RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:00:30)

ja danas nista ne kuham ostalo mi je od sinoc hrane samo cu supicu skuhati sebi i malome, sami smo cijeli dan muz na nekom seminaru u Sarajevu tako da samo lezimo zao mi sto nismo izasli malo napolje al sad nam je vec kasno,

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:04:15)

IZVORNA PORUKA: lala88

tako ce i biti porod u kadi [sm=smiley36.gif]
drage moje zenice jeste li vi imale problema sa gljivicama, i prije trudnoce i sad u trudnoci. Dr mi da vaginalete i oko 7 dana poslije vaginaleta sam ok i onda opet se vrate.

smanji slatko, gljivice vole slatko

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:04:24)

ja sam zadnjih nekoliko dana imala pojacano bijelo pranje, ali izgleda da se malo smirilo. Nisam nista koristila, spomenut cu to svom doktoru u cetvrtak na kontroli pa cu vidjeti sta ce mi reci...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:05:44)

Evo i mene... Meni net nije radio a sve mi misli lete na rr[sm=smiley36.gif]ucrvah se sto ne mogu otvoriti hahaha....

Kod mene jos uvijek radno.... A meni se takoo spava, oci mi se sklapaju uh...

Nisam ni ja.nijednom isla na te vjezbice za trudnice pa prezivjela :)

A rucak hmm mislim da necu nista..

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:06:31)

IZVORNA PORUKA: alman

ma ja evo nekoliko dana imam pojacano bijelo pranje, a prije trudnoce nisam ga nikada imala i prvu sedmicu kad sam saznala da sam trudna odmah pocelo ja sam koristila vaginalete od kantarijona kao na prirodnoj bazi i sto kazes nekoliko dana dobro i opet jovo na novo [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] ja sam zbog kantariona ostala trudna [sm=smiley36.gif] bila na nekom sluzbenom putu i kupala se u bazenu...pisto sam ja sklona uhvatiti baju u bazenu ili upalu ja kupim kantarion i stavljala 5 dana...nakon terapije s mm, kondom inace koristimo ...ali masno+kondom ne ide zajedno...ostetio ga kantarion...nije puklo al dovoljno da se hudini provuce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:07:19)

Ja redovno imam bijelo pranje [sm=zmeden.gif]svaki dan a tako.mi je bilo i prijw trudnoce... Svaki put me dr pregleda vaginalno i nosta mi nije dao dosad,valjda nije nista [sm=zmeden.gif]....ja uvijek nosim dnevni ulozak

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:08:31)

Hahaha rose sto me nasmija [sm=smiley36.gif] to.ti je lekcija za drugi put [sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:11:05)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Hahaha rose sto me nasmija [sm=smiley36.gif] to.ti je lekcija za drugi put [sm=jezicek.gif]

heh definitivno...zeznulo me dodatno sto nigdje nisam mogla nabaviti pharmatex to mi je bila dodatna zastita uz kondom [sm=smiley36.gif] pa smo isli bez toga [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:13:46)

Jel to sad sa drugom bebom il prvom[sm=smiley36.gif]
Hah sta ces, sudbina..znaci i.kod tebe ne planirano [sm=smiley36.gif] i.kod mene obje trudnoce... Al ova druga je rekorder,iz prvog pokusaja [sm=jezicek.gif]
Sta ces,opustili se i haj kao nece bit nista kad klinac [sm=smiley36.gif] al bukvalno hahhahaha..odnosno klinka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:15:48)

rose bas me nasmija [sm=smiley36.gif]

bejbibi imala sam i ja na pocetku trudnoce bijelo pranje i na papa testu mi je dr rekao da imam neku manju upalu ali nista mi za to nije propisao, sto znaci da nije nista ozbiljno. Sad isto zadnjih 10tak dana imam pojacano bijelo pranje ali kontam nije opet nista [sm=smiley36.gif] mada provjerit cu u cetvrtak kad budem na kontroli aBd

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:16:58)

Hah sta ces, sudbina..znaci i.kod tebe ne planirano [sm=smiley36.gif] i.kod mene obje trudnoce... Al ova druga je rekorder,iz prvog pokusaja [sm=jezicek.gif]
Sta ces,opustili se i haj kao nece bit nista kad klinac [sm=smiley36.gif] al bukvalno hahhahaha..odnosno klinka

meni je ovo prvo rekorder, isto iz prve [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:17:43)

A mozda to.kod mene nije nista jer sam i prije trudnoce imala bp a svaki papa mi bio uredan... Ko ce ga znat.. Ne sekiram se, samo me nervira uh,uvijek mokro [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:20:12)

Hehhehe [sm=bravo.gif] azra... Ma kod mene bi iGleda i prvo bilo iz prve al ja pila kontracepcijske pilule...i to one sto se piju svaki dan,a ja budala samo po potrebi [sm=smiley36.gif] doduse ne razumikem se u te pilule al et tad se prvi put opustili pa trci u apoteku po pilule hahaha... Koje budale[sm=smiley36.gif] i funkcionisale dva puta a treci vec [sm=nosecka.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:20:34)

s ovom sad ...prvu sam napravila onaj dan kad sam skontala da hocu...upalilo mi iz prve [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:22:22)

Hahaha [sm=smiley36.gif]...ma hej treba zahvalit Bogu kad je tako, koliko se zena muci da dobiju bebaca[sm=smiley13.gif]...da hoce se svaka tako obradovati

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:23:24)

rose [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] suze mi liju od smijeha, ja inace nejedem slatko kako sam trudna, zalila sam se na nizak secer. Nisaam jela slatkise do prije 7 dana, ali nikako, cak ni caj nisam secerila i opet ih je bilo haus, na svakoj kontroli dr mi propise vaginalete. On kaze da je trudnoca moze dovesti do povecanja gljivica, volila bih ih se rijesiti sto prije brinem zbog bebe, da ce mozda u prolasku pokupiti koju. Iako do poroda ima jos puno, ali vec 4 mjeseca ih se nemogu rjesiti.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:24:18)

ma i meni je rekao da je normalo u trudnoci al nekad me zna tro svrbiti al samo van i tad stavim vaginaletu jedna mi regulise, tako da sam od pocetka samo 5 otrosila

rose [sm=smiley36.gif] bas si me nasmijala i kod nas je prva beba bila neplanska,a druga iz drugog pokusaja nisam se ja mogla odluciti hocu li ili ne [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:24:50)

Hahaha [sm=smiley36.gif]...ma hej treba zahvalit Bogu kad je tako, koliko se zena muci da dobiju bebaca[sm=smiley13.gif]...da hoce se svaka tako obradovati

ma bas tako...jos kad skontam da sam blizu 40-e godine ...tj sad 38 ....fakat treba zahvaliti kad se moze, ne moze se bas sve isplanirati...bilo bi dobro ali ne moze...ali u tome ima i drazi...da se nije ovako desilo tesko bih se odlucila..a imala sam zelju za jos jednom bebom [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:25:58)

rose [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] suze mi liju od smijeha, ja inace nejedem slatko kako sam trudna, zalila sam se na nizak secer. Nisaam jela slatkise do prije 7 dana, ali nikako, cak ni caj nisam secerila i opet ih je bilo haus, na svakoj kontroli dr mi propise vaginalete. On kaze da je trudnoca moze dovesti do povecanja gljivica, volila bih ih se rijesiti sto prije brinem zbog bebe, da ce mozda u prolasku pokupiti koju. Iako do poroda ima jos puno, ali vec 4 mjeseca ih se nemogu rjesiti.

ma dat ce ti terapiju canestenom pred porod da se rijesi...ne brini...imala sam ih i ja...nisu mi pravile neki problem ali znam da ihje bilo

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:26:32)

zene moje drage, ja sam prije ovog foruma bila na forumu gdje zene pokusavaju zatrudniti, ima ih koje po 3 godine nemogu, idu i na potpomognutu oplodnju, ali ni to neuspjeva, trebama zahvaliti Bogu sto se tako nemucimo, jer one bi sve dale i sve pretrpile samo za jednu bebu

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:27:52)

bejbibi mi smo se "cuvali" prvih par dana i onda je bilo ma haj da probamo onako, ne mora znaciti da cu odmah ostati [sm=nosecka.gif], i ja ocekuj mens ono nje nigdje [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:28:11)

Ma meni je super ovo neplanski.. Da sam planirala ne bi se ja.jos.odlucila za bebu.... Mislim da nikd nismo spremne za to hehe...

Rose mashalla dobra si ti [sm=smiley1.gif] bas si plodna[sm=smiley36.gif] ja sam blizu 28. :)

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:28:11)

bejbibi jesu li gotovi radaovi mogu misliti koliko buse kod mene su prije dvije god provodili na sprat joj haus mi je bio u kuci ja otisla svekrvi da ne gledam kad su zavrsili vratila se i cistila, kod mene su morali puno busiti rupa pa su zaprasili da Bog sacuva[sm=smiley13.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:29:41)

IZVORNA PORUKA: rose

ma bas tako...jos kad skontam da sam blizu 40-e godine ...tj sad 38 ....fakat treba zahvaliti kad se moze, ne moze se bas sve isplanirati...bilo bi dobro ali ne moze...ali u tome ima i drazi...da se nije ovako desilo tesko bih se odlucila..a imala sam zelju za jos jednom bebom [sm=smiley1.gif]

ma ne moze se nista isplanirati, ima ljudi koji planiraju pa nista godinama, zato hB kad mozemo, pa kako bilo.. I da nam budu zivi i zdravi.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:30:00)

zene moje drage, ja sam prije ovog foruma bila na forumu gdje zene pokusavaju zatrudniti, ima ih koje po 3 godine nemogu, idu i na potpomognutu oplodnju, ali ni to neuspjeva, trebama zahvaliti Bogu sto se tako nemucimo, jer one bi sve dale i sve pretrpile samo za jednu bebu

ma evo imas na temi no idea...koliko sam skontala imali su problem...u braku 10 godina...sada cekaju curetak :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>