alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (13.3.2015 15:06:17)
|
IZVORNA PORUKA: luela Ne zezajte se sa tim bubrezima u trudnoci.Njacesce je desni taj koji strada radi fizionomije jer je nizi i beba ga pritiska.Obicno u 2 ili 3 tromjesecu tek se ti problemi jave.Ja nisam imala bolove do jedan dan kada sam 12 sati umirala od bola pokusavajuci izbacit kamen,dok bubreg nije gotov eksplodirao,i morala sam ugradit stent iako je kamen bio na samom izlazu ali nije se moglo vise cekati.Btw nikad nisam ni imala kamen niti pijesak.Na jezeru vam puno oko toga nece pomoci,nego samo urolog ultrazvukom.I pored stenta jos uvijek imam otok manji ali dok se ne porodim bice tako kazu.Hocu da kazem da sam prije nego me je uhvatio bubreg,na par sedmica,imala konrakcije i jake bolove u stomaku,obisla sto odijeljenja na kcus,apaurini,buskopani,progesteroni,da bi se sve smirilo i kroz par sedmica krenuo bubreg,a valjda je to sve i bilo od njega.Tako da se pazite. ma mene ne boli tako puno, nego samo ponekad osjetim da me zaboli al pretezno kad se nahladim, pa pojacam vise caja od brusnice najmanje litar dnevno i prestane, i vise toplim noge
|
|
|
|