolisati, ali očito mi ne ide baš. [sm=jezicek.gif] Ne jedem nikakve grickalice, sasvim, sasvim rijetko. Jedem otprilike 3 puta dnevno i možda malo više nego inače kada nisam trudna, ali se svaki zalogaj lijeeeeepiii [sm=hudicek1.gif]

Jučer me boljela ona kost dole opet, imala sam i ja te menstrualne bolove, baš mi je bio ružan osjećaj, jer sam sa sinom u 8. mjesecu prokrvarila kada su mi se javili takvi bolovi. Osim toga, imala sam ca. 1,5 h, konstantno kontrakcije. Priznajem da sam se pravo prepala, uzela sam 2 Mg, jer mi je dr. rekla da smijem i 2 uzeti, ali trebalo je vremena da djeluju. Onda sam se primirila i evo danas je dosta bolje. Samo se brate umaram i otičem.

Kupila sam nekih stvarčica za bebu u FISu, peškire, a dosta sam dobila od prijateljica. Sada moram da kupim još nešto za iznijeti bebu, krevetac, možda komodu ako nađem neku povoljnu, sve što sam vidjela je iznad 300KM.

Ima li neka od vas onaj spisak šta treba za bebu, da malo prekontrolišem.

Nisam čitala postove, pa ne znam je li neko odgovorio za dr. Dekovića.
Ja se naručila kod njega privatno u ponedjeljak, jer sam čula da je u bolnici skoro nemoguće doći do njega. Držite mi fige da sve bude ok. Nadam se da će me moći preuzeti, jer nekako najviše njemu vjerujem u odnosu na ono koliko sam ja imala prilike da ga upoznam i na osnovu komantara drugih trudnica o njemu.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 0:14:05)

MC, neka si sretno stigla kući, vjerujem da ti je vrijeme u BiH proletjelo, a isto tako vjerujem da si se još više nervirala zbog raznoraznih procedura kod nas.

Ja sam se nadala da ćeš se javiti na forum, pa da se možda uspijemo izorganizovati na jednu brzinsku kaficu.

Evo ja sam upoznala i jednu ženicu s foruma na onom predavanju u Nahli - Merien. Izgleda da ćemo ići zajedno na vježbice za trudnice. [sm=bravo.gif] Merien, vidimo se aBd u utorak. Koliko nas ovdje ima da živimo u Sa. Hajde da organizujemo jednu kaficu [sm=sloncek.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 2:32:23)

Draga Scarlett, hocemo, vidimo se u utorak[sm=bravo.gif]
I ja pocela naticati a usta mi kao operisana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i tek sad su me poceli lupati hormoni, nervozna sam ko pasce a do sada sam stvarno bila "zen" trudnica [sm=smiley36.gif]
Pozdrav novim trudnicama i dobrodoslica velika ko kuca, bilo je vrijeme da se obnovimo[sm=bravo.gif]
Terminusama puuuno strpljenja i lakih dana do kraja!

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 2:35:11)

Evo linkova sa spiska Scarlett:
http://www.yumama.com/beba/0-3-meseca/3632-spisak-neophodnih-stvari-za-bebu.html
i
http://www.ringeraja.ba/forum/oprema_za_novoro%C4%91en%C4%8De/m_18651/tm.htm

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 2:37:38)

Ako nekom treba posteljinica, evo preporuka- meni sila teta sa Facebooka (Profil Hany_home) takodjer trudnica, predivno i jeftino mi sasila: ogradicu, kompletnu posteljinu, paravane-zavjese i lazy bag stolicu, za par dana i dostavila na adresu, prezadovoljna sam, sad narucujem prekrivac za spavacu...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 10:08:41)

Jutro [sm=nosecka.gif] naspavale se?? Ja onako...danas sam punih 40 [sm=smiley1.gif]....sutra aBd idem na kontrolu u bolnicu pa cemo vidjeti sta ce reci doktor (ako se danas ne.porodim)... Sutra mi je i rodjendan[sm=smiley36.gif] pa nesto razmisljam da je bolje da ga proslavim fino,a cura nek ima svoj dan.. Uglavnom termin mi je prekosutra zvanicno al vidjet cemo sta dan nosi[sm=smiley1.gif] moram vam priznat da imam malu tremu [sm=zmeden.gif]sad znam da moze svaki.tren biti pa zato[sm=smiley36.gif]

Uglavnom ako.se ne javim dva tri dana zaredom znajte da sam.rodila aBd..da sve prodje ok.... Mozda se stignem.i javit ko zna,prije nego krenem pravac bolnica[sm=smiley36.gif]..

Danas vodim M na kontrolu pa se nadam aBd dobrim vijestima.....

Ps.juce mi je pao niz stepenice M[sm=smiley19.gif] bila kod prijateljice a oba u zgradi zivi i krenuli, M prije mene niz stepenice i skotrljo se tri cetiri puta..nisam ni vidjela kako jer sam se pozdravljala snjom... Srecom,dragi Bog ga sacuvao, ni ogrebotine..bio debelo obucem pa se nije ni udario...kazu da je prvih 6 sati za povrede glave kriticno al on je ghB bio ko uvijek... Pretrnula sam sva[sm=smiley19.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 12:09:26)

Dancek [sm=nosecka.gif]! Kako ste mi danas?

U Sa prelijepo vrijeme napokon [sm=bravo.gif]
Danas idemo kod moje mame na rucak sa svekrom i svekrvom, kaze mama hajde dodjite dok i ja mogu jos sa sobom izaci na kraj [sm=smiley36.gif]
Jutros sam primila lijepe vijesti, drugarica koja se trebala poroditi u ponedjeljak, rodila je danas jednu maluuu cujicuuu, ali je iz nekog razloga morala na carski [sm=smiley13.gif]
Sad mene uhvatila prpa sta ce mi reci dr sutra na kontroli, samo da sve bude kako treba aBd.

alman tako i ja sa svojom [sm=duda.gif] komuniciram [sm=smiley36.gif] ja njoj lupnem prstom, ona meni uzvrati i to nekad bas zna lupnuti ko bokser masallah [sm=smiley36.gif] bas nas je mm snimao jutros, lijepo smo se ismijali [sm=smiley1.gif]

mala c drago nam je da si se vratila, nadam se da si se lijepo provela u bih. Sad odmaraj i uzivaj do kraja trudnoce [sm=smiley1.gif]

scarlett ako zelis mogu ti u pp poslati spisak stvari za bebu i tebe da pripremis prije poroda, ja sam ga dobila od svoje jetrve, bas onako podugacak?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 12:30:16)

Hello zenice, evo i nas sa kontrole...hB pluca mu cidta al i dalje mora sirup piti dok ne prestane kasalj skroz.....

I kod nas prelijepo vrijeme al nesto sam umorna ne da mi se ic nigdje.. Al vidjet cemo :))

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 12:39:31)

Scarlett,nisam znala da si pisala o kafici[sm=smiley13.gif]
Nisam uspjela sve da procitam,ponekad uhvatim vremena i brzinski preletim da vidim jeli sve ok s okruglicama .

Alman,masAllah za aktivnu bebicu,[sm=bravo.gif]
Moja se od petka usutila,ponekad malo lupi,kao da se proteze,a ostale dane je bila bas aktivna,majicu pomjeri koliko lupi.[sm=smiley1.gif]
Ja sam se udebljala,malo vise od tebe [sm=smiley36.gif]

Kako stomak raste svi mi govore djecak,bas samo naprijed raste(kako kazu kod nas u spic).
S obzirom da je dok. rekao da nije siguran da je curica,pocela sam i ja da se kolebam.Kao sto si rekla,jedva cekam da saznam sta je,onako iz radoznalosti.
Jedna Turkinja ovdje u Opcini je rekla da je 100% sigurna da je djecak,kod nje moramo dijete upisati kada se rodi,ako Bog da.Kaze bas je zanima jeli pogodila.....hmmm
[sm=smiley36.gif]

Ajde kada uhvatim vremena,sad ce njegovi doci na rucak,uslikam pupu pa stavim na temu stomacica.

Ostale gdje ste?

Bejbibi,dokle si zeno,koliko ti je dana jos ostalo?
Imas li ikakvih znakova da bi moglo uskoro?
Kako se osjecas,imas li teboga?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 12:59:54)

MALA C draga, ja evo cekam svaki sekund hoce li krenuti[sm=smiley36.gif] sutra sam barucena u bolnicu kod svog doktora ako se ne porodim dotad hehe...a zvanicni termin mi je prekosutra... Tegoba nekih nemam posebnih..osim jakog pritiska dole nikakvih drugih naznaka...cura moja aktivna u 100[sm=smiley36.gif]...nekad me u lijevu preponi udari grc me uhvati kako je ruzno... A namjestila se vec u polozaj za izac[sm=smiley1.gif] kad cu ne znam ni ja...sutra mi rodjendan pa reko da ga prvo proslavim pa nek se onda i porodim haha[sm=jezicek.gif] e drage moje ostarilo se, 28. Sutra[sm=jezicek.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 13:05:42)

Znam da ti je rodjendan,mm 18tog
Znaci cura se ipak okrenula?Nije zadkom?[sm=bravo.gif]
Ja jos ne vjerujem da ti se problizilo tako blizu da svaki sahat ocekujes.[sm=smiley1.gif]
Sto laksi i brzi porod od srca ti zelim.
Sada sam ja uzbudzena i nervozna.[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 13:08:21)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Znam da ti je rodjendan,mm 18tog
Znaci cura se ipak okrenula?Nije zadkom?[sm=bravo.gif]
Ja jos ne vjerujem da ti se problizilo tako blizu da svaki sahat ocekujes.[sm=smiley1.gif]
Sto laksi i brzi porod od srca ti zelim.
Sada sam ja uzbudzena i nervozna.[sm=smiley36.gif]

Ahaha ribice[sm=smiley36.gif] sretan rodjendan tm da ga sto ljepse provedete...

Okrenula se fino [sm=bravo.gif] sad samo da izadje [sm=smiley36.gif]

Hvala draga, i ja svima vama zelim sto lakse porode aBd :))..... Brzo proleti vrijeme.... Javim vam se aBd obavezno :))... A zao mi nekako da necu vise biti tolko aktivna na temi[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 13:08:56)

Mala c stavi nam ovdje sliku pupe:))

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (15.3.2015 13:12:00)

kako ste mi drage [sm=nosecka.gif], lijepo vrijeme vani pa odmah i raspolozenje je bolje[sm=smiley1.gif] i ja se evo kontam da izadjem malo sa malcem prosetati

bjbibi [sm=bravo.gif] bas mi je drago sto je malome bolje ma to je njega neki virus uhvatio proci ce to ako Bog da dok dodje sekica, ti ono sutra ides na kontrolu, hajd nek bude hairli eto dogura ti do termina [sm=smiley1.gif]

mala c a eto meni govore da je curica zato sto mi je stomak raste samo naprijed, jos se ko malo nazire gdje je bio struk[sm=smiley36.gif], a kad sam bila trudna prvi put stomak mi je bio bas sirok vidjelo se sa ledja da sam trudna [sm=smiley1.gif] i kazu mi sto je nisko da je curica, joj babske price [sm=smiley1.gif] al da je nisko bas jest, i vec mi sad nekad bas smeta

Azra hodaj draga dok jos mozes [sm=smiley1.gif]

skarlet draga ja sam u startu imala pofino viska kg tako da se malo i cuvam, al sad ce kazaljka da krene punom parom da se pomjera [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>