M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (13.3.2015 10:11:30)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: LieToMe Jutro... novi kolacic [sm=smiley1.gif] I u prvoj trudnoci sam vas citala samo eto nikako da se prijavim. Sad sam 16+4 (druga trudnoca), trudnocu vodi dr. Divanovic, do sad smo prosli sve moguce testove i preglede (urin, kks i one ostale hepkove [sm=smiley36.gif], radila i dabl test)...sve je u najboljem mogucem redu sem konstantnih mucnina i povracanja (pijem reglan i bedoxin) i cinjenice da sam jos uvijek na -2 kg u odnosu na pocetnu kilazu...ali eto guramo nekako [sm=smiley1.gif] Radujem se novim druzenjima i razmjeni iskustava Dobro nam dosla,zelim ti skolsku trudnocu i da sto prije akoBogda prodje [sm=bravo.gif] A i sa terminima smo u par dana pa cemo se trkati [sm=smiley36.gif],samo napisi tacan datum da te nasa alman stavi na listu Hvala na dobrodoslici [sm=smiley1.gif] Kod mene je prva trudnoca i porod bili ko iz bukvara (sto bi rekao Nakas) na porod dosla u pola 9, porodila se u 10:10, beba izletila za 10 minuta, ja imala samo 2 koncica, 5 dan nakon poroda isla ganjat sa muzem papirologiju za porodiljsku naknadu [sm=smiley36.gif] Jos mi Divke nije rekao tacan datum poroda (do duse on to i ne govori) ali u prvoj sam se porodila okruglo 39+6, po toj nekoj logici porod je nekad krajem augusta, 40 sedmica pada 24.8. Ali s obzirom da sam imala problema sa grlicem koji je u 5tom mjesecu nestao i da sam od 6tog bila otvorena uspjeh je bio sto sam uopste dogurala do 40te sedmice. Sto mi je drago kad procitam da je neko imao tako lagan porod jos sa prvom bebom,odmah kontam i ja cu tako [sm=smiley36.gif],a sto se tice grlica i ja strahujem od toga ali eto hvala Bogu kod tebe je sve proslo dobro,ja vjerujem da ce ti jos lakse biti s drugom bebicom
|
|
|
|