RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:26:26)

Jutro drage moje [sm=nosecka.gif] vidim vi se raspisale o svemu od jucer, nesto sam vas upratila ali nisam imala prilike da budem aktivna. Mm je bio jucer slobodan pa smo iskoristili dan za setnju i shopping.

Sto se tice tog hrkanja, i meni mm kaze nekad da hrcem, valjda je to sve trudnoca [sm=smiley36.gif] a on je sada prestao, dobio je od dr neki sprej za sinuse, posto ima hronicnu upalu sinusa, pa sad uzivam u spavanju [sm=smiley36.gif]

Vidim pisete i o toj ppd, citala sam o svemu tome na internetu, a i naslusala se prica. Iskreno ne razmisljam o onome "sta ako", kad skontam svaki dan porod je sve blize, ali treba misliti pozitivno. Naravno da nam ne moze svaki dan biti bajan, ali pregurat cemo mi to do kraja.
mala curice ne brini se, nijedan porod nije isti, i nijedna zena nije ista. Sigurna sam da ces biti najbolja majka na svijetu svome djetetu [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:28:59)

Mala c ne brini draga, za svoje dijete bices najbolja majka vjeruj.... A sve mi grijesimo i nikad nemoj slusati druge nego radi kako ti mislis da je ispravno, vjeruj iz iskustva ti govorim..ovo govorim kad beba malo poraste aBd.... A kod novorodjenceta bitno samo da jede, na pocetku stalno ( meni je M bukvalno prva dva dana visio na memi i vuko dok nije.mlijeko nadoslo malo) al trebalo mi nekih sedam dana da bas nadodje mlijeko, da curi sa svih strana... Nekome treba i vise, sve je to individualno.. Eto Rose se odmah zaljubila hehe, ima svakakvih slucajeva, samo se sjeti da nas ima svakakvih i da nije nista strasno samo treba vremwna da se naviknemo ;))))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:35:01)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Bejbibi draga nemam uopste osjecaja da je to toliko blizu, sve kontam ima jos koji mjesec :/ haha uzbudjenost je prisutna ali posto sam se naslusala svakakvih prica i to ugl.onih negativnih a nisam trebala, sad kad pomislim ima malo i nervoze ma da se nekako pokusavam usmjeriti pozit.mislima i vodim se tim da se svaka porodi i bude to sve na kraju dobro ako Bog da, tako da se radujem svemu tome [sm=bravo.gif]

A ti si prvorotkinja :)))... Ma ne treba slusati te price... Svaki porod je drugciji.. Sve ce biti dobro aBd ;).... Ja nisam nesto ustrasena iakp znam kako to izgleda, mozda neka blaga trema al nije to nista ;)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:47:03)

Uz Boziju pomoc sve ce boti ok.Pod uticajem ovih hormona gdje mi trwba sirnica da od neke stvari napravim paniku.
Svakakvih sitnica se covjeku skupi pa pukne,a da nisam trudna ovi prenosi bi bili smijesni.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:49:06)

mala curice, i kod mene je jetrva bila takvog raspolozenja u trudnoci. Svi mi normala sjedimo i pricamo i smijemo se necemu, i samo odjednom ona pocne plakati. Sve je to normalno u trudnoci, sigurno su hormoni. Proci ce aBd [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:52:06)

Azra,mm to stalno spominje.Sad place sad se smije.Njemu to nikako nije jasno,prijateljima stalno govori hormoni je pucaju [sm=smiley36.gif]
Odvratna sam sama sebi kada sam takva,kako je tek mm [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 10:58:27)

mala curice sigurno nije tako strasno, treba te razumjeti u ovom sada stanju. Sigurno si mu i dalje najdraza na svijetu. Meni moj stalno govori da sam mu sad i ljepsa nego prije, mada se ja cesto osjecam ko slon al eto [sm=smiley36.gif] Gledat ces sigurno drugacije na sve to poslije poroda aBd.

Kad smo vec kod mm, ja imam mali problem s njim. Posto od pocetka nisam imala nikakve simptome trudnoce osim mucnina, nemam tih "prenosa" zbog hormona, on kaze nema uoipste osjecaj da sam ja trudna. Ne znam kako da ga natjeram da se vise zainteresuje za ovo sto nas ceka, s obzirom da nam je prvo dijete? Imam osjecaj da sve sto treba obaveze su na meni, i da moja mama zapravo vise misli o svemu. On kao da je u nekom drugom svijetu, ne cini mi se ozbiljan po pitanju djeteta uopste...

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:02:39)

Da,br kazem da se primijenio.On je super,nemam sta reci za njega.[sm=smiley1.gif]
A tm sto djeluje hladno i kao da ne vjeruje da cete postati roditelji,vjerovatno bas zato sto je prva beba na putu pa
nema osjecaja niti zna sta ga ceka.On sve misli bit ce kao i prije,nista se nece promijeniti.A mozda nezna ili nebzeli da pokaze zainteresovanost pa to drzi u sebi.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:09:47)

A ne znam... Kad smo sami nekad i pokazuje da mu je drago, grli i ljubi stomak i sve to. Ocekivala sam da ce biti zainteresovan za sve sto se desava sa mnom i bebom dok je u stomaku. Ja sam dosta toga i procitala i pitala, on nista. Znam kakav je kad ga nesto zanima, danima sjedi i istrazuje, a ovo bas nista... Mislila sam hajde da odemo zajedno na pregled pa mozda bude sta drugacije, ali ni to nije upalilo...
A neki dan mi je bas rekao i pred njegovim roditeljima, ti ces sve raditi prva 2-3 mjeseca, njega strah da bilo sta radi oko bebe. Pokusala sam da pricam s njim na tu temu, ali ne da se, nece pa nece...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:12:22)

Azra draga vjeruj da je njima teze se priviknuti na tu ideju ocinstva... Oni to na pocetku uopste ne dozivljavaju ko mi..... Nije da se on ne brine i ne razmislja vec jednostavno njemu je to sve sad apstraktno,dok je nama to totalbo drugcije jer u nama rastu, pucaju nas hormoni,nema menseza,pupa raste, pa prvi pokreti bebe, nama je to sve jasno ko dan a njima..hmmmm...nemaju oni pojma [sm=smiley36.gif] ja cesto kazem svom m kako su muski uskraceni ovog blagostanja i da smo mi zene jace jer nas je Bog obdario ovim a da oni ovo ne bi nikad podnijeli heheh[sm=jezicek.gif]...mm se tek sad opustio sa M i ono vidim da ga bas voli i da pokazuje brigu jer kad je beba bio pomagao je on meni al na moj zahtjev cak se plasio da ga nosa, bojao se da mu ne spadne, da ga ne slomi i sta ja zbam [sm=smiley36.gif] a nama zenama je to u prirodi i znamo kako sta treba, dok njima nije pa zato i izgledaju tako hladno... Vjeruj da je on ustraseniji nego ti i da razmislja kako ce sta ;)) al polako samo, ne mozemo puno ni ocekivati od njih al vidjet ces vremwnom, pogotovo jad bebac prohoda aBd da je to skroz drugcije i da ce se vise brinuti ;)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:13:46)

IZVORNA PORUKA: AzraB

A ne znam... Kad smo sami nekad i pokazuje da mu je drago, grli i ljubi stomak i sve to. Ocekivala sam da ce biti zainteresovan za sve sto se desava sa mnom i bebom dok je u stomaku. Ja sam dosta toga i procitala i pitala, on nista. Znam kakav je kad ga nesto zanima, danima sjedi i istrazuje, a ovo bas nista... Mislila sam hajde da odemo zajedno na pregled pa mozda bude sta drugacije, ali ni to nije upalilo...
A neki dan mi je bas rekao i pred njegovim roditeljima, ti ces sve raditi prva 2-3 mjeseca, njega strah da bilo sta radi oko bebe. Pokusala sam da pricam s njim na tu temu, ali ne da se, nece pa nece...

jesi li ga vodila na UZ da vidi bebu...probaj s tim... njemu je to sve imaginarno...ja se sjecam da sma mm odvela na UZ prvi put da vidi bebu...nakon toga kad je stomak vec narastao i kad je beba pocela da se gura znala sam mu se pribit uz ledja da malo i njega suta [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:15:37)

Ja svog kada zezam da ce on nocu nekada ustajati,kaze ne pada mu napamet.On radi,zaradzuje a ja oko bebe.Nije me to pogodilo,nekada kada hoce da pomogne samo mi nervozu stvara i iznervira me.
A sada,da moj leti u oblacima od srece Ne,onako normalan samo sto vise obraca paznju na mene i brine se jesam li ok(za bebu kao da je sivuran pa i ne pita)
A ja od jucrr bebu nisam osjetila,sva sam se [sm=zz_poop.gif] od nekog straha,njemu ne smijem ni reci napao bi me sta fantaziram i sebe sekiram.
Sve ce se promijeniti kada dodje bebica i kada je on svojim ocima vidi i shvati da je zaista njegova(vasa).
Muskarci su mi tako cudni da nikako ih ne mogu skontati i shvatiti oko nekih stvati.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:16:51)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: AzraB

jesi li ga vodila na UZ da vidi bebu...probaj s tim... njemu je to sve imaginarno...ja se sjecam da sma mm odvela na UZ prvi put da vidi bebu...nakon toga kad je stomak vec narastao i kad je beba pocela da se gura znala sam mu se pribit uz ledja da malo i njega suta [sm=smiley36.gif]

ja sam imala podrsku svekrve prvih 15 dana...mm je isao u kopvinu i donosio sve al ga bilo strah...onda je znao da ce je morati preuzeti kad joj bude 3.5 mjeseca i polako je sam trazio da je presvuce da je nahrani...i preuzeo je kad sam se vratila na posao...a inace smo je do tada samo zajedno kupali ili je ona njemu na prsima spavala kad je bea imala grceve...boje se oni, bojimo se i mi...ali nam bude prirodnije oko bebe da sve radimo...a treba ih ukljucivati i ne prigovarati ako nesto ne urade od prve kako treba [sm=smiley36.gif]

ja se sjecam ja dosla s posla, beba presvucena, sita...pitam kako mu je mjenjati usrane pelene...kaze ja se svim silama trudim da ne povratim na nju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...ubrzo se navikao [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:18:33)

Mm je samnom dolazio na svaku kontrolu u prvoj trudnoci, prisustvovao porodu i brinuo stvarno o meni jer sam ja cetiri mj bas bas povracala pa nisam mogla glavu dici.. A vala nikad nije ljubio pupu nit mazio [sm=smiley36.gif] nejad bi samo stavio ruku da osjeti kofol... Al i to nekad samo... Nije ni on bas besto izgledao da ga zanima al Bogami ja sam ga tjerala i da pelene mijenja i da ga kupamo zajedno i da ga uspavljuje i sve... On se samo plasio da ga drzi u ruci al zato je uzimao kolica i sam isao u setnjicu da ja malo odspavam i onda bi se ja nasla snjima... Al bilo ljeto tad fino sve... Doduse tad nije ni radio pa sam zato ga tjerala.....

A sad totalno drugcije.. Idem sama na kontrole jer ona mora biti sa M nemamo ga gdje, nece prisustvovati porodu.. Vec sad kuka kako ce oko bebe, kako ce plakati, pa grcevi fokovi ovo ono [sm=jezicek.gif]...reko briga me, bexu j sama sa dvoje djece da se slamam sve ces raditi i ti [sm=smiley36.gif]...naravno kolko bude u mogucnosti jer radi... Al eto nekako se naviknes na sve

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:22:33)

Mala c i.mi smo.njima cudne po nekim pitanjima [sm=smiley36.gif]

Ma ne sekiraj se, bebac se umirio malo ;).... Pojedi sta slatko, popij da ga razbudis;)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:26:38)

Znam da smo mi njima komplikovaneAli nismo,bas smo jednostavne saml treba znati sa zenama.
Muskarci su komplikovani.....mislim jeste inteligentan i pametan ali nekada tako jednostavnu stvar iskomplikuje.Slabo razumije nas jezik(razumije ga ali ne najbolje) dok ja njemu objasnim mebe zivci uhvate [sm=hudicek1.gif]Ja jedno,jasno i glasno govorim a on deseto.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:28:12)

A za bebaca,jutros u 6 sam jela slatko,bilo mi cudno,nista.
Maloprije doruckovala jos nista.Vidjet cu poslije podne hoce li se razbuditi.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:30:56)

A pajki bebac maji :))).... Razbudit ce se ne brini, sano se ne sekiraj

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:34:27)

Nadam se da pajki i raste [sm=smiley1.gif]
Jedva cekam kont da ga vidim na uz.
Ja jos lezim u dnevnom neda mi se ustati,gledam neki glup film,ali sam se zagledala [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:38:33)

Hahhaa ma nekad kad nemas sta dobar i.glup film haha.... Ja sebi napravila supu da pojedem,nesto me zeludac zeza a i iznervirala sam se jutros aa glupim sporetom uhh... U medjuvremenu se probudio M pa haj oko njega a ja sebi teska uh...sad gleda crtic a ja surfam [sm=smiley36.gif] nesto sam bas lijena danas, ne da mi se ni kuhat

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:38:34)

Dobar dancic i od mene...je li ko pitao za mene? Nas snijeg zatrpao i zatrpava jos uvijek...najbolje je onima koji ne moraju nikuda...kao meni npr.
Bila prekljuce na kontroli...hvala Bogu sve ok....grlic zatvoren...nije se dalje skracivao...opet mirovanje ali ne strogo...pojavio mi se neki malo obilniji iscjedak pa mi dala vaginalete da stavljam tako da se sad mucm s tim...Vidim da pricate o depri i kako vas pucaju hormoni...i mene s vremena na vrijeme uhvati ali smatram to normalnim za drugo stanje...a na mm se ne mogu pozaliti...on se trudi da nas pazi ali nekad i pretjera...samo mi stvara dodatnu nervozu pa se onda ja svadjam s njim sto mi otezava psihicki...stalno me opominje nemoj ovo nemoj ono a ja pod uticajem hormona se rasplacem...opet se tjesim da je ovo drugo stanje...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:40:20)

Ahahahha ooo Bozeee ko bi nam ugodio hahahaha.... Meni kad mm tako nemoj ovo ono ja onda namjerno, samo da kontru udarim jao jaoo grozna sam [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:44:02)

Ni meni se nista ne da.Moram sutra mm nagovoriti da me odvede da kupim cizme sto sam vidjela.Moram nesto uraditi da se obradujem,obija me sve isto.
No idea,super za urednu kontrolu i da je glic zatvoren.Sada mozes po malo setati.
A to sto kazes da te kritikuje i natjera na plac,ti mi se cesto zna desiti.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:45:12)

ja nemam primjedbi na m jer je od pocetka tako brizan prema meni...jos ja nisam osoba koja se mazi al da jesam maximalno bih ga iskoristila [sm=smiley36.gif] nekad kad sam ja lose, on kaze ja bih sad nosio bebu umjesto tebe i mislim da ce kad se aBd rodi on biti osjetljiviji od mene i ubijedjena sam da ce biti tu 100%...mozda je razlog sto smo na ovo cekali 4 godine, ne znam... ali je divan [sm=smiley1.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 11:46:58)

no idea [sm=bravo.gif] za kontrolu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>