RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 14:56:47)

Upratile Rose, upratila, nista od mog kamiona odjece[sm=bravo.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:01:14)

Gdje ste zenice, kako ste mi? Bejbibi hoce nerviza pred porod, ja vise ne mogu ni da spavam ni da se namjestim u krevetu, doslo je do toga da kazem da jedva cekam da se porodim [sm=smiley36.gif] blue moon dobro dosla! Cestitke za trudnocu [sm=bravo.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:03:30)

AZRA kako si mi ti? Jesi li bila na jezeru?

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:05:31)

Blue moon dobrodosla draga i ugodnu i hairli trudnocu ti zelim, veliki pozdrav za druge drage trudnicice!
Evo mene sa pitanjima ko i obicno [sm=smiley36.gif] pa molim za vasa iskustva- na brisu mi se pojavila gardnerella vaginalis koja kao inace nije opasna ali Dr. kaze u trudnoci moze napraviti haos i jos mi kaze najbolja je Dalacin krema koje kod nas nema pa da uzmem metronidazol vaginalete za koje se kod nas kao vjeruje da su stetne u trudnoci a na zapadu se koriste pa da se i ja malo informisem po internetu...i ti sad budi pametan[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Odlucila sam ganjati u Hrvatskoj ovu Dalacin, je li neko od vas imao slicno iskustvo i ovu bakteriju?

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:13:53)

Cao drage trudnice. Redovno vas pratim al nikako da se ukljucim u grupu. Sve me nesto strah :) Vjerovatno zbog tolike borbe oko trudnoce, pa krijem od same sebe. Hvala dragom Bogu usla sam u 14 sedmicu, iako sam u pocetku prokrvarila sad sam hvala Bogu dobro. Mirujem po naredbi doktora. Planirani porod ako Bog da je 12.9.2015 god.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:17:02)

blue moon dobro nam dosla na temu, zelim ti urednu i skolsku trudnocu. Ne brini za odjecu, imas jos fore nositi svoje. I meni je prva trudnoca, doduse uskoro se trebam poroditi aBd, ali ja sam trudnicku odjecu pocela nositi s neka 4 mjeseca mozda, do tad mi je sve moje odgovaralo. Kupi sebi neke helankice sad za ljeto i ima tona dugih majica i super ti [sm=smiley1.gif] a za grudnjak mozes nabaviti i po radnjama ove kvalitetnije i skuplje, ili na pijaci kao sto je jedna zenica vec spomenula [sm=smiley1.gif]

bejbibi znaci jos si 2 u 1 [sm=smiley36.gif] ma kako bi ja djevera napala, kad ne zna sam za neki red i kulturu..Ne dam da mi se iko petlja u zivot i da mi smeta kad mi najmanje treba.. Da je bar covjek od koristi pa hajde, nego ti samo stvara dodatnu nervozu pred porod...

Selzy draga danas se raspadam, bole me prepone kad hodam i s vremena na vrijeme imam kao menstrualne bolove, valjda sam se ovih dana preforsirala i s ciscenjem stana. Ali Bgm sve manje mogu bilo sta da radim [sm=smiley36.gif] sinoc sam dobila uputnicu od svog doktora da idem gore, pa cu nazvati Jezero da vidim kad mogu doci i da se informisem kako to ide, uglavnom, nadam se do vikenda da cu i gore obaviti pregled, vec sam usla u 37. sedmicu danas [sm=bravo.gif] [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:19:15)

araj dobro nam dosla i ti, i skolsku trudnocu ti zelim.. Nemas sta da strahujes, pitaj sve sto te zanima slobodno, vidjet ces, ovdje su zenice toliko opustene i nasalimo se i zaplacemo, ako nista izjadamo se kad nemamo kome drugom da nam bude lakse [sm=smiley36.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:23:24)

Hvala puno AzraB. Slobodno cu vas pitati sta god me bude interesovalo. Do sam sam peglala M.A.M. :)

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:30:51)

[sm=smiley36.gif] ako mozemo pomoci tu smo [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:48:01)

IZVORNA PORUKA: Marien

Upratile Rose, upratila, nista od mog kamiona odjece[sm=bravo.gif]

a ja sretna sto cu lijepe stvarcice opet moci oblaciti maloj curi [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:53:34)

IZVORNA PORUKA: araj

Cao drage trudnice. Redovno vas pratim al nikako da se ukljucim u grupu. Sve me nesto strah :) Vjerovatno zbog tolike borbe oko trudnoce, pa krijem od same sebe. Hvala dragom Bogu usla sam u 14 sedmicu, iako sam u pocetku prokrvarila sad sam hvala Bogu dobro. Mirujem po naredbi doktora. Planirani porod ako Bog da je 12.9.2015 god.

Dobro nam dosla draga [sm=smiley31.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:55:12)

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06
Alman...29.06
Mala curica...30.06

Sabiinaa...01.07
Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Adano...22.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Putujuca...18.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

araj .... 12.09.
blue moon ... 22. 10

[/quote]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:56:44)

blue moon dobro nam dosla, iskrene cestitke, zelim ti sve najbolje i najuredniju trudnocu [sm=smiley1.gif]

evo uvrstila sam te na spisak, nadam se da cemo se lijepo druziti [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:58:04)

kad vidim ovu listu sve mi se nesto slabo smanjuje [sm=smiley36.gif] tek vidim kolko jos imam,haman rose ja i ti cemo se takmiciti ovih ostalih nasih terminusa ni na mapi

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:59:09)

rose zaboravila si nam araj staviti

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 15:59:28)

evo i ja napokon nadjoh vremena, jutros isla do grada da kupim poklon za rodjendan, pa mi bile kone na kafi pa dok sam ukrasila tortu okolo, sad cu odmarati malo, sreca pa necu nista spremati za rucak, a i kod nas je vrijeme bas tmurno, e odoh sad da iscicam sta ste jos pisale [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:07:54)

IZVORNA PORUKA: araj

dobro nam dosla, nek si nam se pridruzila [sm=smiley1.gif] dogo nam nije bilo novih trudnoca, cestitam i nadam se da ce do kraja biti sve uredu i da ce ti danoi dok mirujes brze prolaziti u drustvu sa nama na forumu [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:17:42)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

kad vidim ovu listu sve mi se nesto slabo smanjuje [sm=smiley36.gif] tek vidim kolko jos imam,haman rose ja i ti cemo se takmiciti ovih ostalih nasih terminusa ni na mapi

vidjet ces kako vrijeme prolazi kad se primakne termin aBd [sm=smiley36.gif] onda razmisljas samo kad ce izaci [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:23:38)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

jest mi smo blizu s datumima...ako i ovu prenesem onda ce joj rodjendan biti oko 21-og aBd [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:33:22)

e hajd vi meni objasnite nesto,mozda cu ispasti glupa al kome god kazem kad je termin kazu mi ti ces biti trudna 10 mj [sm=smiley36.gif], ovako 28.08 ce mi biti punih 40 sedmica eh od kada da se ja nadam jel nakon te 40-te sedmice ili prije [sm=zmeden.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:38:11)

[sm=smiley36.gif] M.A.M. i ja sam to nesto kontala i u biti ispadne da smo trudne 10 mj...36 sedmica je okruglo 9 mjeseci, a od 37-e do 42-e je normalan period da se zena porodi. Znaci od 37-e moze krenuti svaki cas [sm=smiley36.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:38:15)

Rose, neka nama cura [sm=bravo.gif]I ja sam posizila sa odjecom, bankrotiracu sa curicom, ove "curske" stvari se preeeeeslatke! I da ti ne kazem da sam sve govorila da cu kupovati samo neutralno a na kraju, rozo, ljubicasto, posteljina, paravani za sobicu Hello Kitty, luda mama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jesu nam terminuse nervozne, kuku nama kakve cemo mi biti, ja vec sad jedva cekam da se porodim, sve brojim dane da udjem u osmi [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
Alman ti si bas vrijedna zena i svaka cast kad ti se da praviti torte i sve ostalo [sm=bravo.gif] Ja sam jucer, na snizenju u Konzumu kupila samostojeci mikser i danas jedva cekam da ga isprobam, pravicu ono jednostavno "cudo od cokolade" sa Coolinarike, ako niste probajte, prejednostavna a prevrhunska cokoladna torta![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ima li neko sa iskustvom za ovu gardnerellu vaginalis i terapiju?
Ljubim vas

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:46:45)

IZVORNA PORUKA: AzraB

[sm=smiley36.gif] M.A.M. i ja sam to nesto kontala i u biti ispadne da smo trudne 10 mj...36 sedmica je okruglo 9 mjeseci, a od 37-e do 42-e je normalan period da se zena porodi. Znaci od 37-e moze krenuti svaki cas [sm=smiley36.gif]

hahahah ma smijala sam se sama sebi dok sam skontala kako d vas to pitam,a znaci mozemo se nadati od 37 eh dobro da znam [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:50:30)

marien meni nije mrsko praviti torte, i kod mene je taj mikser i tako sam se navikla na njeg da ne bih mogla sad da stojim i da mutim obicnim mikserom [sm=smiley1.gif] a i usisivac mi je super ispao kako sam bila losa u skoli sa likovnim dobro mi sad ispdaju ovi crtezi na tortama [sm=smiley36.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (12.3.2015 16:53:47)

Nisam ni sumnjala, daj nam slikicu [sm=smiley17.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>