RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 18:33:55)

Hellooooooo [sm=smiley1.gif]

Mm na bolovanju i sada ce nam covjek doci da nam prikljuci novi paket neta.
Sada cu imati i Bosanske kanale[sm=bravo.gif]
Sada cu imati filmova i programa tonaaaaaa[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 19:46:46)

Gdje ste zenice :)...
Mala c sad uzivaj, i tm kuci i filmovi, pravo ce vam fino biti hehe

Osta sta ima?

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 20:26:01)

Joj bejbibi sto me nasmija sa komsinicom koja stalno radi, ma pusti je, bolje nama na forumu, ne zna ona sta propusta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
hvala ti za mlaku vodu, ja sam se zalila, ma nema vise sta ne pokusavam, danas sam evo dan prezivila na vocnom jogurtu i puri samo da se regulise. Cim pojedem nesto suho ili jace odmah naredna tri dana belaj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Ruke mi oticu i trnu ali samo preko noci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] npr. preko dana regularno mogu nositi prsten a navece moram skinuti jer ujutro ruke kao da su tudje i sto je najgore trnu i bole, jedva cetkicu pridrzim. Idem sad u petak na kontrolu pa cu pitati doktora sta kaze o tome.
Je li neko od vas radio test glukoze ili OGTT, kakva je procedura, meni Dr. samo dala uputnicu i da kupim glukozu a sad citam da to nesto traje par sati?
I jos koje pitanjce, gdje ste kupovale posteljinu za bebin krevetac? Planiram akobogda dojiti pa sta zakljucismo, treba li kupiti flasice i cuclu unaprijed ili bas ako zatreba? Vidjela sam neki set flasica+cucle+glodalica u Konzumu, MAM, 36 KM, da li mi to realno treba unaprijed?
Ljubim vas sve i sretno (unaprijed) zenicama koje idu na kontrolu.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 20:26:07)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Gdje ste zenice :)...
Mala c sad uzivaj, i tm kuci i filmovi, pravo ce vam fino biti hehe

Osta sta ima?

jjooooj imat ces posla preko glave al ce ti zato biti lakse kasnije sa odrzavanjem... samo ti polako radi i cuvaj se...

ja evo sama, m izasao na kafu sa kolegom... ja sam nesto lijena, i samo bih tipkala il tv gledala... kakve su vase bebice danas? moj mali me rasteze na sve strane... nekad mi se cini da je ovo previse al ja opet sretna sto se javlja... [sm=smiley1.gif] znam da je ok... [sm=duda.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 20:29:49)

IZVORNA PORUKA: Marien

Joj bejbibi sto me nasmija sa komsinicom koja stalno radi, ma pusti je, bolje nama na forumu, ne zna ona sta propusta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
hvala ti za mlaku vodu, ja sam se zalila, ma nema vise sta ne pokusavam, danas sam evo dan prezivila na vocnom jogurtu i puri samo da se regulise. Cim pojedem nesto suho ili jace odmah naredna tri dana belaj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Ruke mi oticu i trnu ali samo preko noci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] npr. preko dana regularno mogu nositi prsten a navece moram skinuti jer ujutro ruke kao da su tudje i sto je najgore trnu i bole, jedva cetkicu pridrzim. Idem sad u petak na kontrolu pa cu pitati doktora sta kaze o tome.
Je li neko od vas radio test glukoze ili OGTT, kakva je procedura, meni Dr. samo dala uputnicu i da kupim glukozu a sad citam da to nesto traje par sati?
I jos koje pitanjce, gdje ste kupovale posteljinu za bebin krevetac? Planiram akobogda dojiti pa sta zakljucismo, treba li kupiti flasice i cuclu unaprijed ili bas ako zatreba? Vidjela sam neki set_ flasica+cucle+glodalica u Konzumu, MAM, 36 KM, da li mi to realno treba unaprijed?

marien ja sam 2 puta radila OGTT jer mi je secer nizak i meni nije bilo bas ugodno zato sto sam imala mucnine...uvijek je neko isao sa mnom...prvo izvadis krv na taste, pa onda popijes tu tekucinu, pa cekas 2 sata, pa opet izvadis krv... i onda cekas rezultate... ja sam tu tecnost jedva popila, jer sam ujutro bas ggladna bila + mucnine i onda to moras odjednom popiti... al sve se prodje i strpi za svoje malo sunce [sm=duda.gif] a vjeruj ima i gorih stvari..[sm=smiley1.gif] najbitnije je da nalaz bude ok...kod mene se ispostavilo da je nizak samo ujutro i to zato sto sam gladna... tako su mi bar rekli, da nije nikakav poremecaj...[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 20:49:22)

Marien meni nw trnu toliko ko sto ti opisujes, samo malo.. Ti bolje pitaj doktora sta je to...

A sto se tice flasuca i ostalih dxidza ja volim biti spremna na sve pa cu cak i dohranu kupiti.. Ja se slazem sa scarlet sta je napisala al jednostavno kad ne ide ne ide.. Ne moze sw sad glavom kroz zid.. Ja sam u prvoj trudnoci zacrtala da cu dojiti i nista drugo nije dolazilo u obzir..i hB jesam 2 g.. Al jesam davala caj od komorace i krenula sa hranom sa 4,5 mj.. Jedniatavno nisam imala toliko mlijeka jer je M bio jako halapljiv pa mu.nije bilo.dosta... Znaci teorija i oraksa se razlikuju i ne mozwmo bas sve dojiti 6 mj....tako da..
Ja cu uzet sve al cu ipak dojiti, ne znaci da cu koristiti... Pa i tebi isto preporucujem :)

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 21:43:42)

e ja sam danas dovršila sarmu da sutra ne moram ništa raditi. pa kad vi budete pričale šta pravite za ručak ja ću se ćeškat po pupi i uživati. jedino što ujutro moram na ctg a to mi je gore nego ručak pravit.pravo mi loše dođe od ležanja na leđima.
a što se tiče zatvora,ja s tim nemam problem.kod mene je obrnuto.dok počnem piti neke vitamine to je šou. jutro započnem na wc i završim dan tako.p pa nisam zato pila ništa i postala anemična.e sad pijem željezo-tot hemu i opet proljev.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 22:00:39)

Marien ja sam radila OGTT prije par mjeseci,ovako su meni radili na dip-u,vadila sam svakih pola sata krv 6 puta,a prije prvog vadjenja popijes glukozu,i nalaz cekas mjesec dana,eto nadam se da sam pomogla

Vanja88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 22:26:06)

Cao ,opet ja!!!!!!!!!!!!!:D
Vidim da ste pisale o flasicama,a posto sam ja vec mama i koristim flasicu od prvog dana, da podjelim s vama iskustvo oko toga
NUK su dobre flasice,to sam cula ja licno koristim Playtex flasice malo nakrivljenje jer smanjuju upale uha djete nemora puno da vuce, aventovu sam umalo kupila cijeli paket od 10 flasica za svaki uzrast al nisam i dobro da nisam...nece svako djete tu gumenu bradavicu bude tvrda
ovako izgleda playtex flasica
http://www.walmart.com/ip/Playtex-VentAire-Advanced-9-oz-Wide-Baby-Bottles-Set-of-3-BPA-Free/27281125

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 23:18:46)

Drage moje, puno hvala na odgovorima za test glukoze, nekad iza 15.-og cu u Dom zdravlja da radim pa javim iskustva. Na facebooku sam nasla zenu koja sije posteljine hany_home koja sije posteljine i jako mi se svidjaju, zaljubila sam se u jednu hello kitty[sm=zz_inlove.gif] pa cekam cijenu + u kompletu sa paravanima za sobicu i onu lazy bag stolicu, sve u tonu [sm=bravo.gif]
Onda cu i ja kupiti flasicu, bar jednu za pocetak.
Danas sam inspirirana nasim ranijim temama [sm=smiley36.gif] napravila sareni grah a kolicinu fulih Bozeee, ima da ga jedemo danima+ da se zamrzne[sm=smiley36.gif]
Sutra cu ipak preskociti grah i napraviti teletinu leso kuhanu sa krompirom i corbicu zbog ranije spomenutih problema zatvora[sm=smiley36.gif]
Izbacujem i slatko zbog toga, jedem samo activia jogurte i vocne sa sljivom a žene drage, oci mi ispadaju na krofne, strudle i sl.[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 23:59:36)

poz drage moje [sm=nosecka.gif] prodje i rodjendan hvala Bogu super svi su dosli bilo pravo lijepo, al ja sam se umorila pravo mislim da sutra necu moci maknuti al sto je najgore necu moci zaspati od umora, a sutra opet imam goste al izrzat cu ja sve, torta je preukusna blaga nije uopste preslatka toplo je preporucujem [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 0:04:03)

Marien i ja bih trebala raditi taj nalaz prosli mi put dr napisao i ja prosle sedmice otisla al nisam znala da je ttrebam kupiti tu glukozu i tako da sam se vratila jos mi oni rekose stoce ti kad ti je secer normalan al ja cu ipak uraditi nije na odmet

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 6:58:21)

Jutro drage moje :) jwste se naspavale?? Ja se probudila u 5 cini.mi se a tek sad ustala..necw san na oci pa bolje da ustanem ionako ce nam majstor doci oko 8... Meni od danas pune ruke posla, vidjet cemo kako ce danasnji dan protwci pa se javim u toku dana aBd...
Nisam se bas naspavala a i gladna saam puno,moram nesto stavit u usta inace cu povraccati[sm=smiley11.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 8:07:57)

I jos koje pitanjce, gdje ste kupovale posteljinu za bebin krevetac? Planiram akobogda dojiti pa sta zakljucismo, treba li kupiti flasice i cuclu unaprijed ili bas ako zatreba? Vidjela sam neki set flasica+cucle+glodalica u Konzumu, MAM, 36 KM, da li mi to realno treba unaprijed?

Marien mislim da ti se taj set bas i ne isplati, u DM-u mozes sve posebno kupiti za manje novca ako dodju u tome samo 3 proizvoda... A posteljinu ja kupila u FIS-u za 80-tak KM ali dodje sve sto treba, nekih 7-8 dijelova.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 8:11:26)

Jutrooo, i ja poranila kao svako jutro, mm otisao na posao, a ja razmisljam sta cu doruckovati [sm=smiley36.gif]

ne znam ko je pisao da ima problema sa zatvorom, ja do sad nisam nikad, regularno svaki dan [sm=smiley36.gif]

trudnice koje imaju danas kontrolu sretno i da sve bude uredu.

Mala curice [sm=bravo.gif] za kontrolu jucer

bejbibi tebe bas ceka puno posla, ali zato ces kasnije biti rahat.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 8:47:55)

Jutric zenice, evo i mi smo se probudili, opet nam je preko noci zabijelilo (sto ne volim nikako [sm=hudicek1.gif])... iskreno, meni je dorucak najmrzi jer sam sama i ne znam vise sta bih jela a ne pravi mi se nista... ja bih samo pite al mi i mrsko praviti a i ne smijem da se ne bih udebljala [sm=smiley36.gif]

dan ce mi proci cekajuci kontrolu... [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 8:57:45)

Jutro i od mene drage moje [sm=nosecka.gif] kakvo je raspolozenje jutros? Bejbibi samo lagano, a sto kazes ne treba se sikirati oko poradjaja, sto moja mama kaze to kad krene ubrzo bude i gotovo :) pa vjerovat cu vam na rijec :P [sm=smiley36.gif] nisam sve uspjela ni upratiti o cemu ste pisale i ja sam mislila uzeti nukove flasice i cucle i ako imam namjeru da dojim, opet nije na odmet da imam :)

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 9:07:28)

Dianaa i ja sama doruckujem svako jutro, ali nije mi mrsko kad budem gladna cim ustanem [sm=smiley36.gif] za kile ne brinem, vec sam se udebljala 13kg od pocetka trudnoce [sm=smiley36.gif]
Docekat ces i kontrolu, samo je bitno da bude sve uredu [sm=smiley1.gif]

Selzy i ja sam za da budemo spremne na sve, voljela bih da sve budemo imale dovoljno mlijeka da nam te flasice ne zatrebaju, ali nije viska, flasica moze da stoji, nece se pokvariti [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 9:45:54)

IZVORNA PORUKA: AzraB

Dianaa i ja sama doruckujem svako jutro, ali nije mi mrsko kad budem gladna cim ustanem [sm=smiley36.gif] za kile ne brinem, vec sam se udebljala 13kg od pocetka trudnoce [sm=smiley36.gif]
Docekat ces i kontrolu, samo je bitno da bude sve uredu [sm=smiley1.gif]

Selzy i ja sam za da budemo spremne na sve, voljela bih da sve budemo imale dovoljno mlijeka da nam te flasice ne zatrebaju, ali nije viska, flasica moze da stoji, nece se pokvariti [sm=smiley36.gif]

i ja sam 13 do sada :) i kod nas je jedna flasica tu za svaki slucaj al se nadamo da nam nece trebati [sm=smiley1.gif]

BebacBucko -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 10:09:13)

Cao drage [sm=nosecka.gif] nadam se da mi ne zamjerate sto se ovako rijetko javljam ali sam stvarno pretrpana obavezama pa ne stignem.
Najvise bih voljela kad ne bih morala radit vec biti kuci sa sincicem i naravno sa vama na forumu [sm=smiley19.gif]

Nadam se da ste sve dobro i da trudnoca tece onako skolski.

Bejbibi vidim ti si jos uvijek najaktivnija svaka cast[sm=bravo.gif]

Ja bila danas na kontroli kaze doktor sve uredu NN 1,6 a ja sam toliko bila uplasena zbog NN hvala Bogu pa je sve uredu. Ima samo mali problemcic kaze doktor posteljica nisko i zatvara usce grlica al se naada da ce do slijedeceg pregleda biti sve ok da ce se podic kako bebica naraste ako Bog da.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 10:11:16)

IZVORNA PORUKA: BebacBucko

Cao drage [sm=nosecka.gif] nadam se da mi ne zamjerate sto se ovako rijetko javljam ali sam stvarno pretrpana obavezama pa ne stignem.
Najvise bih voljela kad ne bih morala radit vec biti kuci sa sincicem i naravno sa vama na forumu [sm=smiley19.gif]

Nadam se da ste sve dobro i da trudnoca tece onako skolski.

Bejbibi vidim ti si jos uvijek najaktivnija svaka cast[sm=bravo.gif]

Ja bila danas na kontroli kaze doktor sve uredu NN 1,6 a ja sam toliko bila uplasena zbog NN hvala Bogu pa je sve uredu. Ima samo mali problemcic kaze doktor posteljica nisko i zatvara usce grlica al se naada da ce do slijedeceg pregleda biti sve ok da ce se podic kako bebica naraste ako Bog da.

[sm=bravo.gif] za NN, a ako Bog da do sledeceg pregleda i to ce se popraviti [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 11:16:03)

Cao zenice, evo menw, ne mogu ja bez vas hahaha [sm=smiley36.gif] moram se javiti.pa.makar...

Pa izgleda nece biti.puno.pisla..cak mislim da ce sutra.biti gitovo[sm=bravo.gif].. Malo smo se zeznuli,mislim mm sw zeznuo[sm=hudicek1.gif] ja mislila bice onaj sto moze dva sprata grijati sporet kad ono donijeli samo ovaj za jedan sprat, malo mi krivo al ok..mm je kriv, snjim.cu se kasnije raspravljat haha[sm=smiley36.gif] salim se, nema veze, samo nek se fino.ugrije ovaj nas sprat jer mi je vise muka od hladnih soba.... Uglavnom majstori fini, ciste za sobom ma super [sm=smiley1.gif]

Ja samo sjedim i uzivam haha... Dosuse jaaako mi se spava jer sam bas rano ustala al valjda cu izdrzat da ne zaspem pred ljudima [sm=smiley36.gif]

Bebac bucko super za nn, a posteljica ima vremwna da se digne do 28 sedmice, tak da nista ne beini, bice to dobro i.kod mene je tako bilo.nisko pa se povukla gore[sm=bravo.gif] sad mislim da cu prosisat i termin[sm=smiley36.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 11:17:22)

Drage moje, molim vas za pomoc. Od 5h jutros povracam i sad mi je temp. 37,5.
Skoro sam 7. mjesec a mucnine nisam imala ni u prvom tromjesecju, skroz blago, zato me ovo sad zabrinulo. Probudili su me bolovi i mucnina, mislila sam da mi je grah koji sam juce jela tesko pao medjutim ne mogu ni casu vode da popijem da odmah ne ide u mlazovima. Imam li razloga za brigu, mislila sam doktoru tek ako se temp. jos podigne, sta vi kazete?
Nije mi zbog mene iako se grozno osjecam vec da nesto ne nastetim bebi.[sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 11:19:58)

A sto se tice flasica, bolje da imate sve spremno sta fali.. Flasice ce kad tad zatrebati....a ja mislim da je kod dojenja najbitnije da od pocetka beba fino uhvati memu jer nece doci do.ispucanja bradavica, krvarenja i sl pa automatski vam je lakse sve...i prvih dana nek bebi visi non stop dok ne dodje mlijeko... Mislim da je mene ti spasilo jer je od pocetka M fino hvatao i ja ga pustala dan noc da visi, a kasnije skontas po potrebi

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 11:21:34)

Drage moje, molim vas za pomoc. Od 5h jutros povracam i sad mi je temp. 37,5.
Skoro sam 7. mjesec a mucnine nisam imala ni u prvom tromjesecju, skroz blago, zato me ovo sad zabrinulo. Probudili su me bolovi i mucnina, mislila sam da mi je grah koji sam juce jela tesko pao medjutim ne mogu ni casu vode da popijem da odmah ne ide u mlazovima. Imam li razloga za brigu, mislila sam doktoru tek ako se temp. jos podigne, sta vi kazete?
Nije mi zbog mene iako se grozno osjecam vec da nesto ne nastetim bebi.[sm=smiley13.gif]

Marien draga ja.mislim da ti je to neko blago trovanje.... Jel bas puno povracas?? Ako si samo.par puta onda vidi kako ces biti a ako stalno.povraccas idi obavezno doktoru da ne dehidriras

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>