RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:08:48)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Dobro jutro drage moje, ne odoh ja na pregled, čudo [sm=smiley36.gif]

Evo pogledah kroz prozor, snijeg pada, al je bljuzgavo, trebala sam ići na instrukcije, al nema šanse da hodam po ovakvom vremenu, otići ću samo do biroa za zapošljavanje da se javim, jer mi je zadnji dan u ponedjeljak, pa neću stići, jer se nadam da ću se natjerati da odem na CUM da obavim taj pregled, uputnica mi onda ističe 12tog.

Ja sam prošle godine imala tromboflembitis na lijevoj nozi, dobila terapiju i kada sam to ispila sve se rioješilo. Sada sam samo na aspirin protect 100 mg, ali su mi rekli da trebam otići da me pregledaju. Nemam pojma ni da li se treba gore najaviti, niti kakav će pregled biti, a osim toga CUM mi je na drugom kraju grada, pa stalno evo otežem da odem. A onda nekad me uhvati panika ne daj Bože da se nešto desi da bebi naškodi, ne bih sebi oprostila, a opet pogledam napolju ružno vrijeme, kako ću doć do gore i tako eto vrtim se stalno u krug [sm=smiley13.gif]

draga scarlett ne znam gdje zivis, ali mozda je pametno da odes sto prije. I ja sam ista kad su pregledi i kontrrole u pitanju, moram uvijek ici na drugi kraj grada, ali polako se nakanim nekako. Vrijeme nam nece biti ljepse bar jos jedan mjesec sigurno...

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:09:19)

IZVORNA PORUKA: sprinter

moj [sm=nosecka.gif]bebač zato cijelo jutro lupa za sve ove vaše spavalice. cijelo jutro nije prestao. trebala sam jutros na ctg ali baš mi se nije dalo. ne znam zašto mi je rakla da dođem za 2 dana (bila sam u srijedu) kad mi još nije termin.obično u ovom periodu ide svakih 5-7 dana.u ponedjeljak ću.bitno je da osjetim bebu

i moja je aktivna od ranih jutarnjih sati, ponekad se pitam jel ikad i spava [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:17:56)

IZVORNA PORUKA: no idea

Jao...ja sam nevidjeno smotana otkako sam trudna...maloprije pravim sirnicu za rucak i to brzinsku od kupovnih jufki i ispade mi karton s jajima...dva komada direkt na pod i razbiju se...jedva ocistih...onda pravim povrtnu krem corbicu i spustim stapni mikser sa strane na ivicu serpe naslonim da dohvatim biber...naravno da se srusi i poprsce sve oko sebe...hajde onda i to cisti...bas sam sebi napravila posla ni oko cega...sad legla i vise nisam gladna...smorila se bzz...jesam li ja jedina smotana trudnica na svijetu?

hahahhaha to se i meni desava u zadnje vrijeme. Samo nesto prosipam i lomim [sm=smiley36.gif] Neki dan mm kaze pala si mi na pamet, pokapao se ajvarom i tintom od pecata na poslu [sm=smiley36.gif] sad ga zezam da nije i on trudan [sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:24:03)

To mi se dešava često i kad nisam trudna, ali se sjećam pred kraj prve trudnoće, kao da su mi refleksi oslabili, porazbijala sam pola šoljica i tanjira. Jednom sam prosula toplu kafu na prijateljicu dok sma joj dodavala, samo mi iz čista mira ispade iz ruke, a ruka kao da nije moja.

A ja često napravim takve belaje po kuhinji, uvijek zabacam kad nešto pravim, napravim sebi uvijek gužvu s prostorom i onda se uvijek ljutim sama na sebe, jer znam da šerpa ne može na pola da stoji u zraku, a opet je tako ostavim [sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:33:33)

Evo zvala sam CUM smatrajući da su angiologija i kardiovaskularna klinika jedno te isto, spojili su me s centrale i javila se neka neljubazna teta. Pitam ja jel to angiologija, kaže ona nije. Izvinem se ja njoj i kažem da su me tako s centrale spojili, a pita ona mene šta trebam. (Još uvijek mi nije rekla koga sam dobila.) Kažem ja njoj da sam trudna i da trebam na kontrolu jer sam imala tromboflembitis i da sam mislila da su angiologija i kv klinika isto. Kaže ona, naravno da nisu isto i da sam dobila kardiovaskularnu i spusti mi slušalicu.

Eh ja skontam onda, da očito ne trebam na tu kardiovaskularnu kliniku, inače bi mi rekla dođite kod nas, nego na tu angiologiju.
Uzemem uputnicu i vidim piše vaskularna klinika, onda skontam da ipak trebam kod te tete, što mi je spustila slušalicu i zaključim da je angiologija nešto sasvim drugo, očito.

Ukucam na googlu pojam i pokaže mi da je to nauka koja izučava kardiovaskularni sistem i helem, ja nemam pojma gdje trebam.

Hajd rekoh pozvat ću još jednom, a već mi se ne ide gore, kad me odbila neljubaznošću, ali valja i to završiti.

Ponovo mene s CUMa spoje i javi mi se neki muškarac i kaže da sam dobila angiologiju, izvinem se ja njemu što ću mu oduzeti vrijeme, ali objasnim svoju dijagnozu i da sam mislila da je to jedna klinika i da me njegova kolegica uputila da su ustvari dvije različite i da ja sada ne znam gdje trebam. Kaže on meni da se ništa ne sekiram i da to i jeste jedna klinika. [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

I hajd ti budi pametan u ovoj zemlji.[sm=hudicek1.gif]

Uglavnom rekao mi je da uputnica vrijedi mjesec (ono što ste mi i vi rekle) i da mogu bez najavljivanja doći odmah u ponedjeljak ujutro. Ja mu se zahvalim i kažem da je jako lijepo kad je neko ljubazan, odmah pola straha od pregleda napusti čovjekovo tijelo.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:36:47)

Meni večeras dolaze drugarice, radile smo zajedno u jednoj školi i otada smo ostale super. Planiram nam praviti lahmacun, ono kao pica na turski način, ne ispadne mi ni blizu originala, al eto svakome se svidi kako napravim, pa eto da ne eksperimentišem, volim ići na sigurno kada imam goste. Odoh potkuhat tijesto i da se pohvalim, sinoć sam napravila 3 štrudle, jedna je već pojedena [sm=smiley36.gif] Mislim, ja sam je pojela sama.

Odkako sam prestala povraćati i normalno jesti (iako mučnine i slabost i sada često imam) ja sam se udebljala 10 kg za 2 mjeseca, što naravno nije normalno. Nisam ja kriva, mislim da je do prenatala [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:40:10)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Evo zvala sam CUM smatrajući da su angiologija i kardiovaskularna klinika jedno te isto, spojili su me s centrale i javila se neka neljubazna teta. Pitam ja jel to angiologija, kaže ona nije. Izvinem se ja njoj i kažem da su me tako s centrale spojili, a pita ona mene šta trebam. (Još uvijek mi nije rekla koga sam dobila.) Kažem ja njoj da sam trudna i da trebam na kontrolu jer sam imala tromboflembitis i da sam mislila da su angiologija i kv klinika isto. Kaže ona, naravno da nisu isto i da sam dobila kardiovaskularnu i spusti mi slušalicu.

Eh ja skontam onda, da očito ne trebam na tu kardiovaskularnu kliniku, inače bi mi rekla dođite kod nas, nego na tu angiologiju.
Uzemem uputnicu i vidim piše vaskularna klinika, onda skontam da ipak trebam kod te tete, što mi je spustila slušalicu i zaključim da je angiologija nešto sasvim drugo, očito.

Ukucam na googlu pojam i pokaže mi da je to nauka koja izučava kardiovaskularni sistem i helem, ja nemam pojma gdje trebam.

Hajd rekoh pozvat ću još jednom, a već mi se ne ide gore, kad me odbila neljubaznošću, ali valja i to završiti.

Ponovo mene s CUMa spoje i javi mi se neki muškarac i kaže da sam dobila angiologiju, izvinem se ja njemu što ću mu oduzeti vrijeme, ali objasnim svoju dijagnozu i da sam mislila da je to jedna klinika i da me njegova kolegica uputila da su ustvari dvije različite i da ja sada ne znam gdje trebam. Kaže on meni da se ništa ne sekiram i da to i jeste jedna klinika. [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

I hajd ti budi pametan u ovoj zemlji.[sm=hudicek1.gif]

Uglavnom rekao mi je da uputnica vrijedi mjesec (ono što ste mi i vi rekle) i da mogu bez najavljivanja doći odmah u ponedjeljak ujutro. Ja mu se zahvalim i kažem da je jako lijepo kad je neko ljubazan, odmah pola straha od pregleda napusti čovjekovo tijelo.

Sto me to nista ne cudi... Ta neljubaznost ubi covjeka. Ja sam se nedavno vratila kuci zbog jedne takve kad sam mm narucivala na ortopediju, jer zena nije u stanju bila procitati uputnicu, nego mene pita sta treba. Dosla naredni dan, bila neka druga sestra, uze onu uputnicu bez rijeci i naruci ga za par dana.. Samo se covjek iznervira bezveze...

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 15:41:42)

IZVORNA PORUKA: Marien

...
Da li je normalno da stidna kost boli u 26. sedmici, da nije prerano?
Takodjer sam htjela pitati kakva su vam iskustva sa Dabrostonom, da li otezava otvaranje kod prirodnog poroda(ako se pio cijelu trudnocu)?
I da li je normalno u sestom mjesecu izgubiti kilu umjesto dobiti ako se normalno jede? Oprostite, krenulo me sa pitanjima [sm=smiley36.gif]

mene već zadnjih par sedmica jako često boli ta stidna kost, možda i nije baš ta kost, negdje unutra, nekad me tako zakoči da ne mogu koraka napraviti.

Danas me malo boli dole oko jajnika, kao kad trebam dobiti, nadam se da se ne sprema ništa ružno.

Ja sam trošila dabroston, samo do trećeg mjeseca, a onda gynipral, čula sam da žene pričaju da su se teže otvarale i da se beba teže spuštala kod upotrebe gyniprala, ali to nije medicinski dokazano, to samo žene pričaju, a i ja sam prešla termin 5 dana, jer se beba nije spuštala, a u početnim mjesecima sam se morala čuvati, jer sam nisko nosila.

Ja mislim da 1 kg nije ništa strašno ako se izgubi, pogotovo ako isto jedeš, a možda si bila aktivnija ovaj mjesec. Ako ne osjetiš nikakve promjene na svom tjelu, ako se dobro osjećaš, ja mislim da to nije strašno, al ti opet pitaj dr. kad budeš išla na pregled. To je samo moje mišljenje.

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 16:41:17)

Hvala draga moja Scarlett, utjesila si me po svim pitanjima[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:07:02)

ako je nalaz krvi ok i ako beba napreduje, nije uopste vazno da li mrsa, ja sam za 4 sedmice 2kg oslabila i dr nije nista rekao jer su mi nalazi krvi ok i beba super napreduje samo je pitao pijem li vitamine i rekao da neprestajem trositi vitamine.. Mozda si jela vise voca, a manje tjestenine i odma idu kilogrami. Nemoj da te brine odlazak kg.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:18:24)

Ja sam dabroston koristila do 5 mj i onda nema visew koristi od njwga pa sam prestala... A meni kile samo idu na plus[sm=smiley36.gif]al evo zenice su vec odgovorilw

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:23:18)

Hvala trudnicice moje :-*
Ma da se ne lazemo i ja sam sa kulama u plusu i prosli put me dr. iskritikovao sto sam dobila 4 kg za mjesec, meni se to nije cinilo puno[sm=smiley36.gif]
Imala sam malo vise kretanja zadnjih dana, vjerovatno je to. A za Dabroston sam neki dan cula da su poslali trudnicu na carski zbog njega navodno, meni Dr. rekao da cu ga piti do 30 sedmice i da nema uticaja na prirodni porod. Posto on nije radjao[sm=smiley36.gif] vama vise vjerujem. A bolovi- svaki dan nesto novo, da li je pojas pomagao vama koje ste nisko nosile?

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:38:58)

Cao rr zenice, bas ste se raspisale... bukvalno sam morala procitati 10 stranica [sm=smiley36.gif]
Ja danas cijeli dan bila kod svojih... pravo se odmorila od svakodnevnih obaveza, hehehe...
Vidim svega ste se dohvatile, pa cu se nadovezati onoliko koliko sam zapamtila...

Diana, mislim da si ti spominjala ctg - eto ja otkako sam usla u deveti mjesec snimala 3x ... ne znam zasto, nit sam osjecala ikakve promjene, nit bolove, a bebu svakodnevno osjetim lijepo... valjda je to neka rutina.

Spominjale ste i hrkanje, hehehe... meni mm kaze da hrcem u posljednje vrijeme, cak me i gurka da prestanem... pa me onda naljuti, jer i on fakat hrce, al toga nije svjestan.

Sto se tice imena, do termina imam jos nekih 20-tak dana, a oko imena se nismo dogovorili - meni se svidaju Nahla, Nadina, Melika, Zara... a njemu samo jedno i to Ajna. Ne da mi nije lijepo to njegovo, nego je nekako precesto - pocetkom godine izasao clanak na nekom portalu da su najcesca imena u prosloj godini bila Amina, Lamija i Ajna, pa zato ne bih to... al izgleda da cemo na kraju izvlaciti iz sesira :)

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:53:40)

IZVORNA PORUKA: Marien

Hvala trudnicice moje :-*
Ma da se ne lazemo i ja sam sa kulama u plusu i prosli put me dr. iskritikovao sto sam dobila 4 kg za mjesec, meni se to nije cinilo puno[sm=smiley36.gif]
Imala sam malo vise kretanja zadnjih dana, vjerovatno je to. A za Dabroston sam neki dan cula da su poslali trudnicu na carski zbog njega navodno, meni Dr. rekao da cu ga piti do 30 sedmice i da nema uticaja na prirodni porod. Posto on nije radjao[sm=smiley36.gif] vama vise vjerujem. A bolovi- svaki dan nesto novo, da li je pojas pomagao vama koje ste nisko nosile?

Dabroston se inace pije do 5 mj.... To su mi dva dr rekla i ja kad sam usla u peti mj prestala ga pit na svoju ruku a moj dr ovdje.mi.nije.nista rekao... Al mi je to.rekla moja dr u sa kod.koje sam ja vodila prvu trudnocu i kod koje idem na redovne papa kontrole, a i jedan dr u sloveniji kad sam isla na pregled.. Tako da sam ga prestala uzimati a lhuti me sto mi to nije rekao.i ovaj dr ovdjw al kako sam vec pisala o njemu kakav je, ni ne cudi me...

Meni je bilo nisko negdje do 28 sedmice, sad mi.nista nije rekao dr,al ja opet nisko osjecam jer od pocetka.idem na wc cesto, bas me lupa po mjehuru.. Dosuse mi smo sad i pri kraju al ja taj pojas nisam kupovala, svezem sal veliki ispod stomaka i ko.podigne ga malo i mislim da pomaze, nekako mi.lakse hodati sstim

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:55:08)

Pravnica mi smo se odlucili za ajna [sm=smiley36.gif] meni se vise svidjaju ta neobicna a mm tradicionalna pa smo se jedva nekako dog... A svidja mi se zara,melika :)

A mi.nikad culi za ime ajna nego smo slucajno dosli do jjega... Mm govorio ajla, ajra, ajna.. Eh reko ajna fino i pogledam znacenje i ostalo tako :)

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 17:58:05)

Ajna je stvarno lijepo, samo me taj clanak poljuljao... [sm=smiley36.gif] Mi se jos nismo dogovorili... valja to ubrzati, da ne mislim na to nakon poroda... hehe... bice da cemo izvlaciti iz sesira, al bukvalno [sm=smiley1.gif] Zavidim ljudima koji na pocetku trudnoce imaju ime dogovoreno :)

P.S. blago vama kad ste se usaglasili tako lahko [sm=bravo.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:25:15)

i ja se divim svima koji se uspiju dogovoriti, ja mislim da se nikad necu dogovoriti s muzem i da ce mi djete na kraju imati dva imena, jer ja volim neobicna imena, a suprug svakodnevna. tako da ce biti povuci potegni, ali ja sam vec izabrala ime ako bude decko i drzim se toga, on ce popustiti, uvjek popusti on [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:25:16)

Ma morali smo.odmah skontati.inace ne bismo.do.kraja hahah...jako.je tesko skontati ime.pogotoco.kad nemas vec neko u glavi... I prvi pur nam jw tako bilo a i sad, tako da bolje odmah skontamo i rahat :)

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:27:24)

Ma vjeruj da smo se tesko.dogovorili... Mi smo pisali svoje.omiljenw i onda gledali.koje nam se poklapa, al kako nam se poklopi vise onda nekako.bide koje ja izaberem [sm=jezicek.gif]

Da je do.mm.bila bi halima[sm=jezicek.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:28:22)

i meni je dr dao dabroston i danas mi na kontroli propisao jos jednu kutio i rekao to da ispijem i da nepijem vise, jesu li bas lose, meni ce biti gotov 5 mjeseci kad ih zavrsim, a pijem ih tek 7 dana. Je li vama dr propisivao buskopan i bosaurin meni je i njih propisivao.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:31:56)

Helloooooo [sm=nosecka.gif]
Moj bebac se razbudio hvala Bogu.[sm=bravo.gif]
Poceo je da lupka,spavalica jedna.
Jaooo imena [sm=smiley13.gif] nemam ideje nikako [sm=smiley13.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:34:55)

Meni dok nije nista propisao,bas nikakve tablete.Nista ne pijem osim vitamina.
Nadala sam se sa cemi nesto propisati,za sada nista,sto ne znaci da nece kako trudnica odmice.
Ja ne mogu vjerovati da sam 5-ti mjesec(polovina petog)[sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:36:13)

Brinet,javi nam se [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:38:01)

https://www.facebook.com/333812503302811/photos/a.558409470843112.143348.333812503302811/1042369569113764/?type=1&theater jako interesantna sliku

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (6.2.2015 18:39:19)

Hahahah,tako ce i biti.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>