RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 12:41:04)

hvala na odgovorima, nama prvorotkama koje planiramo dojiti svaki savjet je dobro dosao [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 12:52:17)

upravu si Dianaa, a i svjesna sam koliko god se spremale uvijek cemo nesto zaboraviti [sm=smiley36.gif] ne moze sve ni savrseno [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 12:58:10)

Ma.nista ne brinite drage moje.. Vi se samo spremite da vam.bude svve pri ruci da ne morate poslije poroda trcati,odnosno vasi muzevi,mame itd.... Kupite sve sto vam treba a ostalo ide prirodno ;)....

Nemojte zaboraviti hidrogen i zavoje, bivacin... To ce vam trebati za pupak.. Vise hidrogen nego bivacin... I kozmetiku, sampon, ulje,puder ( zavisi sta hocete da koristite) ja sam M mazala jekogalom nakon kupanja.... Puder nekad za guzu itd...nemojte zaboraviti kadicu za kupanje bebe..pa ako se plasite sklizanja pri kupanju uzmite onu jedna tetra pelwnu na ruku stavite i tako drzite bebu,il.ima rukavica frotir dodje sa peskirom..imate svugdje uzet to.. U bebi shopovima,fis itd..

Pitajte sta vas zanima :) tu smo mi.iskusne mame[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 13:01:11)

Idem malo usisati,ribati kupatiko,skuhati sta... Samo lezim cc... Evo i zeludac me nesto zabolio uh...jel to normalno?? Boli li vas?? Ko da mi je vatra u zeludcu...mozda je i zgaravica neka ko ce ga znati

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 13:26:07)

Pozdrav kolegice trudnice :))
Kako ste mi, sta radite?

Ja se evo bavim oko rucka.. pravim begovu i sirnicu, pa bujrum [sm=smiley1.gif] Inace, danas sam usla u 39 tt ... jos dvije sedmice znaci, uh [sm=smiley36.gif]

Zene koje su vec rodile, imam pitanje... da li su vas boljele preopne i gospodjicine kosti, hehee? Nekako mi se ta blaga bol javlja vec dva-tri dana, a najgore je ujutro... cak i navecer kad se okrecem, osjetim tu bol. Nisam imala neku posebnu aktivnost pa da kontam da je od toga... Mozda je to otvaranje? Help [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:03:15)

Pravnice meni kad su krenuli bolovi, krenuli ko menstrualni i onda se to samo pojacalo tako da nisam mogla rspoznati sta me boli..sve me bolilo bukvalno... Mozda ce ti neka od zenica bolje objasniti.. Al zato mene u ovoj trudnoci sve boli od picetka... Pogotovo sad kako se blizi razvali me trtica,krsta i stomak.. Nekad mi je tako tvrs uzas.. Okreni se vamo,tamo nista ne pomaze.. Tako da ne znam sta da ti kzem.. Ja sam bas slucaj za sebe [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:04:11)

Ja ocistila,stavila rucak i sad lezim..nesto sam bas pospana uh... Ne znam kako je vani jel hladno bas, izasla bi mozda malo hmm

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:07:13)

i ja razmisljam da izadjem, ovdje se sunce ukazuje [sm=smiley36.gif] samo nek ne pada snijeg [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:08:42)

Pravnice, i mene bole prepone, ledja i ta kosta, narocito kad lezim... svaki okret dok spavam je bolan al ja sve kontam to tako treba da bude...valjda se organizam priprema kako nam se priblizava dan D [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:14:46)

IZVORNA PORUKA: AzraB

i ja razmisljam da izadjem, ovdje se sunce ukazuje [sm=smiley36.gif] samo nek ne pada snijeg [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Cekam mm da dodje pa cemo vidjet sta cemo :) i izlazi i ne izlazi... Joj ne volim ovu svoju neodlucnost a cesto sam takva [sm=smiley24.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:15:35)

i mene su bolile kosti, prepone sve...kosti se namjestaju...to je normalno [sm=smiley1.gif]

ja objavih na poslu sada...cestitali svi [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:17:51)

Jooj zenw.sto ja imam vrijednu komsinicu, ja kad god pogledam kroz prozor ona nesto briska,cisti,mete [sm=smiley36.gif]nervira me nekad [sm=jezicek.gif]al joj ivijek tip top, mozete mislit i.snijeg su ocistili sa krova [sm=smiley29.gif][sm=jezicek.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:19:25)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

Cekam mm da dodje pa cemo vidjet sta cemo :) i izlazi i ne izlazi... Joj ne volim ovu svoju neodlucnost a cesto sam takva [sm=smiley24.gif]

ja cu sigurno negdje poslije rucka, ne mogu vise ni u kuci, najvise vremena provodim kako je sad zimski period..ni za vikend mi se ne da otici s mm na planinu, uvijek vrijeme ne valja [sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:19:56)

IZVORNA PORUKA: rose

i mene su bolile kosti, prepone sve...kosti se namjestaju...to je normalno [sm=smiley1.gif]

ja objavih na poslu sada...cestitali svi [sm=smiley1.gif]

Haj da ti zvanicno i ovdje cestitamo kad ti svi cestitaju [sm=smiley36.gif]

CESTITAMOOO [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:20:01)

ALMAN sretan rođendan za malog da je živ i zdrav svojoj mamici i tatici [sm=smiley1.gif]

Imam dogovor u postići, 10 ja odem danas ko kakva dođem na red kad meni momak sa šaltera "gospodo danas je 9 sutra vam je 10"
Ahaha jesam se smijala sama sebi pa ni da pogledam na datum,bila sam ubjedena da je danas 10 ooo Bze dragi reko,Šta hormoni rade

Mmmmm neskvik torta čula sam za nju da je odličan ukus,kako si vrijedna draga pa do jutra pravila mama si za 10000 [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:22:40)

Odoh ja privest rucak kraju pa se cujemo zenice :)..... Luda sam nesto danas [sm=smiley36.gif]

Rose nemoj se ljutiti plzz samo sam se nasalila malo [sm=smiley31.gif] naravno da ce svi cestitati,a ti se draga cuvaj.. Jel ti naporan posao??? Sta radis??

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 14:50:06)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Odoh ja privest rucak kraju pa se cujemo zenice :)..... Luda sam nesto danas [sm=smiley36.gif]

Rose nemoj se ljutiti plzz samo sam se nasalila malo [sm=smiley31.gif] naravno da ce svi cestitati,a ti se draga cuvaj.. Jel ti naporan posao??? Sta radis??

ma ne ljutim se...nisam refreshala stranicu ranije pa ti ne odgovorih

hvalaaaaa [sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 15:04:00)

Dianaa mi smo svakako terminuse, ima logike, znaci... hehehehe... [sm=smiley36.gif] Ocito su to neke pripreme, mislim da cu saznati vise na kontroli ove sedmice...

bejbibi imala sam i ja takve bolove, pogotovo nakon dugog hodanja... ili stajanja... hehe... al u devetom proslo to, zato imam eto te neke simptome poroda :)

Idem se i ja kupati... malo srediti, hihi... onda rucak, pa spavanac popodnevni. Pusa zenice [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 15:07:48)

Ja sam se uspjela u medjuvremenu naruciti na kontrolu, idem aBd sad u cetvrtak. Jedva cekam, ali sam bas nervozna. Nadam se da ce sve proci kako treba. Odoh i ja sad rucak da sastavim pa se tipkamo kasnije.

Pusa za sve [sm=nosecka.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 15:14:04)

Dan drage moje, evo i ja došla iz grada, mrtva umorna, prvo bila na birou za zapošljavanje, a onda išla u soc. da ovjerim knjižicu i svratila u par prodavnica, malo u Azel, malo u Fedi, al bukvalno uđem i izađem, kad vidim koja je gužva, a ja se utoplila i onda ne možeš ni stvari sa sebe skidati i nosati, a onako u jakni i džemperu mi samo muka i hajd pravac kući.

Vidim spominjete dojenje, Ja vam predlažem svima da se učlanite na grupu Dojenje je in gdje svakodnevno žene postavljaju pitanja vezano za poteškoće koje im se javljaju. Tu se dosta može naučiti i pripremiti se unaprijed. Ima još niz drugih grupa koje rade po istom principu.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje, bez dodavanja bilo čega drugoga sve dok beba ne navrši punih 6 mjeseci. Znam da se mnoge ne slažu s ovim, ali riječ je o slijedećem. Na početku podoja mlijeko je rijetko i zadovoljava djetetovu žeđ, a tek onda dolazi ono masnije i kaloričnije mlijeko, zato nema potrebe da se dodaje voda ili bilo koja druga tečnost.

Čajevi zbog grčeva, samo u tom trenutku mogu pomoći djetetu (a ne moraju) u smislu da se djete pokaka, pa osjeti olakšanje, ali ubrzo se taj problem ponavlja, jednostavno dok grčevi sami od sebe ne prođu. Čajevi oni ustvari sapiru zaštitini sloj koji se zahvaljujući majčinom mlijeku stvara na unutrašnjim stjenkama djetetovih crijeva, koja su porozna do 6 mjeseca. Upravo iz tog razloga SZO ne preporučuje uvođenje dohrane prije 6. mjeseca, jer bilo šta drugo osim mlijeka može (ali i ne mora) izazvati svakojake alergijske reakcije i pošto majčino mlijeko zadovoljava sve djetetove potrebe do tog perioda, zaista nema potrebe uvoditi bilo šta drugo i rizikovati.

Što se tiče toga da neke žene i pored velikog truda nisu uspjele pretpostavljam da jednostavno nisu dobile adekvatne savjete i upute, kako riješiti određene probleme, te da nisu imale stručnu pomoć. Nažalost naše medicinsko osoblje u velikoj mjeri svojim prastarim savjetima i nezainteresiranošću da pomognu, više odmažu nego pomažu majkama da uspostave dojenje.

Uistinu, jako mali procenat žena ne može da doji, ali za to su uglavnom medicinski razlozi zaslužni. I da, postoje situacije, da mama na početku nema dovoljno mlijeka, ali ako dozvoli djetetu da sisa kadagod ono hoće i kolikogod ono hoće, ta ponuda i potražnja se brzo usklade. Svako uvođenje flašice, onemogućava majci da proizvodi upravo tu količinu koju je beba pojela iz flašice.
Iz tog razloga mame savjetnice uvijek kažu da je najbolje ne imati u kući ni flašicu, ni AD, jer imamo apoteke koje rade cijelu noć i ne daj Bože uvijek može suprug ili neko otići po to, ako baš zatreba, ali kada imamo u kući, kada beba plače dugo, nervozna je, odbija dojenje, mi ćemo iz straha da nije gladna, posegnuti za tom flašicom, a možda je neki sasvim drugi razlog djetetove nervoze.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 16:23:30)

Nikako da uspijem da se javim.
Sve je ok bilo kod doktora,samo prakticki je bio u pitanju.
Malo me pregledao i kaze super da nisam pocela oticati bas ni malo.
Svratila do sveki da doruckujem(i ona isla samnom) snijeg kao nikada do sada u Becu zapadao da sam mislila ja u Bosni heheh.
Presjedala i tri tramvaja do kuce,snijeg zatrpao sine.
Dodjem kuci mm otisao kod Ortopeda.Zove me doce po mene da zajedno idemo da primi innekciju u petu.Davmo je izvrnuo nugu i od tada ga boli i natice.Postiji kogucnoat da je slomio i tako zarasla krivo oli je neko reumatsko oboljenje.Stopalo oocelo da se deformise.Sada ga cekam u cekaonici dok on je u ordinaciji.
Rucak nemam nezz sta cu praviti.
Skontat cu nesto.
Nisam nista uspjela citati sta ste pisale.Ovih dana nisam bas u toku sta se desava na rr.
Nadam se sa ste sve debele dobro.
[sm=smiley1.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 16:23:33)

Sretno na kontroli Pravnice, i ja idem sutra [sm=bravo.gif]
mala curica: [sm=bravo.gif] za pregled [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 16:30:23)

Hvala Dianaa
Sretno i tebi sutra ako Bog da [sm=smiley1.gif] i ja jedva cekam svoju kontrolu i uz da vidim svoje srce jedino [sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 16:35:12)

Pravnice sretno i tebi sutra na kontroli [sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 17:58:29)

Hello zenice, evo.i mene... Mi.gledali film, odmarali malo i tako... Mala c bravo za kontrolu, pravnice i dianaa sretno na kontroli sutra :))... Nama dolazi majstor sutra ujutru aBd za grijanje, napokon picinjemo raditi[sm=bravo.gif] imat cu pune.ruke posla,ciscenja al briga me.. Jedva cekam da se stavi da odahnem [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>