RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:30:07)

IZVORNA PORUKA: alman

bejbibi jesu li gotovi radaovi mogu misliti koliko buse kod mene su prije dvije god provodili na sprat joj haus mi je bio u kuci ja otisla svekrvi da ne gledam kad su zavrsili vratila se i cistila, kod mene su morali puno busiti rupa pa su zaprasili da Bog sacuva[sm=smiley13.gif]

Ej znas kako su dobri majstori..jedan kad busi, drugi usisivacem stoji ispod i usisava.. Ma supee...malo su rupe velike i trebat ce ih popravljat al ok to kad se bude krecilo..ne ameta :)).... M MI SE NA POCETKU PLASIO masina al do ro je sad

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:32:08)

ne planski je najsladje i covjek se bas obraduje mi smo se 5 god bas cuvalli i kad bi mi samo dan kasni ja dizala frku jer nisam bila spremna za drugu bebu sto zbog kilaze i onako i kad prvi put nije uspjelo reko joj mi se toliko brinuli da ne zatrudnim kao da je to tako lako, kad sljedeci put bingo [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:32:20)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: lala88

zene moje drage, ja sam prije ovog foruma bila na forumu gdje zene pokusavaju zatrudniti, ima ih koje po 3 godine nemogu, idu i na potpomognutu oplodnju, ali ni to neuspjeva, trebama zahvaliti Bogu sto se tako nemucimo, jer one bi sve dale i sve pretrpile samo za jednu bebu

ma evo imas na temi no idea...koliko sam skontala imali su problem...u braku 10 godina...sada cekaju curetak :)

Ma da, naravno... Samo zahvaliti bogu na tome.. A vala i ove sto obraduje treba zahvaliti..bas mi je drago kad se tako obraduju[sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:32:33)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ma meni je super ovo neplanski.. Da sam planirala ne bi se ja.jos.odlucila za bebu.... Mislim da nikd nismo spremne za to hehe...

Rose mashalla dobra si ti [sm=smiley1.gif] bas si plodna[sm=smiley36.gif] ja sam blizu 28. :)

ma da...ja sam nakon 30 pocela djecu praviti tek [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:34:00)

ne planski je najsladje i covjek se bas obraduje mi smo se 5 god bas cuvalli i kad bi mi samo dan kasni ja dizala frku jer nisam bila spremna za drugu bebu sto zbog kilaze i onako i kad prvi put nije uspjelo reko joj mi se toliko brinuli da ne zatrudnim kao da je to tako lako, kad sljedeci put bingo [sm=smiley36.gif]

Ma mi nismo iskreno ni htjeli, svjesno haha...al haj ono neka znatizelja da se ne stitis... Hahahha... Uvijek neka zastita pa haj ono da probamo bez, kad iz prve aaa [sm=jezicek.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:36:52)

jest vala bas se treba Bogu zahvaliti kad vidim koliko samo parova vodi bitku oko potomstva moja kuma u braku tri god i od prvog dana hoce bebe imaju i oni preko 30 i evo sad hoce da krenu sa ljecenjem ako ne uspije onda vantjelesnu ce pokusati

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:39:50)

i meni bilo bas nezgodno da joj javim kumi da cekamo bebu, znala sam da ce se obradovati al kad znas da neko to toliko zeli a ne moze onda ti neprijetnoi i prvo njeno pitanje je bilo koliko se dugo niste cuvali, jer je znala da prije god jaa nisam nikad ni pomisljala na drugu bebu

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:40:24)

hvala Bogu kad mozemo imati djecu i ne moramo se muciti kao sto ima sigurno mnogo parova. Ne moze se nista planirati u zivotu, ali kad skonta covjek koja je i svrha zivota nego imati ih i prenijeti na njih sve sto znas, napraviti ljude od njih...
Imam i ja rodjaka koji je nakon 10 godina braka tek dobio kcerkicu. Dugo vremena su pokusavali, ali eto na kraju se isplatilo [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:42:34)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

bejbibi jesu li gotovi radaovi mogu misliti koliko buse kod mene su prije dvije god provodili na sprat joj haus mi je bio u kuci ja otisla svekrvi da ne gledam kad su zavrsili vratila se i cistila, kod mene su morali puno busiti rupa pa su zaprasili da Bog sacuva[sm=smiley13.gif]

Ej znas kako su dobri majstori..jedan kad busi, drugi usisivacem stoji ispod i usisava.. Ma supee...malo su rupe velike i trebat ce ih popravljat al ok to kad se bude krecilo..ne ameta :)).... M MI SE NA POCETKU PLASIO masina al do ro je sad

[sm=bravo.gif] za majstore ovi kod mene su poslije pomeli krupne komade al ja nisam nala da ce to toliko prasiti ja sam morala da custim i ugaonu usisivacem za dubinsko ciscenje koliko se samo prasine u njega uvukla, a i mi smo morali sve te rupe popraviti, al sta te briga kad sad poradis generalno bit ce ti spremno za poroda

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:44:28)

mi vise od 2,5 godine nismo htjeli bebu prvo zbog moji ispita, pa da se zaposlim, a ni njegov posao nije bio siguran, i tako jednu vece lezimo i pricamo ja diplomirala on dobio ug na neodredjeno, kaze ja hajmo mi praviti bebu jer meni je vec 26 kaze on hajd i odem ja kod dr ga vidim jel sve ok (da li ima upala) i izracunam plodne dane i tu vece vise puta [sm=smiley9.gif] onda i sledecu i kazem ja njemu trecu noc ja veceras nemogu pa cemo sledeci mjesec opet pokusati i eto za 13 dana [sm=modricrtici.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:46:29)

IZVORNA PORUKA: lala88

mi vise od 2,5 godine nismo htjeli bebu prvo zbog moji ispita, pa da se zaposlim, a ni njegov posao nije bio siguran, i tako jednu vece lezimo i pricamo ja diplomirala on dobio ug na neodredjeno, kaze ja hajmo mi praviti bebu jer meni je vec 26 kaze on hajd i odem ja kod dr ga vidim jel sve ok (da li ima upala) i izracunam plodne dane i tu vece vise puta [sm=smiley9.gif] onda i sledecu i kazem ja njemu trecu noc ja veceras nemogu pa cemo sledeci mjesec opet pokusati i eto za 13 dana [sm=modricrtici.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] e kod vas je bas onda bilo planski

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:48:34)

Cao zenice..
Vidim pisete o tome koliko ste se trudile za bebu..
Pa eto,ja sam nakon godinu i 4 mjeseca braka ugledala plusic,a pokusavali smo od prvog dana,ali nije islo..
i kad sam bila odustala i od nalaza i svega..kad sam imala najvise stresa,otac ostao bez ruke,poceo primati kemoterapije..svaki dan sam gotov plakala..bila jako nervozna..kad imam sta i vidjet..i sada sam jako sretna...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:49:22)

Ma dobro kad covjek sam nece, pa.planira i to ok..meni iskreno ovo dobro doslo neplanski inace nikad ne bi bila spremna poznajuci sebe, i mislim da se dobro snalazim hehhe...
Bas to sto Azra kaze, to je smisao ivota, djeca.. Napravit postenw ljude od njih aBd... Menw tako plasi ta buducnost al bice dobro uz Boziju pomoc...

Alman nisu ovi zaprasili skoro nikako, svaka im cast [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:52:13)

ee moje zenice kad vas citam izazivate mi osmjeh na licu,ja i mm smo se nadali 3 duuuuge godine,nisam se nikako cuvala od pocetka braka i nema[sm=smiley13.gif],uradili sve nalaze,uglavnom hodanje od dr. do dr.,nalazi nikako obecavajuci a nismo imali sredstava za vantjelesnu jer kosta oko 6.000 km sa lijekovima,i hvala Bogu nekako skupimo taj novac i kupimo lijekove i ja cekam da pocne proces bockanja 18.12,medjutim kasni meni 2 dana ja kontam od stresa,peti dan uradim test kad pozitivan,i tako mi nakon 3 god ugledasmo taj plusic,sve zahvaljujuci dragom Allahu,ja razumijem koja je to borba,svaki mjesec plac kada dodje vjestica uh i nadanje kada kasni bar jedan dan,al eto i nas je obradovao[sm=bravo.gif]ni dan danas mi nije jasno sa nasom dijagnozom da smo uspjeli ili su nasi doktori toliki neznalci

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:53:22)

Samy_lo vidim kone smo[sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:54:07)

kod mene ti je inace sve planski, ja i muz prvo sve prokontamo pa onda radimo, ali htjela sam reci da sam brzo zatrudnila eto u jednoj od te dvije veceri bebac je napravljen. Nekako se bolje osjecam kad drzim sve pod kontrolom i kad je sve isplanirano, naravno desi se cesto da nesto ode u drugom smjeru mimo plana. Mada vecinu stvari planiramo, nas dvoje smo samo pa se sve dogovaramo nista nepoduzimano, a da se prije toga ne dogovorimo.

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:58:10)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Samy_lo vidim kone smo[sm=smiley36.gif]

Jesmo,jesmo..hvala dragom Allahu sto nas je obradovao :)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 15:58:16)

Eeeee a meni.izaziva osmijeh kad citam.ovakve poatove ko MAM I SAMY_lo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:00:44)

mozda se i sretnemo u cekaonici kod dr.[sm=smiley36.gif] e vjerujte mi ko nije prosao nezna kako je,zato kazem uvijek hvala dragom Bogu pa ne prolaze sve zenice ovo kao mi[sm=bravo.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:01:24)

MAM I SAMy mogu mislitti vase srece vjeruj te da su mi oci zarosile dok sam citala da hoce dragi Bog tako obradovati i moju kumu kao i sve zene koje zele djecu da svako dozivi kakav je osjecaj nositi dijete u stomaku roditi ga i odgajati [sm=smiley1.gif] Amin

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:04:39)

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Ima puno stomačnog virusa pa je bolje otići doktoru. Ja sam ga pokupila negdje u 6 mjesecu trudnoće i bilo je baš gadno, primila infuziju, tako lagana hrana i bilo je dobro kroz 24h ;)
Još 14 dana do mog termina, svaki dan otkrivam neku novu bol, em leđa, em stomak, em kukovi [sm=smiley36.gif] Kontrola u četvrtak aBd, ali kad pomislim na ono čekanje na Jezeru, zlo me uhvati, moraš užinu ponijeti sa sobom. Lagano me trema fata definitivno

I meni je kontrola u cetvrtak na Jezeru... a bas bude guzva... jer je i ona komisija cetvrtkom. Kod kojeg si dr? Mozda se i sretnemo... hehe...

Adano -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:04:43)

Zdravo zenice... nova sam na forumu...mislim ne bas nova, pratim forum odavno ali nisam se javljala... prvu bebicu smo nazalost izgubili u 26.sedmici. Prijevremeni porod, beba zivjela par dana... evo sad sam u 18.sedmici ponovo :) pa rekoh da se malo druzim s vama :))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:05:32)

Znam draga MAM:) al kad se najmanje nadamo Bog naa obraduje:)))... HB da je tako... I vjeruj.mi cini mi se vise vi cijenite trudnocu od nas koje bez problema zatrudnomo :)) zato sto vi prolaxite kroz trnje da to dozivite a mi nekako uzimamo zdravo za gotovo.. Ustvari pricam u svoje ime, ne znam za druge... Meni je iskeeno malo bilo krivo sto sam zayrudnila al onda dobila krvarenjee pa da vidia kako se onda moli Bog da bude ok sve..malo nezahvalno smoje strane al wt. Ljudi smo grihesimo

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:05:39)

uh alman nemoze se to opisati,ja i suprug ni nakon 2 testa nismo vjerovali,pa sam otisla uraditi betu,kada nam je ona sestra dala nalaz mi se zagrlili i poceli plakati ispred klinike,i ona sestra pocela plakati[sm=smiley36.gif]a tek da ste vidjeli radost nasih roditelja jer je prvo unuce sa obje strane ma plakale bi[sm=bravo.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (10.2.2015 16:08:57)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

uh alman nemoze se to opisati,ja i suprug ni nakon 2 testa nismo vjerovali,pa sam otisla uraditi betu,kada nam je ona sestra dala nalaz mi se zagrlili i poceli plakati ispred klinike,i ona sestra pocela plakati[sm=smiley36.gif]a tek da ste vidjeli radost nasih roditelja jer je prvo unuce sa obje strane ma plakale bi[sm=bravo.gif]

evo placem, joj ovi hormoni pucaju [sm=smiley19.gif][sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>