RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:10:45)

Scarlet[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:12:03)

Tvoj post uopste ne zvuci depresivno vec nam pokazujea kako trudom do uspjeha [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:16:00)

Idem drage praviti rucak..krompir i meso u rerni, bajlakse mi.. Nista mi se ne da :(( bas sam lijena danas... A i zeludac me boli pa valjda od toga... A snijeg pada li padaaa

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:16:28)

i ja sam imala probleme s dojenjem a kakvih sam se bapskih gluposti naslušala mogla bih knjigu napisati. svi su me ubjeđivali da nema dovoljno mlijeka od patronažne sestre,pedijatrice pa do mojih najbližih.ali nisam odustajala i uspjela sam je dojiti do 13 mjeseci. zato ne slušajte nikoga.prva dva mjeseca je beba visila doslovno na meni jer je slabo vukla ali poslije kad je ojačala išlo je bolje.
sevbi sam bila zacrtala da ću je dojiti i uspjela sam.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:26:03)

[sm=bravo.gif] sprinter, što se tiče dojenja, stvarno je psihološka podrška najvažnija, često nas naša okolina u tome obeshrabruje, ali uporavo iz dobrih namjera, jer se i svi oko nas sekiraju, kada misle da se patimo mi ili beba.
Ali upravo zato se u nekim stvarima moramo osloniti same na sebe i informisati se.

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:36:35)

poslije mi je neko rekao da patronažne imaju neli deal s hippom pa ga baš toplo preporučuju. umjesto da te ohrabre s dojenjem one preporučuju dohranu.ovoga puta slušam samo sebe.a klimat ću potvrdno glavom na sve savjete i po svom opet raditi. a ti bejbi nemoj se opet prejesti pa poslije [sm=zz_banghead.gif].

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:46:08)

Evo nešto i o muževima koji djeluju nezainteresiano.

Moj suprug je sa mnom išao na sve preglede u svim mojim trudnoćama, kadagod nije bio na poslu, a većinom smo tako i štimali preglede, znači u tom smislu je bio svjestan svega što se događa, ali nikada nije pokazivao interes kao ja da se svaki put početkom sedmice obradujem RR kalendaru i da čitam šta se u toj sedmici događa.
To je za mene tada bila nezainteresiranost, ali nisam htjela da vršim nikakav pritisak.
U prvoj trudnoći imala sam neke loše dijagnoze i naravno informisala se da se pripremim na najgore, ali on nije i uvijek je smatrao da se bezveze unaprijed opterećujem i sekiram, kad možda bude sve dobro.

Eh kad se bebi rodio, MM nikad nije bježao od obaveza, u svemu mi je pomagao, ali bilo je tih nekih nesuglasica, jer je on bio još manje upućen od mene, naročito vezano za dojenje, a nije htio da gleda kako se mučim ja ili patim djete, ali eto i to smo prevazišli, ubijedila sma ga da se za neke stvari mora biti istrajan i onda je on kasnije bio najveća podrška u tome.

Kada je nečije djete često bolesno, znao je reći, Nije čudo, kada ga ne doji. Kao on sada zna sve o dojenju. (Objašnjavala sam mu da to naravno ne mora biti razlog), al sam vidjela koliko je ponosan što sam ja bila istrajna. Valjda se mi na neki način kroz svo naše zalaganje za djecu ipak dokazujemo i pred partnerom, kolikogod da smo se prije djeteta voljeli i vjerovali jedno drugom.

Neki dan sam mu rekla da ja po pitanju tog povjerenja da je dobar otac, mogu rahat umrijeti, jer znam da našem A ništa s njim neće nedostajati. Mogu ih danima ostaviti same, znam da će djete biti čisto, uredno i sito. Jest da će napraviti haos u poslaganom ormaru, al to i nije bitno, kad djetetu ništa drugo ne nedostaje. On se oduvjek s malcem više igrao od mene, ponekad i uče nešto skupa, ja sam više za šetnje i učenje tip. Ne znam se baš igrat autića. [sm=smiley36.gif] Sad se uglavnom igram s njim društvenih igara.

Termin ovog poroda smo saznali još na prvom pregledu, na kojem je on btw bio prisutan. Kasnije sam taj termin više puta spomenula kad sam razgovarala s našim prijateljima ili rodbinom. I neki dan smo bili na jednom rođendanu. Pita njega njegov kolega, kada je meni termin, a ja slušam. Kaže MM: Ma, hmmm... za par mjeseci [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Eh rekoh dragi, ti si stvarno neupućen. Fakat mi je bilo smješno koliko se razlikujemo, jer sam spoznala da se razlikujemo u tim nebitnim stvarima. Da nam je to bilo prvo djete, ja bih jedva čekala da odemo odatle, jer bi me bilo stid, da MM ne zna tako VAŽNU stvar, rekla bih da je totalno nezainteresovan i nespreman za bebu i vjerovatno bih i posumnjala u njegovu ljubav , čim ne zna tako važan datum.[sm=smiley36.gif]

Obzirom da se on meni dokazao kao otac [sm=smiley36.gif], ja nemam sumnje kako će biti s drugim djetetom, tako da me ovaj događaj podsjetio na nešto što sam davno pročitala, da muškarci i žene nisu stvoreni da budu jednaki.
Autor je napisao nešto u smislu da, kada bi muškarac i žena ušli u neku prelijepu salu, žena bi primijetila šare na tapetama, gracioznost lustera i pitala bi se kloliko kristala na njemu ima, da li je pod ugancan. Muškarac ipak, bi razmislio o tome koliko su jaki stubovi koji drže plafon i od kakvog materijala su urađeni zidovi.
Tada sam skontala, da ono što žene primjećuju, muškarci često ne vide uopšte, ali je važno da vide ono što čini jak temelj nečega. Meni je danas važno da su MM prioritet zdravlje, opskrba i da smo na pravom putu kao porodica, a ostali detalji, koji su meni važni, često su se pokazali sasvim nevažni u važnim životnim pitanjima.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:50:07)

Ahaha necu neci :))... A samo supu sad pojela bas me zeludac muci, ko da mi gori..

A sto se tice dojenja, dok sam bila u bolnici ( 5 dana bila jer mi se nesto zakomplikovalo pa morala krv primiti)) M non stop visio i dr i babice svi bili super stvarno.. M je doduseodmah znao siku uhvatiti hhehe i ja nisam imala hB tih problema krvave bradavice , natecenost i ostalo cime se zene pate al grudi su me bolile valhda sto prvi put se stvarale te mlijecne zlijezde..ugl kd smo doski kuci meni stvarno bile grudi onako ispuhane al M vuce li vuce hehe.. Pa kad je patronazna dosla i gleda me i vako dosirnu grudi, ma daj kaze nista nemas mlijeka, kaze sta je ovo ispuhalo.. Bas me naljutila i povrojedila al mi je rekla da moram puno jesti da nadodje mliheko a ja bas na pocetku nista nisam mogla jesti... Al na zor sve jela ne bi li mlijeko doalo i fakat jest... Uh poslije kad nadodje ne mozes ga zaustaviti, sa onim svedskim pelwnama se motala [sm=smiley36.gif] i dojili smo dvije godine mashalla...da hocu i sad tako bez problema aBd.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:50:10)

Eto ja se ispisah i za ovaj mjesec. Curke moje, čujemo se ponovo u martu [sm=jezicek.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:51:33)

Jao...ja sam nevidjeno smotana otkako sam trudna...maloprije pravim sirnicu za rucak i to brzinsku od kupovnih jufki i ispade mi karton s jajima...dva komada direkt na pod i razbiju se...jedva ocistih...onda pravim povrtnu krem corbicu i spustim stapni mikser sa strane na ivicu serpe naslonim da dohvatim biber...naravno da se srusi i poprsce sve oko sebe...hajde onda i to cisti...bas sam sebi napravila posla ni oko cega...sad legla i vise nisam gladna...smorila se bzz...jesam li ja jedina smotana trudnica na svijetu?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:56:29)

Hahahha scarlet smijesna si mi[sm=smiley36.gif]ti cekas da se nakupe postovi pa onda sve odjednom hahaha... Neka neka, super pises ;))... Slazem se potpuno sa tvojim izjavama i taj musko zenski odnoai.... Al et nekako bekad zna nas nesto povrijediti al veoma vazno da shvatimo da ne gledamo isto na stvari a ro.ne znaci da se manje volimo il da jedno vise voki svoje dijete.... Isto ih volimo samo sto smo muski i zenske srugcijw konstruisani :)) i sve to treba shvatiti

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 13:58:14)

IZVORNA PORUKA: no idea

Jao...ja sam nevidjeno smotana otkako sam trudna...maloprije pravim sirnicu za rucak i to brzinsku od kupovnih jufki i ispade mi karton s jajima...dva komada direkt na pod i razbiju se...jedva ocistih...onda pravim povrtnu krem corbicu i spustim stapni mikser sa strane na ivicu serpe naslonim da dohvatim biber...naravno da se srusi i poprsce sve oko sebe...hajde onda i to cisti...bas sam sebi napravila posla ni oko cega...sad legla i vise nisam gladna...smorila se bzz...jesam li ja jedina smotana trudnica na svijetu?

Nisi draga, ne sekiraj se,ima nas jos[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:12:13)

Scarlet [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] nije dotle doalo da si ispiaala sve do Marta?
Neka za koji dan ce se skupiti jos tema,nismo vise lijene u pisanju,imat ces sta razjasniti i dati svoje misljenje.
A svako lijepo objasnis i razjasnis [sm=bravo.gif]

No idea,nisi......ja sam nedavno cokoladnu smjesu napravila i da uhvatim mixer da ne padne oborim zdjelu sa smjesom.Cijela smjeca se istresla po svakom dijelu kuhinje ,cak izidovima.Mogla sam plakati od muke.Tri sata mi trebalo da ocistim jer je smjesa bila masna.Taj dan mi je sve islo naopako sta god da aam krenula uraditi.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:15:20)

Pozz veliki zenice! Nadam se da ste mi sve dobro! Ja sam se porodila 1. Februara u 14:36 h na svijet je dosla nada Princeza 3.760gr i 54cm . Bebica masalla slusa jede i spava . Mene rana ne boli imam dva konca beba pri izlazku zakacila me malo laktom:-) inace nebi bilo ni to . Mlijeko mi nadoslo treci dan i bas ga ima massala. Drage žene želim vam ostatak trudnoće ugodan i lagan porod

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:15:21)

Ja maloprinr izasla vani da bacim smece i da prosetam(sunce prelijepo vani) napravila krug oko zgrade i pobjegla u kucu.Lijece mi trni od zime brrr.
Uzela jeda. smoki pojela i sasa izvadila pil krila da se odlede,jedu mi se.Kupila sam kod Turcina 5kg.mm gleda u mene,kaze poletit cu ko kokos od piletine.
Teletina,junetina,govedina ni fasirano ki nikako ne pase,smrde mi (Boze me oprosti).

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:17:20)

IZVORNA PORUKA: Amanni

Pozz veliki zenice! Nadam se da ste mi sve dobro! Ja sam se porodila 1. Februara u 14:36 h na svijet je dosla nada Princeza 3.760gr i 54cm . Bebica masalla slusa jede i spava . Mene rana ne boli imam dva konca beba pri izlazku zakacila me malo laktom:-) inace nebi bilo ni to . Mlijeko mi nadoslo treci dan i bas ga ima massala. Drage žene želim vam ostatak trudnoće ugodan i lagan porod

Amani [sm=smiley31.gif] drago mi je sto si nam se javila.
Hvala Bogu da je sve proslo ok.Uzivaj s bebicom,mazite se.
Dusa mala,da mi je samo da je pomorisem [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:25:48)

napisa post i izbacime, evo i mene nemojte pisati minus. Jutros rano isla na kontrolu, beba je ok, doji prst. Snijeg pada haus, ja se pakujem po malo.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:34:11)

Hvala Mala C nisam stigla prije da se javim izašli smo kući četvrti dan i znaš kako je odma gosti a imam i sina od dvijeipo godine mada ovi dana se mm vise brine oko njega. Da naj bitinije da se sve zavrsilo kako treba a da boli brate boli ali čim beba izdaje svaki bol nestaje . Ako bgd visjeces , osjetices riječima se nemoze opisati .

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:38:25)

Kako je braco prihvatio bebu?Jeli mu zanimljiva?
Ne zelim jos sa mislim o tome,ali jedva cekam da dodje i nas dan [sm=smiley1.gif]
Gladam nasu Andy,mlada,lijepa mama.Prelijepo je to vidjeti [sm=smiley1.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:47:29)

Amanni, cestitam od srca i da je bebica živa, zdrava, uvijek sretna i puno uziva sa svojom mamom i ostatkom porodice.[sm=smiley1.gif]
Scarlett, svaka cast za post o muzu, divno rečeno i sve stoji.[sm=bravo.gif]
Moj muz je jako brizan i obzirom da sam na bolovanju, puno je obaveza preuzeo na sebe sto prije nikako nije bio slucaj i cini mi se da se nikad nismo bolje slagali. Sa druge strane, osim sto su mu ultrazvuci dragi i sto vise primjecuje bebe, nije zainteresovan za iscitavanje simptoma, sedmica i razvoja a ni pretjeranu pricu o tome a i ne zamjeram mu to, za takve teme imam vas [sm=bravo.gif]
Najbitnije je znati da zeli i raduje se bebi i pazi mamu [sm=smiley36.gif] a da mu soping i ovakve teme budu zanimljive vise ni ne ocekujem.
Veceras imam goste i pravicu lazanje i kanapee, mama mi je napravila divan kolac nesto kao ona bajadera torta, ne mogu se puno zamarati, sve me boli.
Da li je normalno da stidna kost boli u 26. sedmici, da nije prerano?
Takodjer sam htjela pitati kakva su vam iskustva sa Dabrostonom, da li otezava otvaranje kod prirodnog poroda(ako se pio cijelu trudnocu)?
I da li je normalno u sestom mjesecu izgubiti kilu umjesto dobiti ako se normalno jede? Oprostite, krenulo me sa pitanjima [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:49:46)

Amanni, cestitke jos jednom, hvala Bogu da je sve proslo ok, uzivaj sa svojim [sm=duda.gif] i brz oporavak ti zelim...
lala88 [sm=bravo.gif] za kontrolu [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:51:38)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Azra draga vjeruj da je njima teze se priviknuti na tu ideju ocinstva... Oni to na pocetku uopste ne dozivljavaju ko mi..... Nije da se on ne brine i ne razmislja vec jednostavno njemu je to sve sad apstraktno,dok je nama to totalbo drugcije jer u nama rastu, pucaju nas hormoni,nema menseza,pupa raste, pa prvi pokreti bebe, nama je to sve jasno ko dan a njima..hmmmm...nemaju oni pojma [sm=smiley36.gif] ja cesto kazem svom m kako su muski uskraceni ovog blagostanja i da smo mi zene jace jer nas je Bog obdario ovim a da oni ovo ne bi nikad podnijeli heheh[sm=jezicek.gif]...mm se tek sad opustio sa M i ono vidim da ga bas voli i da pokazuje brigu jer kad je beba bio pomagao je on meni al na moj zahtjev cak se plasio da ga nosa, bojao se da mu ne spadne, da ga ne slomi i sta ja zbam [sm=smiley36.gif] a nama zenama je to u prirodi i znamo kako sta treba, dok njima nije pa zato i izgledaju tako hladno... Vjeruj da je on ustraseniji nego ti i da razmislja kako ce sta ;)) al polako samo, ne mozemo puno ni ocekivati od njih al vidjet ces vremwnom, pogotovo jad bebac prohoda aBd da je to skroz drugcije i da ce se vise brinuti ;)

ma vjerovatno ce se sve vremenom promijeniti sto kazes [sm=smiley36.gif] nije bezosjecajan to svakako znam [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:51:42)

Marien, i ja sam jedno vrijeme stagnirala sa tezinom al bitno je da [sm=duda.gif] napreduje [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 14:52:34)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: AzraB

A ne znam... Kad smo sami nekad i pokazuje da mu je drago, grli i ljubi stomak i sve to. Ocekivala sam da ce biti zainteresovan za sve sto se desava sa mnom i bebom dok je u stomaku. Ja sam dosta toga i procitala i pitala, on nista. Znam kakav je kad ga nesto zanima, danima sjedi i istrazuje, a ovo bas nista... Mislila sam hajde da odemo zajedno na pregled pa mozda bude sta drugacije, ali ni to nije upalilo...
A neki dan mi je bas rekao i pred njegovim roditeljima, ti ces sve raditi prva 2-3 mjeseca, njega strah da bilo sta radi oko bebe. Pokusala sam da pricam s njim na tu temu, ali ne da se, nece pa nece...

jesi li ga vodila na UZ da vidi bebu...probaj s tim... njemu je to sve imaginarno...ja se sjecam da sma mm odvela na UZ prvi put da vidi bebu...nakon toga kad je stomak vec narastao i kad je beba pocela da se gura znala sam mu se pribit uz ledja da malo i njega suta [sm=smiley36.gif]

jesam i to 2 puta, mozda samo ne zna izraziti osjecaje, nije bas ni da je ravnodusan, daleko od toga [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:04:58)

muskarci su vise racionalni, a mi zene smo emocijonalne. Brine njih sve, ali nepokazuju, i ponekad se boje ako pokazu dacemo se mi jos vise zabrinuti, oni trebaju biti ona cvrsta i razumna strana koja ce nas izvuci iz naseg emocijonalnog ludila u koje mi zene cesto zapadamo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>